reklam

Haberler
02 Kasım 2001
Cuma

sayfayı haber kaynağında açar

Feniş Astana'da
Feniş Kazakistan'ın yeni başkenti Astana'da inşa edilmekte olan Transport Tower'ı Hartmann Sistemleri ile giydiriyor. Rusya Federasyonu dahil bölgenin en yüksek yapısının boyu 155 m ve 40 katlı. 2002 yılı sonunda bitmesi planlanan binanın kullanıcıları ise sahibi olan Kazakistan Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı, Kazak Demiryolları ve Kazak Telekom olacak.
Geniş Bilgi için : [email protected] 
02 Kasım 2001 Arkitera

Kale Grubu İzmir Yapı Fuarı'nda
Kale Grubu Şirketleri, Çanakkale Seramik, Kalebodur, RocaKale ve Kalekim markalarıyla 1-4 Kasım 2001 tarihlerinde İzmir Yapı Fuarına katılarak, gösterişli bir standla 2001 yılı yeniliklerini sergileyecek. Geçen yıl, İzmir 2000 Yapı Fuarında Kale Grubu Standı, Yapı Endüstri Merkezi tarafından düzenlenen stand yarışmasında "Amacına Uygun En İyi Stand" dalında üçüncülük ödülü aldı.
29 Ekim 2001 Arkitera

Sayısal Grafik: "Tasarım Verilerini Sahaya Taşıyın"
Autodesk® OnSite View 2 ile, AutoCAD® çizimlerini, sahada kullanılan Windows® CE tabanı mobil cihazlarla görüntüleyebilir, işaretleyebilir ve ölçüm yapabilirsiniz. 
31 Ekim 2001 Arkitera

Ytong 4 Milyar TL Ödüllü Öğrenci Proje Yarışması Düzenliyor
Ülkemizde güvenli, ekonomik ve sağlıklı yapılaşma için tam 38 yıldır faaliyet gösteren Türk Ytong Sanayi A.Ş., Üniversite - Sanayi işbirliğini geliştirmek, yarının mimarlarını teşvik etmek ve ülkemiz yapı kültürüne katkı sağlamak amacıyla, geleneksel Öğrenci Proje Yarışma’larının yedincisi için start verdi.
31 Ekim 2001 Arkitera

Yapı 2001 İzmir Fuarı açıldı
Yapı-Endüstri Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Genel Başkanı Doğan Hasol, işsizliği önlemede en önemli sektörün inşaat sektörü olduğunu ve bu sektörün canlandırılması gerektiğini söyledi.
01 Kasım 2001

İhale yasası imzada tarihi ise belli değil
Devlet Bakanı Derviş ile Bayındırlık Bakanı Akcan arasında tartışma yaratan yasa tasarısının boş bırakılan yürürlüğe giriş tarihini Meclis belirleyecek Devlet Bakanı Kemal Derviş ile Bayındırlık Bakanı Abdülkadir Akcan arasında tartışma yaratan Devlet İhale Yasa Tasarısı, Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldı. Yasanın en tartışmalı konularından "yürürlüğe giriş tarihi"yle ilgili kısmın boş bırakılması dikkat çekti. İhaleler için kurulacak Kamu İhale Kurulu’nun oluşturulması ve yasanın yürürlük tarihi Meclis’e bırakıldı.
02 Kasım 2001 Milliyet

Sanayici siteleri terk ediyor
Sanayi sitelerinde faaliyet gösteren küçük ve orta boy işletmeler(KOBİ), artan kira ve aidatlar nedeniyle işyerlerini boşaltamaya başladı. Sanayici, site dışındaki dükkanlara kaçıyor.Objektifimizi reel sektör ve KOBİ'ler üzerinde gezdiriyoruz. Bu hafta, Dudullu Organize Sanayi Bölgesi içinde bulunan Perşembe Pazarı ve Kasımpaşa Demircileri Küçük Sanayi Sitesi'ne (DES) uğradık. Türkiye nasılsa DES'de öyle. 
02 Kasım 2001 Finansal Forum

Tüp geçite Maliye engeli
Ulaştırma Bakanı Oktay Vural, Ankara-İstanbul hızlı tren rehabilitasyon projesinde Hazine'yle yaşadığı sorunun bir benzerini de, tüp geçit projesi için Maliye ile yaşıyor. Oktay Vural, 3 ay önce Maliye Bakanlığı'na gönderdiği tüp geçit dosyasıyla ilgili olarak hiçbir ilerleme sağlayamadı.13,5 km uzunluğunda, boğazın dibinden 48 metre yüksekliğinde iki kıtayı birbirine bağlayacak ve 1 milyar dolara mal olacak proje için Japoya hükümetinden 10 yıl geri ödemesiz, 30 yıl binde 0,75 faizle kredi sağlandı. Ancak bu kredinin zamanında kullanılmamasının Türkiye'nin başka projeler için girişeceği kredi arayışlarında sıkıntı yaşamasına sebep olcağı belirtiliyor. Zamanında kullanılmayan kredinin, uluslararasında Türkiye'nin kredibilitesini aşağı düşüreceğine dikkat çekiliyor.
02 Kasım 2001 Zaman

Grönland buzul tabakasının hiç erimeyen "Takke" kısmı da eriyor
Grönland adasındaki buzul tabakasının daha önce hiç erimeyen "takke" kısmının da erimekte olduğu bildirildi. Kanadalı ve Danimarkalı araştırmacılar, Grönland'ın kuzeybatı "takkesi"nin bazı kısımlarının eriyerek yılda 42 santimetre kadar inceldiğini belirlediler.
31 Ekim 2001

İstanbul, kardeşleriyle buluştu
2. Kardeş Şehirleri Zirvesi'nde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Gürtuna, terörizmin önüne geçmenin, yerel barış ve hoşgörü ile olabileceğine dikkat çekti.İstanbul ve kardeş şehirleri arasındaki dostluk ve işbirliği bağlarını güçlendirmek üzere toplanan '2. Kardeş Şehirler Zirvesi'ne İstanbul'un yaklaşık 40 kardeş şehrinden sadece 9 tanesi katılırken, belediye başkanı seviyesinde zirveye katılan şehir sayısı ise 4'te kaldı. Arnavutluk'un İşkodra Belediye Başkanı Ormir Rusi ise zirveye dinleyici olarak katıldı.
02 Kasım 2001 Zaman

E.C.A.’dan fonksiyonel ürünler
E.C.A., banyo bataryasında Mix Minimal serisini piyasaya sundu. Sade hatları, kolay kavranan kumanda kolu ile fonksiyonelliği ön plana çıkaran Mix Minimal serisi, ısı ve su kontrolünde rahatlık sağlıyor. Tek hareket ile sıcak - soğuk suyun ve miktarının ayarlanabildiği Mix Minimal serisinde banyo bataryası ve seriye eklenecek diğer tüm fonksiyonlar minimalist akımı temsil ediyor. Mix Minimal ürünleri, Türkiye’de ilk defa TS EN 817 Belgesi aldı. Serinin tüm bataryalarında birinci sınıf sessiz çalışma özelliği bulunuyor. Krom yüzey kaplamasının yanında saten ve Türkiye’de ilk defa tüketiciye sunulacak paslanmaz çelik efekti ve fırçalı nikel yüzey kaplamaları da serinin diğer özellikleri arasında yer alıyor.
02 Kasım 2001 Milliyet

Ormanlık alanlar turizme açılıyor
Hükümet, ormanlık alanlar ve milli parkları turizme açmaya hazırlanıyor. Turizmde yaşanan sorunlara karşı Turizm Bakanlığı'nın önerilerinin sonuca bağlanması için dün bir toplantı düzenlendi. Ormanlık alanların turizme açılması, milli parklarda safari parklar yapılarak turizmden yararlandırılması konusunda mutabakata varılan toplantıda, yabancıların Türkiye'de gayrimenkul sahibi olabilmesi için düzenlemeler yapılması kabul gördü. Toplantının sonunda açıklama yapan Turizm Bakanı Mustafa Taşar , havayolu şirketlerine teşvik verilmesi konusunda görüş birliği içerisinde olduklarını söyledi. Taşar, yurtdışına çıkışta alınan 50 doların kaldırılması yönünde de önerileri olduğunu, günübirlik çıkışlarda muafiyet uygulanmasını istediklerini belirtti. Turizmcilerin ihracatçı gibi sayılmasını da önerdiklerini söyleyen Taşar, bunun son Yüksek Planlama Kurulu toplantısında karara bağlanacağını kaydetti.
02 Kasım 2001 Cumhuriyet

Uygarlığın kökleri Trakya'da
Yarımadada 3000 yıl süren köy ekonomisi modeli Avrupa kıtasına yayıldı. Avrupa'yı bugüne taşıyan temellerin, binlerce yıl önce Trakya Yarımadası'nda atıldığı belirlendi. Trakya'da kısıtlı olanaklarla yürütülen ve bilim çevrelerince ''geç kalmış'' olarak nitelenen çalışmalar, uygarlık tarihi açısından çok önemli bulguları gün ışığına çıkarıyor.
02 Kasım 2001 Cumhuriyet

Kasım 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
      01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

 Han Tümertekin 6 Kasım 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Han Tümertekin'e  yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Etkinlik

Yapı 2001 İzmir Fuarı

01-04 Kasım 2001
İzmir Kültür Park Enternasyonel Fuar Alanı

 

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz