reklam
reklam vermek için tıklayın ...

Haberler
22 Mayıs 2001 Salı 

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Anadolu'da en çok kazanan müteahhitler
Gelirler Genel Müdürlüğü'nün Türkiye çapındaki kurumlar vergisi rekortmenleri istatiği, Anadolu'nun en çok kazananların inşaat ve tahhüt işi yapan müteahhitler olduğunu ortaya çıkardı. Gelirler Genel Müdürlüğü, Nisan ayında verilen kurumlar vergisi beyanlarına göre, 81 ilde en fazla kazanç bildiriminde bulunarak en fazla vergi ödeyecek olan ilk 5 kurum ile faaliyet sahalarını belirledi.Listede, İstanbul'un ilk beşinde 4 banka, 1 otomotiv kuruluşu, Ankara'nın ilk beşinde 2'si banka olmak üzere 5 kamu kuruluşu, ilk beşteki 2 ismi gizli tutulan İzmir`in ise birer otomotiv, elektrikli malzeme ve çimento-hazır beton imalatı yapan şirketleri yeraldı.
22 Mayıs 2001 İmedya.com 

Kalıcıkonutlara yerleşim başladı
Adapazarı’nda kirada yaşayan depremzedeler, eksikleri bulunmasına rağmen kalıcı konutlara yerleşmeye başladı.Başbakan Bülent Ecevit’in de katıldığı törenle önceki hafta teslimine başlanılan Karaman köyündeki kalıcı konutlar yavaş yavaş dolmaya başladı. Elektrik ve su problemine karşın, araçlarıyla taşıdıkları sularla temizliklerini yapan çok sayıda depremzede, eksiklerin kısa sürede giderileceği inancıyla yeni konutlarına yerleşiyor.
21 Mayıs 2001 NTVMSNBC

5 trilyon gitti ama yine bitmedi
Didim Anadolu ve Turizm Meslek Lisesi inşaatı için 5 trilyon lira harcandığını gören DSP Aydın Milletvekili Halit Dikmen, "Müsrifliğin en güzel örneği" dedi DSP Aydın Milletvekili Halit Dikmen, inşaatı 9 yıldır devam eden ve yapımı için bugüne kadar 5 trilyon lira harcanan Didim Anadolu ve Turizm Meslek Lisesi inşaatında inceleme yaptı. Dikmen, inşaatın tamamlanması için 5 trilyon lira daha gerektiğini öğrenince, "Bu okula harcanacak parayla Aydın'daki ilköğretim okullarının tümünün derslik ihtiyacı çözülür.
22 Mayıs 2001 Yeni Asır

Greenpeace İZAYDAŞ'ta eylem yapıyor
İzmit Alikahya Beldesi'nde bulunan İzmit Atıkları Yakma ve Değerlendirme A.Ş'ye ait tesisin (İZAYDAŞ) önünü konteynırla kapatan Greenpeace üyelerinden, tesisin bacasına çıkan 4 kişinin eylemi sürüyor. Greenpeace üyelerinden Türkiye Toksik Maddeler Kampanyası Sorumlusu Banu Dökmecibaşı ile Nuriye Pınar Kırılmaz, Ziya Çobanoğlu ve Tuna Türkmen, grubun diğer 10 üyesinin jandarmalar tarafından gözlem altına alınmasından kısa bir süre önce İZAYDAŞ tesisinin 65 metrelik bacasına tırmandılar.
21 Mayıs 2001 Dünya

Nemrut'taki uzaylılar
Alman yazar Erich Von Daniken, Nemrut Dağı'ndaki dev heykellerin insan eliyle yapılmış olamayacağını iddia ederek, '3 ton ağırlığındaki bu heykelleri uzaydan gelen yaratıklar yaptı' dedi Tanrıların Arabaları kitaplarının yazarı Erich Von Daniken, Nemrut Dağı'ndaki dev Tanrı heykellerinin uzaylılar tarafından Dünya'ya getirildiğini iddia ediyor.
21 Mayıs 2001 Akşam

Venedik gibi olacak!
İki asma köprü ve bot seferleriyle Manavgat Irmağı'nın Venedik görünümüne kavuşturalacağı bildirildi. BOT SEFERLERİ YAYILACAK DÜNYACA ünlü Manavgat Şelalesi'nin uzantısında bulunan Manavgat Irmağı için Venedik modeli seçildi. Belediye Başkanı Zeynel Şenol, Manavgat Irmağı üzerinde 2 asma köprünün yanı sıra, ırmak üzerinde bot seferlerini denize kadar yayarak ırmağı Venedik görünümüne kavuşturacaklarını söyledi.
21 Mayıs 2001 Akşam

Mayıs 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Ürün Tanıtımı

Süperlit' ten Polietilen Boru
50 yıl kullanım garantisi olan boruların bazik , tuzlu ortamlarda çalışma  ve  yer sarsıntılarından zarar görmeme özelliği var. Büyük projelerde proje sahasında da  üretim yapılabiliyor.

Etkinlik

XXIII. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu

28 Mayıs - 01 Haziran 2001 Ankara Milli Kütüphane Konferans Salonu

Kitap

Tiles : Choosing, Designing, and Living With Ceramic Tile
by Olivia Bell Buehl, Lisl Dennis (Photographer)
List Price: $40.00
Our Price: $32.00
You Save: $8.00 (20%)
Hardcover - 208 pages (November 1996)
Avg. Customer Rating: 5.0 out of 5 stars

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz