reklam

Haberler
18 Temmuz 2001 Çarşamba

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Tanrılara restorasyon
Adıyaman'ın Kahta ilçesi yakınlarında 2150 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağı'nın zirvesinde bulunan dev tanrı heykellerinin restorasyonuna başlandı. Yörede milattan önce 60'lı yıllarda hakimiyet kuran Kommagene Kralı 1'inci Antiokhos'un krallığını ilan ettiği 15 Temmuz’da başlanan onarım çalışmalarında, tamamı tahrip olan heykeller 2005 yılına kadar eski haline getirilecek.
18 Temmuz 2001 Hürriyet

 Belediye İstanbul'da 36 raylı sistem planlıyor
2023 yılına kadar hayata geçirilmesi planlanan projenin maliyeti 12 milyar dolar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Rafet Bozdoğan, kentte 2023 yılına kadar, maliyeti 12 milyar dolar olan toplam 36 raylı sistem hattı planlandığını belirterek, ''Bu kadar parayı ulaşım sistemine harcarsak, İstanbul'un da artık Paris-Londra gibi raylı sistem hattı olacak'' dedi. 
18 Temmuz 2001 Hürriyet

Kumpir Eken Belediye !
Ege Belediyeler Birliği yönetim kurulunun temmuz ayı olağan toplantısı, toplantıya katılan belediye başkanları içine düştükleri açmazın, artan sorunların ve parasızlığın belediyeleri ve dolayısıyla kentleri getirdiği durumu, içinde bulundukları iflası konuşuyorlar. Belediye başkanları MHP yönetimindeki İller Bankası'ndan gelmesi gereken belediye paylarının (ki bu paylar yasa ile belirlenen ve kentte yaşayan halkın parasıdır) her ay azaldığını, bazı aylar hiç para gelmediğini söylerken, özellikle küçük kasaba ve ilçe belediyelerinin aylardır işçi maaşlarını da ödeyemedikleri konuşuluyor.
18 Temmuz 2001 Arkiitera

Gecekonduyu uydudan anında yakalayın
Kentsel gelişimin izlenmesi ve kontrol altında tutulması için kullanılan uzaktan algılama ve coğrafi bilgi sistemleri (CBS) dün Beylikdüzü Tüyap'ta yapılan ‘Kentsel Gelişimin Uzaktan İzlenmesi’’ konulu seminerde tanıtıldı.Değişik çözünürlükteki uydu fotoğrafların kullanıldığı bu yöntemler, özellikle gelişmekte olan ülkelerde gecekondulaşma, su havzalarının korunması gibi konularda veriler sunmasının yanısıra, doğal afetlerde de önemli bilgiler edinilmesini sağlıyor. 
18 Temmuz 2001 Hürriyet

Mimarlardan 'yaz okulu' 
Akdeniz Mimarlar Birliği'nin yaz okulu bu yıl Adana'da düzenleniyor. Akdeniz Mimarlar Birliği'nce (UMAR) her yıl değişik ülkelerde gerçekleştirilen 'Yaz Okulu', bu yıl Mimarlar Odası Adana Şubesi ile Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin organizasyonuyla Adana'da düzenleniyor. Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Samet Karyaldız ve Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü) Mimarlık Fakültesi öğretim görevlileri, 'Yaz Okulu'na katılan öğrencilerle, Büyüksaat ve Kapalıçarşı bölgesinde çalışmalara başladı.
18 Temmuz 2001 Hürriyet

Atatürk Havalimanı bölgenin en güvenlisi 
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali, uluslararası standartlara göre güvenlik bakımından "A" kategorisinde bulunuyor. Terminal, bulunduğu bölgede güvenlik standardı en yüksek havalimanı ünvanına da sahip. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ndeki özel güvenlik hizmetini yürüten Tepe Güvenlik Genel Müdürü Yusuf Acıbiber, Dış Hatlar Terminali'nde 380 personel ile hizmeti verdiklerini söyledi. Acıbiber, kendisi de dahil üst düzey görevlilerin emniyet ve jandarma kökenli olduğunu vurguladı.  
18 Temmuz 2001 Hürriyet

Sezer’den ‘kamu arazi’ yasasına onay
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 4706 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’u onayladı. Sezer, yasanın, orman sınırları dışına çıkartılan yerlerin orman köylüleri dışındaki kişilere de satılmasını olanaklı kılan düzenlemesi için Anayasa Mahkemesi’ne başvuracak.
18 Temmuz 2001 NTVMSNBC

Mühendis, 33 yıl öncesinin 16'da biri kadar et yiyebiliyor
TMMOB'ın araştırmasına göre 33 yıl önce maaşıyla 880 kg et alabilen bir mühendis, bugün maaşıyla ancak 91 kg et alabiliyor. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), kamu ve özel sektörde çalışan mühendis ve mimarların maaşlarıyla ilgili bir araştırma yaptı. Araştırmada 1967 yılındaki ortalama maaşların alım gücüyle 2000 yılındaki alım gücü karşılaştırıldı.
17 Temmuz 2001 Dünya

Bakandan köprülü kavşak açılışı
Muğla ve yöresinde ölümlü kazaları meydana geldiği ve 'kara nokta' olarak bilinen Muğla-Marmaris-Dalaman ve Fethiye'yi birbirine bağlayan yolun Köyceğiz yol ayrımına yapılan kavşağın açılışı törenini Bayındırlık Bakanı Koray Aydın yaptı.
17 Temmuz 2001 Akşam

Temmuz 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 diğer aylar için

Diyaloğun ilk konuğu Nevzat Sayın'dı, 11 Temmuz 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Nevzat Sayın'ına yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Anket

İstiklal Caddesi Tabela Değişimi

İstiklal Caddesi'nde tabelaların değiştirilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Doğru buluyorum
Yanlış buluyorum
Farketmez
Fikrim yok

         

Bu konu hakkında forumda görüş bildirmek ya da yazılanları okumak için buraya tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz