reklam
reklam vermek için tıklayın ...

Haberler
24 Mayıs 2001 Perşembe 

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

İnşaat sektörü krizde
Deprem ve ekonomik krizin kooperatiflere olan ilgiyi bir anda kestiğini belirten İMO Bursa Şube Başkanı Yüce, bu durumun kooperatifleri ve yap-sat türdeki inşaatçıları olumsuz etkilediğini söyledi. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Cevdet Yüce, bir evi olan vatandaşların 2. ve 3. konuta sahip olabilmek için çok katlı kooperatiflere yönelerek suni bir hareketlenme oluşturduklarını belirterek, "Krizden sonra talep bir anda kesildi. Bu kadar kooperatife gerek var mıydı?" dedi.
24 Mayıs 2001 Zaman

İSKİ'nin ayıbı Meclis'te
ANAP Milletvekili Ayaydın, İSKİ'nin ıslah etmemesi yüzünden Boğaz'ı kirleten derelerle ilgili olarak Meclis'e önerge verdi...
ANAP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, İSKİ'nin ıslah etmemesi nedeniyle yıllardır Boğaz'a açık foseptik kanalı olarak akan Göksu, Küçüksu, Paşabahçe ve Dedeoğlu dereleriyle ilgili olarak, Çevre Bakanı Feyzi Aytekin'in yazılı olarak cevaplandırması isteğiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne soru önergesi verdi.
23 Mayıs 2001
Sabah

İTÜ, 200 kondunun yıkılmasını istiyor
İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, Sarıyer Reşitpaşa Mahallesi Hacı Sokak'taki 200 evin kendi arazileri üzerinde bulunduğunu belirterek yıkılmaları talebiyle dava açtı. Rektörlük, Ayazağa Kampüsü sınırları içinde bulunan 50 dönümlük arazideki her bir ev için de 5 yıllık ecri-misil bedeli olarak 2.5 milyar lira istedi. İTÜ'nün başlattığı hukuk mücadelesine karşı mahalle halkı "Milli Birlik Komitesi" kurdu. Semt sakinleri, "Satın aldığımız arazileri vermeyiz" dedi. 
23 Mayıs 2001
Sabah

Olimpiyat Türk müteahhitlerin
Avrupa Konut Yapımcıları ve İnşaatçıları Birliği (UEPC) Dönem Başkanı Atilla Şenol, Yunan müteahhitlerin, Atina'da düzenlenecek 2004 Olimpiyatları'yla ilgili altyapı çalışmalarına, Türk müteahhitlerinin de katılmasını istediklerini bildirdi. Dönem başkanlığı görevini devretmeye hazırlanan Şenol, Mesa Plaza'da düzenlediği basın toplantısında, Yunan müteahhitler ile değişik platformlarda yakın ilişki içinde olduklarını belirterek 'Teklif onların yetkililerinden geldi. Haziran başında ilgili heyetle oraya gidip, yerinde tetkikler yaparak, nasıl bir yardımlaşma olabilir göreceğiz' dedi. 'Hükümeti yanımızda görmek istiyoruz ve dışarıda daha kolay çalışmamızı sağlayacak imkanlar tanınmasını istiyoruz' diyen Şenol, müteahhitlerin problemlerine ilişkin, şunları kaydetti:
23 Mayıs 2001 Akşam

Aşiyan Müzesi yeniden açıldı
Ünlü şair Tevfik Fikret'in 1906-1915 arasında yaşadığı, ‘Aşiyan Müzesi’ olarak bilinen evi, 14 ay süren restorasyonun tamamlanmasıyla önceki gün, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna tarafından yeniden hizmete açıldı. Müze geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından ‘çökme tehlikesi’ nedeniyle korumaya alındı. 17 Ağustos depreminde binada meydana gelen çatlaklar sonrasında binanın temelleri sağlamlaştırıldı, altyapısı ve bahçe peyzajı yenilendi. Bina, eski görünümüne sadık kalınarak yenilendi.
24 Mayıs 2001 Hürriyet

Bodrum açıklarında arkeolojik akvaryum
Bodrum'un Turgutreis beldesi açıklarındaki Yassıada'nın ‘‘sualtı ören yeri’’ olması için başlatılan girişimlere, Kültür Bakanlığı'ndan onay çıktı. İşadamı Mustafa Koç'un finanse edeceği 1 milyon dolarlık projeyle çevresinde 13 batık bulunan ada sualtı turizmine açılacak ve adaki etkinliklerden yılda 1 milyon dolar döviz kazancı sağlanacak. Milattan önce 2'nci yüzyıldan kalma Roma batığından 1996 yılında batan Lübnan şilebine kadar, 13 batığın bulunduğu Yassıada'nın turizme kazandırılması girişimini TİNA (Türk Institute of Nautical Archaelogy-Türk Sualtı Arkeoloji Enstitüsü) başlattı. Projeyi Aşkın Diving sahibi Aşkın Cambazoğlu hazırladı. TİNA üyelerinden Mustafa Koç, finansmanını karşılamayı vaat etti. Kültür Bakanlığı'ndan da onay çıkınca hazırlıklar başlatıldı.
24 Mayıs 2001 Hürriyet

İSKİ Büyük bir meseleyi daha çözüyor!
Beyoğlu'nun Baruthane ve Dolapdere havzalarından gelen yağmursularının Kasımpaşa'da meydana getirebilecekleri muhtemel sel baskınlarını önlemek üzere inşa edilecek olan, "Kasımpaşa Tüneli, Kum Tutucu Tesisleri ve Kolektörleri"nin temeli Kasımpaşa Sururi Parkı'nda yapılan merasimle atıldı. Temel atma merasimine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, İSKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
23 Mayıs 2001 İBB

Mayıs 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Ürün Tanıtımı

Süperlit' ten Polietilen Boru
50 yıl kullanım garantisi olan boruların bazik , tuzlu ortamlarda çalışma  ve  yer sarsıntılarından zarar görmeme özelliği var. Büyük projelerde proje sahasında da  üretim yapılabiliyor.

Etkinlik

XXIII. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu

28 Mayıs - 01 Haziran 2001 Ankara Milli Kütüphane Konferans Salonu

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz