reklam

Haberler
26 Aralık 2001 Çarşamba

Olimpiyat Stadı'na rüzgâr engeli

Maçlarını, yeni tamamlanan ve 150 milyon dolara mal olan İkitelli Olimpiyat Stadı'nda oynamak isteyen G. Saray, rüzgâr engeliyle karşılaştı. Stadın kuzey rüzgârları koridoruna inşa edilmesi ve ''bitti'' denen tesise henüz su, elektrik ve yol bağlantılarının yapılamaması, ''Bu stat sadece yaz olimpiyat oyunlarına ev sahipliği yapabilir'' görüşüne neden oldu.

Ali Sami Yen Stadı'nın inşaatı için yeni yılın ilk aylarını 'hedef' olarak belirleyen Galatasaray'ın İkitelli'deki Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yaptığı incelemeler 'düş kırıklığı' ile sonuçlandı. 150 milyon dolara yakın maliyetle hazır hale getirilen stadın, bugünkü haliyle 'yaz olimpiyat oyunları' dışında hiçbir sportif müsabakaya evsahipliği yapamayacağı gerçeğini öğrenen Galatasaraylı yöneticiler, ''Ne yazık ki bu tesis ölü bir yatırım olarak kalacak'' dediler. Galatasaray'ın sattan sorumlu yönetim kurulu üyesi Osman Güneri , Cumhuriyet 'in sorularını yanıtlarken, ''Dışarıda bakıldığında pırıl pırıl bir tesis ama içi öyle değil. Elektrik,su, yol yok. Diyelim ki elektirikle, yolu hallettik ama susuz olmaz. Hele rüzgar ve yağmur olayı var ki bizi tam düş kırıklığına uğrattı. Stadın ortasında topu havaya dikseniz 50 metre öteye gider, tam rüzgar koridorunda kalıyor. Yaptığımız fizibiliteler ne yazık ki bu gerçeği su yüzüne çıkardı. Orada futbol oynanmaz'' dedi.

Maltepe gelecek yıla
Yenilenen Ali Sami Yen Stadı Projesi'ni devreye sokup inşaat çalışmalarına yeni yılın ilk ayında başlamayı planlayan Sarı-Kırmızılılar'ın, 2. yarı maçlarını büyütülen Maltepe Stadı'nda oynama girişimleri de bu sezon için rafa kaldırıldı. Maltepe Stadı'nda dün yapılan incelemelerin ardından önemli eksiklerin olduğu öğrenilirken, Galatasaray'ın kent içi ve kent dışındaki tüm statları incelemeye aldığı öğrenildi. Eğer, Ali Sami Yen'in çimleri yenilenemezse Sarı- Kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi maçlarını Beşiktaş'a ait İnönü Stadı'nda oynamak istiyor.

Ali Sami Yen girişimi
Sarı-Kırmızılı kulüp, stat için teklif getiren iki yabancı firma arasından seçim yapacak. Yönetim kurulunun 15 Ocak'a kadar Belçika ve Güney Afrika firmaları arasından seçim yapacağı açıklandı. Belçika firması ile ilgili görüşmeleri kulüp ikinci başkanı Fatih Altaylı , Güney Afrika firması ile temasları ise yönetici Eren Talu 'nun yaptığı kaydedildi.

Fatih Altaylı, Belçika firmasının teklifinde, stadın 18 ayda tamamlanacağını söyledi. Belçika firmasının projeyi anahtar teslimi gerçekleştireceği ve Galatasaray ile kar ortaklığına dayalı bir ortak işletme ön gördüğü bildirildi. Altaylı, teklifte bulunan Güney Afrika firmasının ise stadı 14 ayda tamamlamayı taahhüt ettiğini ifade etti. Firmanın Güney Afrika'daki bir bankadan kullanacağı krediyle stadı yapmayı planladığını kaydeden Altaylı, anahtar teslimi yapılacak anlaşmanın projesini, Avrupa Mimari Birliği'nin gerçekleştirileceğini vurguladı. Fatih Altaylı, bu teklifte stadın çelik yapı üzerinden gerçekleştirilmesinin planlandığı ve maliyetinin de daha düşük olduğunu söyledi.
Cumhuriyet

Aralık 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz