reklam
reklam vermek için tıklayın...

Haberler
05 Mayıs 2001 Cumartesi

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Engeller kalkıyor
Beşiktaş Belediyesi, Türkiye'nin engellilere yönelik ilk parkını Levent'te hayata geçiriyor.
Basketbol, voleybol sahaları, oyun parkı, sağlık birimi, kır kahvesi, yürüme bandı, yeşil alan ve süs havuzlarının bulunacağı parkın önemli bir ihtiyaca yanıt vereceğini söyleyen Başkan Yusuf Namoğlu, "Bu tesisle amacımız, engellileri bir araya toplayarak onları toplumun diğer katmanlarından soyutlamak değil, herkesle iç içe olmalarını sağlamak" diyor.
04 Mayıs 2001 Sabah

Trilyonluk ayıp
Büyükşehir'in servet harcayarak düzenlediği Topkapı Meydanı ilgisizlik nedeniyle adeta viraneye dönüştü.
Büyükşehir Belediyesi'nin, Kent Parkı Projesi kapsamında trilyonlar harcayarak düzenlediği Topkapı Meydanı hızla eski virane günlerine dönüyor. Seyyar satıcıların her tarafa tezgah kurarak mesken tuttuğu, çöp dağlarının yükseldiği meydandaki kaos her geçen gün artıyor. Bir kaç noktada nöbet tutan 2-3 belediye görevlisinin denetim için yetersiz kaldığı meydandaki kent mobilyaları da hasar görüyor.
04 Mayıs 2001 Sabah

Türkiye Hazır Beton Birliği’nden Adana, Maraş ve Kocaeli’de "Betonda Kalite Sempozyumları"
Türkiye’de hazır beton üretiminin yaygınlaşmasına paralel olarak 1988 yılında kurulan ve bugün, ülkemizdeki hazır beton üretiminin yaklaşık % 75’ini temin eden 70 firma ve bunlara bağlı 250’nin üzerinde hazır beton tesisini bünyesinde bulunduran Türkiye Hazır Beton Birliği, yapılarda standartlara uygun, kaliteli beton kullanımının önemini, yurt çapıdaki sempozyumlarıyla vurguluyor.
05 Mayıs 2001 Arkitera

Dizayn Grup: Krizden pozitif etkilendik, yoğun talep var
Dizayn Teknik Plastik Boru ve Elemanları San. ve Tic. A. Ş. Marmara Üst Yapı Pazarlama ve Satış Menajeri Jeoloji Mühendisi Hasan Duruer, yaşanan krizden pozitif etkilendiklerini söyleyerek, "İç ve dış piyasada yoğun talep var" dedi. 1987 yılında bin metrekarelik bir kapalı alanda kurulan Dizayn Grup, bugün Büyükçekmece'de 30.000 metrekarelik kapalı alanda hizmet veriyor. 40'ın üzerinde kalite belgesi olan Dizayn Grup, sıhhi tesisat, altyapı ve ısıtma alanlarında üretim yapıyor. Dizayn Grup, toplan 23 grupta 5.000'i aşkın ürün çeşidine sahip.
04 Mayıs 2001 Dünya

Polisan'dan boya sektörü için yeni ürünler
Polisan, boya sektörüne yeni ürünlerle hizmet veriyor. Yeni ürünlerinin silikon, köpük, fırça ve rulolardan oluştuğunu belirten Polisan Boya San. ve Tic. AŞ Genel Müdürü Erol Mizrahi, mevcut olan mix center ürünleri, boya, tutkal ve tiner gibi ürünlerini de müşterinin beğesine sunacaklarını söyledi.
04 Mayıs 2001 Dünya

Altın Çekül Ödülü, Stroton'a verildi
Yapı Endüstri Merkezi tarafından, Türkiye'de üretilen yerli yapı malzemelerine verilen "Altın Çekül Ödülü", bu yıl Stroton Hızlı Konut Sistemleri ve Yalıtım A.Ş'ye, geliştirdiği "Stroton Konut Sistemi" ürünü nedeniyle "Altın Çekül Ödülü" verildi.
04 Mayıs 2001 Dünya

Keskin, yeni ürünü 'Emarit'i "Yapı 2001 İstanbul Fuarı"nda görücüye çıkardı
Emaye ve seramik hammaddeleri üreticisi Keskin Kimya, "emarit çatı kaplama malzemesi" üretimine başladı. Keskin Kİmya, ürünü ilk kez Yapı 2001 İstanbul Fuarı'nda görücüye çıkardı.
04 Mayıs 2001 Dünya

ODE, XPS ısı yalıtım levhası üretecek yeni tesisini haziranda açıyor
ODE Mühendislik, ekstrude polistren köpük (XPS) ısı yalıtım levhası üretimi yapacak olan yeni tesisini 2001'in Haziran ayında hizmete açmaya hazırlanıyor.
04 Mayıs 2001 Dünya

Ege Profil’e Belçikalı ortak
Mazhar Zorlu Holding bünyesinde yer alan Ege Profil Tic. ve A.Ş., Belçikalı PVC şirketi Deceuninck N.V. ile ortaklık kurdu. Bu ortaklığın ilk ürünü olan Everst 8848 serisi ise piyasaya sürüldü. Deceuninck’in yüzde 30 iştiraki ile kurulan yeni şirketin adı, “Ege Pen-deceuninck” oldu. PVC’de dünya lideri olan Deceuninck için Ege Profil yetkilileri, “2001’de Deceuninck N.V.’nin de desteğiyle başta İspanya olmak üzere Portekiz, Çek Cumhuriyeti, Romanya ve Ukrayna gibi ülkelere yoğun şekilde ihracata başladık” dediler.
05 Mayıs 2001 Türkiye

“Alpina Silan” önce Türkiye’de
Avrupa Birliği tarafından kabul edilen ve Mayıs 2001 tarihinden itibaren tüm Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanacak olan yeni “İç Cephe Boyaları Standardı”na uygun ilk Türk boyası, Betek AŞ. tarafından üretildi. Betek AŞ.’nin Avrupa’daki boya teknolojisi lideri Caparol ile 1996 yılında kurduğu ortaklığın ürünlerinden biri olan Alpina Silan, su bazlı olduğundan, aynı zamanda, kokusuz ve çevre dostu bir ürün... AB ülkelerinden önce Türk tüketicisinin kullanımına sunulan Alpina Silan, ipeksi mat bir dokuya ve tam silinebilir olma ayrıcalığına da sahip bulunuyor.
05 Mayıs 2001 Türkiye

Mesken Gecekondu Müdürlüğü hizmet binası yaptıracak
Halen Beyazıt - Mercan Katlı Otopark Binasının yanında 200’ü aşkın personelle faaliyetini sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mesken ve Gecekondu İşleri Müdürlüğü Şişli’de Hizmet Binası yaptıracak. Müdürlüğün artan iş hacmi ve vatandaşla olan yoğun teması mevcut hizmet binasının uzun zamandan beri yetersiz hale gelmesine yol açmıştı. Keşif bedeli 2 trilyon 775 milyar lira olan işin ihalesi 29 Mayıs 2001 tarihinde Yapılacak. İşle ilgili ilan 5 Mayıs 2001 tarihinde Resmi Gazete’de de yayınlandı.
04 Mayıs 2001 İBB

Metro'da Elektro-Mekanik İhalesi ertelendi
Halen inşaatı süren Yenikapı-Taksim Metrosu’nun Elektro-Mekanik Sistemleri Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri İhalesi 5 Temmuz 2001 Tarihine ertelendi. Erteleme ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. Halen inşaatı süren Yenikapı-Taksim Metrosu’nun Elektro-Mekanik Sistemleri Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri İhalesi 5 Temmuz 2001 Tarihine ertelendi. Erteleme ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı
04 Mayıs 2001 İBB

İzmir'de İkinci Fuar açılıyor
Gültepe ile Altındağ arasındaki boş arazi dev bir rekreasyon alanına dönüştü Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZBETON'un yapımını üstlendiği, İzmir'e Kültürpark'a yakın büyüklükte bir yeşil alan kazandıracak Behçet Uz Parkı'nın 218 bin metrekarelik A ve C bölümleri bugün hizmete giriyor. Gültepe ile Altındağ arasındaki bölgede oluşturulan alanının 54 bin metrekarelik B bölümü ise daha sonra açılacak.
05 Mayıs 2001 Yeni Asır

İspanya'dan, yarısı özel yarısı da devlet kredisi olmak üzere alınan para ile Foça'nın kanalizasyonu tamamlanacak
Ülkede yaşanan ekonomik kriz nedeniyle, devlet ve özel kuruluşlar kredi bulmakta zorlanırken, Foça Belediyesi, İspanya'dan 11.4 trilyon lira değerinde 10 milyon 700 bin Euro tutarında kredi sağladı. Yarısı özel finans kaynaklarından, yarısı da İspanyol hükümetinden temin edilecek olan kredi ile 6 yıldan bu yana inşaatı sürdürülen kanalizasyon şebekesinin arıtma tesisi yapılacak.
05 Mayıs 2001 Yeni Asır

Mayıs 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

Yapı İstanbul 2001 Fuarı
02-06 Mayıs 2001, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi

Ürün Tanıtımı

İznik Çini Vakfı'ndan İznik Çinileri

Hem geleneksel hem de modern desenleri kullanarak İznik Çinilerini  sadece  pano olarak değil aynı zaman da mimari uygulamalarda kullanmak mümkün.

 

Ürün Tanıtımı

Süperlit' ten Polietilen Boru
50 yıl kullanım garantisi olan boruların bazik , tuzlu ortamlarda çalışma  ve  yer sarsıntılarından zarar görmeme özelliği var. Büyük projelerde proje sahasında da  üretim yapılabiliyor.

Kitap

Depremler
Süleyman Pampal
Alfa Basım Yayım Dağıtım
Etiket Fiyatı: 5.400.000 TL
IDéEFIXE Fiyatı: 4.320.000 TL

 

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz