reklam

Haberler
14 Ağustos 2001 Salı

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Profesörler arasında Truva savaşı çıktı
Türkiye'nin tarih hazinesi Truva, Alman bilim adamlarının arasını açtı. Truva'da kazı çalışmaları yapan Tübingen Üniversitesi Antik Çağ Kürsüsü Başkanı Manfred Korfmann ile aynı üniversitesin tarih profesörü Frank Kolb arasında yeni bir ‘‘Truva Savaşı’’ çıktı. İki ünlü profesör arasında başlayan bilimsel tartışma, Prof. Kolb'ün Truva'yı eski çağın en önemli medeniyet merkezi ilan eden Prof. Korfmann'ı şarlatanlıkla suçlaması üzerine alevlendi. Truva'da 1988 yılından beri kazılar yapan Prof. Korfmann, meslektaşını Truva'ya davet etti ve konuyu yerinde incelemesini teklif etti.
14 Ağustos 2001 Hürriyet

Prof. Dr. Ahmet Ercan Jeofizik Mühendisleri Odası adına Yapı denetimi uygulama yönetmeliğini kınıyor 
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Yüksek Fen Kurulu Başkanlığı, yeni 17 Ağustos'lara çağrı niteliğindeki yeni yapı denetim uygulama yönetmeliğini hazırladı. 1999 yılında yaşanan, büyük acılarla bütün dünyanın izlediği deprem yıkıntıları arasındaki yaşamını yitirmiş insan görüntüleri hala gözlerimizin önündeyken, Bakanlık yaptığı düzenlemelerle eskiye dönüşü öngören yönetmelikler çıkarmaya hazırlanıyor. 
11 Ağustos 2001 Arkitera

Klima fiyatları patladı: % 180
Fiyatlarındaki aşırı yükselme nedeniyle, ev ve büro tipi klimaların satışları geçen yıla göre yaklaşık yüzde 30 oranında düştü. Orta gelir grubuna hedeflenen düzeyde satış yapamayan firmaları, turizm sektörü kurtardı. Devlet İstatistik Enstitüsü’nün (DİE) toptan eşya fiyatları endeksine göre, klima fiyatları Temmuz ayı itibariyle yıllık yüzde 180.5 oranında, aylık bazda da yüzde 32.6 oranında artış gösterdi. 
14 Ağustos 2001 Akşam

'Köy kalmak istiyoruz' 
Belediyenin tarihi evleriyle ünlü Kayaköy'ü mücavir alan içine sokma çalışması, halkı ayaklandırdı SERT TEPKİ GÖSTERDİLER FETHİYE Belediyesi, Yunanistan'la hazırlanan ortak proje ile Dünya Dostluk ve Barış Köyü yapılması planlanan Kayaköy'ü mücavir alan içine alarak imara açmak için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na başvurdu. Belediyenin girişimi Kayaköy'de sert tepki yarattı. Bez afiş ve ilanları köy giriş-çıkışına asan köylüler, 'Kayaköy bizim genç kızımız. Belediyeye vermeyiz' dedi
14 Ağustos 2001 Akşam

Toprak, sanata dönüşecek 
Tepebaşı Belediyesi'nin koordinatörlüğünde; Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi, Kılıçoğlu ve Başak Kiremit gibi kuruluşların ortaklığı ve Kültür Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen 1. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu yarın başlıyor. DÜNYADA ilk kez düzenlenecek olan 'Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu'ne ev sahipliği yapacaklarını belirten Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, şunları söyledi: 'Geleneksel pişmiş toprağı sanatsal yönden değerlendirmek, üretim ve sanayinin gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. 21 gün sürecek sempozyuma 5'i yabancı 10 sanatçı katılacak ve Eskişehir toprağından heykeller yapacak.'
14 Ağustos 2001 Akşam

Çimentoya zam
Çimento fiyatlarına yüzde 8 oranında zam yapıldı. Bir torba çimento 3 milyon lira oldu. Torbalanmış 1 ton çimentonun fabrika satış fiyatı 42 milyon 500 bin liradan 46 milyon liraya çıktı.Dökme çimentonun tonu da 41 milyon 500 bin liradan 45 milyon liraya yükseldi. Daha önce perakende 2 milyon 750 bin liraya satılan 50 kilo ağırlığındaki 1 torba çimento ise yapılan son zamdan sonra 3 milyon lira oldu.
14 Ağustos 2001 Zaman

Âfet Yönetimi Merkezi binası hazır
Türkiye'nin en büyük, dünyanın en ileri teknolojisine sahip İSKİ bünyesindeki İstanbul Afet Yönetim Merkezi binası hizmete hazır.Bir yıl gibi kısa bir sürede yapılan ve 3,5 trilyona mal olan Afet Yönetim Merkezi, 16 Ağustos'ta düzenlenecek bir törenle hizmete açılacak. Merkez, sadece İstanbul için değil, gerektiğinde çevre iller için de hizmet verebilecek. Afet Yönetim Merkezi hakkında bilgiler veren İSKİ Genel Müdürü Prof.Dr. Veysel Eroğlu, binada İstanbul Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve 1. Ordu Komutanı olmak üzere 3 makama ait suit oda yapıldığını bildirerek, muhtemel bir afet durumunda şehrin en üst idarecilerinin tek merkezden çalışmaları koordine edeceğini belirtiyor.
14 Ağustos 2001 Zaman

Topkapı Sarayı’na yıldırım düştü
İstanbul’da dün yarım saat süren sağanak yağış sırasında Topkapı Sarayı Müzesi yıldırım tehlikesi atlattı. Paratonerlerin etkisiz hale getirdiği yıldırım, müzenin haberleşme sistemini etkiledi.İstanbul’da dün saat 14.00 sıralarında başlayan sağanak yağış sırasında Topkapı Sarayı Müzesi’ne yıldırım düştü. Paratoner sistemi sayesinde yıldırım etkisiz kalırken, müzenin bazı bölümlerinde haberleşme sistemlerinde arızalar oldu. Müze yetkililerinin yaptığı inceleme sonucu, yıldırımın başka bir tahribata neden olmadığı belirlendi. Müzede, bu olağandışı gelişme üzerine normalde 19.00 olan ziyaret saati sonu, 17.00’ye çekildi.
14 Ağustos 2001 NTVMSNBC

Kalıcı konut komedisi
Marmara depreminin üzerinden iki yıl geçmesine karşın konut sorunu hâlâ sürüyor. Bölgede kalıcı konut yapımını üstlenen kurumlardan Dünya Bankası'nın finanse ettiği konutların büyük bölümü tamamlanırken, yapımını Bayındırlık Bakanlığı'nın üstlendiği kalıcı konutlar bitmek bilmiyor. Bakanlığın inşaatlarına başlanmayan konut projeleri olduğu kaydedilirken, hak sahiplerine anahtarları teslim edilen konutlardaki eksiklikler de tepkilere neden oluyor.
14 Ağustos 2001 Milliyet

Sapanca kıyı şeridine deprem incelemesi
Sakarya'nın Sapanca İlçesi göl kıyısı şeridinde, 17 Ağustos depreminin yarattığı kayma ve zemin sıvılaşmasını tespit için başlatılan çalışma tamamlandı. Çalışmayı yürüten teknik heyete taşeronluk hizmeti veren Insotek firmasının proje sorumlusu Jeoloji Mühendisi Mehmet Bora Teoman, 17 Ağustos depreminde göle doğru kayan ve uzun zaman sular altında kalan Sapanca kıyı şeridinin son durumu ile zemin sıvılaşmasının hangi kriterlerde olduğunu tespit etmeye çalıştıklarını söyledi. Yaklaşık 1 ay süren çalışmada, 15 ayrı bölgede 10 metre derine inilerek sondaj yapıldığını anlatan Teoman, şu bilgiyi verdi:
14 Ağustos 2001Hürriyet

Ağustos 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
     01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Ürün Tanıtımı

Weber Markem'den Yepyeni Bir Derz Dolgusu: Derzer Fermacolor Prestij

Canlı ve dekoratif 10 farklı rengiyle mimari çözümler için estetik özgürlük getiren derz dolgusu , yüksek performansı ile de yapılarda uzun ömürlü ve kalıcı uygulamalara olanak sağlıyor.

Etkinlik

 "Cumhuriyet'in Mekanları, Zamanları, İnsanları" Doktora  Araştırmaları Sempozyumu
son bildiri yollama tarihi:
15 eylül 2001

sempozyum :
29-30 Kasım 2001,
ODTÜ Mimarlık Bölümü

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz