reklam
reklam vermek için tıklayın...

Haberler
04 Mayıs 2001 Cuma

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Yapı 2001 Fuarı açıldı / Bakan Aydın: İnşaat Türkiye'nin lokomotif sektörü
Yapı-Endüstri Merkezi'nce Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'de düzenlenen "Yapı 2001 İstanbul Fuarı"nın açılışında konuşan Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, inşaat sektörünün Türkiye'nin lokomotif sektörü olduğunu belirterek, özellikle vasıfsız işçi istihdam eden bir sektör olarak ülkede işsizliğin ortadan kaldırılmasında sektörün önemli bir araç olduğuna dikkat çekti.
02 Mayıs 2001 Dünya

Tabelalar gidiyor Beyoğlu güzelleşiyor
Beyoğlu Belediyesi ile Mimar Sinan Üniversitesi (MSÜ) Meslek Yüksek Okulu Restorasyon Bölümü'nce yürütülen "Güzel Beyoğlu Projesi" kapsamında, İstiklal Caddesi üzerinde bulunan işyerlerinin estetiğe aykırı reklam tabelalarıyla klima ünitelerinin sökülmesine başlandı. Zabıta ekipleri, ilk olarak İstiklal Caddesi'ndeki Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi'nin tabelasını indirdi. 
04 Mayıs 2001 Milliyet

AKOM Ağustos'a hazırlanıyor
Afet Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) çalışmaları için kullanılacak bina; İSKİ Kağıthane Tesisleri içinde, çevre yolundan giriş çıkışlı, 1.008 m² oturma alanlı, toplam 3.024 m²; 1 bodrum + 2 kat olacak şekilde, 8 şiddetindeki, depreme ve diğer afet durumlarına dayanaklı, sağlam zemine oturmuş, özel temel sistemi ve depreme dayanıklı perdelerle örülmüş bodrum katı, sığınak ve arşiv olarak kullanılabilen, en son sistem haberleşme sistemi ile donatılmış bir Afet Koordinasyon Merkezi’dir.
03 Mayıs 2001 İBB

Bolu Tüneli’nin bitiş süresi değişmedi
Karayolları Genel Müdürü Dinçer Yiğit, Marmara Depremi’nde, Bolu Tüneli’nde meydana gelen bütün hasarın bedelinin sigorta şirketi tarafından karşılanacağını söyledi.Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi ve Kültür Sarayı’nda düzenlenen “Intertraffic Avrasya Fuarı 2001”e katılan Yiğit, gazetecilerin çeşitli sorularını cevaplandırdı. Yiğit, Marmara Depremi’nde hasar gören Bolu Tüneli’nin durumuna ilişkin bir soru üzerine, deprem nedeniyle gerek tünel içinde, gerekse viyadükte hasarlar meydana geldiğini kaydetti.
4 Mayıs 2001 NTVMSNBC

Bursa'da satılık tarihi medrese
Bursa’da tarihi eser niteliğindeki bir medrese, sahibi tarafından gazete ilanıyla satışa çıkarıldı.Medresenin sahibi İsmail Hakkı Şipal, dedesinden kalma “Mollayeğen Medresesi”ne, kentteki yerel bir gazeteye verdiği “Satılık Medrese” ilanıyla alıcı arıyor. Şipal, merkez Yıldırım ilçesi Yıldırım Caddesi’nde bulunan bin 170 metrekare alana sahip, harabe durumdaki “Mollayeğen Medresesi”nin Yıldırım Beyazıt dönemine ait tarihi eserlerden biri olduğunu söyledi.
4 Mayıs 2001 NTVMSNBC

Çukurova 875'le Türkiye kazanacak
İş ve endüstriyel makinelerde Türkiye'nin lideri Çukurova, piyasaya sunduğu tamamı yerli olan 875 Beko Loder'le, yurtdışına döviz çıkışını engeliyor. 'Yerli Malı' haftasına denk gelen Çukurova 875 Beko Loder'in tanıtım kokteylinde yerli üretim Çukurova 875 Beko Loder'in özellikleri anlatıldı. Çukurova İthalat ve İhracat Genel Müdürü Önder Alp, 'Düne kadar büyük dövizler harcanarak yurtdışından ithal edilen bu iş makinesini artık Türk mühendisleri üretmektedir. Bu iş makineleri dünyanın her yerinde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır' dedi.
03 Mayıs 2001 Akşam

Altınoluk Belediye Başkanı hakkında yolsuzluk soruşturması başlatıldı
Balıkesir Valiliği, Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesi Belediye Başkanı İsmail Aynur hakkında, "İhale Kanunu`na aykırı davrandığı" iddiasıyla inceleme başlattı.Alınan bilgiye göre, Edremit`te faaliyet gösteren Altes inşaat firmasının sahibi Mehmet Gök, Aynur`un, belediye tarafından yaptırılacak katı atık depolama tesisi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu hazırlama işini, "usulsüz olarak" Füsun Kıvrak`a verdiği yönünde valiliğe şikayette bulundu.
4 Mayıs 2001 Nethaber.com

Vakko fabrikasında yangın
Vakko'nun Merter'deki fabrikasında elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın, kısa sürede söndürüldü. Vakko'nun sahipleri Cem Hakko ile Vitali Hakko, olay yerine gelerek maddi hasara yol açan ...
03 Mayıs 2001 Turk.net

Projeye hız verildi
Beyaz Enerji Operasyonu'nun ardından Mavi Akım Projesi'nin Türkiye ayağına hız verildiği belirtiliyor.Mavi Akım'ın Türkiye ayağına hız verildiği belirtiliyor. Projenin bugüne kadar yüzde 50'sinden fazlası bitirildi. Samsun–Ankara hattı için gerekli boruların ithalatının anlaşmalar gereği bedelsiz yapıldığı belirtiliyor. Samsun Gümrük Kapısı'ndan yapılan ithalatlar, bedelsiz olduğu için, işlemleri müsteşarlıkta yürütülüyor. Yüklenici firmalar işlerini takip için Ankara'yı mekan tutmuş durumda.
4 Mayıs 2001 Zaman

Tarım arazileri yok oluyor
Bir zamanlar "Yeşil Bursa" olarak anılan Bursa'da, son 10 yılda yaşanan plansız ve yoğun kentleşme sonucu, 3 bin 200 hektar tarım arazisinin yok olduğu ve doğal kaynakların hızla azaldığı bildirildi.
4 Mayıs 2001 Zaman

Kalıcı deprem konutları tamam
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından deprem bölgesinde yaptırılan toplam 23 bin 650 konutun tamamı bitirildi. Bugüne kadar yalnızca Bolu'da konutların anahtarları teslim edilirken, diğer bölgelerdekilerin teslimlerinin bu ay içerisinde tamamlanacağı bildirildi. Böylelikle konutların yapımı için oluşturulan Deprem Bölgesi Afet İnşaat Bölge Koordinatörlüğü'nün de kapatılacağı kaydedildi.
03 Mayıs 2001 Akşam

'İstanbul İstanbul' ilk ev sahibiyle buluştu
Yapı Kredi Koray Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı'nın İstanbul Göktürk Beldesi'nde hayata geçirdiği 'İstanbul İstanbul Projesi'ndeki ilk etap konutlar zamanında sahiplerine teslim edilmeye başlandı.
03 Mayıs 2001 Akşam

Dev proje heyecanı
Başkan Özcan'ın mega projeleri arasında yer alan arıtma tesisleri ile ilgili çalışmalar son aşamaya geldi. Avrupalı konuklar YAKLAŞIK 42 milyon dolarlık harcama ile gerçekleştirilecek olan proje ile ilgili olarak Mersin'e gelen Avrupa Yatırım Bankası yetkilileri, Wichel Deher, Hakan Lucus ve Lans Anwander ile ekonomi müşavirleri Hans Peter Lammerich ve Younnes Hassib, sağlanacak kredi ile ilgili şartları görüşmek üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Belediye Başkanı Macit Özcan'ı ziyaret etti.
03 Mayıs 2001 Akşam

Mayıs 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

Yapı İstanbul 2001 Fuarı
02-06 Mayıs 2001, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi

Ürün Tanıtımı

İznik Çini Vakfı'ndan İznik Çinileri

Hem geleneksel hem de modern desenleri kullanarak İznik Çinilerini  sadece  pano olarak değil aynı zaman da mimari uygulamalarda kullanmak mümkün.

 

Kitap

Eczacıbaşı Sanat Ansiklopedisi
(3 Cilt Takım)
Kolektif
Yapı Endüstri Merkezi Yayınları
Etiket Fiyatı: 69.500.000 TL
IDéEFIXE Fiyatı: 62.550.000 TL

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz