reklam
reklam vermek için tıklayın ...

Haberler
21 Mayıs 2001 Pazartesi

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Topkapı Sarayı’nda gizli deprem toplantısı
Topkapı Sarayı'nda geçen hafta sonunda gözlerden uzak ama önemli ve önemli olmaktan da öte irkitici bir toplantı yapıldı. Toplantıda, İstanbul'da yaşanacak muhtemel bir depremin tarihi mekánlara vereceği zararlar gözler önüne serildi, zararların en aza indirilebilmesi için alınması gereken tedbirler anlatıldı ve dünyanın önde gelen koruma uzmanlarından olan Amerikalı arkeolog ve müzeci Jerry Podany, toplantıya katılanları gelecekteki depreme hazırlıklı bulunmaları konusunda çok açık bir şekilde uyardı. Sarayın müdiresi Dr. Filiz Çağman'ın evsahipliği ettiği toplantıya İstanbul'daki önemli müzelerin yöneticilerinin yanısıra özel müze sahipleri, önemli eski eser kolleksiyoncuları, en tanınmış deprem uzmanları, bazı işadamları ve İstanbul'un önde gelen halkla ilişkiler şirketlerinin sahipleri katıldı.
20 Mayıs 2001 Hürriyet- Murat Bardakçı

   Konutlar deprem görmeden harap oldu
Bolu'da depremzedeler için yaptırılan kalıcı konutlar, çatı ve borularından sonra şimdi de pencerelerinden su alıyor. Hiçbir hak sahibinin taşınmadığı konutların bazılarının sıvaları da çatladı. Depremzedeler, evlerinin onarılması için Kriz Merkezi'ne başvurdular. 17 Ağustos Marmara depreminin üzerinden yaklaşık 2 yıl geçmesine karşın bölgedeki sorunlar devam ediyor. Bolu'da 2000 yılı ortalarında teslim edileceği açıklanan konutlar 2001 yılı baharında tamamlandı.
18  Mayıs 2001 Cumhuriyet

Boru hattının temel mühendislik çalışmaları başarıyla sonuçlandırıldı 
Bakû-Ceyhan-Tiflis (BTC) boru hattı projesinde temel mühendislik çalışması başarıyla sonuçlandırıldı. Projenin ortakları BP, SOCAR, Unocal, Statoil, TPAO, Itochu, Delta Hess ve Devon Energy, proje maliyeti tahminleri ve öngörülen taşıma hacimlerini cazip bularak detay mühendislik çalışmasına haziran ayı sonunda geçme kararı aldı. Bu kararla Bakû-Ceyhan'ın teknik ve ticari gelişimi açısından önemli ilerleme kaydedilmiş oldu.
18  Mayıs 2001 Cumhuriyet 

Seramiğin izinde...
Eczacıbaşı Vitra’nın seramik sanatını desteklemek ve daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla kurduğu Vitra Seramik Sanat Atölyesi, her yıl düzenlediği “Kişisel İzler” sergi dizisini sürdürüyor. Bu yıl Türkiye’den ve yurtdışından dokuz seramik sanatçısının 2000-2001 sezonunda Vitra Seramik Sanat Atölyesi’nde gerçekleştirdiği çalışmalar, Beşiktaş MSÜ Resim Heykel Müzesi’nde sergileniyor. Yaklaşık yarım asırdır seramik sanatına yönelik etkinlikleriyle sanatçılara kapılarını açan Vitra Seramik Sanat Atölyesi, bu sergide seramik sanatının dokuz seramik sanatçısını ağırlıyor. Sergiye Berna Bermek, Ayfer Kalsın, Murat Küçükkayalı, Füsun Solar, Ayla Yüce Tuncer, Krissimir Djidrov, Elzbieta Grosseova, Ziyatin Nuriev ve Patrick Parcell katılıyor. Sergi, 4 Haziran’a kadar gezilebilecek.
21 Mayıs 2001 Türkiye

Okullara demir-çelik alaşımlı deprem sırası
İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, 17 Ağustos depreminde büyük zarar gören İstanbul'daki okullarda eğitim gören öğrencilerin olası bir depremde korunması amacıyla dayanıklı sıralar yaptırdı. Tüm okullara dağıtılacak sıraların ilk bölümü Nurettin Teksan İlköğretim Okulu'na yerleştirildi. Okul Müdürü Yılmaz Adıgüzel, ‘‘Öğrencilerimiz artık daha güvenli ve huzurlu şekilde eğitim görecekler’’ dedi. Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesi'nde 660 adet yaptırılan depreme dayanıklı sıranın üstü dişbudak ağacından, bacakları da demir ve çelik karışımından oluşuyor.
21 Mayıs 2001 Hürriyet

'Herkül' ilk müşterisine kavuştu
Çukurova Holding iştiraklerinden Çukurova Makina ve İmalat Sanayi A.Ş'nin (ÇUMİTAŞ) Tarsus tesislerinde yeni üretimi yapılan güç, teknoloji ve konforu buluşturan 875 model beko loderlerin ilk müşterisi, Osmaniye'nin Kadirli, Sumbas, Hasanbeyli ile Bahçe ilçeleri Köylere Hizmet Götürme Birlikleri oldu.
20 Mayıs 2001 Akşam

Eczacıbaşı Yapı'nın silahı ihracat
Seramik sağlık gereçleri ve armatür sektöründe, Vitra ve Artema markalarıyla faaliyet gösteren Eczacıbaşı Yapı, üretimlerini istanbul ve Bilecik'te kurulu fabrikalarda sürdürüyor. Eczacıbaşı Holding kuruluşu olan Eczacıbaşı Yapı'nın yüzde 31'lik kısmı halka açık. Şirket hisselerinin yüzde 30'luk kısmı Haziran 1995'te halka arz edildi.
20 Mayıs 2001Akşam

Büyüme kaydetti
Lafarge-Braas Çatı Sistemleri krize rağmen suya ve dona karşı 30 yıl garantili ürettiği kiremit ürünleri ile yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 80 büyüme kaydetti. Lafarge-Braas Türkiye'de pazar lideri olmayı hedefliyor.
20 Mayıs 2001 Akşam

Tarım arazisine yapılan tesislere af gündemde
Bursa ovasında 1. sınıf tarım arazisi üzerinde ''tarımsal depo'' ruhsatıyla yaptırılan sanayi tesislerinin affedilmesine yönelik bir yasa önerisi hazırlanıyor. Öneriye göre tarım toprakları üzerinde ''tarımsal faaliyet yapacaklarını bildirerek'' sanayi tesisi kuranların yüksek bedel karşılığı affedilmeleri ve işletmelerin ruhsata bağlanmaları öngörülüyor.
18  Mayıs 2001 Cumhuriyet 

Mayıs 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Ürün Tanıtımı

Süperlit' ten Polietilen Boru
50 yıl kullanım garantisi olan boruların bazik , tuzlu ortamlarda çalışma  ve  yer sarsıntılarından zarar görmeme özelliği var. Büyük projelerde proje sahasında da  üretim yapılabiliyor.

Etkinlik

Doğal Afetler:  Güvenlik için Tasarlama
TMMOB UIA Türkiye  Çalışmaları

19 Mayıs 2001
 İTÜ Taşkışla 109

Kitap

Modernism Rediscovered
by Pierluigi Serraino
List Price: $40.00
Our Price: $32.00
You Save: $8.00 (20%)
Paperback - 576 pages (November 2000)
Avg. Customer Rating: 5.0 out of 5 stars

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz