Haberler

Haberler

Toplam 259 haber 13 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 201. haberden 220. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
TOKİ felsefesi artık iflas etti (18 Şubat 2008)EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, TOKİ’nin sosyal hedef ve felsefesinden uzaklaştığını, iş hanları ve lüks konutlar yapıp pazarlayarak, bir anlamda yap-satçı yüklenici kimliği kazandığını söyledi. Hüseyin Aslan, TOKİ’nin bir an önce dar ve sabit gelirlilerin öğretmen, polis, işçe-emeklilerinin konut sahibi olabilmeleri için kredi düzenlemesi yapması gerektiğini dile getirdi. Ege-Koop’un 23 yılda 22 bin modern konut oluşturduğunu belirten Aslan, "Başarımızın en önemli göstergesi, önceki yıl 27 milyon YTL olan yatırım hacmimizi geçen yıl 103 milyon YTL’ye çıkarmış olmamızdır" dedi. CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da Ege-Koop’un sadece konut değil, çağdaş yaşam yaratma yönünde çalışan önemli bir sivil toplum örgütü olduğunu ve bu tür kuruluşların artmasını dilediğini söyledi.
Tarih: 18 Şubat 2008 Kaynak: Hürriyet Yazan: Utku Bolulu
Bakalım bu proje nasıl yürüyecek? (18 Şubat 2008)Perşembe sabahı Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay, Marmara'ya bakan Turgut Reis heykeli önünde bir açıklama yaptı; "Sur-u Sultani projesine el attık, bugün burada restorasyon başlıyor" dedi.
Genç patronların gözü adalarda (18 Şubat 2008)Muğla Genç İşadamları Derneği (MUGİAD), gözünü Avrupa Birliği’nin (AB) Rodos ve Kos adalarındaki otellerin yenilenmesi için gönderdiği 17 milyon euroluk kaynağa dikti. MUGİAD Başkanı Coşkun Coşar, Muğla’da ticaretin durma noktasına geldiğini ve yeni arayışlara girdiklerini söyledi. Yeni pazar ve yeni kaynaklara ihtiyaç duyulduğunu aktaran Coşar, son dönemde Yunan adalarıyla ciddi şekilde ilgilendiklerini belirtti. Coşar, "Muğla dar bir ekonomiye sahip. Yeni yatırım alanları kurmak çok güç. Ancak, deniz yoluyla bize 45 dakika uzaklıkta olan Yunan adalarıyla ticaret yapabiliriz. Adalarla ticareti geliştirmek için girişimlerimiz var. Oradaki meslek örgütleriyle sürekli görüşüyoruz. AB, Rodos ve Kos adalarındaki otellerin yenilenmesi için 17 milyon euro kaynak gönderdi. Biz bu paranın en az 10 milyon euroluk kısmını Muğla’ya çekebiliriz" dedi.
Tarih: 18 Şubat 2008 Kaynak: Hürriyet Yazan: Ahmet Bayrak
Bu apartmanda tarih oturuyor (18 Şubat 2008)Tünel Meydanı'ndan aşağıya inerken U biçimindeki mimarisi, sarı boyalı heybetli cephesiyle çevre binalar arasında hemen göze çarpıyor Doğan Apartmanı. İstiklal Caddesi'ne paralel olarak uzanan Serdar-ı Ekrem Sokağı no 56'da bulunan bu apartman sinemaseverlerin hiç yabancısı değil.
Başkenti bekleyen gizli tehlike ’otelkent’leşme (18 Şubat 2008)Ankara’da 110 bin konut yapan Türkkonut’un Genel Başkanı Yılmaz Odabaşı Başkent’in ’otelkent’e dönüşme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.
Gelibolu’da tarihi tüm siperler ortaya çıkacak (18 Şubat 2008)Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’nda, bu yıl yeni çalışmalarla tarihi miras gün yüzüne çıkarılacak. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürü İsmail İşeri, Seddülbahir Tekke Koyu Savaş Alanı Düzenlemesi Projesi kapsamında, denizdeki Çanakkale Savaşları’ndan kalan gemi batıklarının düzenlenip, Tekke Koyu’nun çıkarma alanı haline getirilmesinin planlandığını söyleyerek, "Yine gerçek siperlerin yerleri özel bir işaretleme yöntemiyle belirlenip, Gelibolu Yarımadası savaş alanlarında savaş dönemine ait tüm gerçek siperler gün ışığına çıkarılacak" dedi.
Tarih: 18 Şubat 2008 Kaynak: Hürriyet
Türkiye’nin tüm bitki varlığı yeniden kayıt altına alınıyor (18 Şubat 2008)Türkiye’nin tüm bitki varlığı yeniden kayıt altına alınıyor. Türkiye florasınının (tüm bitki varlığı) Türk botanikçiler tarafından yeniden yazılması için bir kurul oluşturuldu. Yaklaşık 3 bin 700 endemik (yöreye özgü) bitkiye sahip Türkiye’de nesli tehlike altında olan 450 bitki için botanik bahçesi kurulması da gündeme getirildi. Türkiye’den değişik üniversitelerinden 85 botanikçi, Erciyes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü ve Türk Florası Komitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen toplantı çerçevesinde Kayseri’de biraraya geldi. Toplantı Düzenleme Komitesi ve Erciyes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aksoy, şunları söyledi: "Türkiye’de 10 bin çeşitten fazla bitki türü yaşıyor. Ancak, sahip olduğumuz bu zenginliğin çok önemli 450 tanesinin soyu insani etkinlikler nedeniyle tükenmek üzere. Türkiye florasının Türk bilim adamları tarafından Türkçe ve İngilizce olarak yazılması, bitki varlığımızın bilinmesi, bunların korunması ve değişik sektörlerde kullanılması açısından önem taşıyor. Özellikle nesli tükenmek üzere olan bitkiler, yetiştikleri yerlerden alınarak ’gurbet kolleksiyonu’, ’botanik bahçeleri’ veya ’ulusal herbaryum’ dediğimiz seralarda korunma altına alınmalı. Hazırlanacak eserlerde bu konularda öneriler de olacak."
Tarih: 18 Şubat 2008 Kaynak: Hürriyet Yazan: Recep İstek
Ziraat, Halk TOKİ'den yer istedi, Merkez'den ses yok (18 Şubat 2008)Ankara'dan taşınma konusunda hükümetle karşı karşıya gelen Merkez Bankası'nın, diğer kamu bankalarının aksine Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) İstanbul'da arsa talebinde bulunmadığı açıklandı.
"İstanbul'un dağında konut yaparsanız satamazsınız" (18 Şubat 2008)1952 yılında Karadenizli Hacı Ahmet Albayrak'ın kurduğu, 1982 yılına kadar sadece inşaat sektöründe faaliyet gösterdikten sonra başka sektörlerle de ilgilenen, gene de İstanbul'da konut yapımında en üretken gruplardan biri olan "Albayrak Aile Şirketi"nin İcra Kurulu Başkanı Mustafa Albayrak diyor ki...
Mimar Sinan için fotoğraf yarışması (18 Şubat 2008)Çekül Vakfı’nın Mimar Sinan’ın mimarlık mirasını korumak ve yaşatmak amacıyla başlattığı “Sinan’a Saygı Projesi” kapsamında düzenlenen Sinan’a Saygı Fotoğraf Yarışması’na başvurular 28 Şubat’ta sona eriyor. Yarışmayı kazanan kişiye, Türkiye’de dilediği bir ildeki Mimar Sinan eserini görebilmesi için iki günlük seyahat armağan edilecek. Bu yıl “Sinan ve Yaşam: Günlük Hayatımızın İçinde Mimar Sinan Eserleri”, “Korunamayan Sinan: Büyük Ustanın Eserlerinde Koruma Sorunları” ve “Kubbelerin Mimarı: Sinan’ın Eserleri” olmak üzere üç ayrı temada gerçekleştirilen Sinan’a Saygı Fotoğraf Yarışması’na katılmak isteyenler, fotoğraflarını www.sinanasaygi.com internet sitesine dijital ortamda gönderebilecek.
Tarih: 18 Şubat 2008 Kaynak: Milliyet
İstanbul oyuncak müzesi (18 Şubat 2008)İstanbul Oyuncak Müzesi, dünyanın en geniş oyuncak koleksiyonlarından birine ev sahipliği yapıyor. Müze, 23 Nisan 2005'te Sunay Akın'ın ailesinden kalma Göztepe'deki köşkünde kurulmuş.
Varyap, İnşaat Dalında En İyi Marka Ödülünü Aldı (18 Şubat 2008)Türkiye’nin sınai ve mülkiyet hakları konusunda tescil belgesi vermeye yetkili tek kurum olan Türk Patent Enstitüsü, kurulduğu günden bu yana bireylere ve topluma en iyi yaşam alanlarını sunmak için hareket eden Varyap’a 14 Şubat tarihinde Türk Patent Enstitüsü’nün 136. yılı kapsamında “2007 Patent Ödülleri” organizasyonunda, marka - inşaat dalında “Türk Patent Altın Ödülü”nü verdi.
Faruk Tabak’ı Kaybettik (15 Şubat 2008)Geçtiğimiz günlerde geçirdiği beyin kanaması nedeniyle Ankara’da tedavi görmekte olan Faruk Tabak 14 Şubat 2008 Perşembe günü hayata gözlerini yumdu.
"Eşitlikçi Kent" (15 Şubat 2008)1 Şubat 2008 tarihinde, 4 ülkeden 7 üniversite, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi yetkililerinin katılımıyla, İstanbul Metropolitan Planlama (İMP) Konferans Salonunda, “Eşitlikçi Kent” temalı bir toplantı gerçekleştirildi.
Arkiv Seçkileri 2007’de Fark Yaratanları Bir Araya Topluyor (15 Şubat 2008)Arkitera Mimarlık Merkezi’nin çağdaş Türk mimarisini arşivlediği internet sitesi Arkitera Mimarlık Arşivi Arkiv, bir yıl içinde tamamlanan nitelikli binaları “Arkiv Seçkileri” projesi ile tek başlık altında toplamaya hazırlanıyor.
Herzog & de Meuron'un Çin'deki ORDOS 100 Projesine Türkiye’den Mimarlar Tasarım da Davet Edildi (15 Şubat 2008)Gobi Çölü’nün alabildiğine uzanan boşluğunda yeni bir kent inşa ediliyor. Çin’in Moğolistan sınırına yakın Ordos kenti 2 yıl öncesine kadar çölün herhangi bir parçası iken şimdi varlığıyla etrafında yeni kentlerin oluşmasını tetikliyor. Çin’in en büyük süt üreticisi olan Cai Jiang bu gelişmelerin baş kahramanı. Cengiz Han’a, ismini omzuna dövme yaptıracak kadar hayran olan, elinden purosu düşmeyen bu işadamının bir diğer özelliği ise parasını sanata ve mimarlığa yatırma merakı.
Mühendisler neden hak ettikleri ücreti alamıyor? (15 Şubat 2008)Bütün mühendis arkadaşlara buradan seslenmek istiyorum. Arkadaşlar, gelin düşük fiyatlara çalışmayın, hakkınızı alın, korkmayın, piyasada iş sıkıntısı yok!..
Beach clup yıkımı tepkisi (15 Şubat 2008)Çeşme’de, turizm hareketliliğinin cazibe unsuru olduğu belirtilen “Beach clup”lerin denize uzanan iskelelerinin Kıyı Koruma Kanunu’na aykırı ve kaçak olduğu gerekçesiyle yıkılmaya başlanmasına ilçedeki esnaf odası tepki gösterdi.
İMO kaçak yapılaşma zirvesi düzenleyecek (15 Şubat 2008)İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şube Başkanı Necati Şahin, meslek odaları ve kenti yönetenlerle birlikte kaçak yapılaşma zirvesi yapmak için girişimlere başladıklarını söyledi.
Başkanların çoğu hapiste olmalı!.. (15 Şubat 2008)Ülkemiz elbette bir hukuk devletidir. Bazılarına göre hak verme makamı olan mahkemelerde adalet geç tecelli etse de eninde sonunda hak yerini bulmaktadır.
Toplam 259 haber 13 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 201. haberden 220. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Takvim
<<Haziran 2008>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.