reklam

Haberler
07 Temmuz 2001 Cumartesi

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Meydan harekâtı başladı
Kentin büyük meydanlarını çirkinliklerden ve işgallerden arındırmak için düğmeye basan Büyükşehir Belediyesi ilk uygulamayı Kadıköy Meydanı'nda gerçekleştirdi.
Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler dün meydana giderek, sözleymesi sona erdiği halde faaliyetine devam eden Hamburg Büfe ile Halk Ekmek büfesini kaldırdı. Elif Büfe'nin kaldırım işgaline de son verildi. Meydanlarda temizliğe devam edeceklerini söyleyen Kontrol Daire Başkanı Ali Çolak, "Kadıköy'deki tüm işgalleri bitirdikten sonra Üsküdar Meydanı'na el atacağız. Yasal statüye aykırı olan bütün büfeleri ve benzeri işyerlerini kaldıracağız. İşgalleri sona erdirdikten sonra meydanlar için hazırladığımız projeleri hayata geçireceğiz. İstanbullular'a yepyeni meydanlar armağan edeceğiz" dedi. 

Tuluyhan Uğurlu

Küçük Ayasofya’yı geleceğe taşıyalım
Tuluyhan Uğurlu, Küçük Ayasofya için 12 Temmuz’da Aya İrini Kilisesi’nde. Bizans ve Osmanlı Kültürünün 1500 yıllık dünya mirası Küçük Ayasofya, 17 Ağustos depreminde gördüğü büyük hasar sonucu görüğü zarar yüzünden yok olma tehlikesi içinde. Sultanhamet Rotary Kulüp, Küçük Ayasofya’nın zemin etüdünün yapılması için finansmanına kaynak oluşturma amacıyla yine tarihi bir yapıda Aya İrini Kilisesi’nde bir konser düzenliyor. 12 Temmuz Perşembe saat 20:30’da gerçekleşecek konserde piyanist Tuluyhan Uğurlu “Mukaddes Doğunun Mabetleri” isimli eserini seslendirecek.
07 Temmuz 2001 NTVMSNBC

10 yıllık çile bitiyor
Bugün temeli atılacak olan 1.5 kilometre uzunluğundaki Akmerkez-Zincirlikuyu yolu tamamlandığında, Etiler ve çevresinin yaşadığı trafik çilesi önemli ölçüde azalacak..
Kamulaştırma ve arazi terklerinin gecikmesi nedeniyle protokol tarihinden tam 10 yıl sonra yapımına başlanacak olan Akmerkez-Zincirlikuyu yolunun temeli bugün saat 11.00'de atılıyor. E-5 bağlantısıyla birlikte toplam 1850 metre olacak yolun 300 gün sonra hizmete açılmasının planlandığını söyleyen Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu, "Proje tamamlandığında Etiler trafiği önemli ölçüde rahatlayacak. Sabah-akşam yaşanan yoğunluk azalacak. Yıllardır sıkıntı çeken bölge sakinlerinin trafik kabusu sona erecek. Bir anlamda 10 yıllık eziyet son bulacak" diyor.
06 Temmuz 2001 Sabah

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Fotoğraf Yarışması "BURSA'da YAPI, BURSA'da YAŞAM"
Mimarlar Odası Bursa Şubesi; kuruluşu M.Ö. III. yüzyıla dayanan, günümüze kadar içinde çeşitli medeniyetleri barındırarak, Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapmış ve Cumhuriyet Türkiyesi'nin en önemli kentlerinden birisi haline gelen Bursa'mızın kültürel değerlerinin, bizden sonraki kuşaklara aktarılmasına katkıda bulunmak amacı ile "BURSA'da YAPI, BURSA'da YAŞAM" konulu bir fotoğraf yarışması düzenlemektedir.
07 Temmuz 2001 Arkitera

Oral: İmar affı çıkarmıyoruz
Maliye Bakanı Sümer Oral, TBMM’de kabul edilen yasanın imar affı niteliğinde olmadığını, Hazine’ye gelir sağlamak üzere süreçleri hızlandıracak düzenlemeler getirdiğini söyledi.Maliye Bakanı Sümer Oral, TBMM’de kabul edilen Hazine’ye Ait Taşınmaz Malların Satışıyla İlgili Kanun’un imar affı olmadığını söyledi. Oral, “kanun, Hazine’ye gelir elde etmek ve şehirlerin imar dokusunu daha sağlam hale getirmeyi hedefleyen bir düzenlemedir” dedi.
07 Temmuz 2001 NTVMSNBC

Diyarbakır’ın tarihi eserlerine destek
Kültür Bakanlığı, Diyarbakır’daki tarihi eserlerin onarımı ve restorasyonu için bu yıl 1.5 trilyon liralık ödenek ayırdı. Çin Seddi’nden sonra dünyanın en uzun ikinci suru olan Diyarbakır Surları ve başka tarihi eserlerin restorasyon ve onarımı için Kültür Bakanlığı’nca bu yıl en büyük ödenek Diyarbakır’a yapıldı. Bakanlıkça ayrılan 1.5 trilyon liralık ödeneğin 360 milyar lirası tarihi surların Keçi Burcu bölümüne harcanacak. Haburman Köprüsü ile Behram Paşa Konağı’nın onarımı için de 200 milyar liralık harcama yapılacak.
07 Temmuz 2001 NTVMSNBC

Rahmi Koç Müzesi açılıyor
Restore edilen eski Hasköy Tersanesi, 11 Temmuz’dan itibaren müze olarak hizmet verecek. Şirket-i Hayriye’nin en küçük tersanesi olan Hasköy Tersanesi, 1861 yılında hizmete girmişti. Eski tersane aslında sadık kalınarak restore edildi ve Rahmi Koç Müzesi oldu. Müze, 11 Temmuz’da kapılarını halka açıyor.
07 Temmuz 2001 NTVMSNBC

İller Bankası'na öfke
Belediye başkanları, belediyelere "Para yok." diyen İller Bankası'nın kendi hizmet binasını on ay erken bitirmesine tepki gösterdiler.Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, bütün belediyelerin İller Bankası'na üye olduğunu; ancak bankanın yönetiminde ve alınan kararlarda hiçbir söz hakkına sahip olmadıklarını söyledi. Başkan Kaya, İller Bankası'nı, belediyelerin de söz sahibi olabileceği bir yönetimin idare etmesini istedi.
07 Temmuz 2001 Zaman

Örnek yatırım
İşadamı Yurtbay, Eskişehir'deki seramik fabrikasının kapasitesinin artırılması için 40 milyon dolar harcadı. YÜZDE 150 ARTACAK ZONGULDAKLI işadamı Zeki Yurtbay, Eskişehir'de kurulu bulunan seramik fayans fabrikasının kapasitesinin artırılması için 40 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdi. Yurtbay Seramik Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yurtbay, Eskişehir'de 30 bin metrekare kapalı alanda kurulu fabrikasının üretim kapasitesinin yüzde 150 artırılacağını söyledi
07 Temmuz 2001

Ordu'ya çevre yolu
Trafik yoğunluğu, hava kirliliği ve gürültüyü ortadan kaldırmak amacıyla çevre yolu yapılacak. ÇED RAPORU OLUMLU KARADENİZ Sahil Yolu'nun bir parçası olan Ordu Çevre Yolu için çalışmalar başladı. Her gün 13 bin aracın geçiş yaptığı Ordu Sahil Yolu'nda, trafik yoğunluğu, gürültü ve hava kirliliği gibi olumsuz etkileri azaltacak olan Çevre Yolu için hazırlanan ÇED raporu olumlu sonuç aldı.
07 Temmuz 2001

'Bakankondu' mahkemelik
İZMİR Barosu Kent ve Çevre Komisyonu üyeleri, Muğla Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak, Sedir Adası'nda kaçak yapılaşmaya göz yuman Vali Yardımcısı Şefik Aydın, Kültür Müdürü Hikmet Öz ve yardımcısı Hüseyin Öztürk hakkında suç duyurusunda bulundu. Gökova'nın birinci derecede SİT ve Özel Çevre Koruma Bölgesi içinde bulunan Sedir Adası'na Kültür Bakanlığı'nca kaçak restoran yapılmış, AKŞAM Gazetesi'nin haberinin ardından Valilik restoranı yıkmıştı.
07 Temmuz 2001

  Önce kuruttular, şimdi yaktılar
İddialara göre; Tuzla Gölü'nü kurutan ve hemen ardından çevresindeki sazlıkları yakan; araziye göz diken mafya...Belediye Başkanı Güllüce mafya iddialarını araştırdığını belirtip ekliyor: "Hevesleri kursaklarında kalır. Yapılaşmaya izin vermeyiz." Suyunun kuruması bazı çevrelerce "deprem habercisi" olarak yorumlanan Tuzla Gölü'ndeki tükenişin sebebi olarak şimdi de arazi mafyası gösteriliyor. Bazı iddialara göre, göle ve çevresindeki alana göz diken arazi mafyası önce gölün denizle bağlantısını kesip kuruttu ve son olarak da etrafındaki sazlıkları ateşe verdi...
06 Temmuz 2001 Sabah

Fotoğraftaki tarih
Marco Plüss’ü, 1999 yılında İbrahim Paşa Sarayı’ndaki Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde tanışmıştık. Plüss bu sergisinde, Osmanlı Devleti’ne iltica eden İsveç Kralı XII. (Demirbaş) Karl’ın 17. yüzyıl başlarında İstanbul’a gönderdiği İsveçli rahip Sven Agrell’in günlüğünden yararlanarak, onun ayak izlerinde, fotoğraflarla bir yolculuğa çıkıyordu. Plüss’ün, en az bu çalışması kadar önemli bir albümü yayımlandı: Hasankeyf... AstraZeneca’nın katkılarıyla hazırlanan kitabın metinlerinde, yıllarını Hasankeyf çalışmalarına vermiş olan Prof.Dr. Oluş Arık’ın imzası yer alıyor. Ana metin, bu bölgenin tarihi ve arkeolojik özelliklerini anlatıyor. Belki ders alınır Fotoğraflarıyla Hasankeyf’in güzelliğini ve ve tarihi önemini bir kere daha gözler önüne seren İsveç-İsviçre kökenli sanatçı Marco Plüss, ışık, renk ve tarihin iç içe geçtiği görüntülerle, belki de son defa bu tarihi mekana bakmamızı sağlıyor. Neden bu kitaba destek verdiklerini açıklayan AstraZeneca Türkiye Başkanı Per Wesslau’nun sözleri, biraz da bize ders olsun diye alınmış kitaba: “Biz toplum olarak bugünü ve geleceği tam olarak yaşayabilmemizin yolunun geçmişimize ve tarihsel zenginliklerimize sahip çıkmaktan geçtiğine inanıyoruz.” Kitabı edinenler, 1978’den bu yana SİT alanı olan ve bir bölümü sular altında kalan Hasankeyf’i yeniden keşfederek, görsel bir şölene çıkmış olacaklar. (0 212 283 15 50)
07 Temmuz 2001 Türkiye

Temmuz 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 diğer aylar için

Diyaloğun ilk konuğu Nevzat Sayın'dı, 11 Temmuz 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Nevzat Sayın'ına yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Ürün Tanıtımı

Çanakkale Seramik'ten Havuz Uygulamalarında Akılcı Çözümler
Havuzu çevreleyen zeminlerde hem estetik bir görüntü sağlamak hem de kaymayı önlemek amacıyla, özenle tasarlanmış yer karoları fonksiyonel çözümleri de beraberinde getirmektedir.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz