reklam

Haberler
21 Kasım 2001 Çarşamba

Danimarkalı işadamları Türkiye'de yeni yatırımlar peşinde
Danimarkalı işadamları, Türkiye'deki yeni yatırım ve işbirliği olanaklarını görüşmek üzere, İstanbul'da 22-23 Kasım'da düzenlenecek ''Danimarka İş Günleri''ne katılacaklar. Yüksek teknoloji ve mühendislik ürünleri, finans, enerji, çevre, denizcilik, çimento sanayi, gıda işleme ve ilaç sektörlerinde faaliyet gösteren 25 şirket ve 7 kuruluştan oluşan heyetin katılacağı organizasyonu, Danimarka Ticaret Ofisi İstanbul Temsilciliği, Danimarka Sanayiciler Konfederasyonu ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) düzenliyor.Organizasyona, Sabancı Holding, Koç Holding, Zorlu Holding, Alarko Holding, Enka Holding, Doğan Holding, Turkcell, Aria, Türk Telekom, Aycell, Telsim, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Büyükşehir Belediyesi, İSO, İTO ve TÜSİAD gibi çok sayıda Türk şirket ve kuruluşunun da katılması bekleniyor.
Dünya

Eminönü, Beyoğlu, Fatih, turizm bölgesi olacak / Türkiye'nin tanıtımında İstanbul'a öncelik veriliyor 
Türkiye'nin yurtdışı tanıtımında İstanbul'u ayrı bir destinasyon olarak ele alacaklarını belirten Turizm Bakanı Mustafa Taşar, bu yılki 65 milyon dolarlık tanıtım bütçesinde İstanbul'un ön plana çıkacağını söyledi. Kentte daha fazla turist gelmesinde atılacak adımın Eminönü, Salı Pazarı, Pera bölgelerinde başlayacağını anlatan Taşar, "Öncelikli olarak bu alanları düşüyoruz. Belediye başkanlarıyla biraraya gelip yapacağımız görüşmelerin ardından projelerin hayata geçmesi için start vereceğiz" dedi.

Çimentocular, Türkiye'yi AB'ye şikayet edecek
Çimentocular, ithal kömüre uygulanan yüzde 10'luk fonun kaldırılmaması halinde Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne (AB) şikayet edecek. Yılda 250 milyon dolar ihracat yapan, ülke ekonomisine 500 milyon dolarlık vergi katkısı sağlayan sektörün haksız uygulamalarla karşı karşıya kaldığından yakınan Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Başkanı Adnan İğnebekçili, "Her yıl yanlış fon uygulaması nedeniyle 30 milyon dolar ödüyoruz. Bize gölge etmeyin. Bıçak kemiğe dayandı" dedi.

Eczacıbaşı, "kalite ödülü"nü çalışanları ile kutladı
Eczacıbaşı Banyo Küvetleri, Kalder tarafından verilen 2001 Ulusal Kalite Ödülleri'nde Küçük ve Ortaboy İşletmeler katogorisinde Büyük Ödülü aldı. Böylece Eczacıbaşı Banyo Küvetleri'nin aldığı bu ödülle, Eczacıbaşı Topluluğu Ulusal Kalite Ödülleri'ni çeşitli katogorilerde beş yıl üst üste kazandı. Eczacıbaşı Holding, Ulusal Kalite Ödülü'nün kazanılmasının ardından Gebze'deki Eczacıbaşı Banyo Küvetleri üretim tesislerinde çalışanları ile birlikte bir kutlama gerçekleştirdi.

Fatih'te göz önünde
Vatandaş Fatih'te oturuyor... Kocamustafapaşa Hacı Hamza Mahallesi Benli İsmail Sokak'ta evinin karşısındaki 5 numarada bir inşaat yapılıyor... Bodrum, zemin ve iki kat ruhsatı olan inşaata müteahhit kaçak bir kat çıkıyor... Vatandaş, Fatih Belediye Başkanlığı'na dört, Fatih Cumhuriyet Savcılığı'na ve İstanbul Büyükşehir Başkanlığı'na birer olmak üzere toplam altı dilekçe verip kaçak inşaatın durdurulmasını istiyor... Dilekçelerle arada bir durdurulur gibi olsa da müteahhit bir süre sonra kaçak inşaata kaldığı yerden devam ediyor... Hatta müteahhit şikâyetçi vatandaşa, "Ben bu inşaatı ne yolla olursa olsun bitireceğim, beni engelleyemezsin" diyor... Belediyenin bilgisiyle bitirilecek bir kaçak inşaatın yolu herhalde rüşvetten geçiyor!
Cumhuriyet

İhale Yasası Meclis'te
Devlet Bakanı Kemal Derviş ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Abdülkadir Akcan arasında tartışma konusu olan Kamu İhale Yasa Tasarısı TBMM'ye sevk edildi. Tasarı ile ilgili Derviş ile Akcan arasındaki anlaşmazlık yürürlük tarihinden kaynaklanıyordu. Derviş yasanın 2002'de, Akcan da 2004'te yürürlüğe girmesini talep etmişti. Edinilen bilgiye göre iki bakan arasındaki anlaşmazlık Maliye Bakanı Sümer Oral'ın araya girmesiyle aşıldı.Bakanların yürürlük tarihinin 2003 yılbaşı olarak belirlenmesi üzerine İhale Yasası taslağı, Bakanlar Kurulu'nun imzasına sunuldu ve imzaların tamamlanmasının ardından akşam saatlerinde tasarı olarak TBMM'ye sevk edildi. Öte yandan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, bugün tütün yasa tasarısını görüşecek.
Radikal

Enka Holding, Hollanda'da şirket kurdu
Enka Holding Yatırım AŞ, Hollanda'da sermayesinin tamamının kendisine ait olduğu 18 bin 200 euro sermayeli şirket kurdu.Enka Holding'den İMKB'ye gönderilen açıklamada, şirketin, Enka Holding'in yurtdışı faaliyetlerini koordine etmek amacıyla kurulduğu bildirildi.
Dünya 

Kasım 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Ürün Tanıtımı

Denge Yapı'dan Yangın Durdurucu bir ürün: 3M FireDam 2000+ Coating  
M FireDam 2000 Coating Kaplama; hazır karışımlı, beyaz renkte su bazlı akma ve damlama özelliği olmayan bir kaplama malzemesidir. Tabakalı cins olarak yangından koruyuculuk amacıyla dizayn edilmiştir.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz