reklam

Aralık Ayı Kültür & Sanat  Haberleri
Sanat

Porselen vücut buluyor
Bir Kültür Sanat Merkezi'nin "Bir Galeri" bölümü Aralık ayı konuğu heykel sanatının genç ve başarılı isimlerinden Serdar Tekebaşoğlu.

Türk resminden derlenenler
Garanti Bankası’nın resim koleksiyonundan özel olarak seçilen örneklerin yer aldığı ‘Derlemeler’ konulu sergilerin ikincisi,bugün Garanti Sanat Galerisi’nde açılıyor.

Sonsuzluk özlemi
Teoman Südor’un, yeni sergisi sonsuzluk ve yaratılış destanı üzerine. Yaratılış ve sonsuzluklar, her sanatçının yapıtlarında olduğu gibi ressam Teoman Südor’un yapıtlarının da konusu.

Baskı değil baksı
Çağdaş Türk resminin önde gelen sanatçıları, Bayburt Bayraktar Köyü’nde kurulacak Baksı Müzesi için "Tılsımlı Eller"de bir araya geldi.

Küresel kentler
Mimar ressam Selim Cebeci, yarın açılacak sergisiyle bu kez "26/1" diyor. Cebeci, kentleri anlatmayı sürdürüyor.

Hangardaki sergide Doğu kültürünü tanıtıyor
Ünlü minyatür ve seramik sanatçısı Günseli Kato bir hangarda açtığı "Şin Zen Bi" adlı sergide, İpek Yolu’nun topraklarımızı nasıl etkilediğini anlatıyor.

"Zamansız ve Mekansız" Fotoğraflar
Fotoğraf sanatçısı Ahmet Elhan'ın "iğne deliği kamerayla" çektiği fotoğrafları 17 Aralık'tan başlayarak Platform Güncel Sanat Merkezi'nde sergileniyor. Sanatçının 10 adet çalışmasının yeraldığı sergi, 14 Ocak'a kadar açık.

Serkan Özkaya'nın Proleterleri
Kopenhag'da Charlottenborg Müzesi'nde açılan "Yeni Dünya Üzerinde Kökten Eğilimler" isimli sergiye Türkiye'den Serkan Özkaya "Tüm Dünya İşçileri" adlı yerleştirmesiyle katılıyor.

Çizgilerim Titanic’e binmeden e-mail ile Atlantik ötesine geçti
Çizgileri başta Le Monde, Le Monde Diplomatique, Le Nouvel Observateur, The Washington Post, The Wall Street Journal gibi dünyanın sayılı, saygın gazete ve dergilerinde yayınlanan Selçuk Demirel, Türkiye'ye tam anlamıyla bir sanat çıkarmasına hazırlanıyor. Bunlardan ilki dün Galeri nev'de açılan Ruh Halleri Üzerine adlı sergisi.

Atık Sanat Olunca
Şişli de "Atık Sanat Olunca" isimli bir sergi açılıyor. 
14 Aralık - 31 Aralık tarihleri arasında Profilo Alışveriş merkezinde yer alacak bu sergiyi, 13 Aralık saat 15:00 de Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, açıyor. 

Turan Erol Resim Sergisi
Turan Erol 1927 yılında Milas'ta doğdu. 1951 yılında İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümünü bitirdi. Sanat alanında çok sayıda inceleme, araştırma, eleştiri ve kitapları bulunan sanatçı çeşitli üniversitelerimizde öğretim üyesi olarak çalıştıktan sonra, 1990 yılında kendi isteği ile öğretim hayatından emekliye ayrıldı.

Zonaro, 90 yıl sonra yeniden İstanbul'da
Ressam Fausto Zonaro 90 yıl sonra yeniden İstanbul'da. Abdülhamid'in saray ressamlarından biri olan Zonaro'nun yapıtları 17 Ocak'tan itibaren Yapı Kredi Kültür Merkezi'nde sergilenecek. 

Sezai Özdemir Karşı Sanat'ta
Figüratif Türk resminin önde gelen isimleri arasında kendine özgü bir yer edinen Sezai Özdemir, bu sergiyle, son iki yıldır ürettiği yeni eserlerin yanı sıra daha eski tarihli resimleriyle izleyicinin karşısına çıkıyor. 

Reklamcılar, bu sergi sizin için
New York'tan gelen Art Directors Club 81. Ödül Sergisi, 13 Aralık'tan itibaren Bilgi Atölye 111'de sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Sergi, 3 Ocak tarihine kadar sürecek. 

Ara Güler’in ’100 Yüz’ü
Türk edebiyatından 100 yazarın Ara Güler imzalı portre fotoğraflarından oluşan ’100 Yüz’ adlı sergi 29 Kasım’dan itibaren Yapı Kredi Kültür Merkezi’nde.

Yusuf Taktak Galeri Nev'de
Ankara Galeri Nev 2002-2003 sergi sezonuna Yusuf Taktak’ın 29 Kasım Cuma günü açılacak kişisel sergisi ile devam ediyor.

Moderna @ Platform, Kim-Trang Tran
1990 yılından bu yana video sanatı ile ilgilenen ve geçtiğimiz yıl California Sanat Enstitüsü'nün verdiği "CalArts / Alpert" ödülüne aday gösterilen Vietnamlı sanatçı Kim-Trang Tran'ın "Körlük" ve metaforlarını inceleyen "Blindness Series" adlı videoları gösterilecektir.

40 yıllık serüven
Mehmet Aksoy’un retrospektif sergisi "Çekicin Rüzgârında 40 Yıl" adlı sergi, sanatçının insanı anlattığı yapıtlarını bir arada görebilme olanağı sunuyor.

Büyüklere masallar
Can Göknil'in 'resimli yazma'lardan yola çıkarak 'kitap sanatı' üzerine oluşturduğu 'Sözle Göz Kardeşliği' başlıklı sergisi Yapı Kredi Kâzım Taşkent Sanat Galerisi'nde sürüyor.

"zzzzzzz" Heykelleri
Galeri Apel 06 Kasım - 12 Aralık tarihlerinde, Yücel Kale'nin işlev-sanat ilişkisini sogulayan işlerine ev sahipliği yapıyor. Sanatın düşüncüleri ve duyguları üzerine meraklı çerçeveler çizen Kale, izleyiciyi çoğul okumalar yapmak için kışkırtmaktan geri durmuyor. 
Arkitera

Seramiklerle "Gelecek Sorgusu"
Eskişehir AÜ Seramik Bölümü hocası Ayşegül Türedi Özen 08 Kasım'da IMKB Ankara Sanat Galerisi'nde sunduğu sergide geleceği sorguluyor. Seramik evler, kuşlar ve ağaçlarla adam sendeciliğimizi eleştiren Özen, masif kütleler halindeki evlerle betonlaşmayı, ağaçlarla da yakın gelecekteki doğanın halini betimliyor. 

Arkitera

Gf Sanatevi’nde Gürcü Ressamlar
Gf Sanatevi 1995 yılından beri çeşitli Gürcü ressamların eserleriden örnekler sunarak bu kültürün resim geleneğini ülkemize taşıyor.

Ayse Erkmen

Gf Sanatevi'nde Karma Sergi
Gf Sanatevi'nde kasım ayı itibariyle Türk ressamlar Musa Aktaş,Hatice Çırak ve İclal Erentürk Güçsav'ın resimleri sergilenecek.

Ayse Erkmen

Platform'da "Spekülasyonlar"...
Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi, 6 Kasım'dan itibaren Ayşe Erkmen'in "Dario ve Emre", Vahit Tuna'nın "Avrupa Avrupa Duy Sesimizi" ve Erzen Shokololli'nin "Hey Avrupa" adlı video işlerinden oluşan "Spekülasyonlar" adlı sergiye ev sahipliği yapıyor. Platform Garanti'nin yöneticisi Vasıf Kortun ile sanat eleştirmeni ve küratör Erden Kosova'nın düzenlediği sergide, yerel ve ulusal kimliklerin aynı anda nasıl oluşturulduğuna ve yıpratılıp parçalandığına ilişkin ipuçları içeren sergi, 10 Aralık'a kadar izlenebilecek.
Arkitera

Galerist 12 Aralık 2002 den itibaren Taner Ceylan'ın çalışmalarını sergileyecek
Taner Ceylan resimsel tavrını gerçekçiliğe hatta ötesine taşımış bir sanatçı. Sanatçının Aralık 97 - Ocak 2002 arasında yaptığı resimler ilk bakışta fotoğraf gibi algılansa da fotoğrafta olmayan derinlik alabildiğince ince fırçaların izlerine oradan da yağlıboyanın büyüsüne sürüklüyor izleyiciyi. 

Boş Zamanlar
Güncel sanat düşünüldüğünde tüm dünyada kendini kabul ettirmiş olan sanatçı Ayşe Erkmen, gerçekleştirdiği her sergi de olduğu gibi Galerist'te de mekanla ilişki kuruyor. 

Ayhan Kavur Resim Sergisi
1933 İstanbul doğumlu sanatçı, 1985 den beri Bodrumda yaşamaktadır. Genelde düş gücüyle, Sembolizmi yaşatan sanatçı, figürlerinde zerafeti vurgulamıştır.
Resimlerine egemen şefkat ve sevgi duygusu yalnızca figürlerin özenli görüntüsü ile değil, ince fırça işçiliğinin ustalıklı uyumu ile sağlanmış, sevgi yüklü yürek ve anne duyarlılığı ile sergilemiştir. Sergi, Bodrum Belediyesi Meclis Salonu Sanat Galerisi' nde 20 Aralık 9 Ocak tarihleri arasında gezilebilir.
Arkitera

Plajın Altında: Kaldırım Taşları
Plajın Altında: Kaldırım Taşları situasyonist hareketin en önemli sloganına gönderme yapıyor. 1968'de öğrenciler kaldırım taşlarını söküp polislere atarken, taşların altında kum, yani var olan düzenin tümüyle dışında ve ötesinde, oyunsu bir dünyanın olabileceğinin pratiğini düşlemeleri "Kaldırım Taşlarının Altında: Plaj" sloganını yaratmıştı. Plajın Altında: Kaldırım Taşları ise sanat dahil daha birçok alanda da olması gereken plajların varlığına olan kayıp inançlarımızı göstermekte, bu küreselleşmenin vaadleri ile sonuçları arasındaki fark olarak da okunabilir.
Plajın Altında: Kaldırım Taşları, Canan-Osman Tumay'ın değerli katkılarıyla gerçekleşmektedir. Etkinlik, PROJE 4L'de 22 Kasım 2002 - 17 Ocak 2003 tarihleri arasında izlenebilir.
Arkitera

Troya Efsane ile Gerçek Arası Bir Kente Yolculuk
Yapı Kredi Kültür Merkezi ve Kültür Bakanlığı işbirliği ile gerçekleştirilen sergi, Çanakkale ve İstanbul Arkeoloji Müzelerindeki eserleri, Türkiye'de, Türkiye'deki izleyicilere ilk defa birarada ve ilk defa yeni bir bakış açısıyla sunuyor. 

Ekim Geçidi 1
Ekim Geçidi adlı sergi Galeri X'in Tünel'deki yeni mekanında 29 Ekim'de açılıyor. Değişik dönemlerdeki ve farklı sanat anlayışı olan sanatçıların buluşması olan sergi her yıl Cumhuriyet Bayramı'nda tekrarlanacaktır. 8 Aralık'a kadar sürecek olan sergi boyunca, özelllikle Atatürk'ün çeşitli illerde açmış olduğu Devlet Güzel Sanatlar Galerileri'nden sanatçılar resim, heykel, fotoğraf, seramik, enstelasyon ve performans dallarında katılacaklardır.
Arkitera

Arşiv

Diyalog

Metin Hepgüler 
24 Aralık 2002
günü  Diyalog bölümümüze konuk oldu.

Metin Hepgüler hakkında daha fazla bilgi edinmek için  tıklayın. 

Diyalog buluşmasını soru cevap şeklinde okumak için  buraya tıklayın...


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz