reklam

Haberler
06 Temmuz 2001 Cuma

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

İnsanın en eski evi bulundu
Fransa'da milattan önce 28 bin yıllarında insanların barındığı bir mağara bulundu. Mağara, içinde insan yaşadığı bilinen bugüne kadar bulunmuş en eski barınak. Fransa'nın batısında bulunan ve milattan önce 28 binden kalma olduğu açıklanan mağarada duvar desimlerine rastlandığı da açıklandı. Cussac'taki mağarayı, amatör bir araştırmacı geçen yıl eylül ayında keşfetti. Duvar resimlerini incelemeye alan uzmanlar, dün suskunluğunu bozdu ve dünyanın en eski kabartmalarına dair basına açıklamada bulundular.
06 Temmuz 2001 Hürriyet

Mimarlardan arazi satışına tepki
Mimarlar Odası Genel Başkanı Oktay Ekinci, Hazine arazilerinin satışının, hukuk devletine ve kamu yararına aykırı olduğunu savundu.Ekinci, Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi’nin yeni hizmet binasının açılışı nedeniyle düzenlenen toplantıda, Hazine arazilerinin satışı için çıkarılan yasayla, Hazine arazilerini işgal ederek suç işleyenlerin ödüllendirilmek istenildiğini söyledi.
06 Temmuz 2001 NTVMSNBC

Belediyelere İnat
Belediyelerin finans kaynağı olan İller Bankası, yeni merkez binasını süresinden 10 ay önce bitirdi. Parasızlık içindeki belediyeler isyanda.Türkiye'de normal zamanlarda bile projelerin tamamlanması yıllarca gecikirken, kriz ortamında söz konusu binanın yaklaşık 1 yıl önce bitmesi bazı tartışmaları da beraberinde getirdi. Belediye başkanları, İller Bankası tarafından yürütülen kendi projelerinin yıllarca tamamlanamamasına rağmen, söz konusu binanın kriz ortamında bir yıl önce bitirilmesine tepki gösterdiler. İller Bankası'ndan haklarını tam olarak alamadıklarını savunan belediye başkanları, kaynak aktarımında adaletsizlikler olduğunu dile getiriyorlar.
06 Temmuz 2001 Zaman

Pendik Ankara Caddesi düzenleme çalışmaları başlıyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Pendik Bölgesi'nin merkezi olan Ankara Caddesinin yeniden rehabilitasyonu için start veriyor.. Pendik Ankara Caddesi Yol ve Kavşak Düzenleme İnşaatının temeli, 07 Temmuz 2001 - Cumartesi günü törenle atılıyor.. 14 Şubat 2000 tarihinde ihale edilen "Pendik Ankara Caddesi Yol ve Kavşak Düzenleme İnşaatı" İşi, FERMAK İnşaat Taahhüt A.Ş.'ne ihale edilmiş ve Pendik Bölgesi'nin merkezi olan Ankara Caddesi'nin, geçen zaman içerisinde oluşan nüfus artışı sebebiyle altyapı tesislerinin yetersiz kalması ve mevcut yolların bozulması ve aşınmış olması ile bölgenin acil olarak rehabilite edilmesi ihtiyacı oluşmuştu. Bu amaçla; Kartal-Pendik-Tuzla sahil bandının merkezi olan Ankara Caddesi'nin, bir alış­veriş güzergahı olarak yayalaştırılması ve yeniden
04 Temmuz 2001 İBB

Etiler rahatlayacak
Etiler-Levent ve Zincirlikuyu trafiğinin yükünü yıllardır çeken Nispetiye Caddesi'ne yeni soluk geliyor. Akmerkez'in inşa edilmesiyle birlikte trafik yükü bir kat daha artan Nispetiye Caddesi, bugün temeli atılacak yeni projeyle 1 yıl içinde rahatlayacak. Ahmet Adnan Saygun Caddesi'ni Levazım Sitesi'ne bağlayacak yeni yolun ilk bölümünün temeli bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna tarafından atılacak. Yeni yol 2'si gidiş 2'si geliş dört şerit olarak yapılacak. İlk bölümü 1480 metre olacak yol, Nispetiye Caddesi'yle Tepecik Yolu'nu tünelle bağlayacak 550 metrelik bölüm de tamamlandığında 2 bin 30 metreye ulaşacak. Zemin problemleri nedeniyle 2 bin 30 metrelik yolun yüzde 6-8'lik bir bölümü kazıklı yol olacak. Toplam maliyet ise 6 milyon dolar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Rafet Bozdoğan, ‘‘Projenin hayata geçirilmesiyle bölgede büyük ölçüde rahatlama sağlanacaktır’’ dedi.
06 Temmuz 2001 Hürriyet

Şanzelize için ilk harç kondu
Paris'in ünlü bulvarı Şanzelize'den esinlenerek yeniden düzenlenen Taksim-Mecidiyeköy arasındaki Cumhuriyet ve Halaskargazi caddelerinde dün parke taşı döşeme çalışmalarına start verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve Beyoğlu Belediye Başkanı Kadir Topbaş projenin ilk parke taşlarını dün birlikte döşedi. Tercihli yolun kaldırılıp düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla büyük bir çehre değişimi olacağını söyleyen Başkan Gürtuna, "10 trilyonluk projeyi 2002 yılının ilk yarısında bitirmeyi planlıyoruz" dedi. Sarıgül de, "Bu güzergah İstanbul'un gururu olacak" diye konuştu.
05 Temmuz 2001 Sabah

Başka yer mi yok?
Binlerce öğrencinin yanıbaşına trafo merkezi yapılmasına isyan eden Başkan Güllüce, "Gerekirse Çankaya'ya çıkacağız" diyor. TEAŞ'ın, Vala Gedik Özürlüler Okulu, İçmeler İmam Hatip Lisesi ve Peyami Safa İlköğretim Okulu'nun bulunduğu bölgenin ortasında trafo merkezi kurması Tuzlalılar'ı ayağa kaldırdı. Aydıntepe ve İçmeler Mahallesi sakinleri trafo merkezinin yerinin değiştirilmesi için imza kampanyası başlatırken, Belediye Başkanı İdris Güllüce de dün bir toplantı düzenleyerek, "Çevresinde yaşayanlar için ileride kan hastalıkları ve kansere neden olabilecek tehlike arzeden trafo merkezinin taşınmasını istiyoruz.
05 Temmuz 2001 Sabah

İstanbul'a 23. alışveriş merkezi
Toplam 22 alışveriş merkezinin bulunduğu İstanbul, ev ürünlerinin ağırlıklı yer alacağı yeni bir alışveriş merkezine kavuşuyor. Kale Endüstri Holding'in yatırımı ile 2003 yılı sonunda tamamlanacak Kale Home Center, 47 milyon dolara mal olacak. Dün düzenlenen temel atma töreninde konuşan Kale Endüstri Holding Ynetim Kuluru Başkanı Sadık Özgür, önümüzdeki yıllarda alışveriş merkezleri zinciri oluşturmayı planladıklarını, zincirin ilk halkasını İstanbul Kale Home Center ile oluşturduklarını söyledi. Talebe göre zinciri genişleterek Ankara ve İzmir'e taşıyacaklarını kaydeden Özgür, 'Türkiye'de yaşanan krize rağmen yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Çünkü, Türkiye krizi ancak yatırımlarla aşacaktır' dedi.
06 Temmuz 2001 Finansal Forum

Temmuz 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 diğer aylar için

Diyaloğun ilk konuğu Nevzat Sayın'dı, 11 Temmuz 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Nevzat Sayın'ına yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Ürün Tanıtımı

Sayısal Grafik' ten Autodesk Architectural Desktop 3.3 
Model tabanlı tasarım yaklaşımı ve akıllı mimari nesne kullanımı ile tasarım üretkenliğinizi artırıyor ve uygulama paftalarınızın tutarlılığını garantiliyor.

Etkinlik

Livenarch 2001

04-07 Temmuz 2001, KTÜ

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz