reklam

Haberler
31 Temmuz 2001 Salı

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Mühendis ve Mimarlar yürüdü
İşçi ve memurların ardından mimar ve mühendisler de 'demokrasi ve insanca bir yaşam' için dün sokaklara döküldü. Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) düzenlediği 'Demokratik Türkiye ve İnsanca Yaşam' yürüyüş ve mitingi, dün Ankara'da gerçekleştirildi. Sıhhiye'deki Toros Sokak'ta toplanan yaklaşık 4 bin mühendis ve mimar, sloganlar eşliğinde Abdi İpekçi Parkı'na yürüdü.
30 Temmuz 2001 Radikal

Asfalt devrimi başlıyor
1.5-2 yılda dağılan kısa ömürlü asfalt yerine uzun yıllar bozulmayacak kaplama geliyor. Otobüs, taksi ve dolmuş duraklarının asfaltları ise renkli hale getiriliyor
Büyükşehir Belediyesi'nin yan kuruluşlarından İSFALT, 2 yıldır sürdürdüğü laboratuvar çalışmalarının ardından asfalt üretiminde çağ atlamaya hazırlanıyor. Geliştirdikleri yeni asfaltların uzun yıllar boyunca bozulmayacak kaplamalar olduğunu söyleyen İSFALT Genel Müdürü Hasan Arpacı, "Üniversite öğretim üyeleriyle işbirliği yaparak ürettiğimiz asfaltlar yolları daha kullanışlı hale getirecek. Belediyeler her yıl asfalt yenilemek zorunda kalmayacak" diyor.
30 Temmuz 2001 Sabah

'Depreme hazır değiliz'
Deprem Konseyi Başkanı Prof. Dr. Tankut, ciddi deprem beklentisi varken hâlâ tartışmayla vakit geçirildiğini söyleyerek, 'Mühendisler de depreme güvenli binalar için yetersiz' dedi. Türkiye'yi sarsan 17 Ağustos depremi, iki yılı geride bırakırken, sarsıntının ardından başlayan tartışmalar halen kamuoyunun gündeminde. Marmara için yeni bir deprem beklentisi var. Bu konuda her kafadan bir ses geldi. Peki, kamuoyunun sağlıklı bilgilendirilmesi ve 'bağımsız' çalışması koşuluyla Başbakanlık genelgesiyle 21 Mart 2000'de kurulan Ulusal Deprem Konseyi neler yapıyor?
31 Temmuz 2001 Radikal

Ege'de sismik araştırma toplantısı 
Yünanistan'ın Selanik kentinde, Ege Denizi'nde çok uluslu sismik araştırmalar yapmaya yönelik hazırlık toplantısı başladı. Türkiye'den TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi, Yunanistan'dan Selanik Aristotelion Üniversitesi, ABD'den Colombia Üniversitesi Doğal Afetler Enstitüsü ve İtalya'dan Bologne Üniversitesi Deniz Jeoloji Ensititüsü bilim adamlarının katıldığı toplantı 3 gün sürecek. Bilim adamlarının, 3 ay sonra İstanbul'da biraraya gelmeyi planladıkları ve burada yapacakları toplantının ardından saha çalışmasına başlamak için Türkiye ve Yunanistan'da ilgili bakanlıklara başvuracakları belirtildi.
31 Temmuz 2001 Akşam

Tarihimizi çaldılar 
Kaçırılan Anadolu kökenli tarihi eserler başka ülkelerin müzelerinde sergileniyor. Anadolu'nun zengin geçmişinin belgesi niteliğinde olan pek çok eser 'tarih hırsızları' tarafından yurt dışına kaçırıldı. Paha biçilmez bu eserler, yasadışı yollardan götürüldükleri Almanya, Rusya, ABD, İtalya, Avusturya, İsviçre, Danimarka, İngiltere ve Fransa'da müzelerin en önemli eserlerini oluşturuyor
31 Temmuz 2001 Akşam

Kutsal güzergah araştırmayı bekliyor 
İzmir'in Selçuk İlçesi'ndeki Meryemana Evi ve Efes antik kenti arasında, Hıristiyan dünyası için önemi bulunan 12 kutsal noktadan üçünün yerinin bilindiği, dokuzunun ise aranmaya devam edildiği belirtildi.
31 Temmuz 2001 Akşam

İnşaat Yönetiminde Bilişim Diploması
İstanbul Teknik Üniversitesi, Bilişim Enstitüsü ve Proje Yönetim Merkezi tarafından, İnşaat Yönetimi ve bu alanda kullanılan bilişim teknolojileri konularında kuramsal ve uygulamayı içeren yaklaşımları bir arada ve bütüncül bir anlayışla sunmak ve yabancı üniversiteler ve özel sektörle işbirliği amaçları etrafında, geçtiğimiz yıl ilk olarak gerçekleştirilen İnşaat Yönetiminde Bilişim (IT Based Construction Management)Yüksek Lisans Programı ilk mezunlarını bu yıl veriyor. İnşaat sektörünün farklı çalışma alanlarında ortaya çıkan uzmanlık konularında artan profesyonel eğitim ihtiyacını karşılamak için tasarlanan program, proje yönetimi ve bilgi teknolojileri alanlarında uzmanlaşma imkanı sunarak mezunlarının yeni ekonomi ve modern yönetim teknikleri konusunda yetişmelerini sağlıyor.
31 Temmuz 2001 Turk.internet.com

Deprem haritası yeniden çiziliyor
Depremzedeler, internet aracılığıyla devlete yardım başvurusu yapabilecek. Bayındırlık Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürü Mustafa Taymaz, Marmara depremi sonrası başka merkezlere göç eden birçok depremzedenin kendileriyle ilgili bilgilere zor ulaştıklarını söyledi. Devlet yardımları ve kredilerinin sürdüğünü anlatan Taymaz, göç eden depremzedelerin kalıcı konutlar ve yardımlar açısından mağdur olmamaları için ‘www.afet.gov.tr’ adresine başvuru yapabileceklerini açıkladı.
31 Temmuz 2001 Milliyet

Kıyılar satışa çıkarılıyor
Kıyı ve sahillerde bulunan dört milyon metrekarelik Hazine arazisi satılacak Turizm sektörüne tahsis edilen kıyı ve sahil kesimindeki araziler, bu araziler üzerinde otel, tatil köyü gibi tesisler kurarak işleten tahsis sahiplerine satılıyor. Turizm Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, Hazine’ye ait taşınmaz malların satışını kolaylaştıran yasa kapsamında kıyı ve sahil bölgesinde bulunan yaklaşık 4 milyon metrekarelik bir alanın, buralardaki tesis işletmecilerine satışı öngörülüyor. Satışı düşünülen alan üzerinde, 110 yatırımcıya ait otel, tatil köyü gibi turizm tesisleri yer alıyor. Bu arazilerin büyük bölümü, üzerinde tesis yaparak işleten yatırımcılara 49 yıllığına kiralanmış bulunuyor.
31 Temmuz 2001 Milliyet

Mimar Kemalettin Moda Merkezi Yılsonunda Açılıyor
Konak Belediyesi'nin, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile başlattığı 1 trilyon liralık proje hızla ilerliyor. Bölgeye gelen yoğunlukla ekonominin canlanacak. Esnaf bu gelirle tarihi binaları da restore edebilecek. Moda Merkezi'ne nadide ağaçlar dikilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Erdal İzgi kardeşimizin göreve geldiğinden bu yana gerçekleştirmeyi düşündüğü Mimar Kemalettin Moda Merkezi'ne destek veriyoruz.
31 Temmuz 2001 Yeniasır

3. pist çıkmazda
Atatürk Hava Limanı'na yapılmakta olan 3. pist, yüzde 90 oranında tamamlanmasına rağmen, özel şirketlere ait hangarlar yüzünden çıkmaza girdi.Atatürk Hava Limanı'ndaki uçak trafiği kapasitesini yüzde 30 oranında artıracak olan ve bu yılın eylül ayında tamamlanması planlanan 3. pist, bağlantı yolları ve apron inşaatı, özel havayolu şirketlerine ait hangarların yeni yerlerine taşınamamaları nedeniyle çıkmaza girdi.3. pist inşaatını üstlenen müteahhit firma Simge İnşaat ve Turizm Limitet Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Sadri Şener, temeli 1998 yılı başlarında atılan Atatürk Hava Limanı 3. pist, bağlantı yolları ve apron inşaatının, yüzde 90 oranında tamamlandığını söyledi.
31 Temmuz 2001 Zaman

4 milyon metrekarelik sahil satılık
Bakanlık, Hazine'ye ait taşınmazların satışına imkan veren yasa kapsamında, turizm sektörüne tahsis edilen ve üzerinde tesisler bulunan 4 milyon metrekarelik sahili satışa çıkarıyor.Turizm sektörüne tahsis edilen kıyı ve sahil kesimindeki araziler, bu araziler üzerinde otel, tatil köyü gibi tesisler kurarak işleten tahsis sahiplerine satılıyor.Turizm Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, Hazine'ye ait taşınmaz malların satışını kolaylaştıran yasa kapsamında, kıyı ve sahil bölgesinde bulunan yaklaşık 4 milyon metrekarelik bir alanın, buralardaki tesis işletmecilerine satışı öngörülüyor. Satışı düşünülen alan üzerinde 110 yatırımcıya ait otel, tatil köyü gibi turizm tesisleri yer alıyor. Bu arazilerin büyük bölümü, üzerinde tesis yaparak işleten yatırımcılara 49 yıllığına kiralanmış bulunuyor.
31 Temmuz 2001 Finansal Forum

Temmuz 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 diğer aylar için

Ürün Tanıtımı

Akın Nalça Tanıtım ve Tasarım'dan PILA Office Sistemleri 
Açık plan ofislerden, çatı arası ve fabrika binalarına kadar esnek mobil ofis üniteleri oluşturmayı amaçlayan bu sistem, iş akışının optimizasyonu ve ofis yenileme masraflannın en aza indirilmesi için modüler düzeniyle her zaman değişime açıktır.

 

Etkinlik

 "Cumhuriyet'in Mekanları, Zamanları, İnsanları" Doktora  Araştırmaları Sempozyumu
son bildiri yollama tarihi:
15 eylül 2001

sempozyum :
29-30 Kasım 2001,
ODTÜ Mimarlık Bölümü

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz