reklam

Haberler
26 Aralık 2001 Çarşamba

İhale Yasası ilk komisyondan geçti

Bayındırlık Bakanı Abdülkadir Akcan, pek çok kurumun katkısıyla hazırlanan yasayı “Yedi Kocalı Hürmüz” olarakn nitelendirdi. Tasarının görüşmeleri sırasında savunma ihalelerinin de yasa kapsamına alınıp alınmaması tartışıldı. Tasarı, esas komisyon olan Bayındırlık Komisyonu’nda ele alınacak.

Kamu ihale ve kamu sözleşmeleri yasa tasarıları, tali komisyon olan Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldü.

AKCAN: YEDİ KOCALI HÜRMÜZ GİBİ KANUN
Bayındırlık Bakanı Abdülkadir Akcan, tasarının hazırlanmasında Bayındırlık, Maliye ve Dışişleri bakanlıklarının yanı sıra Hazine Müsteşarlığı, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği olmak üzere birçok kurumun katkı sağladığını söyledi. Akcan, “Bir bakıma bu kanun Yedi Kocalı Hürmüz gibi oldu” dedi.

AKP VE MHP, SAVUNMAYA DENETİM İSTEDİ
Görüşmelerde üzerinde en çok durulan konu istisnaları düzenleyen 3’üncü madde oldu. MHP Çankırı Milletvekili Hakkı Duran, savunma ihalelerinin kimin tarafından ve nasıl denetleneceğini sordu ve “Askeri cenah da bu yasaya dahil diyebiliyorsak işte demokrasi budur” dedi. AKP Bursa Milletvekili Altan Karapaşaoğlu da, istisnalara ilişkin maddenin yasa metninden çıkarılmasını istedi ve savunma ihalelerinin de kapsama alınmasını istedi. Sakarya Milletvekili Cevat Ayhan da, askeri ihalelerin Sayıştay denetiminin de dışında olduğunu hatırlatarak, denetime ihtiyaç olduğunu söyledi.

“MÜFETTİŞLER YETİŞEMİYOR”
Bayındırlık ve İskan Bakanı Akcan ise AB ülkelerinin de savunma ihalelerinde istisna getirdiğini belirtti. Ayrıca, kamu ihale kurumunun kurulmasıyla siyaset kurumunun üzerindeki yükün kalkacağını söyledi. İhbar dilekçelerinin çokluğuna işaret eden Akcan, “Bütün bunlara teftiş göndermeye kalksak müfettişler yetişmiyor” dedi.
NTVMSNBC

Aralık 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz