reklam

Şubat Ayı Kültür & Sanat  Haberleri
Sanat

Hale Tenger Sergisi Galeri Nev’de
Sanatçı Hale Tenger’in sergisi 4 Mart 2005 tarihinde İstanbul Galeri Nev’de açılıyor.

Rıza Savaş Resim Sergisi
Genç kuşak ressamlar arasında, figür resmine gönül vermiş sanatçılardan biri olan Rıza Savaş'ın sergisi Maltepe Sanat Galerisi'nde 11 Şubat - 15 Mart arasında izlenebilir.

Frida'yı ödünç verdi

Pop ikonu Madonna, elindeki iki Frida Kahlo tablosunu, haziran ayında Londra'da açılacak sergi için Tate Modern galerisine ödünç verdi. Tablolardan 'Self Portrait of Monkey'de Kahlo'nun bir maymunla portresi, 'My Birth'de ise kendisini doğuran başsız bir kadın yer alıyor. 9 Haziran'da açılacak sergi ilk kez Kahlo'nun bu kadar çok eserini bir araya getiriyor.
Radikal

Faruk Yazıcılar Resim Sergisi
Faruk Yazıcılar'ın resim sergisi 05 Mart-24 Mart 2005 tarihleri arasında Ekvator Sanat Galerisi'nde sergileniyor.Galeri Pazar,Pazartesi hariç hergün 12.00 ve 18.00 saatleri arasında gezilebilir.

 

Dirimart Karma Resim Sergisi
Dirimart, 25 Şubat-11 Mart 2005 tarihleri arasında Türkiye’de çağdaş resme yön veren usta isimlerin eserlerinden oluşan karma bir sergi ile sanatseverlerle buluşuyor.

“Hüsamettin Koçan’dan Yedi Sergi Bir Selamlama”
“Körler İçin Resimler”den “Şamanın Gizemine”, “Kırılgan Yüzler”den “Ahşap Yüzler”e, Hüsamettin Koçan’ın yedi ayrı başlık altında bir araya getirdiği sergiler bütünü Galeri Artist’te yer alacak.

Zümrüt Y. Radau'dan Kişisel Resim Sergisi: “Tulipa”
Zümrüt Y. Radau’nun “Tulipa” adlı kişisel sergisi 22 Şubat-20 Mart 2005 tarihinde Akatlar Kültür Merkezi’nde yer alan Artdepo Sanat Galerisi’nde görülebilir.

Özkan Eroğlu “Asya Ağlıyor” Resim Sergisi
Özkan Eroğlu tarafından hazırlanan “Asya Ağlıyor” resim sergisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediğiyle düzenleniyor.

Rezan Özger Kişisel Resim Sergisi
Rezan Özger'in kişisel resim sergisi 19 Şubat- 09 Mart tarihleri arasında Galeri Artist Çukurcuma Sanat Galerisi'nde izlenebilir.

Şenol Sak Resim Sergisi
Şenol Sak resim sergisi 22 Şubat' a kadar İ.B.B. Taksim Sanat Galerisinde görülebilir.

Yasemin Semercioğlu Resim Sergisi "Şehirde Gece"
Yasemin Semercioğlu' nun "Şehirde Gece" yi konu edinen resimleri 8 Şubat - 22 Şubat tarihleri arasında Taksim Sanat Galerisinde sergileniyor.

Joseph Beuys Goethe-Institut'de tartışılıyor ve izleniyor
Almanya’da hiçbir sanatçı Joseph Beuys (1921–1986) kadar çağdaş sanatı etkilemedi. Hem sanatçı, hem de öğretmen olarak ve aynı zamanda politik tutumuyla da etkisi sürekli olarak büyüdü, hâttâ ölümünden sonra bile devam etti.

11 Türk sanatçı Tahran Bienali’nde
Reyhan Abacıoğlu, Rüştü Doğan, Turan Enginoğlu, Özlem Kalkan Erenus, Hasan Rastgeldi, Bünyamin Özgültekin, Feryal Taneri, Tuncay Topçu, Feriha Tuğran, Firuze Yiğit ve Ümit Yiğit’e ait toplam 38 yapıt, Türkiye’yi temsilen Tahran Bienali’nde.

Fatih Mika Gravür Sergisi
İtalya’da yaşayan gravür sanatçısı Fatih Mika, Mart ayı başında İzmir’de kişisel sergisini açıyor.

.01 NOMAD ve Siemens-Sanat Ortak Çalışması: “tele-Kent” Sergisi
Dijital kültür içindeki durumları ve konumlanmaları, öncelikli olarak Türkiye’deki yeni medya’nın yapılanması üzerinden incelemeyi, yansıtmayı ve tartışmayı hedefleyen .01, NOMAD ve Siemens-Sanat’ın ortak çalışmasıdır.

Tanrıçalar Porselenle Vücut Buluyor...
“Porselen tanrıçaların vücut bulması için kullanılabilecek en mükemmel malzeme. Çünkü porselenle çalışmak; insanı sıradan gerçekliğin ötesine taşıyan ve bir başka maddeye dönüşmesini sağlayan simyasal dönüşümün içinde olmak.”

21 milyon dolarlık etkinlik
Bulgar asıllı ünlü sanatçı Christo, New York’taki Central Park’ı çelik kemerlerden sarkıttığı turuncu kumaşlarla kaplayarak 21’inci yüzyılın en geniş çaplı sanat etkinliğini yarattı.

Bir Don Kişotluk yapın!
Yeldeğirmenlerine karşı cesurca savaşan Don Kişot, sizin de kahramanınız olduysa, yani siz de realizmi elinizin tersiyle itip boğulmak pahasına idealizm sularına daldıysanız, bu karda kışta Don Kişot sergisine gitme önerisini tuhaf karşılamazsınız.

 

Nokta Resim ve Tasarım Atölyesi
“Perde” isimli resim sergisi Murat Ilgın, Seçil Çeliktürk, Zeynep Bingöl, Sevgi Yanar’ın resimlerinden oluşuyor. Nokta Resim ve Tasarım Atölyesi’nde, 4 Şubat’ta açılış gerçekleşen sergi 12 Mart 2005 tarihine dek izlenebilir.

Amerika’da ilk kez gerçekleştirilen Efsanevi İznik çinileri sergisi açılış kokteyline büyük ilgi…
İznik Eğitim ve Öğretim Vakfı’nın girişimleri ile 15 Ocak- 26 Şubat tarihleri arasında, School of Visual Arts’da New York’lu sanatseverler ile buluşan Türkiye’nin efsanevi İznik Vakıf Çinileri, 27 Ocak 2005 tarihinde School of Visual Arts Gallery’de düzenlenen, özel açılış kokteyli ile Türk ve Amerikalı sanatseverleri biraraya getirdi.

Yasemin Şenel Resim Sergisi
Teşvikiye Sanat Galerisi, 11 Mart-10 Nisan 2005 tarihleri arasında sanat yaşamını Belçika’da sürdüren Yasemin Şenel’in son dönem resimlerini sanatseverlerle buluşturuyor.

 

imPARAtore
Grafik Sanatçısı Genco Demirer'in "İmparatorluk ve Savaş" konulu dijital kolaj çalışmaları TZT sineması fuayesinde görülebilecek.

 

Yaratıcı Değişim Projesi Başladı
Arts For Global Development Network, binlerce sanatçıyı internet üzerinde bir araya getiriyor.

 

Fotoğraf günleri Geniş Açı'da
İki ayda bir yayımlanan 'Geniş Açı Fotoğraf Sanatı' adlı dergi, ocak-şubat tarihli 39'uncu sayısında 20'nci İstanbul Fotoğraf Günleri'ne yer ayırdı.

 

“Yılın Genç Ressamı” Finalistleri Belirlendi
rh+sanat dergisi tarafından düzenlenen “Yılın Genç Ressamı” yarışmasının finalistleri açıklandı.

14 Şubat Sevgililer Gününde,14 Kadın Ressam
14 Şubat Sevgililer Gününde,14 Kadın Ressam,14 Gün boyunca İstanbul, Beşiktaş Deniz Müzesinde, ağırlıklı olarak Empresyonist ve soyut çalışmalarını sergileyecekler.

"Türkler" sergisi ABD basınında
Londra'daki Royal Academy of Arts'da düzenlenen "Türklerin Bin Yıllık Yolculuğu, 600-1600" sergisine geniş yer ayıran ABD'nin saygın gazetelerinden New York Times, "Türkiye bin yıllık kültürle Avrupa kapısını çalıyor" başlığını kullandı. New York Times, 350 eserin çoğunun İstanbul'daki iki müzeden getirildiğini yazdı.

Ankara'da hiç bitmeyen festival
Ankara'da bütün yıla yayılmış bir festival niteliği taşıyan Sine- Tek Avrupa Film Gösterimleri, şubat ayında da devam ediyor.

'En değerli' tablo Osman Hamdi'nin
Kaplumbağa Terbiyecisi' tablosunun yankıları dinmeden, Osman Hamdi Bey’in başka bir yağlı boya tablosu da müzayedeye çıkıyor.

 

Türk sanatında "modern"
Türkiye'de modern sanat müzesine Kantçı bir yaklaşım uygulanabilir mi? Öneriler arasında İstanbul Modern'in 1950'lerden itibaren bir koleksiyon oluşturması var. Meseleye zihniyet açısından bakmak gerek.
 

Mehmet Oğur Kişisel Resim Sergisi
Mehmet Oğur'un kişisel sergisi 29 Ocak Cumartesi günü saat 18.00-20.00 arasından yapılacak kokteyli ile birlikte 28 Ocak'ta itibaren ziyarete açılıyor.
 

Leyla Konuk Resim Sergisi
Leyka Konuk'un kişisel Resim Sergisi Akatlar Kültür Merkezi'nde 12 Şubat saat 18.30'da başlayıp 20.00'ye kadar sürecek kokteyl ile açılacak.

Brüksel Üzerine Bir Sergi
Van Abbe Müzesi Journal #8’i (8 numaralı yayın) sunuyor. Yayın serisinin sonuncusu, NEDERLAND NIET NEDERLAND kolleksiyonunun temasını takip ediyor.

Çok giyilmiş elbiselerden topladığım DNA örnekleriyle sanal bir karakter yaratacağım
Beyoğlu Mısır Apartmanı’nın 4. katında sabahın erken saatleri. Londra’dan sadece 24 saatliğine gelen Hüseyin Çağlayan bir yandan adaçayını içiyor, bir yandan da Beral Madra ve Murat Pilevneli’ye projesini anlatıyor.

10. İstanbul Saydam Günleri
İstanbul Saydam Günleri'nin onuncusunun çalışmaları sürüyor. Uzun bir yolculuğun ilk on yılını geride bırakmaya hazırlanırken İstanbul Saydam Günleri faaliyetleri iki ayrı alana ayırıldı. Önceliği, 10. yılın iskeletini belirlemeye ve katılımların başlayabilmesi için katılım formlarını bastırıp dağıtılması ve en az bunun kadar önemlisi de "yarın"ı konuşulması ve kurgulanması

Hong Kong Uluslararası Afiş Trienali 2004 Sergisi’nde “Görsel Dinamik”i Deneyimlemek
Başarılı bir afiş yarışması organizasyonunun ardından, Hong Kong Kültür Müzesi şimdi de öne çıkan 400’ün üzerinde uluslararası afiş çalışmasını 2004 Afiş Trienali sergisinde gösterime sunacak.

Deniz Üster Resim Sergisi
Deniz Üster 'in resim sergisi Beyazıt'taki Antik Hotel 'bir Bizans sarnıçından oluşan "Club Academia "sergi salonda 11 Şubat 2005 Cuma akşamı saat 18:30 da açılacak.

Özlem Özer Sergisi: "Eflatun Özgürlük"
Vakko Beyoğlu Sanat Galerisi 03 Şubat 2005 tarihinden itibaren Türkiye'de teknik olarak ilk defa sıcak camdan heykel yapan cam ve seramik sanatçısı Özlem Özer'i sanatseverlerle buluşturuyor.

ICOGRADA Merkez Bürolarını Kanada’ya Taşıyor
16 Ocak’ta ICOGRADA (Uluslararası Grafik Tasarım Kuruluşları Konseyi) ile ICSID (Uluslararası Endüstri Tasarımcıları Konseyi), Montreal International’la 10 yıllık bir kontrat imzalayarak tarihi bir adım attılar.

Sanat Çınarı Ödülü ressam Eren'e
Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında, 2002 yılından bu yana Türkiye'nin sanatına görsel iletişim yoluyla katkıda bulunan sanatçılara verilen Sanat Çınarları Ödülü'ne bu yıl ressam Cemil Eren oeğer görüldü.

Adil Salih Resim Sergisi
1964 yılında Trabzonda doğan sanatçı ilk sergisini Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde gerçekleştirdi. Yurt dışına çıkarak Köln Devlet Akademisi'nde konuk sanatçı olarak çalışmalarını gerçekleştiren Adil Salih'in resmini oluşturan ve farklılığını yaratan en temel unsur öyküleme ve renk bütünlüğü arasındaki irkiltici uyumdur.

Arşiv

Kültür ve sanat üzerine söylemek istedikleriniz Sanat  forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz