reklam

Haberler
21 Temmuz 2001
Cumartesi

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Kentlere röntgen
Gecekondulaşmanın izlenmesi, su havzalarının korunması ve doğal afetlere ilişkin bilgilere ulaşılması yüksek çözünürlüklü uzay fotoğraflarıyla kolaylaştı. Kentsel gelişimin izlenmesi ve kontrol altına alınması amacıyla kullanılan uydu fotoğrafları, hızlı kentleşme ve nüfus artışı sonunda tarla ve ekili alanların hızla yok olduğunu gözler önüne seriyor. Bu yöntemle gecekondulaşma, su havzalarının korunması gibi konuların yanı sıra, doğal afetlere ilişkin de önemli bilgilere ulaşılıyor.
21 Temmuz 2001 Radikal

 DİE 1991=100 Temel yıllı bina inşaatı maliyet indeksini açıkladı
DIE istatistiklerine göre 2001 yılı 2.döneminde bir önceki döneme göre %16.5 artış meydana geldi. Bu durumda bir önceki yılın son dönemine göre %37.2, bir önceki yılın aynı dönemine göre %54.8 ve dört dönem ortalamara göre ise %43.7 artış gerçekleşmiştir.
21 Temmuz 2001 DIE

 

TMMOB'den "Demokratik Türkiye, İnsanca Yaşam" Mitingi
Türkiye Mühendis Mimar Odaları Birliği tarafından ülkemizde yaşama geçirilmeye çalışılan Dünya Bankası, IMF programları ve yasaları, her geçen gün geriye giden mühendis, mimar ve şehir plancılarının özlük hakları ve ücretleri, sendikalaşmaları, yapı denetimi ve TMMOB'ne yönelik saldırılar vb. gelişmelere karşı sesimizi yükseltmek, taleplerimizi dile getirmek üzere, 28 Temmuz 2001 Cumartesi günü Ankara'da miting düzenlenecektir.
20 Temmuz 2001 Arkitera

Sibirya'ya beton santralı
Ankaralı Meka Mühendislik, kriz döneminde Sibirya'ya beton santralı kurdu.Ankara’da faaliyet gösteren Meka Mühendislik, Rusya’da iş yapan Koçak İnşaat’la işbirliği halinde Sibirya’da bir beton santralı kurdu. Meka Mühendislik Genel Müdürü Mehmet Kaybal, iç piyasada sıkışan pazar imkanlarına karşı kendilerinin dış pazarlara yöneldiklerini belirterek, “Sibirya’da Kontek İnşaat ile işbirliği halinde komple izolasyonlu ve ısıtmalı bir beton santralını tamamlamaktan mutluyuz. Türkmenistan’da Çalık Holding’e de bir beton santralı teslim ettik, geçen hafta ise kendilerinden ikinci siparişi aldık.” dedi.
21 Temmuz 2001 Zaman

Arazi satışları hafta başında görüşülüyor
Maliye Bakanı Sümer Oral, Hazine arazilerinin satışı için oluşturulan, “Hazine Taşınmaz Malları Satış Koordinasyon Kurulu”nun ilk toplantısını 23 Temmuz Pazartesi günü yapacağını açıkladı.
21 Temmuz 2001 Türkiye

Bina inşaat maliyeti 3 ayda % 54.8 arttı
Bina inşaat maliyetleri, bu yılın Nisan-Mayıs-Haziran aylarını içeren ikinci döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 54.8 oranında artış gösterdi. Devlet İstatistik Enstitüsü’nden (DİE) yapılan açıklamaya göre, bina inşaat maliyetleri bu yılın 2. döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre kalemler bazında, işçilikte yüzde 42, makinede yüzde 51.1, malzemede de yüzde 63.3 oranında yükseldi.
21 Temmuz 2001 Türkiye

Metro şimdi de Haliç’e takıldı!
Bir süre önce tünel kazı çalışmalarına başlanan Taksim-Yenikapı metro hattı, yeni bin engelle karşılaştı. 5 bin 200 metrelik hattın, Haliç’i, Galata ve Unkapanı köprüleri arasına yapılacak 900 metre uzunluğunda yeni bir köprü ile geçmesi planlamıştı. Ancak koruma kurulu bu geçişe izin vermedi. Büyükşehir belediyesi Genel sekreteri Prof. Dr. Adem Baştürk, kurul kararı ile ilgili dün yaptığı açıklamada, “Kurul, Haliç üzerine yapılması planlanan yeni metro köprüsü ile mevcut Unkapanı Köprüsü’nün tek bir köprü olup olamayacağı konusunda teknik bir inceleme yapmamızı istedi.
21 Temmuz 2001 Türkiye

TOBB yarın toplanıyor
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konsey Başkanları yarın İstanbul'da toplanıyor. İstanbul Sanayi Odası'ndan yapılan açıklamaya göre, ekonomik krizin her geçen gün derinleşmesi ve sanayicinin kan kaybının artarak devam etmesi üzerine, TOBB Sanayi Konseyi'ne bağlı sanayi odası başkanları biraraya gelecek. Sanayi Konseyi Başkanı Kemal Çolakoğlu başkanlığında yapılacak toplantıya, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı, Konsey Başkanları, İstanbul, İzmir, Ankara Ticaret Odası ve Ticaret Borsası başkanları da davet edildi. İstanbul Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde yapılacak toplantıda, ekonomideki son gelişmeler ve sanayinin durumunun yanı sıra, krizden çıkış yolları değerlendirilecek. Toplantının ardından, ortak bir açıklama yapılması bekleniyor. 
21 Temmuz 2001 Hürriyet

Viyana yaşanılacak kent
Dünya Bankası'nın yaptığı refah ve gelir dağılımı araştırmasına göre, Avusturya'nın başkenti Viyana, dünyada refahı düzeyi en yüksek kent seçildi. En fazla gelir elde edenlerle en fakirler arasındaki farkın en düşük olduğu Viyana, aynı zamanda yüksek gelir grubunda kişi başına kazancın en fazla olduğu şehir olarak, en yakın takipçileri Norveç, İsviçre ve ABD'nin kentlerini geride bırakıyor. Dünya Bankası'nın "şehir ve bölgesel araştırma" adlı çalışmasına göre Viyana'da fakirlik oranı yüzde 7, Avusturya'nın diğer eyaletlerinde ise yüzde 9.6.
21 Temmuz 2001 Hürriyet

Temmuz 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 diğer aylar için

Ürün Tanıtımı

ALU Teşhir Sistemleri 
Temiz ve modern tasarımları, sınırsız esneklik sunan binin üzerinde modülü ile ALU; mağaza, ofis, kuaför, bar, ev gibi mekanlarda mevcut yapıda herhangi bir delik açmadan uygulanabiliyor.

Etkinlik

 "Cumhuriyet'in Mekanları, Zamanları, İnsanları" Doktora  Araştırmaları Sempozyumu
son bildiri yollama tarihi:
15 eylül 2001

sempozyum :
29-30 Kasım 2001,
ODTÜ Mimarlık Bölümü

Kitap

Architecture Theory Since 1968
by K. Michael Hays (Editor)
 List Price: $35.00
Our Price: $28.00
You Save: $7.00 (20%)

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz