reklam

Haberler
14 Mayıs 2001 Pazartesi

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Bolu Tüneli inşaatı yeniden başlıyor
Depremden dolayı 400 metrelik göçük olunca betonla kapatılan Bolu Dağı tünelinin Ankara yönünde çalışmalara 2 ay içinde başlanacak.Düzce depreminde hasar gören, Ankara yönü (Elmalık) betonla kapatılan Bolu Dağı tünelinde, bu taraftaki çalışmalara 2 ay içinde başlanacağı bildirildi.12 Kasım 1999 Düzce depreminden sonra gelinen nokta hakkında bilgi veren Yüksel–Rendel Kontrolörlük Teşkilatı Başkanı inşaat mühendisi Mehmet Çilingir, 12 Kasım depreminde Bolu Dağı tünelinin Elmalık tarafında (Ankara yönü) depremin ilk gününde 25 metrelik bir göçük meydana geldiğini, bu göçüğün yaşanan artçı sarsıntılarla yaklaşık 400 metreye ulaştığını söyledi.
13 Mayıs 2001 Zaman

Tekel Fabrikası için kararı İzmirliler verecek
Yalova'nın İzmir'e jesti Devlet Bakanı Yalova, özelleştirip İzmirlilerin hizmetine sunacağı Alsancak'taki Tekel binalarının nasıl değerlendirileceği konusunda herkesin fikrini alıyor 1886 yılında 16 dönüm arazi üzerinde kurulan Alsancak'taki Tekel Sigara Fabrikası'nın okul, üniversite kültür-sanat ya da kongre merkezi gibi kamu yararına kullanılmasını isteyen Devlet Bakanı Yüksel Yalova, İzmirliler'e sorup karar verecek.
14 Mayıs 2001 Yeni Asır

Sultanahmet harabeleri
İkibin yıllık tarihin soluduğu meydanın bir tarafında moloz tepeleri ve kazılan çukurlar diğer tarafta ise sökülen parke taşlar. "Turizm patlayacak" diyenler gelip görsün
Bütün yıl boyunca yatıp hiçbir şey yapmayan işgüzar yerel yönetimler, turizm mevsiminin başlamasıyla birlikte, yine turisti kaçırmak için ellerinden geleni yapıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin 2 hafta önce Nuruosmaniye'de başlattığı çalışmaların ardından harekete geçen Eminönü Belediyesi de, Sultanahmet Meydanı'nı delik deşik ediyor. 
13 Mayıs 2001 Sabah

Olimpiyat Köyü Davalık
Düşük değer biçildi Olimpiyat Köyü'nün kamulaştırılmasıyla ilgili süren 841 dava bulunuyor. 1998 yılında kamulaştırılan Olimpiyat Köyü arsalarına ''düşük değer biçildiği'' gerekçesiyle açılan davalar her geçen gün artarken 1, 2 ve 3. etap kamulaştırma arazileri için açılan 4 dava devlet lehine sonuçlandı. Söz konusu yerleri ''tarla'' olarak kabul eden Yargıtay, davalarda 4.5 milyon lira ile 12 milyon lira arasında değer öngördü. Küçükçekmece ilçesi sınırları içinde inşaatı süren Olimpiyat Köyü'ndeki kamulaştırmalarda sorunlar yaşanıyor. Kamulaştırmanın düşük ücretten yapıldığı iddiasıyla bugüne dek açılan 800 bedel arttırımı davasında, belirlenen değerin 40 katı isteniyor. Davaların kazanılması halinde devletin, arsa sahiplerine en az 24 trilyon lira ödemesi bekleniyor.
12 Mayıs 2001 Cumhuriyet

Herkül'ün heykeli bulundu
İzmit'te, milattan önce 200 yılına ait 3 metre uzunluğunda ve yaklaşık 3 ton ağırlığındaki güç tanrısı Heraklis'in (Herkül) heykeli, bir hafriyat alanına atılmış olarak bulundu.
12 Mayıs 2001 Turk.net

Turizm yatırımları da durma noktasında
Turizm, bu yıl en çok umut bağlanan sektörlerden. Özellikle Şubat sonrası, Türkiye'ye gelecek turist sayısında hem bu yıl için, hem de önümüzdeki yıllar için önemli artış beklentisine girildi. Bu beklentiyi gerçeğe dönüştürebilmenin başlıca yollarından biri de sektördeki yatırımların artması. Son aylarda ardarda gelen krizler, diğer sektörlerde olduğu gibi turizmde de yatırım trendini iyice yavaşlattı. Turizm sektörüne yönelik yatırımların azalmasında, yaklaşık üç yıldır turizm alanı tahsisi yapılmamasının da etkili olduğu kesin. Geçen yıl da tahsis olmamasına karşın, ilk üç ayda turizm sektöründe teşvik belgesi alınan, özellikle yeni yatırım sayısı, bu yılın aynı dönemine göre çok daha fazlaydı.
13 Mayıs 2001 Dünya

Bolu dağı tünelinde çalışmalar
Düzce depreminde hasar gören, Ankara yönü (Elmalık) betonla kapatılan Bolu Dağı tünelinde, bu taraftaki çalışmalara 2 ay içinde başlanacağı bildirildi. Yüksel-Rendel Kontrolörlük Teşkilatı Başkanı İnş. Müh. Mehmet Çilingir, 12 Kasım depreminde Bolu Dağı tünelinin Elmalık tarafında (Ankara yönü) depremin ilk gününde 25 metrelik bir göçük meydana geldiğini, bu göçüğün yaşanan
12 Mayıs 2001 Turk.net

GAP otoyolu yapımına ödenek engeli
Dolar kurundaki artış ile hükümetin uyguladığı tasarruf tedbirleri çerçevende ödenek kısıtlamasına gidilen yatırımlara bir yenisi daha eklendi. Dünyanın sayılı entegre projeleri arasında gösterilen GAP'ın en önemli otoyol projeleri arasında yeralan Gaziantep-Şanlıurfa otoyolunda müteahhitlere KDV bedellerinin ödenmemesi üzerine iki yıl önce başlatılan inşaat çalışmaları durma noktasına gelindi.
13 Mayıs 2001 Turk.net

ABD Alaska'daki Vahşi Yaşam Alanı'nı petrol ve doğaz gaz aramalarına açıyor
İthal petrole bağımlılığını azaltmak isteyen ABD Beyaz Saray yönetimi, Devlet Başkanı Yardımcısı Dick Cheney başkanlığında enerji görev gücü, geniş kapsamlı ulusal enerji planı hazırladı. Planda, 16 milyar varil petrol olduğu tahmin edilen Alaska'daki Ulusal Vahşi Yaşam Alanı'nın petrol ve doğaz gaz aramaya açılması öngörülüyor.
12 Mayıs 2001 Turk.net

Depreme özel boya
Türkiye'nin artık genel gündemleri arasına yerleşen depremin 'özel' boyası da çıktı.Polisan tarafından depreme özel hazırlanan Gülen Boya—Natura Flex, su bazlı silikonlu esnek boya beklenenden fazla ilgi görüyor. Polisan Genel Müdür Yardımcısı S. Selçuk Aykan, binaların depremde oynaması nedeniyle boyaların hasar görüp bozulduğunu hatırlaratak, bu boyayı ürettiklerini ve her türlü gaz beton sıva, tuğla ve benzeri mineral yüzeyler üzerine kullanılabildiğini söyledi.
14 Mayıs 2001 Zaman

Bahçesinde cennet yaratmaya çalışan Prens Charles bunun için Türk halı ve seramik desenleri kullanıyor
İngiltere Veliaht Prensi Charles'ın, Gloucestershire`daki evinin bahçe düzenlemesinde Türk halısı motiflerini kullanıyor. The Sunday Times gazetesinde yer alan habere göre daha çok cami gibi kutsal bir yerin bahçesini andıracak görüntünün altında, "Cennete ait olduğuna inanılan bu sembolik görüntü, Prens`in bahçesinin temelini oluşturacak"
13 Mayıs 2001 Nethaber.com

  Kiliseyi ahır olarak kullanıyorlar
Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinin Licese köyündeki tarihi Ortodoks Licese Kilisesi ahır olarak kullanılıyor. Giresun Turizm İl Müdürü Mehmet Yüksel, mimari özelliklerini koruyan kilisenin küçük restorasyonlarla dünya turizmine kazandırılacağını söyledi. Şebinkarahisar, Alucra ve Yağlıdere ilçelerinde de Katolik ve Ortodokslara ait onlarca kilisenin restore edilmeyi beklediğini ifade eden Yüksel, ''Günümüze kadar ayakta durmayı başaran ve hâlâ mimari özelliklerini koruyan bu eserleri define avcılarının kazmalarından korumalıyız. 
12 Mayıs 2001 Cumhuriyet

Gerede için anıt
Milli Kahraman Hüsrev Gerede'nin anıtı, adını taşıyan caddeye dikiliyor. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte Samsun'a çıkan 18 subaydan biri olan Hüsrev Gerede için adını taşıyan caddenin başına anıt dikiliyor. Şişli Belediyesi, proje tasarımını mimar Erhan İşözen'in gerçekleştirdiği anıt için renkli bir açılış töreni düzenlemeye hazırlanıyor. Bolu çevresindeki isyanların bastırılmasında gösterdiği başarı nedeniyle Atatürk'ün "Gerede" soyadı verdiği komutan için dikilen anıtı, Samsun'a giden geminin hareket tarihi olan 16 Mayıs'ta açacaklarını söyleyen Başkan Sarıgül, "Uzun yıllar Şişli'de yaşayan değerli bir şahsiyet bu eserle ölümsüzleşecek" diyor.
12 Mayıs 2001 Sabah

Turistik zindan
Vali Erol Çakır, tarihi Yedikule Zindanları'nın turizme kazandırılıp, cazibe merkezi haline getirileceğini söyledi. Türkiye Seyehat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ve Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Sinan Babila ile birlikte Yedikule Zindanları'nı gezen Vali Erol Çakır, tarihi yapının turizm merkezi haline getirilmesi arayışı içerisinde olduklarını söyledi. Çakır, "Bölgeyi düzenleyeceğiz. Gerekli restorasyon çalışmalarını yapacağız ve burayı tıpkı Ayasofya Müzesi, Yerebatan Sarnıcı ve Sultanahmet Camii gibi turizm açısından önemli bir konuma getireceğiz. Yedikule Zindanları İstanbul'un önemli cazibe merkezlerinden biri olacak" dedi.
12 Mayıs 2001 Sabah

Mayıs 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

WİEL ARETS İSTANBUL'DA
Wiel Arets'in programındaki değişiklik sebebiyle iptal olmuştur.

Ürün Tanıtımı

İznik Çini Vakfı'ndan İznik Çinileri

Hem geleneksel hem de modern desenleri kullanarak İznik Çinilerini  sadece  pano olarak değil aynı zaman da mimari uygulamalarda kullanmak mümkün.

 

Kitap

Villa Ottolenghi : Carlo Scarpa (One House Series)
by Francesco Dal Co (Contributor), Carlo Scarpa
Our Price: $24.95
Paperback - 72 pages (April 1998)
Amazon.com Sales Rank: 276,098

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz