reklam

Haberler
16 Kasım 2001 Cuma

sayfayı haber kaynağında açar

Baraj tarihe takıldı 
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından Ordu'da Melet Irmağı üzerine yapılması projelendirilen barajın, 4 bin yıllık arkeolojik alanı sular altında bırakacağı belirlenince çalışmalar durduruldu. DSİ Genel Müdürlüğü, baraj sularının dolduracağı alanın SİT alanı olması sebebiyle rahat çalışma yapılmadığını belirterek, arkeolojik alanın daraltılması talebinde bulundu.
16 Kasım 2001 Akşam

Eczacıbaşı'na kalite ödülü ‘küvet’le geldi
Kalite yarısışında bu yılki heyecanlı bekleyiş dün gece Lütfi Kırdar Sergi Sarayı'nda son buldu. Ön değerlendirme sonrası ön ölemeyi geçen firmalardan dördü ödüle layık görüldü.Ulusal Kalite Büyük Ödülü'nü, Küçük ve Orta Boy İşletmeler (KOBİ) kategorisinde EBS Eczacıbaşı Banyo Küvetleri ve EMAR Satış Sonrası Müşteri Hizmetleri aldı. Büyük Şirketler Kategorisi'nde ise finale kalan 4 şirketten hiçbiri büyük ödül kazanamadı. Büyüklerde, Aygaz ve Borçelik başarı ödülüne layık görüldü.
16 Kasım 2001 Hürriyet

İzmir Liman Bölgesi Kentsel Tasarım Yarışması'na katılanlara son uyarı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin Alsancak - Turan (Liman Bölgesi) arasındaki bölgesinin kentsel tasarımı için açılan Uluslararası Fikir Yarışmasının Teknik Danışmanı Cengiz Türksoy'un yaptığı açıklamaya göre; yarışmacılar, çalışmalarını en geç 20 Kasım 2001günü Yarışma Bürosu'na teslim edecekler, postaya ya da kargoya vereceklerdir. Bu tarihten sonra, gönderilmek üzere postaya ya da kuryeye verilecek çalışmalar yarışma dışı kalacaklar; değerlendirmeye alınmayacaklardır.
14 Kasım 2001 Arkitera

Karşılıksız çek mi kestin Sayın Bakan
Marmara depremi sonrası bölgedeki altyapı ve konut yapımı için müteahhitlere ödenecek 290 trilyon liralık hakediş, kabinede ilginç bir diyaloğa sahne oldu. Bayındırlık Bakanı Abdülkadir Akcan'nın paranın biran önce ödenmesi gerektiğine dikkat çekmesiyle başlayan diyalog sonunda, Maliye Bakanı Sümer Oral, ödenekleri ayırıp, çekleri kestiğini, ancak ödemenin Hazine tarafından yapılacağını söyledi ve topu Hazine'ye attı. Bunun üzerine Akcan, Oral'a, ‘‘Siz Maliye Bakanı olarak karşılıksız çek kestiğinizi mi söylüyorsunuz?’’ diye sordu.
16 Kasım 2001 Hürriyet

Akıllı evler artık Türkiye'de 
Dünyanın neresinde olursanız olun evdeki ailenizle irtibat kurabilecek, kapı ve pencerelerin açık olup olmadığını kontrol edebileceksiniz. Benzerlerine bilimkurgu filmlerinde rastlanan, çiçeklerinizi bile bilgisayar yardımıyla sulayabileceğiniz akıllı evler artık Türkiye'de. Sinpaş Yapı Endüstrisi ve IBM Türk'ün akıllı ev-ofis teknolojisiyle kurulan Aqua Manors
16 Kasım 2001 Akşam

Antalya'da tarihi surları gölgeleyen kaçak yapıların yıkımına başlandı 
Antalya'da, Büyükşehir ve Muratpaşa belediyelerinin birlikte uyguladığı "Surönü Projesi" kapsamında, tarihi kale surlarını gölgeleyen kaçak yapıların yıkımına başlandı. Güvenlik güçlerinin de yoğun önlem aldığı bugünkü çalışma sırasında ilk olarak, sahipleri tarafından yıkılma taahhüdü verilmeyen 6 yapının yıkımı gerçekleştirildi.
15 Kasım 2001 Turk.net

Aksaray'da metro çalışmaları sırasında pansiyonun çökmesine dava 
İstanbul Metrosu Unkapanı-Yenikapı hattındaki kazı ve inşaat çalışmaları sırasında tedbirsiz, dikkatsiz ve meslekte acemice davranarak Çınar Pansiyon'un çöküşüne ve 5 kişinin ölümü, 21 kişinin de yaralanmasına sebebiyet verdikleri öne sürülen 7 kişi hakkında, 4 ile 10'ar yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.
15 Kasım 2001 Turk.net

''İstanbul İstanbul'' sergisi Tokyo'da
Ressam Acar Başkut, "İstanbul İstanbul" adlı sergisini bugün Japonya'da Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği'nde açıyor. Başkut'un, Tokyo'da geçen yıl gerçekleşen ve Prens Mikasa tarafından da ziyaret edilen resim sergisinin gördüğü büyük ilgi, bu yıl da mavi takaları, Boğaziçi sahilhanelerini, dar İstanbul sokaklarını ve pazaryerlerini uzak bir yolculuğa çıkarıyor.
16 Kasım 2001 Zaman

Kasım 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyaloğun üçüncü konuğu Uğur Tanyeli  20 Kasım 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Uğur Tanyeli buluşmasının  soruları ve yanıtlarını okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kitap

Anytime (Architecture Series)
by Cynthia C. Davidson (Editor), Anyone Corporation
 List Price: $35.00
Our Price: $28.00
You Save: $7.00 (20%)

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz