Haberler

Tasarım Haberleri

Toplam 2017 haber 101 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 201. haberden 220. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
En uzun kaydırağı Türk mühendisler yaptı (5 Temmuz 2010)İzmir'in Selçuk İlçesi'ndeki Pamucak Sahili'nde yer alan Aqua Fantasy, dünyanın en uzun aile su kaydırağı olduğu belirtilen 222 metre uzunluğundaki ‘crazy raft'ı hizmete açtı.
Her yapıda yeni bir söylem (6 Temmuz 2010)"Kendimi bir yerde konumlandırıp başkalarıyla kıyaslamaktan her zaman uzak durdum. Daha çok iyi, güzel ama büyük işler yapma arzusu taşır, bunu gerçekleştirmek için çalışırım. Kendimi her yapıda yeni bir söylem geliştirmeye zorlarım. Örneğin İstanbul gibi bir topografyada yaşıyorsanız yüksekliklere, tepelere göre bina yapmak çok heyecan verici."
Mimarın hayali okyanusları kurtaracak (6 Temmuz 2010)Hollandalı bir mimarlık şirketi okyanusta yüzen on binlerce ton plastik çöpü bir araya getirerek lüks bir ada inşa etmeyi hedefliyor.
Gelişen ekonomilerin modern mimariyle sınavı (9 Temmuz 2010)İşte baş döndüren projeler: Çin'de Büyük Kanal'da bir yaşam alanı oluşturulurken, Hindistan taştan yapılan ilginç bir kültür evine, Rusya ise dünyanın en sosyal spor alanına ev sahipliği yapıyor.
Vakko'nun cam binası modanın sanat merkezi olacak (9 Temmuz 2010)Dünyaca ünlü ABD'li REX'e ait Vakko Moda Merkezi, iki yılın sonunda görkemli bir moda ve sanat merkezine dönüştü. Nakkaştepe'deki merkezin iç dekorasyon danışmanlığı Autoban'a ait.
Psikiyatri Mimarisi (9 Temmuz 2010)İnsanın yapabileceklerinin sınırı nereye kadar? Mimari, insanoğlunun yapabileceği her şeye karşılık verebilen bir disiplin oldu hep. İnsanın yapabileceğinin sınırları, mekanların sınırlarını da çizip, bize kentler, kent içinde tanımlı-tanımsız bölgeler kazandırdı. Her zaman konut, eğitim merkezi gibi hizmet veren yapılar değil, insanların sorunları, hastalıkları, ölümleri, sapkınlıkları, yakılmaları için yapılar, siteler büyük kompleksler tasarlandı. Mimarlık hep toplum tarafından sempati gören şeylere hizmet etmedi. Psikiyatri ve adli psikiyatri için mimari, kent içinde her zaman sakınılıp çekinilen, fakat hasta psikolojisi açısından çok dikkat edilmesi gereken bir konu olarak karşımıza çıkıyor.
ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Mezuniyet Projeleri Jürisi ve Sergisi Gerçekleşti (13 Temmuz 2010)Bu yıl sekizincisi düzenlenmiş olan ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Mezuniyet Projeleri Sergisi ve Jürisi 8-9 Haziran 2010 tarihlerinde ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.
BETONART'ın Son Sayısı Doğu Akdeniz Kentleri'ne Odaklanıyor (13 Temmuz 2010)BETONART'ın yeni çıkan Yaz sayısı, 20. yüzyılın başından bugüne Doğu Akdeniz kentlerinde yaşanan kentsel dönüşüm hareketlerini, müdahaleleri ve aktörlerini tartışıyor. Konuk editörlüğünü Ebru Omay Polat'ın yaptığı dosyada, gerek üst üste yığılan uygarlıkların, gerek ticaret ve göç yoğunluğunun getirdiği hareketliliğin Akdeniz coğrafyasında kentsel mekân üzerindeki etkileri ve dönüştürücü gücü tartışılıyor. Dosyada farklı kentlerin yaşadığı dönüşümler özgün süreçleri üzerinden, birbirleri arasındaki paralellikler göz ardı edilmeden inceleniyor.
Münih Olimpiyatı Mimarı Gunter Behnisch Vefat Etti (14 Temmuz 2010)Alman mimar Gunter Behnisch 88 yaşında hayata gözlerini yumdu. 1972 yılında Münih Olimpiyatları için gerçekleştirdiği tasarımı, demokratik mimarinin ve ulusal gururun bir sembolü oldu. 1922 yılında Dresden'de dünyaya gelen Behnisch'in binalara olan aşkı, İkinci Dünya Savaşı sırasında Alman ordusunda görev yaptığı sırada İtalya'da ortaya çıktı.
Hayatın dört duvarları arasında nefes aldıran yaratıcı detaylar (15 Temmuz 2010)Yaşadığınız ev, arkadaşlarınızla buluştuğunuz cafe ya da restoran, tatilinizi yaptığınız otel pek de hapishaneden farklı değil. Yaşanılan dört duvar mekanları hapishaneden farklı kılan en önemli ayrıntılar dekorasyon ve o dört duvara uygulanan işlemler oluyor. Bazen doğadan bir parça görmek için saksı çiçekleriyle donatıyoruz etrafı bazen sevdiğimiz şeyleri hatırlatan eşyalarla. Ama ille de tasarımcıların yardımına ihtiyacımız var gibi görünüyor.
Yemek ve Kentlerin Formları (15 Temmuz 2010)Yemekle ilgili konular son zamanlarda manşet oluyor. Michelle Obama'nın çocuk obezitesine karşı kampanyalarını düşünün, Beyaz Saray'ın sebze bahçesi, şef Jamie Oliver'ın abur-cubur kültürünü önlemekle ilgili çalışmasıyla 2010 TED Ödülü'nü alması ve Michael Pollans'ın Oprah'ın programına çıkıp, "Yemek yiyin, ama fazla değil, çoğunlukla bitki..." olarak nitelendirdiği motosunu tartışması... Fakat ne kadar yiyecek sağlayacılar, üreticiler, süreçlerden, yemek kültürünün şehir çevresindeki etkisinden bahsediyoruz?
Mimarlık Yayınları Hakkında Bilmedikleriniz: Monocle (19 Temmuz 2010)Monocle'ı tam olarak bir mimarlık dergisi olarak adlandırmak doğru değil. Dergi bir hayat kültürünü aşılarken bunun içine mimarlık ve tasarımı da dahil ediyor. 2007 yılında, Wallpaper dergisinin kurucusu (daha sonra ayrılan) ve Financial Times köşe yazarı Tyler Brule tarafından kuruldu. Merkezi Londra'da, Tokyo, Zürih ve New York gibi kentlerde de büroları var. Daha önce Mark dergisinin editörüne sorduğumuz soruları Monocle'ın yetkililerine de yönelttik. Soruların cevaplarını tasarım bölümü editörü Hugo MacDonald cevapladı.
Bu bir 'moda sergisi' değil (19 Temmuz 2010)Hüseyin Çağlayan'ın 16 yıllık çalışmalarını içeren retrospektifi, Londra ve Tokyo'dan sonra İstanbul Modern'e geldi. Sergi, Çağlayan'ın tasarımcılığı kadar sanatçı kimliğini de gözler önüne seriyor.
İç mimarla müşterisinin ilişkisi evlilik ilişkisine benzer (19 Temmuz 2010)A Mimarlık'ın kurucusu Abdullah Burnaz ile son yaptığı mekanlardan Sortie'de buluştuk. 39 yaşındaki iç mimar Abdullah Burnaz 25 metrekarelik mekanlarda seramik döşeyerek işe başlamış bir isim. Şimdilerde yurt dışında başarılı işlere imza atıyor.
Mahya tasarım yarışması 20 Temmuz'da başlıyor (19 Temmuz 2010)İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Geleneksel Sanatlar Yönetmenliği tarafından düzenlenen "Mahya Tasarım Yarışması"na başvurular 20 Temmuz'da başlayacak.
Pana Film yönetim binası yenilendi (20 Temmuz 2010)Nişantaşı'nda yer alan Pana Film yönetim binasının en üst katında bulunan Lounge bölümü 1,5 ay gibi çok kısa bir sürede baştan aşağıya yenilendi. Türker Doğancıl tasarım ofisi tarafından konsepti ve uygulaması yapılan mekan son derece net karakteristik, şık ve sade havasıyla bir film şirketinin Lounge'nın nasıl olacağına dair fikir veriyor.
Geleneksel ile çağdaş aynı çatı altında buluştu (21 Temmuz 2010)Bayburt'un 85 haneli Bayraktar köyüne kurulan, gelenekselle çağdaşı buluşturan Baksı Müzesi dün açıldı.
6 tasarımcıdan farklı İstanbul (21 Temmuz 2010)İstanbul'un geleneksel yaşamını simgeleyen altı obje, altı başarılı Türk sanatçı tarafından yeniden yorumlandı...
Filip Dujardin'den Kurgular (22 Temmuz 2010)Her ne kadar çekici binalarla dolu tarihi bir kent olan Ghent'li olsa bile bu, fotoğrafçı Filip Dujardin'in fotoğraf çalışmalarına hiç hitap etmiyor. Klasik ve tarihi olanın yerine, tanımsız ve genellikle post modern binaları alıp, onları Photoshop'ta yeniden düzenleyip tuhaf melezler yaratıyor. Sonuç muhteşem olabilir, ama asla tuhaf olarak tanımlanamaz.
Maddenin ışığa dönüştüğü an ve mekân (26 Temmuz 2010)Pozitif ilimlerin kavramları birbirine iyice yaklaştırdığı günümüzde "ses ve ışık madde midir değil midir" tartışmaları arasından sıyrılıp kiminde maddenin ışığa kiminde de ışığın maddeye dönüştüğü bir görsel şölenin içinde buluyoruz kendimizi.
Toplam 2017 haber 101 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 201. haberden 220. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.