reklam

Kasım Ayı Kültür & Sanat  Haberleri
Sanat

‘Lacroix-Gala-Dali- Mahremiyetin Ayrıcalığı’ sergisi İstanbul’da
Cervantes Enstitüsü’nde 15 Aralık’a kadar sürecek olan “Lacroix -Gala - Dali: Mahremiyetin Ayrıcalığı” konulu bir fotoğraf sergisi açıldı.

8. Bienal’in ardından...
42 ülkeden toplam 90 sanatçının katıldığı 8. Uluslararası İstanbul Bienali sona erdi. 4 ana mekanda konumlanan Bienal’de Türkiye’den 13 sanatçı ve 9 proje yer aldı.

‘Eller işe, düşünce Tanrı’ya’ sergisi Borusan’da...
ABD’li küratör Elga Wimmer’in 7 sanatçının katılımıyla gerçekleştirdiği “Eller İşe, Düşünce Tanrı’ya” adlı sergi, Borusan Sanat Galerisi’nde açıldı.

Turuncu'da bir Erkin Kapkın Sergisi....
Bodrum "Koleksiyon" bünyesindeki Turuncu Sanat Galerisi, Zerrin Ulusman organizatörlüğünde çağdaş sanattan örnekler vermeye devam ediyor.

Galerinev'de Neş'e Erdok Sergisi
Ankara Galeri Nev, Burhan Doğançay ile başladığı 2003- 2004 sergi sezonuna Neş’e Erdok kişisel sergisi ile devam ediyor.

Galeri X'de Ekim Geçidi
Evrensel olanın peşinde, haklı övgü, sevicil, yapıcı yergi ile yaşatabileceğimiz; "Bir kız çocuğudur cumhuriyet!

Bienal'de son hafta
İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından JTI Türkiye sponsorluğunda düzenlenen 8. Uluslararası İstanbul Bienali, 16 Kasım Pazar günü sona eriyor.

Kibele Galerisi'nde Semiha Berksoy Retrospektif Sergisi
İş Sanat Kibele Galerisi, 2003-2004 sergi sezonunu, dev bir sanatçının aynı görkemdeki retrospektif sergisi ile açıyor. 

A Sanat Nişantaşı Kültür Merkezi'nde "kaleidoscope"
A Sanat; 2003 yılını, çeşitli disiplin ve ekollerden gelmiş, geçmişten günümüze Türk sanatının renklerini ve çeşitliliğini yansıtan eserlerin yer aldığı bir sergiyle kapatıyor.

Erinç Seymen'in "Tekinsiz Mesafe" Sergisi Galerist'te
Erinç Seymen, ilk kişisel resim sergisi ile Galerist'te izleyici karşısına çıkıyor.

Proje 4L'de "Organize İhtilaf " Konferansı
22 Eylül - 22 Kasım 2003 tarihleri arasında Proje4L- İstanbul Güncel Sanat Müzesi, ev sahipliği yaptığı "Organize İhtilaf / Organized Conflict" adlı sergi ile kanıksanmış resim anlayışının dışına çıkarak bu alanda bilinmeze/henüz bilinmeyene açılan bir laboratuvar ortamı yaratmayı amaçlamakta. 

Ezanın resmi yapıldı...
Antalya’da “Kesik Minare” olarak bilinen ve kiliseden dönüştürülmüş tarihi camînin minaresine, Alman plastik sanatçısı Sigrun Drapatz tarafından ‘ezan kaligrafisi’ asıldı.

Ömer Uluç, Gözler (İyi, Kötü ve Aşık Gözler) Sergisi
“Bu sergide hayatla bir benzerlik ve alternatif yaratma arzusu olduğu açıktır. Sanatçı için, anlatım yollarını ne kadar değiştirirse değiştirsin bir süreklilik vardır yaptıklarında.

Mehmet Ruhi Arel Retrospektifi
Eczacıbaşı Sanal Müzesi Mehmet Ruhi Arel'in resim güncesinden bir kesiti sanal ortamda sergiliyor.

Nahit Kabakçı Koleksiyonu Resim ve Heykel Sergisi
Nahit Kabakçı´nın yaklaşık 119 sanatçıdan oluşan koleksiyonu 5-22 Kasım tarihleri arasında AKM´de sergileniyor. 

Eski Sevgililerin Hatıraları
Fototrek Nikon Fotoğraf Galerisi, İFSAK 19. İstanbul Fotoğraf Günleri kapsamında 3 - 28 Kasım 2003 tarihleri arasında Ümit Ülgen’in "Eski Sevgililerin Hatıraları” isimli sergisini konuk ediyor.

Acının da ressamıydı
Abidin Dino, ölümünün 10. yılında Ankara, İstanbul ve Paris'te anılıyor. İlki Milli Reasürans Sanat Galerisi'nde açılan dört sergiye birer katalog-kitap eşlik edecek.

Cumhuriyet’ten portreler sergisi...
Topkapı Sarayı Müzesi’nin Cumhuriyet’in 80. Yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlediği “Cumhuriyet’in İlk Yıllarından Portreler” sergisi, açıldı.

"Kültür İnsanı Atatürk" Sergisi
Cumhuriyetimizin 80.yıl kutlamaları kapsamında T.C. Kültür ve Turizm bakanlığı himayesinde Anıtkabir'de Atatürk'ün askeri ve siyasi kimliğinin yanı sıra eğitime, kültüre ve sanata verdiği değeri vurgulamak amacı ile bir fotoğraf sergisi düzenlenmiştir.

‘Urartu- Savaş ve Estetik’ sergisi, Yapı Kredi’de...
Urartu: Savaş ve Estetik, Urartular’ın Asurlular’la zorlu bir coğrafyada sürdürdüğü mücadeleye ve gelişmiş maden teknolojisiyle yaratttıkları eşsiz sanat eserlerine odaklanıyor.

8. Uluslararası İstanbul Bienali'nin yabancı basındaki yansımaları
8. Uluslararası İstanbul Bienali'nin sona ermesine iki hafta kala, Bienal'in yabancı basındaki yankıları devam ediyor.

Simya Galeri, Ortaköy'de, 18 Ekim'de, Mimar Sabrina Fresko'nun Takı sergisi ile açıldı
Simya Galeri, takı ve heykel sergilerinin yanı sıra sanatın değişik disiplinlerini bünyesinde barındırmayı amaçlıyor. Edebiyat, müzik, sinema, opera tarihi, destanlar, takı atölyesi ve sanat söyleşileri her hafta yinelenerek katılımcılarla buluşacak.

"20'ye Bir Kala:Bellek"
Bir Kültür Sanat Merkezi, bu yıl 19'uncusu düzenlenen ve "20'ye Bir Kala:Bellek" temasının işlendiği İfsak Fotoğraf Günleri'nde Evagalia Voutsaki'nin fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor.

Türkiye Fotoğrafları - 1946 Capa Türkiye’de
Küratörlüğünü Richard Whelan’ın yaptığı “Türkiye Fotoğrafları” sergisinde tarihi/mimari doku, eski İstanbul, Cumhuriyetin ilk yıllarının Ankara’sı, siyaset adamları, gündelik hayat iç içe giriyor: 1946 yılı Türkiyesi’nin sesleri, renkleri...

Arşiv

ARKIMEET


Fotoğraf: Maurizio Marcato

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Massimiliano Fuksas 
17 Şubat 2004 Saat: 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

Toplantı tarihi 17 Şubat 2004'e ertelenmiştir


TÇMB'nin katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz