reklam

Haberler
26 Temmuz 2001 Perşembe

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Küçükçekmece Gölü ölüyor
Küçükçekmece Gölü ciddi bir çevre felaketiyle karşı karşıya. Gölde yaşamı ve insan sağlığını tehdit eden canlı organizmaların sayısı hızla çoğalıyor. Su rengi değişen gölde balık ölümleri yaşanıyor. Uzmanlar gölün bu hale gelmesine neden olarak çevredeki yerleşimlerin tüm atıklarının göle boşaltılmasını gösteriyor.Küçükçekmece Gölü’ndeki toplu balık ölümleri üzerine inceleme yapan yetkililer, yaptıkları ölçümlerde suda yaşamın bitmeye yüz tuttuğunu belirlediler. Etrafında yaşayan 1 milyon insanın atıklarının hiçbir arıtılmaya tabi tutulmadan suya bırakıldığı Göl’deki tehlikeli organizmalar, ürettikleri toksinlerle suyu canlılar için yaşanmaz hale getiriyor.
26 Temmuz 2001 NTVMSNBC

İstanbul'a VMS
İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir ilke daha imza atarak Ana arterleri v.m.s. değişken mesaj sistemleriyle donatılıyor. V.M.S değişken mesaj sistemleri geçiş törenleri 27 Temmuz 2001 Cuma günü saat 12.00 de Piyalepaşa ve Beşiktaş Barboros Bulvarlarında yapılacak olan açılış törenleriyle hizmete girecek. Açılış törenlerine tüm İstanbullular davetli.
25 Temmuz 2001 İBB

Nemrut’un gölgesindeki tarih
Adıyaman’da, Nemrut Dağı’nın gölgesinde kalan tarihi mekanların turizme kazandırılması için çalışma başlatıldı. Proje kapsamında, 150 ören yeri turizme açılacak.
26 Temmuz 2001 Türkiye

Mimarlar Odasın'dan Berlin 2002'ye katılım çağrısı!
Uluslararası Mimarlar Birliği UIA'nın 21. Dünya Mimarlık Kongresi 22-26 Temmuz 2002 tarihleri arasında Berlin'de yapılıyor. Kongreye bildiri, afiş, sergi vb. sunumlara katılacaklar için son başvuru tarihi 31 Ağustos 2001 dir. 
24 Temmuz 2001 Arkitera

Yunanistanda 5.7 büyüklüğünde deprem
Yunanistan’ın başkenti Atina’nın 140 kilometre kuzeydoğusundaki Skiros adası açıklarında, Ege Denizi merkezli 5.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi.Atina Yer Bilimleri Enstitüsü, saat 03:21’de geceyarısı meydana gelen depremde can ve mal kaybı olduğuna dair bir bilgi ulaşmadığını duyurdu.
Yunanistan’ın büyük bölümünde hissedilen deprem sonrası bazı yerleşim bölgelerinde halkın korku içinde sokaklara döküldüğü bildirildi.Bu arada Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 7 olarak bildirdi.
26 Temmuz 2001 NTVMSNBC

Kocaeli’nin Aspendos’u
Kocaeli’nin Derince ilçesinde, belediye tarafından yaptırılan 5 bin kişilik dev gösteri merkezi, sanatseverlerin hizmetine giriyor.Belediye Başkanı Halit Atuntaş yaptığı açıklamada, 8 ayda tamamlanan Derince Belediyesi Gösteri Merkezi’nin, bölgedeki benzerlerinden daha modern ve kullanışlı olduğunu savunarak “Marmara Bölgesi, İstanbul’daki Atatürk ve Bostancı Kültür Merkezi’nden sonra üçüncü büyük merkeze sahip oldu” dedi.
26 Temmuz 2001 NTVMSNBC

İnşaat ustalarına sertifika
Düzenlenen meslek kursunu başarıyla tamamlayan inşaat ustalarına sertifikaları, İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi'nde düzenlenen törenle verildi.İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi ile Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'nün birlikte düzenlediği "proje okuma, demir bağlama ve kalıp hazırlama" kursuna katılan 12 usta, sertifika almaya hak kazandı. İlk olan bu kursun süreklilik arzedeceğini, ikinci dönem kursun 30 Temmuz 2001'de başlayacağını ifade eden İnşaat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi Başkanı Kemal Öztürk, "Gayemiz, şehrimizdeki ustaları bilinçlendirmek, inşaatlarda çalışan işçilerimizi eğitmektir. Belediyelerin de bu çalışmalara duyarlı olmalarını ve sınırları içerisinde sertifika almış ustaları çalıştırmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.
26 Temmuz 2001 Zaman

Temel’in ahşap yangın merdiveni
Uzungöl beldesindeki bir otel, Temel fıkrası gibi. Otel işletmecisi Abdülvahap İnan, yörede bulunan tesislerin tamamının ahşap olduğunu, bu yüzden çam ağacından yapılan 3 katlı otelinin yangın merdivenini de çam ağacından yaptırdığını belirterek, “Olası bir yangına karşı her türlü tedbiri aldık. Yangın merdiveni sadece aksesuar” dedi. İnan, birkaç yıl önce “Ahşap yangın merdiveni”nin duyulmasıyla otelinin ilgi görmeye başladığını da anlattı. Merdivenini merak edip görmek isteyen çok sayıda yerli ve yabancı turistin otele geldiğini, yangın merdiveni önünde fotoğraf çektirdiğini bildiren İnan, bu durumun kendilerini sevindirdiğini söyledi.
26 Temmuz 2001 Türkiye

Temmuz 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
            01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 diğer aylar için

Ürün Tanıtımı

ALU Teşhir Sistemleri 
Temiz ve modern tasarımları, sınırsız esneklik sunan binin üzerinde modülü ile ALU; mağaza, ofis, kuaför, bar, ev gibi mekanlarda mevcut yapıda herhangi bir delik açmadan uygulanabiliyor.

Etkinlik

 "Cumhuriyet'in Mekanları, Zamanları, İnsanları" Doktora  Araştırmaları Sempozyumu
son bildiri yollama tarihi:
15 eylül 2001

sempozyum :
29-30 Kasım 2001,
ODTÜ Mimarlık Bölümü

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz