reklam

Haberler
17 Ağustos 2001 Cuma

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

 Adapazarı'nda "Yaşanabilir bir kent" için miting
Adapazarı'nda, "Yaşanabilir bir kent" sloganıyla düzenlenen mitinge katılan binlerce depremzede, sloganlar ve taşıdıkları dövizlerle taleplerini dile getirdi.Adapazarı Gazetesi'nin öncülüğünde 1 ay önce başlatılan ve kentteki diğer gazetelerin de desteklediği "Bulvar Buluşmaları"nda dile getirilen sorunlara çözüm bulunmadığını gerekçesiyle düzenlenen miting için Atatürk Spor Salonu önünde toplanan depremzedeler, Adnan Menderes Caddesi'nden Gar Meydanı'na kadar yürüyüş yaptı
17 Ağustos 2001 Turk.Net 

“Demir Kilise” Haliç’e kayıyor
Tarihi Sveti Stefan Bulgar Kilisesi’nin Haliç’e doğru kayması sonucunda, binanın cephelerinde 2-3 cm.’e ulaşan yırtılmalar oluştu.İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yüksek Mühendis Mimar Prof. Dr. Mete Tapan ile Yüksek Mimar Hasan Kuruyazıcı, 19. yüzyılın sonlarında, Viyana’da prefabrike olarak üretildikten sonra Haliç kıyısında Balat’a monte edilen “Demir Kilise” hakkında, “Bir yapı monografisi” isimli bir kitap hazırladı.
17 Ağustos 2001 NTVMSNBC  

Tedbirsiz bekliyoruz
30 yıl içinde her an olabilecek bir İstanbul depremine karşı 17 Ağustos sonrası alınan önlemler, insan yaşamını korumayı değil, ölümler sonrasında yapılacakları içeriyor. Uzmanlar, can ve mal kaybına karşı güçlendirilmiş ya da yıkılarak yenilenmiş binalar önerirken, devletin önlemleri çadırkent ve mezar alanı belirlemenin ötesine geçemedi.
17 Ağustos 2001 Radikal

Autodesk'in Arazi Çözümleri Yenilendi
Autodesk'in inşaat mühendisliği ve arazi çalışmaları için geliştirdiği yazılım ailesinin AutoCAD 2002 uyumlu son sürümü Release 3 satışa çıktı. Autodesk'in yenilenen arazi çözümlerinin temel yazlımı Autodesk Land Desktop 3 ve daha gelişkin işlevler ile özelleştirilmiş iki ek modülü, Autodesk Civil Design 3 ve Autodesk Survey 3 satışa çıktı. AutoCAD 2002 ve Autodesk Map 5 yazılımlarının tüm özelliklerini içeren bu yazılım ailesi, basit hafriyat hesaplarından, yol, demiryolu, kanal gibi karmaşık projelere kadar tüm arazi çalışmalarında analiz, planlama ve tasarım işlevleriyle güçlü bir çözüm sunuyor.
15 Ağustos 2001 Arkitera

İpekyolu Ala Turca Yayına Giriyor
Çanakkale Seramik ve Kalebodur'un Ana Sponsorluğunu ve organizasyonunu yaptığı, "Çin'den Çan'a Deve Kervanıyla İpekyolu" projesinin belgeseli "İPEKYOLU ALA TURCA" NTV'de yayına giriyor.
15 Ağustos 2001 Arkitera

TMMOB Şehir Plancıları Odası: " İki Koca yıl Oldu Hiç mi Ders Alınmadı?"
Depremin hemen sonrasında yaptığımız açıklamalarda oluşan büyük yıkımın nedenlerini, on binlerce insanımızın kaybedilmesinde sorumlulukları olanları ve onların suçlarının oluşturduğu zinciri tanımlamıştık. Geçen iki yıl boyunca gördük ki suç zincirindeki halkalar kırılmadı sapasağlam yerinde duruyor.
17 Ağustos 2001 Arkitera

UIA 21. Dünya Mimarlık Kongresi Katılım Başvuru tarihi ertelendi
UIA 21. Dünya Mimarlık Kongresi katılım, bildiri ve diğer konulardaki sunuş özetlerinin yollanması için olan son başvuru  tarihi 31 Ağustos 2001 tarihi iken 15 Ekim 2001 olarak değiştirildi.  Mekan ve Kimlik Plenium'da yer aldığı için, bu konu ile ilgili özet yollanması istenmemektedir. Başvurular sadece Forum ve Proje Atölyelerine ve poster için yapılmaktadır.
17 Ağustos 2001 Arkitera

Ekim sonunda konutlarınız hazır
"Bize 38 bin 500 kişi konutumu devlet yapsın diye başvurdu. Biz ise devlet olarak 23 bin 200 konut yaptık" diyor Koray Aydın ve ekliyor: "14 bin 500 konut teslim edildi. Gecikme yüzde 10 düzeyinde. Bunun da nedeni ekonomik krizler ama iki ay içinde anahtar teslimlerini tamamlayacağız"
17 Ağustos 2001 Milliyet

Kalıcı konutlara şikayet
42 bin depremzede ailenin başını sokacağı kalıcı deprem konutlarının oturulamaz halde teslim edilmeleri depremzedeleri zora soktu.17 Ağustos depreminde yaklaşık 4 bin 500 konutun yıkıldığı, bir o kadar evin de ağır hasar gördüğü Gölcük'te evini kaybeden mağdurlardan sadece biriydi Halit Turgut. 42 bin hak sahibi gibi Halit Turgut ve ailesi de konutların vaat edilen Kasım 2000'de teslim edilmemesiyle ilk hayal kırıklığını yaşar. Saraylı Konutları'ndan kendisine verilen daireye gittiğinde ikinci kez yıkılır. Evin pencereleri kırık, kapıları ters takılmış, tavanları sıva tutmamış, evin duvar ve kolonları da gözü rahatsız edecek kadar eğri bir vaziyettedir. Turgut'un evinin bulunduğu etabı yapan müteahhit firma, yaşanan ekonomik krizin inşaat sektörüne yansıması nedeniyle iflas etmiş, kalan işleri Bayındırlık Bakanlığı'nın personeli devralmıştı.
17 Ağustos 2001 Zaman

Depreme karşı "kaliteli beton " için güçbirliği
Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği, Türkiye Hazır Beton Birliği ve Türkiye Prefabrik Birliği deprem sonrası oluşabilecek hasarları en aza indirmek amacıyla kaliteli beton üretimini sağlamak için güç birliği yapma kararı aldılar.Üç Birliğin başkanlarınca imzalanan deklarasyonda, dünyada deprem ve yangına karşı en dayanıklı yapı malzemesinin beton olduğu gerçeği bir kez daha vurgulanarak, yurttaşların bir yapının inşaatında kullanılan malzemenin kalitesi ve yapının yönetmeliklere uygun olması konusunda özenli davranmaları istendi.
17 Ağustos 2001 Dünya

Pakistan'dan, işini 7 ay önce bitiren Tekser'e baraj ödülü
Tekser, Pakistan'da 150 milyon dolarlık sulama kanalı projesini, sözleşme tarihinden 7 ay önce tamamladı. Bunun üzerine Pakistan hükümeti Tekser'e, 220 milyon dolarlık Ghomal Baraj projesini üstlenme teklifinde bulundu.Dünyanın önde gelen müteahhitlik firmalarından Tekser, Pakistan'da imza attığı 150 milyon dolarlık sulama kanalı projesini, sözleşme tarihinden 7 ay önce tamamladı. Pakistan, ülkemizi içinde bulunduğu ekonomik krize rağmen başarıyla temsil eden Tekser'e, 220 milyon dolarlık Ghomal Baraj projesini üstlenme teklifinde bulundu. Önünde 15 günü olan Tekser'in ihaleye girmesi, Eximbank'ın vereceği kredi desteğine bağlı.
17 Ağustos 2001 Hürriyet

Müteahhit Sezer'i bekliyor
Bayındırlık ve İskân Bakanlığı tarafından hazırlanarak Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan Fiyat Farkı Kararnamesi'ne dönük çalışmalar tamamlanarak onay için Köşk'e gönderildi.Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onaylamasının ve Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek olan kararname, kamu dahil idarelerde ihaleleri yapılmış ve yapılacak işlerde, ihale usul ve şekillerine göre fiyat farkı hesabında uygulanacak esasları düzenliyor.
17 Ağustos 2001 Radikal

Deprem kredileri nerelere harcandı?
Türkiye’nin, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi sonrasında, çeşitli ülke ve uluslararası mali kuruluşlardan, yaklaşık 3.5 milyar ABD Doları tutarında kredi temin ettiği bildirildi.Hazine Müsteşarlığı’ndan yapılan açıklamada, söz konusu kredilerin, deprem bölgesinde genel olarak, konut inşaat ve yeni konut alanlarına altyapı şebekeleri bağlantıları, kanalizasyon ve içme suyu şebekeleri, yeni hastane inşaatları ve sağlık birimlerinin rehabilitasyonu, ilköğretim okulu inşaatları, demiryolu ve karayolu başta olmak üzere, ulaştırma sistemlerinin rehabilitasyonu ile küçük ve orta boy işletmelere finansman desteği sağlanması amacıyla kullanıldığı belirtildi.
17 Ağustos 2001 NTVMSNBC

İhale Yasası’nda son aşamaya gelindi
Ulusal Program’daki taahhütlerin başında gelen İhale Yasası’nda son aşamaya gelindi. Yasanın Ekim ayında Meclis’e sunulması bekleniyor. Son çalışmaları yapmak üzere Dünya Bankası ve AB’den uzmanlar gelecek.Avrupa Birliği’ne uyum çalışmaları çerçevesinde Ulusal Program’daki taahütlerin en önemlilerinden olan Devlet İhale Yasası ile ilgili çalışmalar sona aşamaya geldi. Taslak çalışmalarında tüm devlet ihalelerinin Başbakanlık bünyesinde oluşturulacak İhale Kurulu tarafından yapılması öngörülüyor.
17 Ağustos 2001 NTVMSNBC

Birgi Evleri Efes’te sergileniyor
Ressam Ege Mine’nin sergisi 16-31 Ağustos tarihleri arasında Efes Arkeoloji Müzesi Hikmet Gürçay Sanat Galerisinde.Ege Mine, şu an koruma altına alınmış bir sit alanı olan “Birgi Kenti” nin geleneksel Türk Evlerini, sokaklarını, mimarisini ve günümüze kadar kalmayı başarabilmiş tarihsel yapılarını, çesmelerini, nakış-nakış işlenmiş sembollerini konu edindiği resimlerini 16-31 Ağustos tarihleri arasında Efes Arkeoloji Müzesi Hikmet Gürçay Sanat Galerisinde sergiliyor.
17 Ağustos 2001 NTVMSNBC

Borusan stoğu ihracatla eritti 
Caterpillar iş makinalarının Türkiye temsilciliğini yürüten Borusan Makina, kriz nedeniyle biriken stoklarını ihracat yoluyla eritti. Caterpillar da, distribütörünün elindeki makinaları geri alarak destek oldu.Borusan Makina, kriz nedeniyle elinde kalan iş makinası stoklarını ihracat yoluyla eritti. Caterpillar iş makinalarının inşaat ve madencilik sektörlerinde kullanılan iş makinalarının satış, pazarlama, yedek parça ve servis hizmetlerini sunan Borusan Makina, Kazakistan, Azerbaycan Türkmenistan ve Gürcistan gibi gelişen Türk Cumhuriyetleri'ne de iş makinaları pazarlıyor.
17 Ağustos 2001 Finansal Forum

Ağustos 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
     01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Ürün Tanıtımı

Akın Nalça Tanıtım ve Tasarım'dan PILA Office Sistemleri 
Açık plan ofislerden, çatı arası ve fabrika binalarına kadar esnek mobil ofis üniteleri oluşturmayı amaçlayan bu sistem, iş akışının optimizasyonu ve ofis yenileme masraflannın en aza indirilmesi için modüler düzeniyle her zaman değişime açıktır.

 

Etkinlik

 "Cumhuriyet'in Mekanları, Zamanları, İnsanları" Doktora  Araştırmaları Sempozyumu
son bildiri yollama tarihi:
15 eylül 2001

sempozyum :
29-30 Kasım 2001,
ODTÜ Mimarlık Bölümü

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz