reklam

Haberler
03 Ağustos 2001
Cuma

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

İstanbul'da tarih restore edilecek
İstanbul Valisi Erol Çakır, kentin çeşitli yerlerine yaptığı gezilerde gördüğü atıl durumdaki tarihi eserlerin turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlatılmasını istedi. Bu kapsamda, belirlenen 20 eserle ilgili proje çalışmaları başlatıldı. İstanbul Valiliği İl Özel İdaresi ve Çevre Koruma Vakfı'nca proje çalışmaları, bakım-onarım, restorasyon ve çevre düzenlemeleri için 1 trilyon 452 milyar 111 milyon lira kaynak ayrıldı.
02 Ağustos 2001 Turk.net

Üçüncü pist çıkmazı
Atatürk Havalimanı’nın üçüncü pisti, çevredeki restoranlar ve hangarlar ile paralelindeki piste yakınlığı yüzünden kullanım dışı. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda, Sefaköy - Yeşilköy yönündeki 18 / 36 pistine paralel yapılan üçüncü pist inşaatı tamamlandı ama hizmete giremedi. İhaleyi alan şirket, özel havayolları hangarlarının taşınmamasını gerekçe olarak gösteriyor. Hangar sahipleri ise aksini iddia ederek, pistin uluslararası standartlara uygun olmadığını ileri sürüyor. Dayanakları ise pistle ilgili Bakırköy 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen dava.
03 Ağustos 2001 Milliyet

TCDD, metronun yarısını bitirdi
Aliağa-Cumaovası arasındaki 80 km'lik metro hattının, altyapı çalışmaları 2002 yılında tamamlanacak İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD'nin ortaklaşa gerçekleştireceği Aliağa ile Cumaovası arasındaki 80 km'lik demiryolu hattının metro standartlarına çıkarılması projesinde, elekrifikasyon ve sinyalizasyon işleri yarıya geldi. TCDD Bölge Müdür Yardımcısı Sebahattin Eriş, 150 milyon dolara ihale edilen bu iki çalışmanın 2002 yılı sonunda tamamlanacağını açıkladı.
Büyükşehir Belediyesi'nin de Hazine'nin 340 milyon dolarlık dış krediye için onay vermesinden sonra istasyonları inşa edeceğini ve vagonları alacağını belirten Başkan Ahmet Piriştina şunları söyledi:
03 Ağustos 2001 Yeniasır

Veli Göçer: Yine konut yapacağım
Marmara Depremi’nde, müteahhitliğini ve satışını yaptığı evlerin yıkılması sonucu 168 kişinin ölümünden sorumlu tutulan ve tutuklu olarak yargılandığı davada tahliye edilen Veli Göçer, beraat ettiği takdirde, konut işine yeniden döneceğini bildirdi. Göçer, Konya Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında, Marmara Depremi’nin faturasının suçsuz olduğu halde kendisine çıkarıldığını ileri sürerek, ‘’Suçsuzluğumu kanıtlayacağım ve beraat edeceğim. Beraat edersem konut işine yeniden döneceğim’’ dedi.
03 Ağustos 2001 Türkiye

Darbe üstüne darbe! 
Deprem bölgesine sattığı malzemenin parasını alamayan ve zora düşen sanayicilere bir darbe daha; TOSYA İlçesi'nde üretimini sürdürmeye çalışan 10 Tuğla Fabrikası bir bir kapanırken, bu fabrikalara bir de, Kastamonu İl Özel İdaresi Müdürlüğü tarafından 1 milyar 200 milyon ile 4 milyar 800 milyon lira arasında ödeme emri çıkartıldı. Yaklaşık 2 yıldır zararına çalışan tuğla sanayicileri ödeme emri ile ilgili olan tebligatları alınca şaşkına döndüler. TOSYA Toprak Sanayicileri Odası Başkanı Hüseyin Örü, 'Şu anda Tosya İlçesinde üretimini sürdüren 11 tuğla ve toprak sanayiinden 2 fabrika kapandı, 6 fabrika ise, önümüzdeki ay ortalarında kapanacak, binin üzerinde insanın çalıştığı fabrikalarda çalışan bu insanlar işsiz kalacaklar' diye konuştu.
03 Ağustos 2001 Akşam

Gölcük’te yıkımlar sürüyor
17 Ağustos depreminin merkez üssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde hayat yavaş yavaş normale dönüyor. İlçede, mahkemesi sona eren hasarlı binaların yıkımı bir bir gerçekleştiriliyor. Binaların yıkımı sırasında tepkiler yaşanmıyor değil. Artık böyle manzaralar görmek istemediklerini belirten depremzedeler, mahkemeleri sonuçlandırmakta ağır davranan yetkililere veryansın ediyorlar.
03 Ağustos 2001 Türkiye

Gediz evleri dökülüyor
Kütahya’nın Gediz ilçesine bağlı Eskigediz beldesindeki tarihi evler ilgisizlik yüzünden bir bir yıkılıyor. Salur, Camikebir, Sabırgaze ve İsmet Paşa mahallelerindeki yüzlerce tarihi eve, SİT kapsamında oldukları için tek bir çivi bile çakılamıyor. Eskigediz beldesi sakinleri, “Evlerimizin bakımı için Anıtlar Kurulu’na müracaat ettiğimizde, bürokratik engeller yüzünden 1 yıl bekletildik. Gerekli bakım ve tamiratı yapılmayan evler her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya” dediler. Eskigediz Belediye Başkanı Ekrem Taşkestik ise “Her biri Selçuklu ve Osmanlı döneminin seçkin mimari özelliklerini taşıyan evler tam anlamıyla onarılıp tanıtılsa; Eskigediz, Ege Bölgesi’nin Safranbolu’su olur” dedi.
03 Ağustos 2001 Türkiye

Ticaret Borsası’nda ‘çelik yapı’ tanıtımı
Yapısal Çelik Derneği tarafından Adapazarı Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleştirilen seminerde, ‘çelik’ tanıtımı yapıldı. Katılımın oldukça az olduğu seminerde çelik yapılar ve özellikleri, Adapazarlı müteahhitlere, Türkiye Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yardımcı tarafından tanıtıldı. Çeliğin özellikleri ve kullanım şekilleri ile ilgili bilgiler veren Yardımcı, betonarme ile çelik yapılar arasında bir karşılaştırma yapmanın yanlış olacağını ifade ederek, “Doğru inşa edilen her yapı depreme dayanıklıdır. Yeter ki çelik veya betonarme yapı bulunduğu koşullara, özellikle de zemine göre yapılsın. Esnek ve daha sünek bir malzeme olan çeliğin onarımı çok kolay ve çabuk olduğu için deprem bölgesinde kullanılmasını tavsiye ediyoruz. Çelik, maliyet açısından da çok daha ucuz bir malzeme. Yapım açısından da kısa sürede monte edilebildiği için zamandan da tasarruf sağlanabiliyor” dedi.
03 Ağustos 2001 Türkiye

Prefabrikler kaldırılıyor
Marmara depreminden sonra afetzedelerin barınmaları için yapılan son prefabrikler de kaldırılacak. BOLU'da, Marmara depreminden sonra depremzedelerin barınmaları için kurulan prefabrik konutlar ile konteynırların boşaltılması için depremzedelere bir hafta süre verildi. Bolu Vali Yardımcısı Nevzat Dalkıran, yaptığı açıklamada, depremzedelerin kaldığı prefabrik ve konteynırların boşaltılması için 10 Ağustos Cuma gününe kadar süre verildiğini söyledi.

Ağustos 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
     01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Ürün Tanıtımı

Akın Nalça Tanıtım ve Tasarım'dan PILA Office Sistemleri 
Açık plan ofislerden, çatı arası ve fabrika binalarına kadar esnek mobil ofis üniteleri oluşturmayı amaçlayan bu sistem, iş akışının optimizasyonu ve ofis yenileme masraflannın en aza indirilmesi için modüler düzeniyle her zaman değişime açıktır.

 

Etkinlik

 "Cumhuriyet'in Mekanları, Zamanları, İnsanları" Doktora  Araştırmaları Sempozyumu
son bildiri yollama tarihi:
15 eylül 2001

sempozyum :
29-30 Kasım 2001,
ODTÜ Mimarlık Bölümü

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz