reklam

Haberler
06 Kasım 2001 Salı

sayfayı haber kaynağında açar

Hababam tüneli
Bayındırlık ve İskân Bakanı Abdülkadir Akcan, yapımı yıllardır süren Ankara-İstanbul Otoyolu'nun en önemli bölümünü oluşturan ve depremde zarar gören Bolu Dağı Tüneli geçişinden vazgeçildiğini açıkladı. Akcan, tünelin 'baypas' edileceğini, bu durumda yolun 1.5-2 kilometre uzayacağını, ancak maliyetin düşeceğini söyledi. Akcan, depremde meydana gelen çökmenin sigorta şirketi tarafından tazmin edileceğini kaydetti. Bakanlığın aldığı cesur kararla belirlenen yeni güzergâh nedeniyle ilk güzergâhta 3 bin 307 metre olarak öngörülen tünel önemli oranda kısalarak bin 200 metreye düşecek.
06 Kasım 2001 Radikal

'Ağa Han' Cengiz Bektaş'a
İslam dünyasının mimari alandaki ihtiyaçlarına yanıt veren projelere sunulan Ağa Han Mimarlık Ödülleri, bugün veriliyor. Ödül alan dokuz projeden biri Cengiz Bektaş'ın. Suriye'nin tarihi Halep Kalesi, bugün uluslararası mimarları buluşturan özel bir ödül törenine tanıklık edecek.1977 yılından bu yana, Müslüman ülkelerin gereksinimleri ve amaçlarına başarıyla cevap veren yapı kavramlarını tanımlamak ve teşvik etmek için sunulan Ağa Han Mimarlık Ödülleri, bugün Ağa Han'ın da katılımıyla yapılacak bir törenle, sahiplerine veriliyor.
06 Kasım 2001 Radikal

"Hasanpaşa Gazhanesi Koruma ve Yeniden Kullanım Ön Projesi", İstanbul 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkarını koruma kurulu tarafindan onaylandı
 Projenin Tanıtım Etkinliği Yapıldı Tanıtım etkinlikleri, dün Gazhane Çevre Kültür Kooperatifi Merkezi'nde yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Hasanpaşa Gazhanesi'nin yeniden kullanımı ile ilgili İ.T.Ü. Mimarlık Fakültesi Proje Ekibi'ne hazırlattığı 'Koruma ve Yeniden Kullanım Ön Projesi', basına tanıtıldı.
05 Kasım 2001 İBB

Ahmet Vefik Alp’e 30’uncu yıl plaketi
Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, mimarlık mesleğinde 30, 40 ve 50’nci yıllarını tamamlayan üyelerini hatıra plaketi ile onurlandırdı. Türkiye Spor Yazarları Derneği tesislerinde yapılan törende meslekte 30 yılını dolduran Ahmet Vefik Alp de plaket aldı. Başbakanlık Başmüşaviri Alp, İTÜ’de 1971 yılında mimar, 1973 yılında yüksek mühendis mimar oldu. ABD’nin önde gelen üniversitelerinden Houston Texas’taki Rice University’den 1978 yılında master, 1979 yılında da doktora dereceliklerine hak kazandı. 1989 yılında ise profesörlüğe yükseltildi.
06 Kasım 2001 Cumhuriyet

Bir Mimari Star'ı İstanbul'da
Ünlü Hollandalı modernist mimar ve eğitimci Wiel Arets, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin davetlisi olarak İstanbul'da bir konferans verecek. Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık ve Mavi Jeans'in katkılarıyla gerçeklececek olan konferansın başlığı "Multiplicity". 12 Kasım 2001 günü, saat 13:30'da Mimar Sinan Üniversitesi Oditoryumu'nda ücretsiz olarak izlenebilir.
03 Kasım 2001 Arkitera

Çimentoda KDV oranı artırılsın 
Çimentoda Avrupa'nın en büyük üreticisi konumundaki Türkiye'de sektör temsilcileri vergi kaybının azılması ve piyasanın canlandırılması için KDV'nin artırılmasını istediler. Çimento Müstahsilleri Birliği Başkanı Adnan İğnebekçili, KDV'nin yüzde 20'ye çekilebileceğini, bununla birlikte hazır betonda oranın aşağı indirilmesi gerektiğini vurguladı.
06 Kasım 2001 Akşam

Traelles ihmal edildi
Define avcılarının Traelles antik kentine verdikleri tahribatın çok büyük olduğu belirtilerek, antik kentin bazı bölümlerinin dinamitle parçalanmış olduğu açıklandı.Traelles antik kenti kazı başkanı Yard. Doç. Dr. Rafet Dinç, kentin yüzyıllardır ihmal edildiğini söyledi. Aydın Belediyesi, antik kent Traelles' e, gazetecilerin de katıldığı bir gezi düzenledi. Gezide gazetecileri bilgilendiren Yard. Doç Dr. Dinç, define avcılarının antik kentte define aramak için verdikleri tahribatın çok büyük olduğunu belirterek, kentin bazı bölümlerinin dinamitle parçalanmış olduğunu açıkladı.
06 Kasım 2001 Zaman

'Mavişehirlilere belediye eziyeti'
Belediye Meclis üyesi Özer, Tabak'ın balkonlarını kapatan dairelere haksız yere ceza kestiğini öne sürdü. Karşıyaka Belediyesi'nin, Mavişehir'de balkonlarını camla kapatan dairelere ceza yazması tartışma yarattı. CHP'li Meclis Üyesi Rıfat Özer, 40 bin kişinin yaşadığı Mavişehir'de bu yüzden huzursuzluk çıktığını belirterek, uygulamadan vazgeçilmesini istedi.
06 Kasım 2001 Yeni Asır

Kasım 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

 Han Tümertekin 6 Kasım 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Han Tümertekin'e  yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Kitap

Wiel Arets : Strange Bodies
by W. M. J. Arets, Stan Allen, Kim Zwarts, Bart Lootsma, Jos Bosman, Caroline Bos (Contributor), Arthur Kroker (Contributor)
Our Price: $48.00

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz