reklam

Mart Ayı Kültür & Sanat  Haberleri
Sanat

Özcan Ağaoğlu ve Erhan Gürkan İstanbul Fotoğraf Merkezi'nde

İstanbul Fotoğraf Merkezi içinde yer alan Fotoğraf Galerisi’nde, 25 Mart – 24 Nisan 2004 tarihleri arasında, Özcan Ağaoğlu ve Erhan Gürkan’ın çektiği siyah beyaz fotoğraflardan oluşan “Tren” başlıklı sergi gerçekleştirilecektir.

Resimde ve yazıda çıplaklar...

Milli Reasürans Sanat Galerisi'ndeki Çıplak adlı sergide çıplak içerikli resimler üreten Türk ressamların eserleri, ünlü düşünür ve yazarların metinleri yer alıyor

AKM’de İletişim Tasarımları sergisi

'Gösteren; Savaş Çekiç -İletişim Tasarımı Sergisi’, sanatçının 1993 - 2003 arası gerçekleştirdiği ürünleri 27 Mart 2004’e kadar Atatürk Kültür Merkezi’nde görme imkanı yaratıyor.

Baksı Müzesi için " Şaman Güncesi"

123 çağdaş sanatçı Bayburt Baksı Müzesi için buluşuyor... Doğu Anadolu’da türünün ilk örneği olması hedeflenen Bayburt Baksı Müzesi’nin yapımı hızla sürüyor. 

"Çığlık" ışıkla buluştu

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Kliniği’nde, 1957-1992 yılları arasında tedavi gören hastalar tarafından yapılan resimler, Asım Kocabıyık Kültür Eğitim Vakfı’nın katkısıyla, 8 ile 21 Nisan tarihleri arasında Borusan Oto İstinye’de sergileniyor.

İFSAK’ta ‘Işıkla Resim Yapmak’

Mehtap Us Terzi’nin ‘Işıkla Resim Yapmak’ Fotoğraf Sergisi 26 Mart 2004’e kadar İFSAK İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği’nde sergileniyor.

Sanal Müze'de Modigliani

Resim sanatının ustalarından Amadeo Modigliani, ölümünün 120'nci yılında Eczacıbaşı Sanal Müze'de düzenlenen bir retrospektif sergiyle anılıyor.

"Bedene inatçı yaklaşımlar" Resim Sergisi A Sanat'ta Açılıyor

Ressam Erdinç Ünlü'nün "Bedene İnatçı Yaklaşımlar" adlı kişisel resim sergisi, 2 Mart 2004 Salı günü, "A Sanat - Nişantaşı Kültür Merkezi" nde açılıyor.

İş Sanat Kibele Galeri sanatseverleri usta ressam ile buluşturuyor

Resim sanatımızın ustalarından Devrim Erbil'in "100Yüze" başlıklı retrospektif sergisine ev sahipliği yapan İş Sanat Kibele Galerisi, sanatseverleri usta ressam ile buluşturuyor.

Sıtkı Kösemen "Baharlar ..." Sergisi Sanatseverlerle Buluşuyor

Galerist Mart ayında Sıtkı Kösemen'in kişisel fotoğraf sergisine kapılarını açıyor. 

Akbank Kültür Sanat Merkezi Vitrin Sergisi'nde Yakılmış Metal Giysiler…
Sanatçı Bayram Candan'ın sergisindeki heykeller, metalin bir kumaş gibi ele alınarak dikilmesi ve elbiselerin askı ile ilişkisi dikkate alınarak yaratılmış…

İstanbul Misafirleri Programı Konuğu David Bade
Canan Tolon, San Francisco’da, Türkiye’de olduğundan daha çok tanınan bir ressam. ABD’deki ilk kişisel sergisini 1983 yılında açan, ondan sonra da San Francisco, Chicago, New York, Paris ve Türkiye’de...

"Güzellik" ayrıntıda gizli
Makro fotoğraf olarak isimlendirilen yakın çekimler, fotoğrafçılıkta en sevilen ve yaygın türlerden biri.

Mart - Nisan Cam Atölyeleri ve Emay(mine) Eğitimi İçin Kayıtlar Başladı
Cam Ocağı'nın Mart-Nisan atölye programında, çalışan kesimden gelen talepler üzerine başlatılan hafta sonu cam atölyelerinin yanı sıra hafta içi atölyeleri de yer alıyor.

British'ten sanat atağı
Çağdaş Britanya kültürü ve sanatını Türkiye'ye tanıtma yolunda çaba gösteren British Council'ın internet üzerindeki sanat sayfaları geniş bir içeriğe kavuşturuldu. Kuruluşun 'www.britishcouncil.org' sitesinde bundan böyle Türkiye'nin dört bir tarafında her yıl düzenlenmiş 30'dan fazla sanat etkinliğinin yanı sıra, Britanya'nın çağdaş sanat haberleri hakkında bilgiler edinilebilecek. Türkçe ve İngilizce hizmet veren internet sitesinde geniş bir rehber özelliği taşıyan 'Bilgi Alanı','Öğrenim Alanı' ve 'Yaşam Tarzı Alanı' gibi bölümler de dikkat çekiyor. İnternet adresi: www.britishcouncil.org.tr
Radikal

Antalya fotoğraf günleri sona eriyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (ANFAD) tarafından düzenlenen 6. Antalya Fotoğraf Günleri, bugün sona eriyor.

Seramik, politika ve Sadi Diren
Türkiye'de seramik denilince akla gelen birkaç önemli addan biri Sadi Diren'dir. Uluslararası sergilerinden, çalışmalarından, ününden söz etmeye gerek var mı, bilmem...

"Yedinci sanat" ve diğerleri
Milos Forman'ın Amadeus'u da etkinlik kapsamında gösterilecek.
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü tarafından 15 Mart ile 18 Mart tarihleri arasında Acıbadem Kampusu Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu’nda tüm hafta boyunca sürecek olan Sanatlar ve Sinema başlıklı bir dizi etkinlik gerçekleştiriliyor.

Mimar Behiç Ak'ın yazdığı “Fay Hattı” adlı tiyatro oyunu organizasyonunu tekrarlanıyor
Mimarlık Vakfı, 2004'ün ilk kültür-sanat etkinliğini tiyatro oyunu gösterimini indirimli olarak mimarların izlemesi için organize ederek gerçekleştiyor.

Keçiburcu’nda çağdaş sergi
Diyarbakır Sanat Merkezi (DSM) ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa Birliği Bürosu’nun işbirliğiyle düzenlenen, küratörlüğünü Ali Akay’ın yaptığı “Dilin Gücü II: Minör Oluş” çağdaş sanat sergisi, yarın Mardinkapı Semti’nde tarihi Keçiburcu’nda açılacak.

En Hakiki Öz Sanat Videoları Festivali Rooseum'da
Serkan Özkaya'nın Nicolas Trembley ve bdv (bureau des videos) ile birlikte düzenlediği En Hakiki Öz Sanat Videoları Festivali 12 Mart ile 19 Mart arası Rooseum Çağdaş Sanat Merkezi MicroCinema'da izlenebilir.

'Uzat Elini' Projesine Destek
Kütahya Seramik, dünyanın en büyük sivil toplum örgütü olan Rotary Kulübü'nün 50. kuruluş yılı kutlamaları kapsamında 2 Mart'ta, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleştirilen Uluslararası Resim Sergisi'ne sponsor oldu.

İnternetten padişah fermanı okuyacağız
Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu çoğu sağlıksız koşullarda saklanan elyazması eserlerin elektronik ortama aktarılacağını söyledi.

Bodrum Belediyesi Sanat Galerisi'nden Kadınlara Destek
Bodrum Belediyesi Sanat Galerisi Kadınlar Günü kapsamında "Kadın Ressamlarımız" adlı karma resim sergisi düzenliyor. 

‘100Yüze’ sergisini Devrim Erbil’le gezin
Devrim Erbil’in “100Yüze” başlıklı retrospektif sergisine ev sahipliği yapan İş Sanat Kibele Galerisi, sanatseverleri Erbil’le buluşturuyor.

Deniz Aygün- Bedenim, hem özgürlüğüm hem hapishanem
Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz, çağdaş Türk resminin yeni simalarından Deniz Aygün’ün son çalışmaları, ‘Hücrede Beden’ başlıklı sergide bir araya geldi.

"Davud"un röntgeni çekilecek
Ünlü İtalyan Rönesans heykeltraşı Michelangelo'nun, Floransa Akademi Galerisi'nde saklanan ve onarımı süren ''Davut'' adlı heykelinin bileklerinin ''kırılganlaştığı'' ve ''kapsamlı bir röntgen filminin'' çekileceği bildirildi.

9. İstanbul Saydam Günleri'ne Başvurular Başladı
Her yil ekim ayı içerisinde düzenlenen İstanbul Saydam Günleri'nin dokuzuncusu bu yıl 2-11 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.

Hafta Sonu Cam Atölyeleri Mart - Nisan Aylarında Devam Edecek
Cam Ocağı, çalışan kesimden gelen talepler üzerine başlattığı hafta sonu atölyelerine Mart ve Nisan aylarında da devam edecek.

Türk Böbrek Vakfı yararına "Sandıklar Açılınca ..." Müzayedesi
"İTKİB-İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri" bünyesinde kurulan ve geçtiğimiz yıl Mayıs ayında faaliyete geçen ITKIB Müzayede İşletmeleri "Sandıklar açılınca..." müzayedesini 7 Mart 2004 Pazar günü gerçekleştiriyor.

Hüseyin Çağlayan Sergisi Proje 4L'de
15 Nisan- 28 Mayıs 2004 tarihleri arasında Proje4L- İstanbul Güncel Sanat Müzesi, dünyaca ünlü moda tasarımcısının en son video yerleştirmesini de içine alan geniş-kapsamlı bir Hüseyin Çağlayan sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergiyle ilgili detaylı bilgiye [email protected] adresinden ya da 0 212 281 51 50 no’lu telefondan ulaşılabilir.

Alman sanatında Avrupalı Türk fırtınası mı?
İnsanın varlık bilincini bazı temel sorulara vereceği yanıtlar belirler. Bu sorulardan ilki ve belki de en önemlisinin ‘(Ben) Kimim?’ olduğunu düşünebiliriz.

Zeki Faik, 'Inkılap Yolunda' tökezledi
d Grubu Sergisi tartışma yarattı. Önce Hilmi Yavuz, Z.Faik İzer'in sergide yer alan 'İnkılap Yolunda' adlı resmini Delacroix'nın bir tablosundan çaldığını yazdı. Ardından sanat tarihi kulislerinde resimdeki Atatürk figürünü İzer'in değil Hadi Bara'nın yaptığı konuşulmaya başlandı

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz