reklam

Haberler
12 Temmuz 2001 Perşembe

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

 Bu çark böyle dönmez
Mevcut koruma mevzuatının Eminönü'nü tükenişe sürüklediğini söyleyen Başkan Kibiroğlu "Bölgenin korunması için özel bir statü çıkarılmalı" diyor
1995 yılında SİT alanı ilan edilen Eminönü için yürürlükteki koruma mevzuatının yetersiz kaldığını söyleyen Belediye Başkanı Lütfi Kibiroğlu, "İlçenin dokusunu korumayı amaçlayan bu uygulama ile Eminönü her geçen gün kimliğinden uzaklaşmaktadır. Bütün kusuru ve eksikliği yasalarda ve uygulayanlarda aramak ne yazık ki Eminönü'nü kurtarmaya yetmiyor" diyor.
11 Temmuz 2001 Sabah

Tarihi eser ticareti serbest olmalı mı?
Koç Holding Yönetim Kurulu Rahmi Koç, "Her şeyde olduğu gibi sanatta da geriyiz. Türkiye’de döviz serbest, içki serbest, sigara serbest. Eski eser de alınsın, satılsın istedik. İhracat için müzelerden izin alınsın dedik. Ama yapamadılar" dedi. Bu görüş, farklı yorumlara neden oldu: Kimi uzman, tarihi eser ticaretinin serbest bırakılmasının kaçakçılığı artıracağını savunurken, kimi de özel koleksiyonculuğun, ülkemizin yararına olacağını söyledi. Tarafların görüşleri şöyle:
12 Temmuz 2001 Milliyet

Burası padişah evi
Fatih'teki Yavuz Sultan Selim Camii'nin avlusuna Sultan Abdülmecit tarafından 1830'lu yıllarda yaptırılan bina bakımsızlıktan dökülüyor.
Abdülmecit'in türbe ziyaretlerinde kaldığı, arada sırada dinlenmek için ikamet ettiği tarihi yapı her geçen gün viraneye dönerken, Vakıflar bölge Müdürlüğü tükenişe seyirci kalıyor.
11 Temmuz 2001 Sabah 

Ytong Satışları Artık "KREDİ KARTI" ve "TAKSİTCARD" ile
38 yıldır Türk Yapı Sektörünün lider kuruluşu Türk Ytong Sanayi A.Ş., Kredi Kartı ve YKB Taksitcard'la satış imkanı ile sektörde yine bir ilke imza atarak, müşterilerine benzersiz hizmetler sunmaya devam ediyor. Sektöründe müşteri hizmetlerine verdiği önem ve daha önce uygulanmamış örnek çalışmaları ile adından sıkça bahsettiren Türk Ytong Sanayi A.Ş., yine yepyeni bir uygulamayı müşterilerinin hizmetine sunuyor.
10 Temmuz 2001 Arkitera

İsrail'den Uşak'a uydukent teklifi
Uşak'ta temaslarda bulunan İsrailli işadamları, 2 bin 500 konutluk uydukent yapmayı teklif ettiler. Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, şehrin yerleşimi hakkında İsraillilere bilgi verdiklerini söyledi.Uşak Belediyesi'nin daveti üzerine çeşitli temaslarda bulunmak için MHP Uşak Milletvekili Armağan Yılmaz ile birlikte Uşak'a gelen İsrailli işadamları, 2 bin 500 konutluk toplu konut projesiyle uydukent kurmak için söz verdiler. Konu hakkında bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Ali Erdoğan, İsrailli heyete, Uşak'ın imar açısından durumunun anlatıldığını, İmar Konut Müdürlüğü teknik elemanlarının konut alanları hakkında bilgiler verdiğini ve 1:5000 ölçekli imar planı üzerinde şehrin gelişme noktalarının gösterildiği bir brifing verilerek yerleşime elverişli alanlar üzerinde değerlendirmeler yapıldığını söyledi.
12 Temmuz 2001 Zaman

Aynalı Çarşı restorasyonu İlk etap tamamlandı
Adına türküler yakılan tarihî Aynalı Çarşı'da restorasyon çalışmalarının ilk etabı tamamlandı ve dört dükkân işletmeye açıldı.Çanakkale Savaşları'nda uğruna türküler söylenen tarihî Aynalı Çarşı'da geçen yıl başlatılan restorasyon çalışmalarının ilk etabı tamamlandı. Tamamlanan çalışmalarla dört dükkân, aslına yakın hale getirilerek işletmeye açıldı. Türkülere konu olan Aynalı Çarşı, devam edecek çalışmalarla aslına uygun hale getirilecek. Asos Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Ümit Serdaroğlu tarafından hazırlanan projede, Aynalı Çarşı'nın özelliklerinin büyük bölümüne sadık kalınıyor. Çanakkale Belediyesi tarafından finanse edilen restorasyon çalışmalarının ilk etabının sonuçlanmasının ardından, dört dükkân işletmeye açıldı.
12 Temmuz 2001 Zaman

Lafarge’den çevre yatırımı
Lafarge Aslan Çimento fabrikası, çevreyi koruma, geliştirme ve ekolojik yapılanma konularında yürüttüğü çalışmalara bir yenisini ekleyerek “3 No’lu Elektrofiltre İyileştirme Projesi” ni hayata geçirdi. Bir yıldır çalışamalrı süren ve 650 bin dolar yatırım yapılarak hizmete sokulan elektrofiltre, bacada toz emisyon değerini 37 mg ile avrupa stanmdartlarının altına düşürüldü.
12 Temmuz 2001 Türkiye

Gayrimenkulde Asya ve Avrupa farkı
İstanbul'un Avrupa ve Asya yakasında gayrimenkul satış fiyatlarında büyük farklılık göze çarpıyor. Dünyanın en büyük gayrimenkul franchising sistemlerinden Re/Max tarafından, Türkiye genelinde ortalama 120 metrekarelik satılık konutların il ve ilçelerdeki fiyatlarının yanı sıra değişim grafiğini de belirlemek amacıyla yapılan gayrimenkul analizine göre, İstanbul'un Avrupa yakasında 120 metrekarelik bir konutun satılık fiyatı 56 milyar ile 173 milyar lira arasında değişiyor. Avrupa yakasında konutun metrekare birim fiyatı 466 milyon liradan başlıyor ve 1 milyar 440 milyon liraya kadar çıkıyor. Gayrettepe'de 775 milyon, Ataköy'de 785 milyon, Levent'te 1 milyar lira olan metrekare fiyatları, Bebek'te 1 milyar 175 milyon, Tarabya'da 1 milyar 440 milyon lira gibi büyük meblağlara ulaşıyor.
12 Temmuz 2001 Hürriyet

Temmuz 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 diğer aylar için

Diyaloğun ilk konuğu Nevzat Sayın'dı, 11 Temmuz 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Nevzat Sayın'ına yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Anket

İstiklal Caddesi Tabela Değişimi

İstiklal Caddesi'nde tabelaların değiştirilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Doğru buluyorum
Yanlış buluyorum
Farketmez
Fikrim yok

         

Bu konu hakkında forumda görüş bildirmek ya da yazılanları okumak için buraya tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz