reklam

Haberler
27 Temmuz 2001 Cuma

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Kandilli - Atina deprem atışması
İki merkez, büyüklükte anlaşamadı. Atina, ‘Aletleri yetersiz’ derken, Kandilli ‘Bizde hata yok’ dedi. Orta Ege’de, Skiros Adası’nın kuzeyindeki deniz bölgesinde dün sabah saat 03.21’de meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki deprem Yunanistan’da panik yarattı. Kandilli Rasathane’sinin 6.5, Atina Rasathanesi’nin 5.7, Selanik Üniversitesi’nin 6, Avrupa Jeolojik Araştırmalar Enstitüsü’nün 5.8 büyüklüğünde ölçtüğü, ABD’de ise 6.3 olarak ölçülen deprem, tüm Yunanistan’da hissedilirken, Skiros’ta hasara yol açtı.
27 Temmuz 2001 Milliyet

Tercih edilecek yol
Mecidiyeköy-Taksim arasında tercihli yol kalkacak, cadde en prestijli bölge olacak
Büyükşehir Belediyesi'nin Taksim ile Mecidiyeköy arasındaki yolda başlattığı geniş kapsamlı düzenleme çalışması, 4.5 kilometrelik caddeyi İstanbul'un en prestijli güzergahı haline getirmeyi hedefliyor. 
26 Temmuz 2001 Sabah

3 asırlık yalı çöküyor

Boğaz'ın en eski yapısı 302 yaşındaki Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı bakımsızlıktan yıkılma tehlikesiyle yüzyüze Yalının sahiplerinden Feyyaz Köprülü, "Temeller çürüdü, yenisi yapılamıyor. Onunla birlikte ben de çöktüm" diyor. İstanbul'un en eski yalısı ihmalin kurbanı oldu. Bundan tam 302 yıl önce Anadolu Hisarı'nda inşa edilen Amcazade Hüseyin Paşa Yalısı bakımsızlıktan yıkılma aşamasına geldi. Yalının tek özelliği 300 yaşında olması değil... 
26 Temmuz 2001 Sabah

Gülhane tarihi kimliğine kavuşuyor.
Gülhane Parkı Yeni Düzenleme Projesi , Anıtlar Kurulu tarafından onaylandı ve çalışmalar başladı. 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olan Gülhane Parkı araç ve yaya trafiğinin yoğun olarak yaşandığı Eminönü İlçesi sınırlarında ve yılın her döneminde yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilen kilit noktalardan birisidir. Tarihi açıdan büyük önem taşıyan Gülhane Parkı; inşa edilen fonksiyonsuz ilaveler, yoğun araç ve yaya trafiği ve sosyal faaliyetler süresince yaşadığı tahribatlarla fonksiyonelliğini yitirmişti. Park içinde yer alan tarihi binalar asıl fonksiyonlarının dışında hatalı kullanılmış ve bitki dokusu bakımsızlık nedeniyle bozulmuştu. Kötü koşullar içinde kalan Hayvanat Bahçesi de Parkın özgün yapısıyla uyum sağlamıyordu.
26 Temmuz 2001 İBB

Yerebatan konserleri iptal edildi
30 Ağustos tarihleri arasında yapılması planlanan Yerebatan Yaz Konserleri, Yerebatan Sarnıcı'nda yapılacak restorasyon çalışmaları nedeniyle iptal edilmiştir. Yerebatan Sarnıcı sütunlarında bulunan mevcut çatlaklar nedeniyle, yapılacak restorasyon çalışmaları öncesinde, planlanan konserlerin Sarnıca zarar vereceği endişesiyle Yaz Konserlerinin iptal edilmesine karar verilmiştir
26 Temmuz 2001 İBB

Enkazdan çağdaş kente
Gölcük'te 146 kişinin öldüğü Harb-İş Siteleri'nin arazisine depreme dayanıklı çağdaş konutlar yapıldı. HER ŞEY TİTİZLİKLE DÜŞÜNÜLDÜ MARMARA depreminin merkez üssü Gölcük'te, birçok konutun yıkıldığı enkaz alanında çağdaş bir kent doğuyor. Depremde 80 daireli 8 blokun yıkılması sonucu 146 kişinin öldüğü Harb-İş Siteleri'nin 10 dönümlük arazisine, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı`nca jeolojik ve jeoteknik etütler yaptırıldıktan sonra çağdaş konutlar inşa ettirildi.
27 Temmuz 2001 Akşam

Restorasyon rezaleti
KÜLTÜR Bakanlığı tarafından iki yıl önce 18 milyar lira ödenerek müteahhit firmaya restorasyonu yaptırılan Giresun Kalesi surlarının, aslına uygun olarak onarılmadığı ortaya çıktı. Surlardaki hata, mayıs ayında şehri ziyaret eden Kültür Bakanı İstemihan Talay'ın durumu fark etmesiyle anlaşıldı.
27 Temmuz 2001 Akşam

Barajların rezervi eridi
Bunaltıcı sıcaklarla birlikte su tüketiminin artması, buharlaşma ve yağışların olmaması nedeniyle İstanbul'a su sağlayan barajlardaki su rezervi geçen yıla göre yüzde 25 oranında azaldı.
Ömerli, Darlık, Elmalı, Terkos, Alibey, Büyükçekmece, Sazlıdere, Kazandere, Pabuçdere ve Istranca barajlarında geçen yıl Temmuz ayında 611 milyon metreküp su bulunurken, bu yıl su miktarı 458 milyon metreküpe düştü. Barajlardaki su miktarının azalmasının yağışların azlığından kaynaklandığını, bununla birlikte havaların sıcak olması yüzünden yoğun buharlaşma ve su tüketiminde de artış yaşandığını belirten İSKİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu, "Gerekli önlemleri alıyoruz. Kent su sıkıntısı yaşamayacak. Barajlarımızda yeterli miktarda su bulunuyor" dedi.
26 Temmuz 2001 Sabah

Temmuz 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 diğer aylar için

Ürün Tanıtımı

Emi İnşaat'tan Yeni Yapı Malzemeleri   
Emi İnşaat, kenetli-geçmeli çatı örtüleri, izolasyonlu cephe panelleri,  geniş açıklıklar için basit döşeme sistemleri ve  metal kiremitler konusunda tek yetkili temsilcisi olduğu üç firmanın ürünleri ile hizmet veriyor.

Etkinlik

 "Cumhuriyet'in Mekanları, Zamanları, İnsanları" Doktora  Araştırmaları Sempozyumu
son bildiri yollama tarihi:
15 eylül 2001

sempozyum :
29-30 Kasım 2001,
ODTÜ Mimarlık Bölümü

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz