reklam

Haberler
07 Mayıs 2001 Pazartesi

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Taliban’a bu kez atom bombası lazım
Hintliler, Talibanlar’a inat dev bir ‘Buda heykeli’ için kolları sıvadı. Yeni heykel, Özgürlük Anıtı’nın 3 katı büyüklüğünde. Afganistan’daki aşırı dinci Taliban yönetiminin Bamiyan bölgesindeki tarihi Buda heykellerini dinamitlemesine içerleyen Hintliler şimdi, müthiş bir projeyi hayata geçirmek için çalışıyor. Bu amaçla, Hindistan’ın en yoksul eyaleti Bihar’da, eşi benzeri görülmemiş boyutlarda bir Buda heykeli dikilecek. 
06 Mayıs 2001 Milliyet

'Altın tasarımcılar' Vestel'de buluştu"
Altın Gönye 2001 Endüstriyel Tasarım Öğrenci Yarışması" kapsamında 50 öğrenci, Vestel'de ağırlandı. Vestel Şirketler Grubu ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) işbirliği ile düzenlenen "Altın Gönye 2001 Endüstriyel Tasarım Öğrenci Yarışması" kapsamında Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden 50 öğrenci, Vestel'in Manisa'daki beyaz eşya ve elektronik fabrikalarında ağırlandı. İTÜ, MÜ, Mimar Sinan Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, ODTÜ ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde öğrenim gören 50 öğrenci ve öğretim üyesi fabrikanın çeşitli birimlerinde incelemelerde bulundu. Altın Gönye 2001 Endüstriyel Tasarım Ürünleri Yarışması'na katılmak isteyenler 21 Eylül'e kadar başvurada bulunabilecekler.
07 Mayıs 2001 Yeni Asır

Türkiye Hazır Beton Birliği’nden Adana, Maraş ve Kocaeli’de "Betonda Kalite Sempozyumları"
Türkiye’de hazır beton üretiminin yaygınlaşmasına paralel olarak 1988 yılında kurulan ve bugün, ülkemizdeki hazır beton üretiminin yaklaşık % 75’ini temin eden 70 firma ve bunlara bağlı 250’nin üzerinde hazır beton tesisini bünyesinde bulunduran Türkiye Hazır Beton Birliği, yapılarda standartlara uygun, kaliteli beton kullanımının önemini, yurt çapıdaki sempozyumlarıyla vurguluyor.
05 Mayıs 2001 Arkitera

Polonya’ya müteahhit çıkarması
Türk müteahhitleri, yıllık hacmi 18 milyar doları bulan Polonya yapı sektörü temsilcileriyle biraraya gelecek. Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) ve Polonya Ekonomi Bakanlığı’na bağlı Yabancı Sermaye Ajansı (PAIZ) ortak organizasyonuyla Türk müteahhitleri, Polonya yapı sektörü temsilcileriyle biraraya gelecek. Ankara ve İstanbul’da düzenlenecek programda, Polonya pazarına ilişkin yasal alt yapı, ihaleye açılacak projeler ve potansiyel iş imkanları konusunda bilgi verilecek. Ankara’da bugün ve İstanbul’da 9 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek seminerlere her iki tarafın temsilcileri katılacak.
07 Mayıs 2001 Türkiye

Köprülerde çözüm arayışı
Bugünkü fiyatlarla yaklaşık 5.3 milyar dolara malolması planlanan üç önemli boğaz geçişi ve İzmit Körfez geçiş projelerinin uygulamaya alınması için alternatifler düşünülüyor. Yatırım maliyeti büyük projelerin finansmanının bütçe dışı kaynaklardan karşılanması amacı ile uygulamaya alınan “yap-işlet-devret” sistemi ile üç önemli boğaz geçişi ve İzmit Körfez Geçişi projelerinde de öncelikli olarak uygulanması planlanıyor. Yaklaşık 1 milyar dolara malolması planlanan 44 kilometre uzunluğundaki İzmit Körfez Geçiş için Bouygues-Vinsan ve İBKO konsorsiyumlarından alınan tekliflerin değerlendirme işlemlerinin ihale komisyonunda sürdürüldüğü bildirildi.
07 Mayıs 2001 Türkiye

Dev binalara yıkım kararı
Bursa'nın sorunlu dev yapıları olan CarrefourSA'nın kullandığı Gökçen Plaza ve Yimpaş'ın tamamen, Tower Plaza'nın ise kısmen yıkılması için düğmeye basıldı. Osmangazi İlçe Belediyesi, kentin göbeğindeki sorunlu üç dev yapının yıkımı konusunda radikal bir adım atarak, yıkım için ihale kararı aldı. Bina sahiplerinin, belediye aleyhine trilyonları bulan davalar açması bekleniyor.
06 Mayıs 2001 Akşam

Depremzede konutlarının tesliminde sarkma
Dünya Bankası kredisi ile yaptırılacak 11 bin 502 konutun hak sahiplerine teslimi, ortalama iki ay sarkıyor. Devlet Bakanı Faruk Bal, ihaleleri üstlenen müteahhitlerin, yaşanan kriz nedeniyle ortalama 2 ay ek süre talep ettiğini, bu talebi Dünya Bankası'na bildirdiklerini açıkladı.
06 Mayıs 2001 Turk.net

Kokusuz tuvalet geliyor
Fuara katilan Vitra Seramik Grubu'ndan Sadi Burat, mutfak ve banyo da son trendleri anlattı. Amerika'daki Ulusal Mutfak ve Banyo Birliği (National Kitchen & Bath Association) Orlando'da 22. Mutfak & Banyo Endüstri Show'u düzenledi. Türkiye seramik üreticileri de bu fuara tek bir bayrak altında katıldılar. Markalarını değil, Türk seramiğini tanıttılar. Türk standında seramiğin Anadolu topraklarindaki 8000 yıllık öyküsü, ‘‘Toprağın ve Ateşin Şiiri: Seramik’’ başlığında anlatıldı.
06 Mayıs 2001 Hürriyet

Nemrut, açılmayan tümülüsü ile hala büyük sır
Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nde bulunan ve tanrıların mekanı olarak adlandırılan Nemrut Dağı, açılmayan tümülüsü ile sır olmaya devam ediyor.
06 Mayıs 2001 Turk.net

Tepe Home 2001'de 60 milyon $ bekliyor
Tepe Home Genel Müdürü Gürsel Usta, yıl sonunda 75 milyon dolar olan ciro hedeflerini kriz nedeniyle 60 milyon dolara çektiklerini söyledi.
Tepe Home zincirinin dokuzuncu halkasını oluşturacak İzmit Outlet Center'daki mağazanın tanıtımını yapan Gürsel Usta, yeni mağazalarından altı milyon dolar ciro beklediklerini ifade ederek, gelecek ağustos ayında Bursa'da, kasım ayında da Konya'da mağaza açacaklarını kaydetti.
05 Mayıs 2001 Akşam

Köylüden 'termik' tepki
Sugözü Termik Santrali'ne karşı çıkan köylüler, elbiselerini çıkararak 10 kilometre yürüdü. Adana'nın Yumurtalık İlçesinin Sugözü Köyü yakınına yaptırılan Sugözü Termik Santralı'na karşı çıkan çevrecilerin gösterisinde, jandarma ile gerginlik yaşandı. Adana Çevre ve Tüketiciyi Koruma Derneği (ÇETKO) Başkanı Prof. Dr. Figen Doran ve Bergama köylülerinden Oktay Konyalı'nın da aralarında bulunduğu, Adana ve çevre illerden otobüslerle Yumurtalık İlçesi'ne bağlı Narlık Köyü'ne gelen çevreciler, Sugözü Termik Santralı yapımını protesto etmek istediler.
06 Mayıs 2001 Akşam

İzocam'ın ciro hedefi 50 milyon dolar
İzocam ısı, ses, su ve yangın yalıtımı sağlayan ürün ve hizmetler sunan bir Koç Grubu şirketidir. Yalıtım sektörünün Türkiye'deki öncü şirketi olan İzocam, yüksek teknoloji ile imal edilen uluslararası standartlardaki yalıtım ürünlerini hem iç piyasaya hem de dış piyasaya satmakta olup, geniş ürün yelpazesi ile Türkiye'de pazar lideridir.
06 Mayıs 2001 Akşam

Olaylı yıkım
İstanbul Gaziosmanpaşa'da İSKİ su havzasında yapılan 65 gecekondunun yıkımında yine bildik görüntüler yaşandı. Yıkıma karşı çıkan vatandaşlar güvenlik güçlerine direndi. Bir kişi kendini yaktı, bir kadın da oğlunu kesmekle tehdit etti.
05 Mayıs 2001 Akşam

11 bin 500 deprem konutu gecikecek
Dünya Bankası kredisi ile yaptırılacak 11 bin 502 konutun hak sahiplerine teslimi, ortalama iki ay sarkıyor. Devlet Bakanı Faruk Bal, ihaleleri üstlenen müteahhitlerin, yaşanan kriz nedeniyle ortalama 2 ay ek süre talep ettiğini, bu talebi Dünya Bankası'na bildirdiklerini açıkladı.Bal, ihalelerde konutların 14 - 16 Nisan'da teslim edilmesi, çevre düzenlemelerini ve yollarının ise ağustos ayı sonunda tamamlanmasının öngörüldüğünü hatırlattı.
07 Mayıs 2001 Finansal Forum

Tepe Home'un 9. mağazası İzmit'te
Türkiye'nin ilk mobilya ve aksesuar ürünleri hipermarketi Tepe Home dokucuncu mağazasını açmaya hazırlanıyor. Toplam 1 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleştirilen mağaza 12 Mayıs'ta İzmit Outlet Center'da İzmitli'lerle buluşacak.
06 Mayıs 2001 Finansal Forum

TürkTarihî Kentler Birliği toplandı
iye genelinden toplam 64 belediyeden oluşan ve 20 Kasım 2000'deki kuruluş toplantısına İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın da katıldığı Tarihi Kentler Birliği'nin birinci olağan toplantısı dün Tayyare Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser, Osmanlı Devleti döneminden kalan tarihi değerlere yeniden sahip çıkılması gerektiğini belirterek, Bursa, Edirne ve İstanbul'da Osmanlı dönemine ait tarihi değerlere yönelik yeni projeler hazırlanacağını söyledi.
07 Mayıs 2001 Zaman

Mayıs 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

Yıldız Buluşması Tasarım Tartışmaları ve Sergisi
16-18 Mayıs  2001, Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu


KALEKİM

Ürün Tanıtımı

Süperlit' ten Polietilen Boru
50 yıl kullanım garantisi olan boruların bazik , tuzlu ortamlarda çalışma  ve  yer sarsıntılarından zarar görmeme özelliği var. Büyük projelerde proje sahasında da  üretim yapılabiliyor.

Kitap

Blurring Architecture
by Toyo Ito, Toyoo Ito
List Price: $49.95
Our Price: $39.96
You Save: $9.99 (20%)
Paperback - 240 pages (February 2000)
g. Customer Rating: 5.0 out of 5 stars

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz