reklam

Haberler
13 Temmuz 2001 Cuma

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Karadeniz’e boru döşeyecek dev vinç
Rusya’dan Samsun’a doğal gaz getirecek olan boru hattının Karadeniz’in altına döşenecek bölümünü dünyanın en büyük deniz vinçi yerleştirecek. Dev vinçi taşıyan dev platformun hazırlık çalışmaları ise son aşamada.Saipem 7000 adındaki platform ile birlikte 21 gemilik küçük bir filo Karadeniz’in 2150 metre derinliğine boru döşemek için çalışacak. 6 Ağustos’ta İstanbul Boğaz’ından geçecek dev platformun hazırlıktarı son aşamaya geldi. Şu anda İtalya’nın Palermo kentinde hazırlıklarını tamamlamayı bekleyen Paltform’un geçişi sırasında Boğaz trafiği durdurulacak.
13 Temmuz 2001 NTVMSNBC

İstanbul 2008'in kader günü
Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılacak seçime İstanbul'la birlikte toplam beş aday kent katılıyor. Otoritelere göre işimiz kolay görünmüyor ama imkansız da değil.
13 Temmuz 2001Akşam

Gazhane Kültür Merkezi Oluyor
İstanbul'un en önemli endüstri anıtlarından biri uzun bir unutulmuşluk döneminin ardından yeniden yaşam buluyor. Doğalgaz kullanımına geçilmesi sonucunda 1993 yılında faaliyeti durdurulan Kadıköy Hasanpaşa Gazhanesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Projeler Daire Başkanlığı'nın girişimiyle sosyal ve kültürel bir merkez olarak yeniden düzenlenecek. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinden bir grubun koordinasyonunda yürütülen projelendirme çalışmalarının ilk aşaması tamamlanmış bulunuyor.
12 Temmuz 2001 İBB

Ytong Satışları Artık "KREDİ KARTI" ve "TAKSİTCARD" ile
38 yıldır Türk Yapı Sektörünün lider kuruluşu Türk Ytong Sanayi A.Ş., Kredi Kartı ve YKB Taksitcard'la satış imkanı ile sektörde yine bir ilke imza atarak, müşterilerine benzersiz hizmetler sunmaya devam ediyor. Sektöründe müşteri hizmetlerine verdiği önem ve daha önce uygulanmamış örnek çalışmaları ile adından sıkça bahsettiren Türk Ytong Sanayi A.Ş., yine yepyeni bir uygulamayı müşterilerinin hizmetine sunuyor.
10 Temmuz 2001 Arkitera

Köşk, Hazine arazilerinin satışını onayladı
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Hazine arazilerinin satışı hakkındaki kanun ile yapı denetimi hakkındaki 4706 sayılı kanunu onayladı.Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Sezer, 4707 sayılı Hazine'ye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun, 3 Mart 1340 (1924) Tarihli ve 431 Sayılı Kanunla Hazine'ye Kalan Taşınmaz Mallardan Bazılarının Zilyedlerine Devri Hakkında Kanun ile Mülga 2613 ve 766 Sayılı Kanunlarla Hazine Adına Tescil Edilen Miktar Fazlalıklarının İlgililerine Devrine Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'u yayımlanmak üzere Başbakanlık'a gönderdi.
13 Temmuz 2001 Zaman

İnşaatçılar: Yarım kalmış projelere destek verilmeli
Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Haluk Doğançay, inşaat sektöründe 100 milyar tutarında yarım kalmış proje bulunduğunu ve bu durumun ülke ekonomisine verdiği zararın yetkililer ve hükümet tarafından gözardı edildiğini söyledi. Doğançay, birlik merkezinde gerçekleştirdiği, “Avrupa Birliğine Uyum Sürecinde Devlet İhale Kanunu” konulu basın toplantısında, Devlet İhale Kanunu ve Yetki Yasası konularına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
13 Temmuz 2001 NTVMSNBC

Çayeli'nde yıkım başladı
RİZE'nin Çayeli ilçesinde şehrin genelgörünümünü bozan ve tehlike arzeden binalar ile şehrin merkezindeki ahırların yıkım kararı uygulamaya konuldu. Çayeli Belediye Meclisi, eski, sıvasız, boyasız ve tehlike arzeden bina sahiplerine, tadilat ve yıkım uygulaması tebligatı yaptı.
13 Temmuz 2001 Akşam

Tahlil yapıp teşhis koyan akıllı klozet
İngiltere'de bir banyo ürünleri şirketi, ‘‘idrar ve dışkı tahlili yapan’’ klozet geliştirdi. ‘‘Akıllı’’ klozet, aynı zamanda diyet uygulayanları da gıda disiplinine uyup uymadıklarını kontrol ediyor. İngiltere'nin Chesire kentinde banyo malzemeleri üreten Txyfort firması temsilcisi, ‘‘120 yıl boyunca klozetin ana biçiminin hiç değişmediğine’’ dikkat çekti. Firma yetkilisi, çeşitli tahlil sitemleri ile donatılmış yeni klozetin seri üretimine iki yıl içinde geçeceklerini açıkladı. ‘‘VIP müşteriler için’’ hazırlanan yeni klozetin büyük ilgi görmesi bekleniyor. Firmanın sözcüsü Terry Wooliscroft, kloset kapağının sesli komutla açılıp kapanacağını ve rezervuarın da otomatik olarak boşalacağını söyledi.
13 Temmuz 2001 Hürriyet

Temmuz 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 diğer aylar için

Diyaloğun ilk konuğu Nevzat Sayın'dı, 11 Temmuz 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Nevzat Sayın'ına yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Anket

İstiklal Caddesi Tabela Değişimi

İstiklal Caddesi'nde tabelaların değiştirilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Doğru buluyorum
Yanlış buluyorum
Farketmez
Fikrim yok

         

Bu konu hakkında forumda görüş bildirmek ya da yazılanları okumak için buraya tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz