reklam

Haberler
10 Ağustos 2001 Cuma

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Galata Köprüsü’ndeki dükkanlar boş kaldı
Ekonomik krizin ve ihaleye dolarla çıkılmasının, dükkanların % 60’ının boş kalmasında etkili olduğu belirtiliyor.İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümeni tarafından geçen ay 104 dükkanın kiraya verilmesi için açılan ihalede, dükkanlardan 42’si kiraya verilirken, 62’si boş kaldı. Metrekaresine, Boğaz ve Haliç manzarasına göre 250 ile 4 bin 650 dolar arasında değişen muhammen bedelle çıkılan ihalede, 42 dükkan, 405 ile 10 bin 600 dolar arasında değişen oranlarda 3 yıllık süre için kiralandı. 
10 Ağustos 2001 NTVMSNBC

1500 yıllık kilise
Büyükorhan ilçesinde, Marmara Bölgesi'nde tabanı mozaikle döşenmiş tek örnek olan 1500 yıllık Bizans kilisesi bulundu. Derecik Köyü yakınlarındaki kilise, tarlasını sürmek isteyen çiftçinin, traktörüne takılan taşları incelemesiyle ortaya çıktı. Arkeologlar, yaklaşık 1 metre derinlikte doğu-batı yönünde kurulmuş kiliseye ulaşmayı başardı. Kilise tabanı tamamen ortaya çıkartılırken, zeminin renkli mozaik taşlarıyla bezendiği ve bunun Marmara Bölgesi'nde rastlanmayan bir tarz olduğu belirtildi.
10 Ağustos 2001 Radikal

Müteahhit eylemi
Geciken fiyat farkı kararnamesi için Başbakanlığa gelen müteahhitler Bakan Hüsamettin Özkan'la görüşemeyince alkışlı protesto eylemi yaptı. Başbakanlık geçim sıkıntısı çeken vatandaşların ardından bu kez müteahhitlerin protesto eylemine sahne oldu. Fiyat farkı kararnamesinin çıkarılmasını isteyen müteahhitler, Devlet Bakanı Hüsametin Özkan ile görüşemeyince alkışlı protesto eylemi gerçekleştirdi, bir müteahhit kalp krizi geçirdi.
10 Ağustos 2001 Milliyet

Kayaköy nasıl yok olur?
Fethiye Belediyesi, 2 bine yakın tarihi Rum evinin bulunduğu Kayaköy'ün 'mücavir alan' ilan edilmesi için çaba sarf ediyor. Bunun anlamı Kayaköy'ün çarpık yapılaşmaya ve ranta açılması. Fethiye Belediyesi'nin tarihi Kayaköy'ü 'mücavir alan'a dahil etmek için Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'na başvuruda bulunması üzerine, bölge halkı karşı kampanya başlattı.
10 Ağustos 2001 Radikal

Kriz, inşaatı kötü vurdu 
TMB Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Sever, konut ve sanayi yatırımlarının durması nedeniyle ekonomik krizden en çok inşaat sektörünün etkilendiğini belirterek, özellikle Şubat krizinin ardından yapılan zamlarla fiyatların 2 kat arttığını kaydetti. Sever, umutsuz olduklarını dile getirerek, “Yıl sonuna kadar sektörde yüzde 10’luk bir küçülme olacak.” dedi. Konut yapımına ağırlık veren sektörde, insanların alım gücünün düşmesi ve krizin henüz atlatılamaması nedeniyle yapılan evlerin satılamayacağı yönünde bir endişe bulunduğunu vurgulayan Sever, konut yapımının bu nedenle çok azaldığını, bunun, sektördeki olumsuzluğu daha da artırdığını ifade etti.
10 Ağustos 2001 Türkiye

Konut müjdesi 
Hükümet, dar gelirlilerin ev sahibi olabilmesi amacıyla düğmeye bastı. Devlet Bakanı Faruk Bal, ucuz arsa ve konut üretimi çalışmalarına hız verildiğini açıkladı. Ecevit başkanlığında beş bakandan oluşan Yüksek Konut Kurulu’nun, önümüzdeki günlerde ilk toplantısını yapacağı bildirildi. 
10 Ağustos 2001 Türkiye

Bakan Bal: Bir hafta içinde 6 bin 388 konut depremzedelere teslim edilecek 
Devlet Bakanı Faruk Bal, yarın Gölcük'te 3 bin 568 konutun hak sahiplerine teslimi için bir tören düzenleneceğini belirterek, 14 Ağustos'ta Hereke'de 980 konutun, 17 Ağustos tarihinde de İzmit'te 2 bin 820 konutun hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.
09 Ağustos 2001  Dünya

5 yıldızlı kiralık ofis
Conrad İstanbul, işdünyasına beş yıldızlı hizmet verecek ofislerini hizmete açıyor. Conrad İstanbul binası içinde bulunan Business & Conference Center eylül ayında tam kapasite ile hizmet vermeye başlayacak. Ofislerde yer alacak firmalar için bir ofiste bulunması gereken her türlü ayrıntı düşünülmüş. 20 metrekareden 53 metrekareye kadar olan değişik büyüklükteki ofislerin aylık ücreti bin 500 ile 3 bin dolar arasında değişiyor.
10 Ağustos 2001 Akşam

Söğütlü, Praktiker Türkiye Müdürü
Praktiker Türkiye Genel Müdürlüğü'ne Babür Söğütlü atandı. Türkiye'deki faaliyetine 1997 yılında başlayan Alman yapı market zinciri Praktiker, İstanbul'daki Kartal ve Ümraniye şubelerinin yanı sıra Ankara, Gaziantep, Adana ve İzmir'deki marketleriyle Türk tüketicisiyle buluştu. Praktiker Türkiye'nin Genel Müdürü olan Söğütlü, ekonomik krize rağmen market zincirine yeni halkalar ekleneceğini ve Praktiker'in yapı marketçilik alanındaki önder konumunu daha belirgin biçimde ortaya koyacağını söyledi.
10 Ağustos 2001 Akşam

“Fiyat Farkı Kararnamesi tamam”
TOBB Müteahhitlik Hizmetleri Sektör Kurulu Toplantısı sona erdi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Yaklaşık 3.5 aydır bekleyen fiyat farkı kararnamesinin Pazartesi günü açıklanacağının müjdesini almak hepimizi çok memnun etmiştir” dedi.Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, önümüzdeki hafta Pazartesi günü fiyat farkı kararnamesinin çıkacağını bildirdi. TOBB Müteahhitlik Hizmetleri Sektör Kurulu Toplantısı sona erdi.
10 Ağustos 2001 NTVMSNBC

Yabancılar ev peşinde
Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapan yabancıların sayısı devalüasyon sonrası arttı. Dövizdeki değer artışına karşın emlak fiyatlarının yerinde sayması Türkiye'yi 'ucuz pazar' haline getirdi. Devalüasyonun etkisi ile ucuzlayan İstanbul'daki ve sahil kesimindeki gayrimenkullere yabancıların talebi arttı. Fiyatlar 35 bin mark (21 milyar 630 milyon lira) ile 500 bin dolar (689 milyar lira) arasında değişiyor.Türkiye'nin sahil şeridinin yabancıların gözdesi haline geldiğini belirten Re/Max Türkiye Genel Müdürü Murat Goldstayn, kasım ayında başlayan ve şubat ayında yaşanan gelişmeler sonucu Türk Lirası'nın döviz karşısındaki değerinin düşmesiyle birlikte yabancıların Türkiye'deki gayrimenkullerle eskisinden daha fazla ilgilenmeye başladıklarını söyledi.
10 Ağustos 2001 Radikal

Tepe Grubu bürokratik engeli aştı İnşaat sonbaharda
İçinde alışveriş merkezi, yurt ve sosyal tesislmerin bulunacağı Öğrenci Köyü Projesi için gereken ruhsat alındı. Tepe Grubu'nun Ege Üniversitesi Kampusu içinde yaptırdığı Öğrenci Köyü Projesi'nin karşısında bürokratik engel kalmadı. İnşaatını durduran Bornova Belediyesi aleyhinde açılan davaları kazanan E.Ü. ve Tepe Grubu, Öğrenci Köyü için gereken ruhsatı da aldı. Bornova Belediye Başkanı Cengiz Bulut, "Ruhsatlarını iptal etmiştik. Ancak mahkeme kararı ortada. Artık ruhsatlarını bizden aldıklarına göre inşaata devam edebilirler" dedi.
10 Ağustos 2001 Yeniasır

İzmir Metrosu'na özürlü asansörü
32 engelli asansörü ile 23 merdivenin montajı başlıyor. Bornova ile Üçyol arasındaki 11.2 kilometrelik güzergahta geçen yıl Nisan ayında hizmete giren İzmir Metrosu'ndan Eylül sonundan itibaren engelliler ile merdiven çıkamayan yaşlılar ve hastalar da yararlanabilecek. 10 metro istasyonunda kullanılacak 32 engelli asansörü ile 23 yürüyen merdiven için yapılan ihaleyi 3 milyon 289 bin dolar karşılığında Alman Thyssen firması kazandı. Almanya'da üretilen özürlü asansörleri ve merdivenler Eylül ayı başından itibaren ilk önce Konak İstasyonu ile Halkapınar İstasyonu'na monte edilecek. Daha sonra ise Bornova, Hilal, Üçyol, Bölge, Sanayi ve Çankaya istasyonlarında montaj yapılacak. İki yıl önce asansör ve merdivenleri Hazine garantili dış kredi ile yapmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi, bir sonuç alamayınca 5 milyon dolarlık bu projenin bedelini kendi kaynaklarından karşıladı.
10 Ağustos 2001 Yeniasır

Ağustos 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
     01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Ürün Tanıtımı

Weber Markem'den Yepyeni Bir Derz Dolgusu: Derzer Fermacolor Prestij

Canlı ve dekoratif 10 farklı rengiyle mimari çözümler için estetik özgürlük getiren derz dolgusu , yüksek performansı ile de yapılarda uzun ömürlü ve kalıcı uygulamalara olanak sağlıyor.

Etkinlik

 "Cumhuriyet'in Mekanları, Zamanları, İnsanları" Doktora  Araştırmaları Sempozyumu
son bildiri yollama tarihi:
15 eylül 2001

sempozyum :
29-30 Kasım 2001,
ODTÜ Mimarlık Bölümü

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz