reklam

Haberler
16 Mayıs 2001 Çarşamba

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Sanat tarihi uzmanı Eyice: Metro kazısında çıkan hamamı Adnan Menderes yıktırdı..
Taksim-Yenikapı metro kazısının Aksaray İstasyonu'nda çıkan tarihi eserler nedeniyle durduğunu duyuran haberimiz tarihi bir gerçeği ortaya çıkardı. Ünlü sanat tarihi uzmanı Prof. Dr. Semavi Eyice, kazıda çıkan Osmanlı dönemine ait hamamın dönemin Başbakan'ı Adnan Menderes'in 1955 yılında Vatan ve Millet caddelerinin açılması için başlattığı çalışmalar sırasında yıkıldığını açıkladı. Metro kazısında çıkan hamamın, Fatih Sultan Mehmet döneminde Muratpaşa Camii ile birlikte yapılan ve aynı adı taşıyan hamam olduğunu söyleyen Eyice, "1955 yılındaki çalışmalar sırasında bu yapı yıkıldı. 
15 Mayıs 2001 Sabah

Mecidiyeköy projesi onaya sunuldu
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Mecidiyeköy için geliştirdiği meydan düzenleme projesi geçtiğimiz hafta içerisinde Karayolları Genel Müdürlüğünün onayına sunuldu. Proje otobüs duraklarının yer aldığı Mecidiyeköy meydanının yayalaştırılarak yerin altından ve üstünden E-5'e giriş çıkışların yapılmasını kapsıyor. Konu ilgili bir açıklamada bulunan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Rafet Bozdoğan Şişli istikametinden gelişte yükseltilmiş yol inşa edilerek mevcut viyadüğün altında iki katlı olacak yolun Ayazağa'ya kadar devam edeceğini ifade etti
15 Mayıs 2001 İBB

1500 yıllık manastır
Denizli'de, Anadolu'daki ilk Hıristiyanlar'ın yaşadığı yerleşim merkezi ile buraya ait manastır bulundu. Pamukkale Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Derneği (PAKDOS) üyeleri, 1500 yıllık geçmişe sahip olduğu belirlenen manastırı, tesadüfen buldu. Çamlık ve Babadağ arasında kalan dağlık arazinin bin 245 metre yüksekliğinde gün ışığına çıkartılan manastırın, Roma döneminde Hıristiyanlığın yayılmasını sağlamak amacıyla yapıldığı tahmin ediliyor.
15 Mayıs 2001 Akşam

Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne göre İstanbul, 2008 Olimpiyatları için "yetersiz"
Uluslararası Olimpiyat Komitesi (OIC), 2008 Olimpiyatları’na aday olan İstanbul’un ‘yetersiz’ olduğunu açıkladı. OIC’den yapılan açıklamada, Pekin'in 2008 Olimpiyatları’nı düzenleme başvurusunun ‘yüksek kaliteli’ olduğu ifade edildi. IOC, 2008 oyunları için beş şehrin basvurularına, ilişkin değerlendirmesinde Pekin için, "başvuru çok iyi hazırlanmış ve sunum kalitesi çok yüksekti" denildi.
15 Mayıs 2001 Dünya

Petrol Ofisi'nde değişim sahaya indi
Petrol Ofisi Genel Müdürü Ertuğrul Tuncer, bu yıl 400 istasyonu modernleştirmeyi hedeflediklerini vurgularken, ‘‘Bizi izlemeye devam edin’’ dedi. Petrol Ofisi'nin özelleştirilmesinin ardından, ‘‘gümüş projesi’’ adı altında istasyon yenileme çalışmalarına devam ediliyor. Dün düzenlenen bir törenle, Ankara Söğütözü'nde yeni görünüme kavuşturulmuş bir bayinin daha açılışı gerçekleştirildi. Açılışı Devlet Bakanı Edip Safder Gaydalı ve Petrol Ofisi Genel Müdürü Ertuğrul Tuncer beraber yaptı. Gaydalı, ‘‘Serbest rekabetin ne demek olduğunu görüyoruz. Bundan 3 ay önce bu tesis mezbelelikti. Şimdi ise pırıl pırıl’’ diye konuştu. Hazırlıkları çok kısa sürede tamamladıklarını ifade eden Tuncer, ‘‘Artık sahaya indik. Petrol Ofisi yönetici ve takımı için durmak yok’’ diye konuştu.
16 Mayıs 2001 Hürriyet

Postane kurtuldu
Beyoğlu Postanesi'nde onarım çalışmaları yeniden başlıyor..
PTT Müzesi'ne dönüştürülmek üzere kapatılan ancak restorasyonu yarım kalan Beyoğlu Postanesi'ndeki çalışmalar yeniden start alacak. Aylardır çivi çakılmayan binada Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği'nin girişimiyle restorasyon çalışmalarına kaldığı yerden devam edilecek. Üst katı PTT Müzesi olarak düzenlenecek olan tarihi yapının alt katı ise eskiden olduğu gibi yine Beyoğlu Postanesi olarak hizmet verecek.
15 Mayıs 2001 Sabah

Ford Plaza sil baştan
Ford Plaza binasının yıkımına, Danıştay 6. Dairesi'nden iptal kararı çıktı. Manisa'da uzun süre kamuoyunu meşgul eden ve Belediye Başkanı Adil Aygül ile Manisa Birlik Genel Başkanı Mustafa Pala arasında 3 yıldan beri devam eden Ford Plaza davasının ilk etabında Danıştay 6. Daire Başkanlığı, Manisa İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararını iptal ederek, binanın yıkımının şimdilik durdurulmasına karar verdi.
16 Mayıs 2001 Zaman

Öztürk: Yapıda beton da önemli
Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Mürsel Öztürk hazır betonun yaygınlaşması ile daha sağlam ve kaliteli yapıların ortaya çıkmaya başladığını belirterek, bir yapıda proje ve zeminden sonra en önemli unsurun beton olduğunu ifade etti.
16 Mayıs 2001 Zaman

Mayıs 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Etkinlik

Yıldız Buluşması Tasarım Tartışmaları ve Sergisi
16-18 Mayıs  2001, Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu


KALEKİM

Ürün Tanıtımı

Süperlit' ten Polietilen Boru
50 yıl kullanım garantisi olan boruların bazik , tuzlu ortamlarda çalışma  ve  yer sarsıntılarından zarar görmeme özelliği var. Büyük projelerde proje sahasında da  üretim yapılabiliyor.

Kitap

Building Type Basics for Museums (Building Type Basics Series)
by Arthur Rosenblatt, Stephen A. Kliment (Editor)
 Our Price: $69.95

Kitap

Modern Masonry : Brick, Block, Stone
by Clois E. Kicklighter
Our Price: $42.64
Hardcover - 384 pages (September 1996)

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz