Haberler

17 Ocak 2006, Salı

Ayrıştırma, Duvar ve İstihkamAyrıştırma, Duvar ve İstihkamAyrıştırmanın, duvarların ve istihkamın birbirinden farklı şekilleri, renkleri, dokusu ve derinliği vardır. Bunlar bazı durumları, olayları, programları ve şartları da doğurur. Mimarlar ve plancılar olarak, bu toprakları parçalamak ve kimliksiz adacıklar yaratmak için bizlerden çalınan mesleki araçlarımızın silah olarak kullanıldığının artık farkına varmamız gerekiyor. Kentsel düzenlemenin herhangi bir şekli istihkamın, “koruma, savunma ve saldırı” için kullanılan bir elemanı olabilir ya da birden bire iki farklı sistemi ve grubu birbirinden koparan bir ayırma duvarı haline gelebilir: Filistinliler ve İsrailliler. Haberin Devamı
Hülya Yürekli AnısınaHülya Yürekli Anısına2005 yılında aramızdan ayrılan İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hülya Yürekli anısına 26 Ocak 2006 tarihinde İTÜ Taşkışla Binası'nda "Hülya Yürekli Buluşma 1" başlığı altında çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Etkinlikle ilgili detaylı bilgi için tıklayın.
Tarih: 17 Ocak 2006
İşgalcilerle barış imzalayan Vakıflar, kira gelirini katladıİşgalcilerle barış imzalayan Vakıflar, kira gelirini katladıVakıflara ait çok sayıda arazi ve dükkan yıllar boyunca adeta talan edildi. Buna son vermek isteyen genel müdürlük, daha önce hiç para vermeyen 20 bin işgalciyle kira sözleşmesi imzaladı ve 20 milyon YTL gelir elde etti.
Heykel ve tabloların yerini tasarım objeleri alıyorHeykel ve tabloların yerini tasarım objeleri alıyorTürkiye'de Vitra Eczacıbaşı, İpekkağıt, Nurus Elements, Hisar, Handles, Tuna Ev, Tuna Ofis gibi markalar için tasarım yapıyor. Yurtdışında Droog Design, Jongform, Tribu, Koziol, Rapsel, La Palma gibi markalarla çalışıyor.
Sulukule'ye yeni çehreSulukule'ye yeni çehreMüziğiyle, eğlence hayatıyla apayrı bir kültürü yaşatan Sulukule yenileniyor. Büyükşehir Belediyesi, Fatih Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle Sulukule'de 'kentsel dönüşüm' planı uygulayacak.
Sinop'un Altkatraz'ı müze olacakSinop'un Altkatraz'ı müze olacakAnadolu Selçuklu Devleti döneminde tersane olan, Osmanlı’nın son dönemlerinde 1884’te hapishaneye dönüştürülen tarihî Sinop Kapalı Cezaevi, “Adalet ve Denizcilik Müzesi” olarak kullanılacak.
Titanic'ten sonra Savarona OteliTitanic'ten sonra Savarona OteliAntalya'daki Titanic Beach Resort Otel'in sahibi Mehmet Aygün, Atatürk'ün yatı Savarona'nın kopyası biçiminde yeni bir otel yapmayı planlıyor. Savarona'nın adını da taşıyacak otelde Atatürk'ün elbiselerinin sergileneceği bir müze de yer alacak.
Yeni pist 300 metre uzatılırsa Sefaköy tıraştan kurtulacakYeni pist 300 metre uzatılırsa Sefaköy tıraştan kurtulacakAtatürk Havalimanı'nın Florya-Sefaköy yönündeki piste paralel inşa edilen yeni pist, Sefaköy'deki 700 binanın uçuş trafiğini etkilemesi nedeniyle tamamlanmasına rağmen iki yıldır kullanılamıyor. Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü'nun, pistin Florya yönünde 300 metre uzatılması teklifi benimsenirse, Sefaköy'deki binalar tıraşlanmaktan kurtulacak.
Üsküdar'ı kazar iken çıktı da bir hazineÜsküdar'ı kazar iken çıktı da bir hazineÜsküdar'da Marmaray projesiyle ortaya çıkan tarihi eserler aslında 15 yıl önce su borusu döşenirken fark edilmiş ve bir kısmı iş sırasında tahrip olmuş. Şimdi bu eserler Marmaray projesi sayesinde gün ışığına çıkarılıyor ve koruma altına alınacak.
Boğaz'ın kuzeyine üçüncü köprü mutlaka yapılmalıBoğaz'ın kuzeyine üçüncü köprü mutlaka yapılmalıİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yapımı süren projelerle İstanbul trafiğinin eylül ayında rahatlayacağını söyledi. İstanbul'da trafiğe her gün 600 civarında aracın katıldığını ve 20 civarında aracın da trafikten çıktığını belirten Başkan Topbaş, Marmaray ve Üçüncü Köprü'nün soruna köklü çözümler getireceğini belirtti.
Kamondo Apatmanı tanıklarını arıyorKamondo Apatmanı tanıklarını arıyorEngizisyon Mahkemeleri’nden Venedik’e, oradan da Osmanlı’ya sığınan Kamondo Ailesi’nin, İstanbul’da kendi adlarını taşıyan Kamondo Apartmanı’nın tarihi yazılmaya başlandı.
Hasankeyf taşınıyorHasankeyf taşınıyorAntik kent Hasankeyf, Ilısu Barajı'nın sularına gömülmekten kurtuluyor. Tarihi eserler tek tek sökülüp Raman Dağı eteklerine taşınacak. Projeyi Başbakan bizzat takip ediyor.
Diyarbakır surları restore edilecekDiyarbakır surları restore edilecekDiyarbakır Surları’nın hatasız ve aslına uygun restore edilmesi için çeşitli kurumlardan aralarında mimar, sanat tarihçisi ve inşaat mühendisi bulunan 11 kişilik teknik komisyon oluşturuldu.
Ayasofya dünyanın yeni yedi harikasından biri olabilecek mi?Ayasofya dünyanın yeni yedi harikasından biri olabilecek mi?Dünyanın yedi harikası fikrini M. Ö. 4. yüzyılda Sidonlu şair Antipatros ortaya atmış, bugün bildiğimiz liste son şeklini M.Ö. 2. yüzyılda almıştı.
İsrail’in Bariyerleri ve Mimarlar: Kumdaki Çizgiİsrail’in Bariyerleri ve Mimarlar: Kumdaki ÇizgiFilistin Duvarı bir mimarlık ürünüdür ve bu duvarın inşası mimarlık camiasında olabilecek herhangi bir benzeri kadar politik alanlarda ağır bir tartışma yaratmıştır. Bu tartışma modern kentsel mücadeleler üzerine 1960’ların sol eğilimli mimarlık teorilerini tahrip eden stratejistleri, duvarı bu iddiaların saptırılması olarak gören mimarlarla karşı karşıya getirdi. İsrailli mimarları West Bank’ın kolonileştirilmesinde iş birlikçi olmakla suçlayan bir rapor yayımladığı 2002 yılından bu yana, kendi ülkesinde hakkında çelişkili görüşler oluşan, İsrailli mimar ve eylemci Eyal Weizman, bu tartışmaların tam ortasındadır.
Kent içi trafik sorunuHemen her bilim dalında çözümü bulunamamasına karşın üzerinde durmaktan vazgeçilmeyen ilginç sorunlar vardır. Şehircilik alanındaki bu tür ilginç sorunlardan birisi, 'optimum (en uygun) kent büyüklüğü'dür.
Gazdan kültüre yolculukİstanbul Belediyesi, Hasanpaşa ve Dolmabahçe'deki havagazı fabrikalarının kalıntılarının, özel sektör tarafından modernize edilerek kültür merkezine dönüştürülmesine karar vermiş. Ancak, cevaplanması gereken sorular var.
Tüketiyorum, o halde varım!Trabzon. Günlerden pazar, sabahın erken denebilecek bir saati. Park yeri tıklım tıklım dolu, zar zor yer bulunuyor. Mirapark'a hoşgeldiniz.
Tekstilciler Ataköy'e lüks residence yapıyorAİRPORT Residence adını verdikleri lüks projenin yurtdışıyla bağlantısı olan zengin işadamlarını hedeflediğini söyleyen Han Yapı Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, 'Beylikdüzü'ndeki projenin yanı sıra Ataköy'de bir residence projesi üzerinde çalışıyoruz.
Kültür envanteri sorgulama projesiKültür ve Turizm Bakanlığı, kültür varlıkları envanter bilgilerinin paylaşılmasına yönelik ortak bir girişim başlatacak.
Galataport'a itiraz geliyorUlaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Danıştay 6. Dairesi'nin Galataport'un imar planıyla ilgili iptal kararına üst mahkemede itiraz edileceğini, Galataport ihalesiyle ilgili sürecin devam ettiğini söyledi.
Topbaş, başkan olmaya karar verdi!..Ana kentten birbiri ardına müthiş haberler geliyor.. Müthiş projeler.. Seçildiği günden beri nerdeyse kış uykusundaki Kadir Topbaş uyandı.. Yumruğunu masaya vurdu ve "Ben bu kentin sahibiyim. Anahtarı bendedir" demeye başladı..
Anadolu Cam yeni fırınını törenle ateşlediAnadolu Cam, Yenişehir’de başladığı yatırımın ilk etabını tamamladı. Şirketin 20 Temmuz 2005 tarihinde temeli atılan Anadolu Cam Yenişehir Sanayi A.Ş. Şişe Fabrikası’nın ilk fırını, dün Şişecam yetkilileri ve Yenişehir Organize Sanayi Bölgesi yöneticilerinin katıldığı bir törenle ateşlendi.
Tasarımda Türkler şampiyonTasarladıkları duvar kâğıdı, Begüm H. Akçaylı ile Murat Koçyiğit'e Avrupa Tasarım Yarışması'nda birincilik getirdi.
Hasankeyflilerin keyfi kaçtıBaşbakan'ın, antik kentin Ilısu Barajı suları altında kalmayacağını ve turizme açılacağını söylemesi üzerine umutlanan Hasankeyfliler, şimdi de düş kırıklığı yaşıyor. Erdoğan'ın Hasankeyf'le ilgili iki farklı açıklamasına tepki yağdı.
Kültür envanteri sorgulama projesiKültür ve Turizm Bakanlığı, kültür varlıkları envanter bilgilerinin paylaşılmasına yönelik ortak bir girişim başlatacak.
İstanbul'da binbir efsaneDünyanın önde gelen metropollerinden olan İstanbul'da hemen her semt, bir efsaneyi anlatıyor. İşte bazıları: Beyoğlu: Semt adını, İslamiyet'i kabul edip burada oturmaya başlayan Pontus prensinden veya 'Bey Oğlu' diye anılan Venedik prensinden aldı.
Konut seçerken dikkatli olunİZODER'den yapılan açıklamaya göre, ısı yalıtımı başta olmak üzere konutun sağlıklı ve sağlam olması için zorunlu pek çok şart bulunuyor. Yapının durumu, çatıda sızıntı işaretleri, bodrumun durumu, enerji tüketimi, elektrik ve su tesisatı, dış cephe, pencereler gibi unsurların dikkatle incelenmesi gerektiği belirtilen açıklamada, uzmanla inceleme tavsiye edildi. İZODER ısı yalıtımıyla ilgili danışmanlık hizmeti veriyor. İZODER'in (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği) 0 800 211 33 67 No'lu ücretsiz danışma hattına başvurulabiliyor.
Tarih: 16 Ocak 2006 Kaynak: Cumhuriyet
Deprem deneyi için gerçek bina yıktılarJaponya, depreme daha dayanıklı bina yapma yollarını tespit etmek için laboratuarda inşa ettiği altı katlı bir binayı 7.2 şiddetinde salladı. Binanın altında yerleştirilen 24 adet piston, binlerce kişinin ölümüne neden olan Kobe depremine eş şiddette bir sarsıntı yarattı. Deneyde binanın alt katındaki kolonların betonları döküldü ve çelik iskelet ortaya çıktı.
Tarih: 16 Ocak 2006 Kaynak: Akşam
Büyükçekmece turizme açılacakBüyükçekmece'ye 500 yat kapasiteli yat limanı yaptırılıyor. Yat limanının İhalesi Alman Düsseldorf IGM Firması'na 30 milyon dolara verildi.
Konut kredisinde faiz her şey değilHükümetin, 2005 yılının son aylarında Meclis'e sunduğu mortgage yasa tasarısı yılın ilk yarısında yasalaşarak yürürlüğe girecek. Mortgage sistemi bu yasanın yürürlüğe girmesinin ardından uygulanmaya başlayacak.
Kültüre ‘e-devlet’ modeliKültür ve Turizm Bakanlığı, kültür varlıkları envanter bilgilerinin paylaşılmasına yönelik ortak bir girişim başlatacak. Bakanlık, “Kültür Envanteri Sorgulama Projesi” adı altında oluşturacağı girişimi, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türk Tarih Kurumu ve TÜBA ile birlikte gerçekleştirilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, kültür envanteri bilgilerinin paylaşılmasına yönelik olarak başlatılacak ortak girişim için gerekli platformun hazırlanması çalışmalarına başlandığını bildirdiler. Bu proje ile, kurumların kültür envanteri çalışmalarında gerçekleştirebileceği tekrarlar da ortadan kaldırılmış olacak ve böylece ülke kaynaklarının daha verimli ve daha etkin kullanılması sağlanacak. “Kültür Envanteri Sorgulama Projesi” ile vatandaşın, “e-devlet” mantığı içinde bilgilere kolayca ulaşabileceğini ve bu bilgileri sorgulayabileceğini ifade eden yetkililer, böylece “koruma” olgusuna vatandaşın da etkin olarak katılımının sağlanabileceğini vurguladılar.
Tarih: 16 Ocak 2006 Kaynak: Türkiye
Tarihî binaların çevresi 'Kültür Tepesi' olacakİzmit'te Sultan Abdülaziz'in Av Köşkü olarak da bilinen ve İstanbul dışında kalan tek saray örneği olan Kasr-ı Humayun ile Redif Dairesi ve tarihi savcılık binasının yer aldığı bölgenin, “Kültür Tepesi” haline getirileceği bildirildi.
İstanbul'da New York düşleriABD'de geliştirilen, dünya çapında uygulanan bir zekâ testinde, şehirlerde toprağın niçin kıymetli olduğu sorulur. Doğru cevap kapitalizmin mantığının icabı arz-talep kanununun ifadesidir. Birbirlerine ulaşılmaz köylerde binlerce yıl yaşayan türümüz giderek gökdelenlerde birbiri üstüne yaşıyor.
Gecekonducu tapu parasını ödeyemediAntalya Kepez'de gecekondu inşa ettiği arazinin tapusunu belediyeden taksitle alan 27 bin vatandaştan çoğunluğunun taksitlerini ödeyemediği belirlendi. Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, 'Kepez'de oturan gecekonducunun aylık geliri 50 YTL'yi bile bulmuyor. Çöp vergisini bile ödeyemiyor ki, evinin tapu taksidini yatırabilsin' dedi.
Sultanahmet Adliyesi de Büyükşehir Belediyesi binası da yıkılmalıOnlar dünyanın en önemli tarihi yerleşimlerinden biri sayılan Eminönü için el ele verip proje üretiyor. Belediye Başkanı Nevzat Er, Prof. Dr. İlber Ortaylı ve gazeteci-yazar Mehmet Şevket Eygi anlattı.
O tarih yazdı, şimdi onun tarihi yazılıyorİstanbul'un yaklaşık 200 yıllık tarihine tanıklık eden, sanatçıların buluşma merkezi Kamondo Apartmanı hakkında yazılacak bir kitap için bilgi ve belge sahipleri aranıyor.
Marmaray'da yarış başlıyorİstanbul Marmaray Projesi'nin 2. aşamasını oluşturan 'Banliyo Sistemleri' yapım ihalesi 30 Ocak'ta yapılacak. İhalede ABD, Japon, Alman, Fransız, Kanada ve İtalyan şirketlerinin yer alacağı konsorsiyumlar yarışacak.
Hızlı trenin Ankara-Eskişehir etabı bu yıl bitecekUlaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 30 yıldır sürekli gündemde olan ‘Hızlı Tren Projesi’nin kısa bir süre içinde hayata geçirileceğini söyledi.
Eczacıbaşı’nda hedef 500 milyon $’lık ihracatEczacıbaşı Topluluğu Üst Yöneticisi (CEO) Erdal Karamercan, topluluğun 2006 yılında 500 milyon dolarlık dış satım ve toplam net satışlarda yüzde 17’lik bir artış hedeflediğini bildirdi.
Marmaray’da 2. adımUlaştırma sektörünün en büyük yatırım projeleri arasında gösterilen ‘Marmaray’ sisteminin 2. aşamasını oluşturan banliyö sistemleri ihalesinde yarış başlıyor.
Tarihî yarımada kurtarılacakBüyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, her dönem tarihi yarımadayı tekrar ihya etmek, eski hale getirmek ve buradan sanayiden çok daha fazla girdisi olabilecek turizm girdisi sağlayabilmek için çalışmalar yapıldığını, ancak ciddi anlamda uygulamaya geçilmediğini söyledi.
Mobilyacılıkta dünya liginde 25. sıradayızTürk mobilya sektörü, 2004 yılında dünya ihracatında 106 ülke arasında, 856 milyon dolar ihracatla 25. sırada yer aldı. Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri’nin “Mobilya Sektörü Değerlendirme Raporu”na göre, sektör tanıtım faaliyetleri ile birebir ilişkilerini etkin ve sürekli yürütebilirse, uluslararası mobilya pazarında daha iyi bir pozisyona gelebilecek.
Bulutlara en yakın olmanın bedeli 6 milyon dolarYüksek katlı projelerde 'loft' ve 'penthouse' olarak adlandırılan, şehri kuş bakışı gören yüksek tavanlı, geniş teraslı daireler üst gelir grubuna hitap etmesine rağmen her kesimden yoğun talep görüyor.
Incity'de kimsenin dolabı kimseye benzemiyorÖzellikle İstanbul'da şehir içinde kalmış sanayi bölgelerinin dönüşüm projelerinde loftları da görmeye başladık. Loft dairelerde kapı, gardırop, mutfak dolapları gibi malzemeler farklı tasarımcılar tarafından müşterinin isteğine göre üretiliyor. Yani kimsenin kapısı, dolabı başkasına benzemiyor.
Konuta ilgi azaldıMasterCard'ın Masterindex Aralık 2005 sonuçlarına göre, fazla paranın değerlendirilmesinde ev/daire alımı ile otomobil ilk sıralarda. 11 ilde 1000 kişilik örneklem grubu üzerinde yapılan araştırmada, 'elinize fazladan 20 bin dolar geçmesi durumunda nasıl değerlendirmeyi düşünürsünüz' sorusu yöneltildi. Cevaplarda yüzde 23 ile 'ev/daire alırım' yanıtı ilk sırada, yüzde 21 ile otomobil ikinci sırada yer aldı. Sonuçlar, altı ay önceki araştırmayla karşılaştırıldığında ev alacağını belirtenlerin oranının yüzde 28'den yüzde 23'e düştüğü dikkat çekti.
Tarih: 14 Ocak 2006 Kaynak: Radikal
Tarihi yarımada için son günlerBüyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, tarihi yarımadada çevre kirliliğine neden olan atölyeler, toptancılar ve depoların en kısa sürede taşınacağını açıkladı.
Karayolu bitti, sıra havadaİstanbul Belediyesi'nden trafiğe çözüm: 10 şerite çıkacak olan E-5'e, 'havaray' veya transit yolun yer alacağı kat çıkılması ve Boğaziçi Köprüsü'nde bir şeridin toplu taşımaya ayrılması planlanıyor.
Tarihi yarımadadaki işyerlerine ‘taşının’ baskısıTarihi yarımadada çevre kirliliğine neden olan atölyeler, toptancılar ve depoların taşınmasıyla ilgili tebligatlar yapıldığını ve belli süreler verildiğini belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Bir müddet sonra oraya araç girişlerine müdahale etmek durumundayız’’ dedi.
'İmam'ın residence'sıİstanbul Ataköy'de TOKİ'ye ait 8 dönümlük arsanın 2004 yılında 4.8 trilyona satılması basında geniş yankı yaratmıştı. Yankının nedeni arsayı satın alanının 'Ataköy İmamı' olarak bilinen müezzin Etter Karabıyık olmasıydı. 450 milyon maaş alan devlet memuru Etter Karabıyık'ın, Ataköy'de 4.8 trilyonluk bir arsayı alması herkesi şaşırtmıştı.
Büyükçekmece’yi bölen yüksek gerilim hatları yeraltına alındıBüyükçekmece’nin her geçen gün büyümesi ile birlikte ilçeyi yıllardır boydan boya ikiye ayıran yüksek gerilim hattı TEDAŞ ekipleri tarafından kaldırılarak yeraltına alındı.
Ne yer var, ne de yurt...Çingene mahalleleri olarak belleklerimizde yer edinen Sulukule ve Hacıhüsrev gibi semtlerin sakinleri, Türk Mahalleleri oluşturma bahanesiyle yerlerinden edilecek.
'Tarihi yarımada'ya araç girişine yasak geliyor'Tarihi yarımada' olarak adlandırılan Eminönü ve çevresindeki atölye ve toptancıların taşınması için yapılan tebligatlardan sonra, bölgeye araç girişi de engellenecek.
Tarım arazimiz tükenmek üzereÜlkemizde tarım arazilerini yanlış kullandık, yanlış ektik, yanlış gübreledik. Bununla da kalmadı, erozyona kurban verdik. Üstüne üstlük, en verimli tarım arazilerini bölüp bölüp sattık. Şimdi ise verimli tarım arazisi kalmayan ülkeler arasına girdik.
Süleymaniye ve Ayvansaray’daki tarihî mahalleler canlandırılacakİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Süleymaniye’de eski Türk mahallesini yeniden canlandırmak için nisan ayında kazmayı vuracaklarını açıkladı.
Marketler şehir dışınaBüyük Mağazalar Kanunu taslağına göre, 15 bin metrekareyi aşan marketler şehir dışında bakanlık izniyle açılacak. Belge verirken küçük esnaf gözetilecek.
İstanbul'a 3 yeni gökdelen bölgesiİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, Kartal, Bahçeşehir ve İkitelli'nin de gökdelenlerin inşaasına ayrılması için imar çalışması başlatıldığını açıkladı.
Tarihi hamam sanat merkeziAfyonkarahisar Valiliği tarafından restore edilerek Kültür ve Semt Evi'ne dönüştürülen Millet Hamamı'ndaki kurslara kadınlar büyük ilgi gösteriyor.
Japon Başbakan, Marmaray çalışmalarını yerinde görecekUlaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Marmaray Projesi'nin gayet güzel ve planlandığı gibi sürdüğünü” ifade ederek, “2008 yılının sonunda inşallah deneme seferlerine başlayacağız.” dedi.
‘Her şey dahil’den kaçtık İstanbul’a şehir oteli kurdukTürkiye'yi ziyaret eden turist sayısı her geçen yıl artıyor. 2005'in daha ilk 11 ayında 20 milyonun üzerinde ziyaretçi ülkeye giriş yaparken, 17 milyar dolara yakın harcama yaptı.
Rixos, dünya mimarlarını Kazakistan'da buluşturuyorTurizm ve inşaat faaliyetleriyle tanınan Rixos Grubu, dünyaca ünlü 300 mimar ve mühendisi Kazakistan'da düzenleyeceği organizasyonla bir araya getiriyor.
Proaktif belediye istiyoruzİki gündür bu köşede İstanbul'un sorunlarıyla ilgili bir şeyler yazmaya çalışıyorum. Aslında anlatmaya çalıştığım şey, reaktif ile proaktif arasındaki fark. Bizim belediyelerimiz de, hükümetlerimiz de bugüne kadar hep reaktif oldu. Artık proaktif yönetimler istiyoruz.
Akçansa, kazanında uyuşturucu da yakıyorSabancı Holding ve HeidelbergCement ortak kuruluşu olan Akçansa'nın Genel Müdürü Mehmet Göçmen, "2005 yılında iç pazar çok iyiydi. İlk defa kapasitemizin yetmediği günler oldu" dedi. Mehmet Göçmen, yakılabilecek her türlü atığa talip olduklarını da belirterek, "Şu anda büyük oranda İstanbul'un çöpüne talibiz...
Zeytinburnu'ndaki 2295 bina mutlaka yıkılacakHürriyet'e konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, on milyonluk kentle ilgili deprem planlarını anlattı. Topbaş, 7 ya da 7.5 büyüklüğünde bir depremde İstanbul'da 70-90 bin civarında insanın öleceğini tahmin ettiklerini söybledi. Başkan Topbaş, depreme hazırlık olarak Zeytinburnu'nda 2295 binanın mutlaka yıkılması gerektiğini belirtti. Topbaş'ı en üzen şey ise İstanbullunun deprem çalışmalarına bakışı. Başkan, "Bize güvenin" diyor.
Yurtdışı projeler 3 yılda 8 kat arttıDevlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türk müteahhitlerinin yurtdışında üstlendikleri projelerin 3 yılda 8 kat arttığını belirterek, önümüzdeki yıllarda, yılda 5 milyar dolarlık iş üstlenebilen 10 Türk firmasının olacağını ifade etti.
Cankurtaran robot geliyorBüyükşehir Belediyesi, tanesi 1 milyon avrodan 100 cankurtaran robot almayı planlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, konuya ilişkin şu bilgiyi verdi: "ABD'de yeni geliştirilen cankurtaran robotlardan deneme amacıyla üç adet alındı. Bu araçlar 30 santimetre çapındaki beton tabakayı delip, içeriye müdahale edebiliyor. 150 santimetre suyun içinden geçebiliyor. Meyilli arazilerde engellerin üzerinden aşabiliyor. Üzerine 40 ton ağırlık düşse de zarar görmüyor. Tanesi 1 milyon avro olan bu araçların sayısını 100'e çıkarmak istiyoruz. Başbakan'dan kredi için yardım istedik."
Tarih: 11 Ocak 2006 Kaynak: Radikal
Çekmeköy'de kim oturacak?İstanbul'un trafik sorunları ile İstanbul'da emlak fiyatları arasında ciddi bir ilişki olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Dün bu köşede Anadolu yakasındaki Ataşehir'i örnek verdim, bugün de yine bu yakadan Çekmeköy üzerinde durmak istiyorum.
Yurtdışı müteahhitlik ile cari açığı düşürürüzDevlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türk müteahhitlerinin yurtdışında üstlendikleri projelerin 3 yılda 8 kat arttığını belirterek, önümüzdeki yıllarda, yılda 5 milyar dolarlık iş üstlenebilen 10 Türk firmasının olacağını ifade etti. Tüzmen, yurtdışı müteahhitlik sektörünün cari açığın düşürülmesine önemli katkılar sağlayacağını da söyledi.
Bakan Yıldırım: Marmaray'da deneme seferi 2008'deUlaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ”Marmaray Projesi'nin gayet güzel ve planlandığı gibi sürdüğünü” ifade ederek, “2008 yılının sonunda inşallah deneme seferlerine başlayacağız” dedi.
Tarihi gazhaneler sanatın hizmetindeİstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Hasanpaşa ile Şişli Harbiye’deki tarihi Gazhane Tesisleri’nin restore edilerek dünya turizmine kazandırılmasının önünü açtı. Büyükşehir Belediye Meclisi, yıllardır işlemez vaziyette duran tesislerin modern birer kültür merkezine dönüştürülmesi için sunulan raporu tasdik etti. İki gazhanenin özel sektör tarafından modernize edilerek kültür merkezine dönüştürülmesi için ihale açılacak.
Kadir Topbaş'a da bir lakap takmak gerekecekBenim çocukluk yıllarımda İzmir'in ünlü bir belediye başkanı vardı: Osman Kibar. İzmir'de çoğu taş parke yolları asfaltladığı için herkes onu "Asfalt Osman" diye tanır, öyle söz ederdi.
Albaraka Türk dev konut projesi için kolları sıvadıAlbaraka Türk Katılım Bankası Genel Müdürü, yakında Acıbadem'de bini aşkın konut, alışveriş merkezi ve okuldan oluşan bir proieve başlayacaklarını söyledi.
7 tepe 7 tünelİstanbu'un arapsaçına dönen, içinde yaşayanlarına çile çektiren trafik sorununa çözüm bulmak için art arda yeni yollar, yeni kavşaklar yapan, tepki çekmesine rağmen yolları genişleten, raylı sistemleri artırmaya çalışan Belediye Başkanı Kadir Topbaş, gözünü şimdi de, bugüne kadar hep metro yapıldığında akla gelen yeraltına çevirdi.
Takvim
<<Ocak 2006>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.