reklam
reklam vermek için tıklayın ...

Haberler
29 Mayıs 2001 Salı

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Tarihi kilisede, cam çerçeve bırakmadılar
İZMİR’İN Kapılar semtinde 1860’da inşa edilen Aya Vukla Kilisesi içler acısı durumda. Atatürk’ün de gezip hayran kaldığı, bir dönem müze olarak kullanılan tarihi kilise, berduşların mekanı haline gelirken içindeki birçok eşya çalındı. 1985’e kadar Ege uygarlıklarının teşhir edildiği yapı, müzenin yeni binasına taşınmasından sonra Devlet Opera ve Balesi’nin kullanımına verildi. Bir süre atölye olarak kullanılan bina, 1999’da geçirdiği yangından sonra kaderine terk edildi. Kapılar Muhtarı Leyla Ereriş, Konak Kaymakamlığı’na başvurup kilisenin korunmasını istedi.
29 Mayıs 2001 Hürriyet

595 Sayılı KHK’nin İptali Hakkında Mimarlar Odası Basın Açıklaması
Anayasa Mahkemesi'nin, yapı denetimini sermaye şirketlerinin tekeline bağlayan 595 sayılı KHK'nin temel maddelerini iptal eden kararını sevinç ve umutla karşılıyoruz... Yüce mahkemenin bu kararıyla, sadece bilim dışı ve spekülatif bir inşaat denetimi anlayışı değil, bu anlayışa dayanak oluşturan "kamusal sorumlulukların bile özelleştirilmesine" yönelik toplum ve ülke yararına aykırı çıkarcı siyasetler de hukuk karşısında mahkum olmuşlardır.
26 Mayıs 2001 Arkitera

Marmara’ya İtalyan incelemesi
Marmara Denizi’nin depremselliğini İtalyan bilimadamları da inceleyecek. Urania gemisi yarın Marmara’ya açılıyor.TÜBİTAK Mamara Araştırma Merkezi (MAM) Başkanı Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Denizi’nde İtalyan Urania Gemisi’nin yarın başlayacak deprem araştırmalarının, 17 Haziran Pazar günü sona ereceğini bildirdi.
29 Mayıs 2001 NTVMSNBC

Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi ilk taksidi için son ödeme günü 31 Mayıs
Emlak Vergisi beyanları 4 yılda bir genel beyan dönemlerinde yapılıyor. Daha önce genel beyan döneminde verilen emlak vergisi beyanları esas alınarak emlak vergisi tarh ve tahakkuk ettiriliyordu. Genel beyan döneminin ilk yılında beyan edilen emlak değerleri rayiç değere uygun olsa bile, özellikle enflasyon oranın yüksek olduğu dönemlerde, izleyen yıllarda, beyan edilen değer üzerinden hesaplanan emlak vergisi tutarları erimekte ve reel olarak çok düşük düzeylere iniyordu.
29 Mayıs 2001 Finansal Forum - Mustafa Özyürek 

Atapol Konutları’nda ev alana bir de tatil
İnşaat sektörünün 44 yıllık firması Polat İnşaat, Ataşehir yanında yapımına devam edilen Atapol Konutları ile dünya standartlarına bir hayat imkanı sunuyor. Depreme dayanıklılığı ve ulaşım kolaylığı ile dikkat çeken Atapol Konutları’ndan alan herkes, aynı zamanda bir de İncekum/Alanya Empire Otel’de ailece tatil hediyesi kazanıyor. 80 ilâ 215 metrekarelik farklı büyüklüklerde 132 dairenin bulunduğu Atapol Konutları, 60-180 bin dolar arasında fiyatla satılıyor.
29 Mayıs 2001 Türkiye

Vestel’den bio duvar tipi klima
“Her eve bir klima” sloganıyla, klimayı tüketiciye bir buzdolabı alımı kadar kolaylaştırmayı amaçlayan Vestel, 2001 yılının ilk modeli olan bio duvar tipi split klimalarını tüm bayilerinde tüketicilerin kullanımına ve beğenisine sundu. Vestel ayrıca, Manisa’daki fabrikasında ürettiği 9 klima çeşidi ile yaz aylarının sıcaklığını serinliğe dönüştürmeyi hedefliyor. Yetkililer, “Bio klimalar sadece serinletmekle kalmıyor aynı zamanda havayı temizliyor, bakterilerin oluşumunu engelliyor, yemek kokularını gideriyor, milimetrenin binde biri mikropları tutuyor” dediler.
29 Mayıs 2001 Türkiye

Kendine ceza yazdı
Akdoğan, kaçak villasına 3 milyar lira ceza kestirdi, inşaatı mühürletti İmar Yasası'na aykırı dükkan yapan akrabası Killi ailesine para cezası kesen, eski başkan Engin Berberoğlu döneminde kesilen 3 milyar 200 milyon liralık cezayı ödemeyen babası Naci Akdoğan'ı da mahkemeye veren Kuşadası'nın ANAP'lı Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, Soğucak Köyünde yaptırdığı villanın kaçak olduğunun anlaşılması üzerine kendisine de 3 milyar lira para cezası kestirdi. İnşaatı da Encümen kararı ile mühürletti. Yasal süre içinde işlemler tamamlanıp ruhsat alındıktan sonra inşaatta çalışmalara yeniden başlandı.
29 Mayıs 2001 Yeni Asır

Deprem kredileri bölüm bölüm geliyor
Marmara bölgesinde iki yıl önce meydana gelen depremler sonrasında çeşitli ülkeler ile uluslararası kredi kuruluşlarının Türkiye'ye vermeyi taahhüt ettiği dış krediler, bölümler halinde kullanıma alınıyor. Geçen yıl içinde 500 milyon dolarlık Avrupa Yatırım Bankası kredisinden sonra, Suudi ve Kuveyt Fonu kredileri ile Birleşik Arap Emirlikleri'nden bu yıl içinde alınacak kredilere de önümüzdeki günlerde işlerlik kazandırılacak.
28 Mayıs 2001 Akşam

Mayıs 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Kitap

Alvar Aalto in His Own Words
by Goran Schildt (Editor), Alvar Aalto (Editor)
Our Price: $60.00
Hardcover - 280 pages (June 1, 1998)
Avg. Customer Rating: 3.0 out of 5 stars

Ürün Tanıtımı

Mardav'dan Yalıtım Çözümleri
Dow'un  Styrofoam  ısı yalıtım levhaları,  BLUE'SAFE çözümleri, hem ısı yalıtımı hem de dekoratif bir dış cephe kaplamasının sağlayan ART-ISI Dış Cephe Kaplama Sistemi,  Lafarge-Texsa ve Mardav Yalıtım'ın  su yalıtım sistemleri ...

Etkinlik

XXIII. Uluslararası Kazı, Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu

28 Mayıs - 01 Haziran 2001 Ankara Milli Kütüphane Konferans Salonu

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz