reklam

Haberler
20 Kasım 2001 Salı

Eminönü, Beyoğlu, Fatih, turizm bölgesi olacak / Türkiye'nin tanıtımında İstanbul'a öncelik veriliyor 

Türkiye'nin yurtdışı tanıtımında İstanbul'u ayrı bir destinasyon olarak ele alacaklarını belirten Turizm Bakanı Mustafa Taşar, bu yılki 65 milyon dolarlık tanıtım bütçesinde İstanbul'un ön plana çıkacağını söyledi. Kentte daha fazla turist gelmesinde atılacak adımın Eminönü, Salı Pazarı, Pera bölgelerinde başlayacağını anlatan Taşar, "Öncelikli olarak bu alanları düşüyoruz. Belediye başkanlarıyla biraraya gelip yapacağımız görüşmelerin ardından projelerin hayata geçmesi için start vereceğiz" dedi.

Önümüzdeki yıldan umutlu olduğunun da altını çizen Taşar, 2002 yılında 12 milyon turist ve 10 milyar dolar döviz girdisi hedeflediklerini açıkladı.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda dün yapılan `İstanbul Konseyi Turizm Komitesi' toplantısına Bakan Taşar, Müşteşar Savaş Kücü, Müşteşar Yalçın Manav, İstanbul Valisi Erol Çakır, İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ümit Özerol, Eminönü Belediye Başkanı Lütfi Kibiroğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Tavit Köletavitoğlu, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Sinan Babila, Türkiye Rehberler Birliği (TUREB) Başkanı Ahmet Şensılay olmak üzere turizm sektörüyle ilgili yetkililer katıldı.

Tüm yetkililerin söz aldığı toplantıda, sorunlar ve yapılması gerekenlerin değerlendirilmesi yerine, projeler ortaya konularak, proje bazında çalışılması gerekliliği ifade edildi.

İstanbul markası yaratacağız

İstanbul'a yönelik projelerin lafla değil, kazma ve küreği ele alarak başlayacaklarını kaydeden Taşar, "Artık birşeyler yapmalı. İstanbul'da turizm sektörünün tıkanması diğer bölgeleri de olumsuz etkileceyecektir. Anadolu turları kent, kültür, inanç ve kongre turizminin ülke geneline yönlendirmesinde İstanbul bir anahtardır ve biz bir İstanbul markası yaratacağız" dedi.

Taşar, önceki yıllarda ocak ile şubat ayında başlatılan tanıtım kampanyasının bu yıl kasım ayı itibariyle başladığını da sözlerine ekledi.

Çakır'ın konuşması

Konuşmasında kamu ve özel sektörün işbirliği yapması gerektiğini kaydeden Vali Çakır, İstanbul'un kamu ve yerel yönetimler de eklendiğinde 75 ayrı kurum tarafından paylaşılmış olduğunu söyledi. Çakır, Sultanahmet, Galata, Haliç, Çiçek Pasajı gibi birçok yerde projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini anlattı.

İstanbul'un en büyük sorununun çok yetkililik olduğunun altını çizen Anakent Başkan Vekili Özerol ise, ulaşım, deniz trafiğinin artması, transit yakıt kullanılması gibi birçok talep ve projelerine yeterli destek bulamadıklarının altını çizdi. Bugüne kadar rehberlerden görüş alınmadığını vurgulayan TUREB Başkanı Şensılay "Rehberler turistin gözü ve kulağıdır. Göze ve kulağa gereken önemi vermeyen bir vücut ne yapar. İstanbul'a daha fazla turist gelmesi için projeler geliştirip hayata geçirmeliyiz" dedi.

 

"Projeler hayata geçmeli"

Yıllardır birçok toplantıda İstanbul ile ilgili sözlerin söylendiğine dikkat çeken TYD Başkanı Köletavitoğlu ise, proje bazlı çalışılması gerektiğini vurguladı. Tekrar biraraya gelindiğinde biten bir proje hazzının yaşanması gerektiğini anlatan Köletavitoğlu "Bir tane de olsa, bir proje ortaya konularak hayata geçmeli. Daha sonra diğerlerini yaparız. Kaynaklarımız kıt olabilir ama, Salı Pazarı, Beyoğlu, Eminönü, Haliç'te projeler hayata geçmeli" diye konuştu.

TURSAB Başkanı Ulusoy, 1 ile 28 Şubat 2002 tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul Shopping Festivali hakkında bilgi verdi.

Eminönü, Beyoğlu ve Beşiktaş Belediye başkanları ise yaptıkları konuşmalarda, yeni çıkacak Yerel Yönetimler Yasası'nın sorunlarını çözmeyeceğini, az kaynakla sorunları çözmede yetersiz kaldıklarını ifade ettiler.
Dünya

Kasım 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Kitap

Concrete problem clinic
Our Price: $21.95
Paperback - 240 pages (January 1, 1999)

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz