reklam

Haberler
15 Aralık 2001
Cumartesi

Komisyonda biri var

MHP'li eski Bayındırlık Bakanı Koray Aydın hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu'na ANAP adına seçilen Kocaeli Milletvekili Sefer Ekşi'nin müteahhit olması ve bakanlıktan ihale alması 'etik' tartışması yarattı. Koray Aydın'ın bakanlığı döneminde de bakanlıktan yaklaşık 7 trilyon liralık ihale aldığı öne sürülen Ekşi ise, komisyondan istifa etmeyeceğini açıkladı.

Müdüre villa iddiası
Koray Aydın'la ilgili soruşturma komisyonu çalışmalarına başlarken, komisyonun ANAP'lı üyesi Sefer Ekşi'nin, Bayındırlık Bakanlığı'nın önde gelen müteahhitlerinden biri olduğu ortaya çıktı. Kocaeli bölgesinde Bayındırlık Bakanlığı'nın açtığı yurt ve okul ihalelerinin büyük bölümünü alan Ekşi'nin, nüfuz alanının geniş olduğu da konuşuluyor. Bayındırlık Bakanlığı'na bağlı Kocaeli İl Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği yurt ve okul ihalelerine giren Ekşi'nin, Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü personeliyle ilişkilerinin de 'iyi' olduğu ileri sürüldü. Ekşi'nin, Kocaeli Milli Eğitim Müdürü Cemal Şişman'a, kentin Menşukiye bölgesinde villa yaptırdığı iddia edildi.

Bekaroğlu: Etik değil
ANAP'lı Ekşi'nin, Aydın komisyonunda yer alması, muhalefet partilerinin tepkisine neden oldu. SP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, şunları söyledi:"Komisyonun oluşumu ve şekli konusunda çeşitli dedikodular var. Bu söylentiler bizde Aydın'ın aklanacağı izlenimi oluşturuyor. Böyle bir şey TBMM'nin itibarını da zedeler. Daha önce Bayındırlık Bakanlığı ile iş yapan ve bunu halen sürdüren milletvekillerinin bu komisyonda bulunması kabul edilemez. Parti gruplarının üye  eçimi konusunda dikkatli olması gerekirdi. Böyle bir tutum etik değildir, komisyona gölge düşürür."

Pepe: Yer almamalı
AKP Kocaeli Milletvekili Osman Pepe de, Bayındırlık Bakanlığı müteahhiti olan Sefer Ekşi'nin komisyonda yer almasının doğru olmadığını savundu. Pepe, "Sefer arkadaşımızın o komisyonda olmaması iyi olurdu. Bu siyasi etik açısından da hoş değil" dedi.
Ekşi'nin konumu, önceki gün Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer'in 'Yeter Söz Milletin' köşesine de konu oldu. 'Müteahhit vekil, Aydın komisyonunda' başlığıyla yayımlanan yazıda şöyle denildi:

"Koray Aydın hakkında Meclis'te kurulan soruşturma komisyonuna, ANAP Kocaeli Milletvekili Sefer Ekşi de seçildi. Bu milletvekili müteahhittir, kamu işleri yapar. Bayındırlık Bakanlığı'nın Kocaeli'deki ihalelerine hâkimdir. Kendisine sorar mısınız? Koray Aydın döneminde Bayındırlık Bakanlığı'ndan 7 trilyonluk yurt binası işi aldı mı? Veya başka işler..."

Ekşi: İlgim yok
Ekşi ise, milletvekili olduktan sonra müteahhitliği bıraktığını söyledi. Ekşi, "Milletvekili olmadan önce Bayındırlık Bakanlığı ile iş yapıyordum. Ama milletvekili olduktan sonra bıraktım. Hiçbir şirketle ilgim yok. Ancak biz çok geniş bir aşiretiz. Ekşi soyadını taşıyanların yüzde 90'ı müteahhitlik yapar" dedi. Ekşi, komisyondan istifa etmeyeceğini belirtti.
Radikal 

Aralık 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 diğer aylar için tıklayın

Ürün Tanıtımı

Çanakkale Seramik ve Kalebodur'dan Osmanlı - Topkapı Serisi 
Granit seramik yer karoları antik-parlak görüntüleri ile büyüleyen efektlere sahip... 
Duvar karolarında ise farklı doku ve desenlerin modern yorumları olağanüstü bir zerafet içinde sunuluyor.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz