reklam

Haziran Ayı Kültür & Sanat  Haberleri
Sanat

8. Uluslararası İstanbul Bienali'ne Katılacak Sanatçılar Açıklandı
42 ülkeden toplam 85 sanatçının katılacağı 8. Uluslararası İstanbul Bienali'nde Türkiye'den 9 sanatçı ve proje yer alacak.

Nişantaşı'nda Yeni Bir Sanat Merkezi "A Sanat" Eşsiz Bir İbrahim Safi Sergisi İle Kapılarını Açtı
A SANAT büyük bir titizlik ve özenle hazırlanarak, ilk sergisinde sanattan başka tutkusu olmayan; halkın ilgisini çekebilmek için yurtiçi ve dışında sayısız sergiler açan; örnek ve büyük usta İbrahim Safi' nin Desen Sergisine, onur duyarak ev sahipliği yapıyor.

Cam Ocağı 2003 Yaz Eğitim Dönemi, Cam, Dans ve Müzik Buluşmasıyla Başladı...
Türkiye'nin ilk cam okulu Cam Ocağı 2003 yaz eğitim dönemine başladı.

"Denizi Pişirdik" Dünya'nın ilk sualtı seramik sergisi
2001 ve 2002 yıllarında Antalya'nın Şirin Beldesi Kaş'da gerçekleştirilen dünyadaki ilk sualtı seramik sergisi; dalış ve su sporu meraklıları ile sanatseverleri bu sene Bodrum'da bir araya getiriyor.

Mustafa Tunçalp'in SeRaMik KuŞlaRı Havaalanı'na Kondu
Seramik Sanatçısı Mustafa Tunçalp'in, "Evrensel Kuşlar" temalı seramik sergisi Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde açıldı.

Mobilink sunar: Önce Dinle, Sonra İzle
Mobil teknoloji kullanarak bilgi ve eğlence iletişim servisleri sunan Mobilink, Önce Dinle Sonra İzle servisi ile "sesli" film afiş ve ilanlarını yarattı.

Artium Sanatevi'nden 41. Müzayede
Klasik ve çağdaş Türk resmi müzayedelerinin önemli isimlerinden Artium Sanatevi, bu yılki müzayedesinde ilk kez Osmanlı hat sanatından zengin örneklere de yer verecek. 

Fotoğraf yarışması- ‘Üretimde İnsan’
Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi kapsamında ‘Üretimde İnsan’ konulu bir fotoğraf yarışması düzenledi.

Dünyanın yaratıcı gençleriyle İstanbul'da trienal coşkusu
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, bu yıl 4-27 Haziran 2003 tarihleri arasında gerçekleştireceği 3. Uluslararası Öğrenci Trienali'nde dünyanın dört bir yanından genç sanatçı ve tasarımcıları konuk ediyor.

Eczacıbaşı Sanal Müzesi'nde Paul Gauguin anılıyor
Paul Gauguin’i ölümünün 100. yıldönümünde onun insan ve ressam kimliğini farklı bir bakış açısı ile sunan 45 otoportre ve portre yapıtı ile anıyor.

Sıtkı Kösemen’le "Derin Bodrum"
The Marmara Bodrum sponsorluğunda gerçekleştirilen, 6 Haziran’da Bodrum’da açılacak olan sergide; bir önceki kitabından tanıdığımız yerel yüzler bu defa Bodrum sokaklarından bakacaklar.

Platform'un Yeni Sergisi "Zirve"
Garanti Bankası'nın Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki güncel sanat merkezi Platform, Haziran ayında "Zirve" adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.

Fikret Mualla "Natürmortlar" Sergisi Eczacıbaşı Sanal Müzesi'nde
Eczacıbaşı Sanat Müzesi 100. doğum yıldönümünü kutladığımız Fikret Mualla’yı 10 farklı sergide sanatseverlerle buluşturuyor.

İş Bankası Parmakkapı Sanat Galerisi'nde Sayat Uşaklıgil Kişisel Sergisi
Haziran ayında İş Bankası Parmakkapı Sanat Galerisi'nde Sayat Uşaklıgil Kişisel Sergisi yer alacak. 

Eczacıbaşı Sanal Müzesi 2003 Sanatçı Atölyeleri'nde Heykeltraş Günnur Özsoy Atölyesi
Eczacıbaşı Sanal Müzesi 2003, Heykeltraş Günnur Özsoy'un Maltepe'deki atölyesini 360 derece Ipix çekimi ile Sanatçı Atölyeleri bölümünde.

"Günümüz Sanatçıları İstanbul Sergisi" Akbank Kültür Sanat Merkezi'nde
Resim ve Heykel Müzeleri Derneği (RHMD), "Günümüz Sanatçıları İstanbul Sergisi"nin 22.sini Akbank'ın sponsorluğunda açtı. 26 Temmuz'a kadar Beyoğlu Akbank Kültür Sanat Merkezi'nde gezilebilecek sergide 156 sanatçının 275 eseri görülebilecek. Alain Katz (Cholet Müzesi Direktörü, Fransa), Hiromi Hanzawa (Küratör, Japonya), Necmi Sönmez'den (Folkwang Müzesi, Küratör, Almanya) oluşan kurulun değerlendirmesiyle 23 sanatçının 22 eseri sergilenmeye hak kazandı. Sergilenecek eserler arasında Ragıp Basmazölmez'in "Düzenleme", Yıldız Şermet'in "Düzenleme" ve Derya Altınel'in "Karton üzerine 480 adet pul" çalışmalarına başarı ödülü verildi.
Arkitera

Ünlü ressamlar, Mezopotamya’nın hüzünlü suretini İstanbul’a taşıdı
Günümüz Türk resminin 10 ünlü temsilcisi, “Sudaki Suret” adlı sergide bir araya geldi. GAP bölgesini gezen sanatçılar, bu geziden esinlenerek yaptıkları eserleri İstanbullu sanatseverlerle paylaşıyor.

Binlerce yıldır büyüleniyoruz
Anadolu tarihindeki büyü ve inanışların öyküsünü anlatan 'Elemterefiş' adlı sergide adak heykellerinden muskalara, tılsımlı taşlardan ağaçlara bağlanan çaputlara kadar birçok obje var.

"Arada" Sergisi Proje4L'de
Küratörlüğünü Ali Akay'ın yaptığı Arada sergisi 26 Nisan- 14 Haziran 2003 tarihleri arasında Proje4L'de gerçekleşiyor.

Konserden tiyatroya, sinemadan sergilere 7 ayda 113 etkinlik
İş Sanat bu sezon 35 bin seyirciyle buluştu. Arjantin'den ünlü topluluk Tango Seduccion'ın 23 ve 24 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirdiği iki özel gösteriyle 2002-2003 sanat sezonunu kapatan İş Sanat Kültür Merkezi, son 7 ayda toplam 113 sanat etkinliğiyle 35 bine yakın sanatsever ile buluştu.

Mezopotamya’nın sûreti sergileniyor
Fırat ve Dicle kıyılarındaki antik uygarlık, sanat eseri haline geldi. On sanatçının GAP bölgesinden esinlenerek meydana getirdiği eserlerin yer aldığı “Sudaki Suret’’ başlıklı sergi, 13 Haziran’da İstanbul’da açılacak.

İş Bankası'nın gençlik sitesi İş'te Genç'ten ödüllü resim yarışması Gençler "barış"ın resmini yapıyor
Türkiye İş Bankası'nın gençlik sitesi İş'te Genç, geleceğin yaratıcı sanatçılarını Ödüllü Resim Yarışması'na davet ediyor. 

Arşiv

Etkinlik

Adatepe Taşmektep 2003 Yaz Seminerleri

7 Temmuz - 24 Ağustos 2003 Adatepe

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz