reklam

Haberler
22 Kasım 2001 Perşembe

Terör sansasyonel saldırı hazırlığında
Genelkurmay Başkanlığı, 11 Eylül saldırılarının ardından yaşanan yeni süreçle birlikte, teröristlerin sansasyonel sonuçlar doğurabilecek muhtemel hedeflerini de yeniden belirledi. İçişleri Bakanlığı'na da gönderilen listede, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'ndan Topkapı Sarayı ve Ayasofya gibi tarihi mekanlara, Türksat yer uydusundan demir çelik fabrikalarına kadar birçok nokta terörist saldırılar için sansasyonel sonuçlar doğurabilecek hedefler arasında sıralanıyor. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından Afganistan'a düzenlenen "Sürekli Özgürlük Harekatı"na Türkiye'nin de asker gönderme kararının ardından güvenlik birimlerinde kırmızı alarm verildi.

'Proje 4L' yerleşti
Proje 4L-İstanbul Güncel Sanat Müzesi, 21 Eylül'de kapılarını açtığı 'Yerleşmek' sergisiyle gündemdeki yerini aldı. Levent Harmancı Giz Plaza'nın içindeki 1600 metrekarelik bir alanı kaplayan müze, deneysel sergileme biçimlerine uygun biçimde hazırlanmış. 'Proje 4L'nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Can Elgiz, sorumlusu ise küratör Vasıf Kortun.

Yeni İhale Kanunu'nda AB'nin istediği oldu
Yabancıların katılacağı ihalelerde 7.4 trilyon liralık eşik değer, değişmeden Meclis'e sunulduHükümet içinde görüş ayrılığı doğuran İhale Kanun tasarısı nihayet Meclis'e sunuldu. Tasarıda, tartışma konusu olan yürürlük tarihinde 'orta yol' bulundu. Yürürlük tarihi 1 Ocak 2003 olarak belirlendi.

"Kültürel Açıdan Avrupa Birliği'ne Yaklaşım"  Kültür Girişimi Tarafından Düzenlenen Bir Sempozyumla ele Alınıyor
İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın desteğiyle dört yıl önce kurulmuş olan Kültür Girişimi, bu yıl 22 - 24 Kasım tarihlerinde "Kültürel Açıdan Avrupa Birliği'ne Yaklaşım" Sempozyumu düzenliyor. Sempozyumun amacı, Avrupa Birliği'ne katılma konusu tartışılırken Türkiye ile Birlik üyelerinin kültürel koşullarını karşılaştırarak Türkiye'nin durumunu saptamak ve Avrupa Birliği ülkeleriyle aradaki dengesizlik ve eşitsizlikler üzerine dikkatleri çekerek öneriler getirmek.

"Mimari ve Mimari Süsleme" başlıklı "Sanat Tarihinde Terminoloji Sorunları" Semineri
Türk - İngiliz Kültür Derneği'nin, kuruluşunun 50. yılında ülkemizdeki Sanat Tarihi eğitimine bir katkı olarak desteklediği ve ev sahipliği yaptığı bu seminer, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi, Sanat Tarihi Bölümü ve Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Sanat Tarihi Bölümü'nün işbirliği ile gerçekleştirilmektedir.

İhale Yasası'na 1 yıl rötar
Kamu İhale Kanun Tasarısı Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Tasarı Devlet Bakanı Derviş'in '2002 yılbaşında yürürlüğe girsin' söylemine karşın, bir yıl gecikmeli olarak 2003 başında yürürlüğe girecek.

Afganistan'a yardım eden ihaleyi kapar 
Afganistan'da 6.5 milyar dolar olarak tahmin edilen yeniden yapılanma yatırımlarından pay alabilmek için Türkiye'nin, yardım misyonunda aktif rol alması gerektiği bildirildi.

Evi, arsası olan yandı
Tasarruf tedbirleri paketi, 'büyükşehir'de yaşayanlara 'zamlı emlak vergisi' getiriyor. Emlak Vergisi Yasası'nda değişiklik içeren tasarı yasalaşırsa, emlak vergisi oranı yüzde 100 artacak. 

Sat sat bitmiyor 
İçlerinde Korkmaz Yiğit'in 1998 yılında özelleştirmeden aldığı Üsküdar'daki bina ve Erol Aksoy'un çocukluğunun geçtiği evin de olduğu BDDK, İktisat ve Etibank'a ait 345 adet gayrimenkul 27 Kasım'da satışa çıkarılıyor.

Mersin, kalkınmak için ‘ajans’ kuracak
Mersin Ticaret Odası, Mersin'in kalkınması için, Avrupa'da benzerlerine çok sık rastlanan kalkınma ajansı modelini uygulayacak. Mersin için bir kalkınma planı uluşturacak olan ajans, yabancı yatırımcıyı çekmek için altyapı hazırlayacak.

Dünya Bankası’ndan Köykent kredisi
Köykent Projesi’ne, Dünya Bankası 300 milyon dolarlık finansman desteği sağlıyor. ANAP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Mumcu’nun, kalkınmanın köyden başlaması gerektiğini savunanlara yönelik eleştirileriyle birlikte yeniden gündeme gelen Köykent Projesi’ne, Dünya Bankası 300 milyon dolarlık finansman desteği sağlıyor.
NTVMSNBC

İstanbul’un bütçesi 5 katrilyon
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 1 katrilyon, 490 trilyon liralık bütçesi Belediye Meclisi’nde kabul edildi.İSKİ, İETT ve diğer iştiraklerinin bütçeleriyle birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin toplam bütçesi 5 katrilyonliraya ulaşıyor. İstanbul’un bütçesi, birçok bakanlığın yanısıra Başbakanlığın da yıllık bütçesinin çok üzerine çıkıyor.
NTVMSNBC

Çimsa'da kayıtlı sermaye tavanı 50 trilyona çıktı
Çimsa, kayıtlı sermaye tavanını 50 trilyon liraya yükseltti. Çimsa'dan İMKB'ye gönderilen açıklamaya göre şirketin bugünkü Olağanüstü Genel Kurul toplantısında, kayıtlı sermaye tavanının 50 trilyon TL’ye yükseltilmesine ilişkin olarak ana sözleşmenin 6. maddesinin tadil edilmesi kararlaştırıldı. Açıklamaya göre, Ayduk Çelenk'in vefatı ile boşalan Yönetim Kurulu üyeliğine A.Vasfi Pekin'in atanması da onaylandı.

Pimaş, gayrimenkulü Hey Tekstil'e satacak
Pimaş, şirketin aktifinde kayıtlı İstanbul Sefaköy'deki fabrika binasını 512.54 milyar lira bedel karşılığında Hey Tekstil Sanayi'ne satacak. İMKB'den gelen şirket açıklamasında, sözkonusu binanın 21 kasım tarihi itibari ile satılacağı ve satış tutarının peşin ve nakit olarak 22 kasım 2001 tarihinde tahsil edileceği kaydedildi. Satış sonucu oluşacak 503.23 milyar lira tutarındaki satış karının diğer olağanüstü gelirler ve karlar hesabına intikal ettirileceği kaydedildi. Açıklamaya göre, söz konusu binaya gayrimenkul ekspertiz ve değerlendirme A.Ş tarafından 15 kasım 2001 tarihinde 347.000 dolar değer takdir edildi.
Finansal Forum

Korkmaz Yiğit'in binası 24 trilyon
BANKEKSPRESS'in eski sahibi Korkmaz Yiğit'in 16 milyon dolara Özelliştirme İdaresi'nden satın aldığı Üsküdar Paşalimanı'ndaki eski Deniz Nakliyat binası da müzayedeye çıkıyor. 1705 metrekare arsa ve 7 bin 700 metrekarelik bina alanı ile boğazdaki en büyük ve en değerli gayrimenkuller arasında bulunan gayrimenkul için 24 trilyon lira tahmini bedel belirlendi. Bodrum, zemin, 4 normal kat ve bir çatıkatı bulunan binanın müzayede cirosunun yarısını tek başına sağlaması bekleniyor.Müzayedede satılacak Bursa Buttim İş Merkezi'nde bulunan toplam 120 millyar lira tahmini bedele sahip 4 dükkanın ise Cavit Çağlar'dan İktisat Bankası'na geçtiği bildirildi.
Hürriyet

Tarihi kulenin restorasyonu 
Amasya'da, 1939'da yıkılan tarihi Saat Kulesi'nin yerine yapılan yeni kulenin şekli, eskisinden farklı olarak inşa ediliyor. 1865'da Mutasarrıf Ziya Paşa tarafından, şehrin güzelleşmesi için yaptırılan ve 1939'da Helkıs Köprüsü'nün yapımında yıkılan tarihi Saat Kulesi, Vali Hüseyin Poroy'un girişimleri ile yeniden yapılıyor. Yapımına karar verildiği ve projelendirildiği zaman tıpkı eskisine benzeyeceği söylenen kulenin mimarisindeki değişiklikler, inşaat ilerledikçe göze çarpmaya başladı. Yeni kulenin gövdesinin, eskisine nazaran daha büyük olması, üzerindeki saat bölümünün küçük kalmasına yol açıyor. Eski kuleden daha farklı olarak yapılan yeni kulenin altına yapılan büfe, kule gövdesinin renginin değişikliği ve bayrak direğinin olmaması göze çarpan ilk detaylar.
Akşam

Türk usulü koruma
613 yıllık tarihi Yıldırım Hamamı, üstüne çıkılan beş katlı işhanıyla birlikte koruma altına alındı. 1986'da cami, medrese ve hamamdan oluşan külliye tarihi eser olarak tescil edildi. Külliyenin bütünlüğü daha sonra aradan yol geçince bozuldu. Cami ve medreseden ayrılan hamamı Hayati Öğüt satın aldı.

Vali'den ilginç öneri
Van Valisi Durmuş Koç, görevini yapmadığı iddia edilen belediyeyi göreve davet için tuhaf bir yöntem denediVan Valisi Durmuş Koç, kamu kurum ve kuruluşlarından fosseptik atıklarını yollara ve kanallara boşaltmalarını istedi.

Kasım 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Ürün Tanıtımı

Denge Yapı'dan Yangın Durdurucu bir ürün: 3M FireDam 2000+ Coating  
M FireDam 2000 Coating Kaplama; hazır karışımlı, beyaz renkte su bazlı akma ve damlama özelliği olmayan bir kaplama malzemesidir. Tabakalı cins olarak yangından koruyuculuk amacıyla dizayn edilmiştir.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz