reklam

Haberler
20 Temmuz 2001
Cuma

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Emlak satışı artacak
Finans piyasalarında yaşanan çalkantıların, en risksiz yatırım aracı olarak nitelendirilen emlaka olan ilgiyi artırması bekleniyor. Fiyatların yüzde 50 düştüğü piyasada konut ve arsaya talep var. Finans piyasalarında yaşanan krizin emlaka olan talebi artıracağı belirtiliyor. Önümüzdeki dönemde düşük fiyatlı gayrimenkullerin yanında nitelikli projelerin ve arsaların ilgi göreceğini söyleyen emlak yatırım uzmanları özellikle yabancı yatırımcıların İstanbul'da sanayi imarlı arsalara ilgi gösterdiğini açıkladı.Piyasada oluşan güven bunalımı nedeniyle borsanın inişli çıkışlı bir grafik çizdiğini ve dövize talebin devam ettiğini söyleyen RE/MAX AC Gayrimenkul Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Coşkun, "Hazine bonosuna da ilgi yok. Bize göre şu anda en risksiz yatırım aracı olarak gayrimenkul sektörü görünüyor" diye konuştu.
20 Temmuz 2001 Radikal

Kriz mimar ve mühendisleri de vurdu
İzmir’de Elektrik Mühendisleri Odası üyesi mühendis ve mimarların yüzde 20’sinin işsiz kaldığı belirtildi.Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) İzmir Şubesi Başkan Vekili Musa Çeçen, son ekonomik kriz sonucu mühendis, mimar ve şehir plancılarının yüzde 20’sinin işsiz kaldığını söyledi.Çeçen, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin 28 Temmuz’da Ankara’da yapacağı mitingle ilgili bilgi vermek amacıyla düzenlediği basın toplantısında, mimar, mühendis ve şehir plancılarının çok zor günler geçirdiğini söyledi.İzmir’de birliğe üye 20 binin üzerinde mühendis, mimar ve şehir planlamacısı bulunduğunu belirten Çeçen, “Son ekonomik kriz nedeniyle bu üyelerimizin yüzde 20’si işsiz kaldı. Yatırımcı kamu kuruluşlarında çalışan, fakat ekonomik kriz nedeniyle yatırım yapamayan bu kuruluşlardaki gizli işsiz diye nitelendirdiğimiz bu üyelerimizi de katarsak, üyelerimizin yüzde 50’si işsiz” dedi.
20 Temmuz 2001 NTVMSNBC

Arkeologlar işsiz kaldı
Türkiye’nin turizm gelirlerinde, doğal güzellik ve uygun iklim koşullarının yanı sıra kültürel değerlerin büyük etken olduğu, ancak tarihi gün ışığına çıkaran arkeoloji ve arkeologların sorunlarının ihmal edildiği belirtildi. Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Zoroğlu, Türkiye’nin tarihi kalıntılar yönünden önemli bir potansiyele sahip bulunduğunu söyledi.Türk arkeologların bugün yabancı uzmanları aratmayacak bilgi birikimine sahip olduklarını ve arkeoloji eğitiminin uluslararası standartlarda verildiğini belirten Zoroğlu, “Ancak, Türkiye’de arkeoloji ve arkeologlar ihmal ediliyor” dedi.
20 Temmuz 2001 Turkiye

TMMOB'den "Demokratik Türkiye, İnsanca Yaşam" Mitingi
Türkiye Mühendis Mimar Odaları Birliği tarafından ülkemizde yaşama geçirilmeye çalışılan Dünya Bankası, IMF programları ve yasaları, her geçen gün geriye giden mühendis, mimar ve şehir plancılarının özlük hakları ve ücretleri, sendikalaşmaları, yapı denetimi ve TMMOB'ne yönelik saldırılar vb. gelişmelere karşı sesimizi yükseltmek, taleplerimizi dile getirmek üzere, 28 Temmuz 2001 Cumartesi günü Ankara'da miting düzenlenecektir.
20 Temmuz 2001 Arkitera

İtalya'dan Bursa'ya palmiye getirildi
Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin görünümünü güzelleştirmek için İtalya'dan 37 buçuk milyar liraya satın aldığı 100 adet palmiye ağacı getirerek şehrin muhtelif bölgelerine dikecek.Üç metre uzunluğundaki palmiyelerin 71 tanesinin, Fevziçakmak Caddesi'ne dikileceği belirtildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Rıdvan Şener ve Park Bahçeler Şube Müdür Vekili Nida Kabaday'ın geçtiğimiz hafta İtalya'ya yaptığı seyahatte satın aldığı iddia edilen palmiyeler özel bir TIR'la şehre getirildi.
20 Temmuz 2001 Zaman

Trabzon Belediyesinden Harita Çalışmaları
Trabzon Belediyesi tarafından geçen yıl başlatılan harita çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. Şehir genelinde 3 bin 320 hektar alanda yapılan hali hazır harita çalışmalarının yanı sıra kadastro paftalarının sayısallaştırma işlemlerinin de tamamlandığını belirten Belediye Başkanı Asım Aykan, "Bu çalışmalardan sonra yine revizyon imar planının ön çalışmasını oluşturacak olan jeolojik-jeoteknik etüd çalışmaları da ihale edilmiş olup 3 ay içerisinde tamamlanacak. Böylece Trabzon'un arazi ve zemin yapısı detaylı biçimde öğrenilmiş olacağı gibi imar kat nizamları elden geçirilerek, sakıncalı alanlar denetim altına alınacak." dedi.
20 Temmuz 2001 Zaman

Yol önemli, ya sahil?
Karadeniz’in geleceği olan altın kumsalların yok olmaması için “Eynesil Çevre Gönüllüleri” dev bir kamyanya başlattı. Fırtına Deresi’nden sonra Karadeniz’de başlatılan bu ikinci kampanya, inşası yer yer sürdürülen Karadeniz Otoyolu’nu denizi ve sahilleri doldurarak geçmesini engellemek istiyor. Yola karşı olmadıklarını ve yolu her Karedenizli gibi şiddetle istediklerini belirten Eynesil Çevre Gönüllüleri, ancak tüm sahillerin de doldurularak güzelim çevrenin yok edilmesini istemiyorlar. Başta Giresun milletvekilleri Rasim Zaimoğlu ve Hasan Akgün, Eynesil Belediye Başkanı Halil Görnaz ve Kaymakam Cemal Hüsnü Kansız, meslek odaları ve vatandaşlar büyük destek veriyor.
20 Temmuz 2001 Turkiye

Emniyet arazi verdi 344 lojman aldı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'un yüzyıllık rüyası olarak nitelendirilen metro projesinin önündeki en büyük engeli aştı. İstanbul Metrosu'nun üçüncü ayağı olan Levent - Maslak Hattı'nın da kaderini yakından ilgilendiren triyaj alanı (vagonların park ve bakım alanı ) sorunu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün çabalarıyla çözüldü. İTÜ ve Harp Akademileri'nden triyaj alanı olarak arazi istenmesine rağmen bir türlü bu kurumları ikna edemeyen belediye, sonunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü ikna etmeyi başardı.
19 Temmuz 2001 İBB

Dağlar arazi için deliniyor
Rize Belediye Başkanı Hızır Hop, 1967'den itibaren devam eden deniz dolgu alanlarından 1 milyon 900 bin hektar kazanıldığını ancak bu alanların riskli ve ekonomik olarak fazla maliyeti olması nedeniyle bu projeye yöneldiğini belirtti. Hop, deniz dolgu alanlarının Rize'nin potansiyeline artık cevap veremediğini de bildirdi.
20 Temmuz 2001 Akşam

Mevlana Türbesi ile Alaaddin Tepesi arasındaki bölgenin trafiğe kapatılmasını öngören proje tamamlandı.
KONYA'da Mevlana Türbesi ile Alaaddin Tepesi arasında kalan cadde ve ara sokakların araç trafiğine kapatılmasıyla ilgili hazırlanan projenin tamamlandığı bildirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Özkafa, tarihi bölgeyi araçlardan kurtararak herkesin gezebileceği bir alan haline dönüştüreceklerini söyledi.
20 Temmuz 2001 Akşam

Yatağan'da santral müdürüne soruşturma
Yatağan Termik Santralı Müdürü Mehmet Hoşoğlu hakkında, çeşitli dönemlerde, hava kirliliği nedeniyle, "baca gazı ve inversiyon" değerlerini konu alan haberlerin gazetelerde yer almasıyla ilgili, Muğla Valiliği tarafından inceleme başlatıldı. Valiliğin, Yatağan Kaymakamlığı aracılığıyla Termik Santral Müdürü Mehmet Hoşoğlu'na gönderdiği yazıyla, basına açıklama yapıp yapmadığı konusunda acilen bilgi verilmesi istendiği öğrenildi. Bu gelişmeler üzerine Hoşoğlu'nun, basına açıklama yapmadığına dair yazılı cevap verdiği ve ardından yıllık izin alarak Yatağan'dan ayrıldığı öne sürüldü.
20 Temmuz 2001 Akşam

Temmuz 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 diğer aylar için

Ürün Tanıtımı

ALU Teşhir Sistemleri 
Temiz ve modern tasarımları, sınırsız esneklik sunan binin üzerinde modülü ile ALU; mağaza, ofis, kuaför, bar, ev gibi mekanlarda mevcut yapıda herhangi bir delik açmadan uygulanabiliyor.

Etkinlik

 "Cumhuriyet'in Mekanları, Zamanları, İnsanları" Doktora  Araştırmaları Sempozyumu
son bildiri yollama tarihi:
15 eylül 2001

sempozyum :
29-30 Kasım 2001,
ODTÜ Mimarlık Bölümü

Kitap

Herzog & de Meuron
by Gerhard MacK (Editor)
 List Price: $98.00
Our Price: $78.40
You Save: $19.60 (20%)
Hardcover - 250 pages Vol 3 (January 1, 2001)

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz