reklam

Haberler
15 Aralık 2001
Cumartesi

İstanbul’da ‘ağaç yolsuzluğu’ iddiası

İGDAŞ’taki yolsuzluk iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada, şimdi de, İstanbul Çevre Koruma Şirketi (İSTAÇ) tarafından yürüten ağaç dikim kampanyası açılan ihaleler mercek altına alındı. Eski Park ve Bahçeler Müdürü Ali Karakoç, görev yaptığı sırada, kendisinin onaylamadığı uygulamalar olduğunu bildirdi. Karakoç, bu uygulamalara itiraz ettiğinde, “bunları, geleceğin başbakanı için yapıyoruz” cevabını aldığını anlattı.

Mülkiye Başmüfettişi Candan Eren’in, Bit (belediye iktisadi teşekkülleri) operasyonunu başlatan raporunda, çok sayıda kişinin ifadesi bulunuyor. Bu kişilerden biri, kapatılan Refah Partisi Antalya milletvekili adayıyken seçimi kazanamayan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne getirilen Ali Karakoç. Karakoç, işe başladığı günlerde İSTAÇ tarafından ihale edilen 200 bin ağaç kampanyasını organize ettiğini anlatıyor.
Ağaç seçimi için İştirakler Daire Başkanı Necmi Kadıoğlu ile İtalya’ya gittiğini, burada seçtikleri ağaçlar yerine başka ağaçlar gönderilince yaşananları şöyle anlatıyor:

“ONAYLAMADIĞIM AĞAÇLAR DİKİLDİ”
“Bizim onay vermediğimiz ağaçlar gelip dikilmeyi başlanınca, Genel Sekreter Yardımcısı Adem Baştürk’e itiraz ettim. Bana paranın İSTAÇ’tan çıktığını söyleyerek, karışmamamı istedi. Ben de İtalya’daki görüşme sırasında Necmi Kadıoğlu’nun bana ‘Bu ağaçların alımına itiraz etme. Bunlar çok küçük hadiseler. Biz geleceğin başbakanı için çaba sarfediyoruz. Ben geleceğin maliye bakanıyım. Sen de bizimle ters düşmezsen, geleceğin tarım bakanı olursun’ dediğini anlattım.
Ben bu tür organizasyonlar içinde olmayacağımı söyleyerek, Baştürk’ün yanından ayrıldım.”

“KURUYAN AĞAÇLAR GECE SÖKÜLDÜ”
200 bin ağaç kampanyası sırasında dikilen ağaçlardan yalnızca 12 binini kendilerinin onayladığını söyleyen Ali Karakoç, ifadesinde, bu ağaçların büyük bölümünün 2 ay sonra kuruduğunu anlattı. Ali Karakoç, “Ağaçlar kurumaya başlayınca Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan beni yanına çağırarak, kuruyan ağaçları Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde görevli personel vasıtasıyla geceleyin halk görmeden söktürmemi istedi” dedi.

“BİR İMZA ATAN BULUNUR”
Karakoç, daha sonra yapılan 400 bin ağaç dikimi kampanyası sırasında ağaçların Orman Bakanlığı’ndan alınması için rapor hazırladığını, ancak bu rapor yüzünden genel sekretere bağlı olan biriminin Çevre Daire Başkanlığı’na bağlandığını ileri sürüyor. Bunun üzerine Recep Tayyip Erdoğan’ın yanına çıkıp yurtdışından alınan ağaçlara ait evraka imza atmayacağını belirttiğini ileri süren Karakoç, Erdoğan’ın “atan biri bulunur” sözü üzerine görevinden istifa ettiğini kaydetti.
DGM’ye gönderilen ifadesinde Ali Karakoç, halen Florya’da sosyal ve turistik tesislerde memur olarak çalıştığını ifade etti.
NTVMSNBC 

Aralık 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 diğer aylar için tıklayın

Ürün Tanıtımı

Çanakkale Seramik ve Kalebodur'dan Osmanlı - Topkapı Serisi 
Granit seramik yer karoları antik-parlak görüntüleri ile büyüleyen efektlere sahip... 
Duvar karolarında ise farklı doku ve desenlerin modern yorumları olağanüstü bir zerafet içinde sunuluyor.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz