reklam

Haberler
22 Ağustos 2001 Çarşamba

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Türkiye Hazır Beton Birliği'nin İnternet Sitesi Yenilendi: İnşaatınıza En Yakın Beton Santralını Artık İnternetten Bulabileceksiniz
1998 yılından bu yana internet üzerinde yayınlanmakta olan Türkiye Hazır Beton Birliği Web Sitesi ( www.thbb.org ) , baştan sona yenilenerek, yeni tasarımıyla yayınlanmaya başladı. Türkiye'de, doğrudan hazır beton sektörüne yönelik olarak yayınlanan, bu konudaki en kapsamlı, en güncel ve doğru bilgilerin elde edilebileceği site olan THBB Web Sitesi, İngilizce ve Türkçe olmak üzere iki dilde yayınlanıyor.
21 Ağustos 2001 Arkitera

Sürat treni sahipsiz kaldı
Ulaştırma Bakanı Vural önceki gün bir basın ordusuyla incelemelerde bulunduğu Ayaş Tüneli şantiyesinde 'Ankara-İstanbul Sürat Demiryolu' projesine son verdi.1 milyar dolar kaynağın gömüldüğü 'Ankara-İstanbul Sürat Yolu' projesiyle ilgili geçmiş hükümetlerin ulaştırma bakanları topu zamanın cumhurbaşkanları ve başbakanlarına attı Yapımına 1975 yılında başlanan ve devlete 1 milyar dolara mal olan, 25 yılda 19 hükümet ve 25 bakan eskiten 'Ankara-İstanbul Sürat Demiryolu' projesine dönemin ulaştırma bakanları da sahip çıkmadı. Ulaştırma Bakanı Oktay Vural'ın, "Teknolojisi hızlı trene uygun değil. Nereden başladığı nereye gideceği hesaplanmadan milyonlarca dolar harcanmış. Ben böyle bir projeye para harcamam" diyerek nokta koyduğu, İstanbul-Ankara Sürat Demiryolu ile birlikte milyonlarca doların toprağa gömülmesi sorumluluğuna sahip çıkan olmadı.
22 Ağustos 2001 Radikal

35 ülkeden 354 mimar proje hazırlamak için başvuruda bulundu
Mimarlar İzmir için yarışıyor Alsancak Limanı ile Turan arasında kurulacak yeni İzmir için projeler 20 Kasım'a kadar teslim edilecek Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina: "Bu proje İzmir'in kaderini değiştirecek. 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları'nı Koruma Kurul'u tarafından tescillenen binalar korunacak. Bunun dışında yapılaşma yoğunluğu verilecek. Böylece Kemeraltı ve Çankaya nefes alacak."
22 Ağustos 2001 Yeni Asır

Autodesk CAD Overlay 2002 çıktı
AutoCAD içerisinde taranmış çizimler, haritalar, hava ve uydu fotoğrafları kullanmak, bunları vektöre çevirmek ve projeleri zenginleştirmek için kullanılan Autodesk CAD Overlay yazılımının son sürümü çıktı. Her türlü mühendislik, mimarlık ve tasarım projeleri üretenler, raster verilerle çalışma gereksinimi duyarlar. Autodesk'in bu gereksinime yanıt vermek için geliştirdiği Autodesk CAD Overlay'in son sürümü 2002 satışa çıktı. 
20 Ağustos 2001 Arkitera

İstanbul'a Mega yatırım
Kriz yüzünden kamu ve özel sektörde yatırımların azaldığı bir dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2002 yılında 1 katrilyon 291 trilyon 215 milyar lira yatırım yapma kararı aldı. Büyükşehir Belediyesi'nin önümüzdeki yıl altyapı, hizmet, rekreasyon, satın alma, spor ve ulaşım alanlarında uygulayacağı, 404'ü yeni olmak üzere toplam 928 projeyi içeren '2002 Yılı Yatırım Programı' belli oldu. Programa göre, kentteki yatırımlar için gelecek yıl toplam 1 katrilyon 291 trilyon 215 milyar lira harcanması öngörülüyor. Bunlar arasında en fazla yatırım, 864 trilyon 934 milyar lira ile ulaşım alanında yapılacak.
22 Ağustos 2001 Zaman

Müteahhit Pekin olimpiyatlarına talip 
Türkiye, tüm dünyanın ilgisini üzerine toplayan Çin pazarına girmeye çalışıyor. Eylül ayında DEİK öncülüğünde bir işadamı heyeti Çin'in çeşitli eyaletlerinde temaslarda bulunacak.Türkiye, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) öncülüğünde Çin'e çıkarma yapmaya hazırlanıyor. 1980'deki 44 milyar dolarlık dış ticaret hacmini 2000'de 474 milyar dolara çıkaran, son beş yılda ortalama yüzde 8 büyüme kaydeden, olimpiyat oyunlarını alan, mobil telefon pazarında dünya lideri olan Çin, birçok ülke gibi Türk iş dünyasının da iştahını kabartıyor. 15 - 23 Eylül tarihleri arasında Çin'e gidecek 20 kişilik işadamı heyeti, özellikle inşaat faaliyetleri konusunda ikili temaslarda bulunacak.
22 Ağustos 2001 Finansal Forum

Ytong'dan yenilik
Ytong sektörde bir ilke daha imza atarak Kredi Kartı ve Taksitcard ile satış başlattı. Taksitcard'lı satışlarda müşterilere özel indirimler ve 3 taksitte ödeme imkanı sunuluyor. Türk Ytong Sanayi AŞ Genel Müdürü Fethi Hinginar, Ytong'da yeniliklerin süreceğini belirtti.
22 Ağustos 2001 Akşam

Günay İnşaat Romanya'da havalimanı terminali inşa edecek
Günay İnşaat, Romanya'nın Braşov Uluslararası Havalimanı ve Terminallerinin Komple Yapımı ve şehrin 22-27 km olması öngörülen çevreyolu projesiyle ilgili anlaşmaları Romen makamlarıyla imzaladı. Günay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Günay projenin toplam tutarının 120 milyon dolara ulaşacağını söyledi.
22 Ağustos 2001 Akşam

Çamlıca'ya yeni TV kulesi
Çamlıca TV Kulesi ve Entegre Tesisleri, en fazla 30 yıl süreyle işletme karşılığında inşa ettirilecek. İşin ihalesi 25 Eylül 2001 tarihinde. Daha önceki yıllarda da sık sık gündeme gelen Çamlıca TV Kulesi ve Entegre Tesislerinin ihalesi 25 Eylül 2001 günü saat 14.00’te kapalı teklif almak suretiyle yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İntifa ve üst kullanım hakkı karşılığı inşa ettirilecek olan Tesisler için en fazla 30 yıl süreyle işletme hakkı verilecek.
20 Ağustos 2001 İBB

Habaş’a izin yok 
Habaş Sınai ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi A.Ş.’nin Büyükçekmece İlçesi Yakuplu Belediyesi sınırları içinde yapmak istediği LPG Dolum tesisi Çevre Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirilmesi ve Planlama Genel Müdürlüğü tarafından oluşturulan Çevresel Etki Değerlendirmesi Komisyonu’na (ÇED) takıldı. Toplu konutlara sadece 250 metrelik bir mesafede kurulması planlanan 10 bin ton kapasiteli LPG Dolum Tesisi ile ilgili olarak İhlas Marmara Evleri sakinleri, Marincity yöneticileri, sivil toplum örgütleri ve mahalle muhtarlarının yoğun tepkileri sonuç verdi. Çevre Bakanlığı, ilgili bakanlık ve genel müdürlükler ile akademik çevrelerin katılımıyla oluşturulan ÇED komisyonu, tesislerin yapımı için “olumsuz görüş” belirtti. Karar Çevre Bakanlığı Müsteşarı Ender Pakdemir imzasıyla 07 Ağustos 2001 tarihli resmi yazı Habaş ve ilgili kurumlara gönderildi.
22 Ağustos 2001 Türkiye

Restorasyon tam gaz 
Trabzon'un kültür varlığı Sumela Manastırı'nın restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmaları, turist akınına rağmen devam ediyor. Kültür Bakanlığı'nın devam ettirdiği iç mekan restorasyonunun tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.
22 Ağustos 2001 Akşam

Mevlana Caddesi yayaların!
Konya'da Mevlana Caddesi'ni taşıt trafiğine kapatmayı öngören proje kapsamında, caddedeki otoparklarla minibüs ve taksi durakları boşaltılmaya başlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Özkafa, Mevlana Caddesi Projesi kapsamında, tarihi Alaaddin Tepesi'nden başlayarak Bedesten Çarşısı ile Mevlana Müzesi'ne kadar olan alanda yeni düzenlemelere başlandığını belirtti.
22 Ağustos 2001 Akşam

Nemrut'un uzaydan röntgeni çekilecek
Nemrut Dağı'nının zirvesindeki tümülüsün içinde nelerin bulunduğu ve Kommagene Kralı 1. Antiochus'un mezarının hangi konumda olduğu, en son teknoloji ile tesbit edilecek. Tümülüsün uzaydan fotoğrafları çekilecek ve lazer tekniği ile taranarak mezarın şu anda hangi şekilde olduğu belirlenecek.
22 Ağustos 2001 Hürriyet

Nemrut’a destek 
Akbank ve American Express Company, Kültür Bakanlığı’nın denetimi ve izniyle Uluslararası Nemrut Vakfı tarafından yürütülecek ve Dünya Anıtlar Fonu tarafından uygulanacak olan Nemrut Konservasyon Projesi’ne finansal destek sağlayacak. Konuyla ilgili olarak, Adıyaman’ın Kahta ilçesinde bir yuvarlak masa toplantısı yapıldı. Geniş kapsamlı bir girişim olarak Uluslararası Nemrut Vakfı tarafından Kültür Bakanlığı’ndan alınan özel bir izinle başlatılan Nemrut Projesi aynı zamanda American Express’in önerisiyle dünya kültürel mirasını korumak amacıyla Dünya Anıtları Gözlem Programı’nı yürüten Dünya Anıtlar Fonu’nun listesine de alındı.
22 Ağustos 2001 Türkiye

İzmir Saat Kulesi 
Koleksiyonumuzun nadide parçalarından biri de, 1901 yılında İzmir'de basılmış bir kartpostal... Osmanlı Postanesi'nin Şadırvanaltı Bürosu'ndan gönderildiğini üzerindeki puldan anlıyoruz... Fotoğrafın boşluğunda 'jübile' nedeniyle basıldığını belirten bir ibare de yer alıyor. 'Jübile' sözcüğü batı dillerinde yıldönümü karşılığı kullanılıyor, bizdeki gibi profesyonelliğin bitirilmesi anlamında değil... Buradaki jübileden kastedilen ise Osmanlı Padişahı Abdülhamit'in tahta çıkışının 25. yıldönümü...
22 Ağustos 2001 Akşam, A.Nedim Atilla

Tarihi cami vatandaş desteğiyle restore ettiriliyor 
Nevşehir'de Damat İbrahimpaşa tarafından yaptırılan tarihi Kurşunlu Camisi'nde, restorasyon çalışmalarına başlandı. Nevşehir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Nevşehirli Damat İbrahimpaşa tarafından 1727 yılında, Mimar Sinan'ın kalfalarından Serkis Kalfa'nın öğrencisi Mehmet Ağa'ya yaptırılan Kurşunlu Camisi'nde, restorasyon çalışmalarına başlandığı bildirildi.
21 Ağustos 2001 Turk.net

Ağustos 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
     01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Ürün Tanıtımı

Beksa'dan Beton Donatısı İçin Çelik Teller: DRAMIX®
Harç içerisinde eriyebilen torbalarda satılan Dramix, beton harcı içerisine karılma sırasında katılır. Harcın içerisine homojen bir şekilde dağılır ve başka herhangi bir yük taşıma donatısına gerek kalmadan kullanılabilen bir beton elde edilir.

Etkinlik

 "Cumhuriyet'in Mekanları, Zamanları, İnsanları" Doktora  Araştırmaları Sempozyumu
son bildiri yollama tarihi:
15 eylül 2001

sempozyum :
29-30 Kasım 2001,
ODTÜ Mimarlık Bölümü

Kitap

The Story of Architecture
by Jonathan Glancey, Norman Foster, Sir Norman Foster
List Price: $29.95
Our Price: $23.96
You Save: $5.99 (20%)
Hardcover - 240 pages 1 Amer Ed edition (October 1, 2000)
Avg. Customer Rating: 5.0 out of 5 stars

Kitap

Timber Construction for Architects and Builders
by Eliot W. Goldstein, Eliot E. Goldstein, Elliot W. Goldstein
Our Price: $59.95
Hardcover - 480 pages (November 13, 1998)

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz