reklam

Haberler
25 Temmuz 2001 Çarşamba

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

İşte Büyükşehir
Büyükşehir Belediyesi'nin 100 milyon dolar harcayarak inşa edeceği yeni hizmet binası, mimari tasarımı ve teknolojik zenginliğiyle adeta uzay üssünü andırıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binası için açtığı yarışmada projesi birinci seçilen mimar Murat Tabanlıoğlu, dev kompleksin ana hatlarını ve teknik detaylarını SABAH'a anlattı. Toplam 240 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan kompleksin, 100 bin metrekarelik kısmının hizmet ünitelerine ayrıldığını söyleyen Tabanlıoğlu, yapının içerisinin dışarıyı, dışarının da içeriyi görecek şekilde "şeffaf" olacağını belirtti. 
24 Temmuz 2001Sabah

Depreme inat heykeller
17 Ağustos depreminde sahil şeridinin bir bölümü çöken Değirmendere'de her yıl düzenlenen Uluslararası Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu'nda yapılan eserler, önümüzdeki hafta Fındık Festivali ile birlikte sergilenecek. Depremde eserleri denize gömülen Finlandiya'dan Kauka ve Maarit Nissila çifti, Emre Başoğlu, Yücel Kale ve Kemal Tufan'ın eserleri de yeniden Değirmendere'de yerlerini alacak.
25 Temmuz 2001 Radikal

Artık zehir saçıyor
Çevre ilçelerdeki belediye başkanlarının el ele tutuşarak "Kurtaracağız" dedikleri Küçükçekmece Gölü tükenme noktasına geldi.Küçükçekmece Gölü'nün Avcılar Gümüşpala ve Firuzköy sahil kesiminde balıklar kıyıya vurdu. Su üstünde sürüler halinde cansız balıkla karşılaşan halkın durumu bildirmesi üzerine göle gelen Avcılar Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri su örnekleri alarak incelemek üzere laboratuvara götürdü. Gölün çevredeki fabrikaların kimyasal atıkları yüzünden tükenme noktasına geldiğini belirten çevre sakinleri ise, "Belediye başkanları sadece şov yaptı. Gerçekleştireceklerini açıkladıkları projelerin hiçbirini hayata geçirmediler. Gölü ölüme terkettiler" diye isyan etti.
24 Temmuz 2001Sabah

Mimarlar Odasın'dan Berlin 2002'ye katılım çağrısı!
Uluslararası Mimarlar Birliği UIA'nın 21. Dünya Mimarlık Kongresi 22-26 Temmuz 2002 tarihleri arasında Berlin'de yapılıyor. Kongreye bildiri, afiş, sergi vb. sunumlara katılacaklar için son başvuru tarihi 31 Ağustos 2001 dir. 
24 Temmuz 2001 Arkitera

Günay İnşaat’tan dev yatırım
Günay İnşaat, Romanya’nın en önemli turzim şehirlerinden biri olan Braşov’da, ‘Uluslararası Havalimanı ve Terminallerinin Komple Yapımı” ile şehirdeki ağır vasıta trafiğini by-pass geçecek 22-27 km.’lik çevreyolu projeleriyle ilgili anlaşmaları Romen makamları ile imzaladı. Projenin toplam tutarının 120 milyon dolara ulaşacağı belirtildi.
25 Temmuz 2001 Türkiye

"İkiztepe Kazıları", 1 Ağustos'ta başlayacak
Samsun'un Bafra İlçesi İkiztepe Örenyeri'nde, 1974 yılından beri aralıksız sürdürülen kazıların bu yılki bölümünün 1 Ağustos'ta başlayacağı bildirildi.
24 Temmuz 2001 Turk.net

Arkeologlar arasında Truva tartışması
Tübingen Üniversitesi tarihçilerinden Frank Kolb, antik Truva kentinde kazı çalışmaları yapan Manfred Korfmann'ı kamuoyunu aldatmakla suçladı. Kolb, Korfmann'ın, Truva kentini dönemin en önemli ticaret merkezi olarak göstermeye çalıştığını, ancak bunun doğru olmadığını savundu.
24 Temmuz 2001 Turk.net

Tarihi kent kazılıyor
Kütahya’nın Çavdarhisar İlçesi yakınında bulunan “Aizonai Antik Kenti”nde, kazı çalışmalarına 30 Temmuz Pazartesi günü başlanacağı bildirildi. Kazı ekibine başkanlık eden Almanya Arkeoloji Enstitüsü’nden Klaus Rheidt, yaptığı açıklamada, antik kentte 1 hafta süreyle temizlik çalışmaları yapacaklarını, 30 Temmuz’dan itibaren de “Zeus Tapınağı”nın güneyinde kazılara başlayacaklarını söyledi.
25 Temmuz 2001 Türkiye

Suriye'de kanatlı tanrıça figürü bulundu
Suriye'de üzerine kanatlı tanrıça figürü işlenmiş bir ton ağırlığında taş sütun bulundu. Palmira Arkeoloji Dairesi Başkanı Halid El Esad, milattan sonra 2. yüzyıldan kalma sütunun, dün başkent Şam'ın 240 kilometre kuzeydoğusundaki Palmira kasabasında bulunduğunu bildirdi.
24 Temmuz 2001 Turk.net

Deprem kontrolü için ABD'ye viyadük numunesi gidecek
ABD'nin San Diego'daki California Üniversitesi bünyesindeki ‘Charles Lee Powell’ yapı araştırmaları laboratuvarı, Türkiye'deki deprem açısından hassas viyadük ve köprüleri kontroldan geçirecek. Bu amaçla, bu köprü ve viyadüklerin yapımında kullanılan malzeme örnekleri ABD'ye gönderilecek. Bayındırlık Bakanı Koray Aydın, Başbakanlık Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp ve İTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Karataş, bir süre önce ABD ziyaretlerinde laboratuvarı gezdi ve yöneticisi olan son 50 yılın en iyi 10 mühendisi arasındaki Alman asıllı ABD'li Prof. Dr. Frieder Seible'dan bilgi aldı. Prof. Dr. Alp, laboratuvarın, binaların tamamını birebir inceleyebilecek teknolojiye sahip olduğunu belirterek, şunları anlattı:
23 Temmuz 2001 Hürriyet

Ahşap ustası Türk mimar
Tarabya'daki Alman Büyükelçiliği yazlık konutlarının restorasyonunu gerçekleştiren mimar Tuncer Çakmaklı, çalışmasıyla bu yıl ilk kez verilen uluslararası ahşap mimarlık ödülleri ‘‘Ligna Plus Awards 2001’’i kazananlar arasında yer aldı. Tuncer Çakmaklı, Hannover Dünya Ahşap Fuarı sırasında sonuçları ilan edilen yarışmada şeref mansiyonu kazandı. Ligna Plus Awards 2001'i kazanan projelerden oluşan sergi, temmuz ve ağustos aylarında Berlin'deki Alman Mimarlık Merkezi'nde açık kalacak, daha sonra dünyayı dolaşacak. 
23 Temmuz 2001 Hürriyet

Bu binayla 2012 Olimpiyatları bize verilir mi?
Deprem kapıdaymış... Binaların yüzde 75'i kaçakmış... Laf aramızda Milli Olimpiyat Komitesi üyeleri İstanbul'u gezerken "Bu kente mi Olimpiyatları istiyorlar" diye kahkahayı basmış... Sokaklar çamur, Boğaz lağım deryasıymış... Geceleri sivrisinekler kan emiyor, gündüzleri sürü sürü köpekler kol geziyormuş... Hatta bazı mahallelerde "Kuduz" karantinaları ilan ediliyormuş... Ve araç sahipleri çukurlar yüzünden her hafta ön takım tamirine gidiyormuş...
24 Temmuz 2001Sabah Erdal Bilallar

Temmuz 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 diğer aylar için

Ürün Tanıtımı

ALU Teşhir Sistemleri 
Temiz ve modern tasarımları, sınırsız esneklik sunan binin üzerinde modülü ile ALU; mağaza, ofis, kuaför, bar, ev gibi mekanlarda mevcut yapıda herhangi bir delik açmadan uygulanabiliyor.

Etkinlik

 "Cumhuriyet'in Mekanları, Zamanları, İnsanları" Doktora  Araştırmaları Sempozyumu
son bildiri yollama tarihi:
15 eylül 2001

sempozyum :
29-30 Kasım 2001,
ODTÜ Mimarlık Bölümü

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz