reklam

Haberler
28 Ağustos 2001 Salı

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Dünya Miras Listesi'nde Türkiye 
UNESCO'nun hazırladığı listeye bugüne kadar dokuz yeri kayıt ettiren Türkiye, UNESCO'ya yeni bir geçici liste gönderdi. Gönderilen listede 16 adet yeni yer bulunuyor.Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı'nın (UNESCO) Dünya Miras Sözleşmesi'ne 1983 yılında imza atan ve bugüne kadar 9 yeri Dünya Miras Listesi'ne kaydettiren Türkiye, UNESCO'ya yeni bir geçici liste gönderdi. Kültür Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün çalışmaları çerçevesinde, Türkiye'nin Dünya Miras Listesi'nde daha fazla kültürel ve doğal varlıkla temsil edilebilmesi için gerekli olan geçici liste (endikatif liste) ve listede yer alan varlıklara ilişkin dosyalar hazırlanarak, UNESCO Genel Müdürü Koichiro Matsuura'ya sunuldu.Sunulan geçici listede aralarında Mardin Peyzaj alanı, Sümela Manastırı, Ahlat eski yerleşimi ve mezar taşları da olmak üzere 16 yeni yer bulunuyor.
28 Ağustos 2001 Finansal Forum

İşte depremin gazını alan makine
İtalyan, Rus, Yunan ve İsrailliler'den oluşan bir bilim grubu fayların stresini alacak alet üzerinde çalışıyor
İtalyan bilim adamı Valerio De Rubeis başkanlığındaki uluslararası bir ekibin geliştirdiği deprem makinesi sayesinde küçük depremler yaratılarak büyük depremler önlenecek! Deprem makinesi yeryüzüne 'masaj' yaparak dünyanın 'stresini' azaltacak, gazını alacak. Bu amaçla yeryüzünün derinliklerine elektrik verilerek, yeraltında yapay sarsıntılar yaratılacak. Böylece büyük depremlere yol açan basınç büyümeden ortadan kaldırılacak. İşte bu çarpıcı fikrin ilginç bir öyküsü var...

27 Ağustos 2001 Sabah

Maltepe'nin sarayı kullanıma açılacak
Maltepe Küçükyalı'da bulunan tarihi Bryans Sarayı, Maltepe Belediyesi tarafından kültür merkezine dönüştürülerek hizmete açılacak. Tarihi yapının belediyeye devri ile ilgili Anıtlar Kurulu'nun iznini aldıklarını belirten Maltepe Belediye Başkan Vekili Sinan Gedik, "Röleve çalışmaları ve eserin tüm restorasyon maliyetlerini belediyemiz üstlenmeye hazır. Devir işlemleri ile ilgili son sözü Kültür Bakanlığı söyleyecek. Bakanlıktan da olumlu yanıt aldığımız takdirde çalışmalara hızla başlanacak ve tarihi yapı müze, tiyatro salonu, el sanatları fuar alanı olarak hizmet verecek. Maltepe ihtiyacı olan bir kültür merkezine kavuşacak" dedi.
27 Ağustos 2001 Sabah

İnşaat Yönetiminde Bilişim
İTÜ Proje Yönetim Merkezi ve İTÜ Bilişim Enstitüsü; 2000 2001 eğitim yılında başlayan ve özellikle inşaat sektöründe yönetici düzeyinde çalışan kişilere yönelik olarak tasarlanan İNŞAAT YÖNETİMİNDE BİLİŞİM isimli Y. Lisans programı yürütmektedir. Hafta içi hergün 19:00-22:00 saatleri arasında yapılan program, Proje Yönetimi ve Bilgi Teknolojileri alanlarında uzmanlaşmayı olanak sağlıyor.
23 Ağustos 2001 Arkitera

İki yılda 42 bin konutun ‘önemi’ havaya gidiyor
Sap ile samanı birbirine karıştırmayalım. Depremde konutları yıkılanlara iki yıl içinde 42 bin konutluk çağdaş yerleşim bölgeleri inşa etmek bir başarıdır. Türkiye’den önce benzer büyüklükte deprem felaketi yaşamış olan başka ülkelerde bunun benzeri yok. Ama ne yazık ki, bu başarılı projeyi gerçekleştiren Bayındırlık Bakanlığı’nın belli bölümleri ve uygulamaları ile ilgili olarak "yolsuzluk soruşturmaları" başladı.
28 Ağustos 2001 Milliyet - Güngör Uras

Sanayi Haliç'ten özür diliyor
İlk ayağı, 1994'te Haliç'te, 12. yüzyıla ait Bizans yapısına dayanan Lengerhane'de açılmıştı.Rahmi Koç, bu müzeyle, Türkiye'de sanayi müzesi kuran ilk sanayici oldu. O tarihten itibaren kafasına koyduğunu adım adım uyguladı ve ortaya müzenin ikinci ve daha büyük bölümü çıktı. İkinci bölüm, 140 yıllık Hasköy Tersanesi'nin yerine oturdu. Rahmi Koç, 40 yılda biriktirdiği eserleri, şimdi iki ayrı bölümden oluşan müzede sergiliyor. Koç, müzenin açılışından önce Emel Armutçu'yla yaptığı söyleşide, ‘‘Bu iş benim adrenalinimi yükseltiyor, keyif alıyorum’’ diyor. Koç'un Haliç'le ilgili başka projeleri de var. Eğer genişlemelerine izin verilirse, müzenin başka ayaklarını da kurmayı planlıyor.
28 Ağustos 2001 Hürriyet

Birleşmiş Milletler, "12. Dünya Temiz Hava ve Çevre Kongresi"nde İzmir'de Hava Kalitesi ve Kent Gelişimi Projesi'ne Çevre Ödülü verilmesini kararlaştırdı
İzmir'in hava kalitesi ve kentin gelişim politikalarını belirlemek amacıyla hazırlanan "İzmir'de Hava Kalitesi ve Kent Gelişimi" projesinin, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ödüle layık görüldüğü bildirildi. Ege Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Alman Hannover Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve EÜ`nin işbirliği ile hazırlanan projenin, Güney Kore'nin Başkenti Seul'de başlayan ve 31 Ağustos'a kadar sürecek "12. Dünya Temiz Hava ve Çevre Kongresi"nde BM tarafından 2001 yılı Çevre Ödülü ile ödüllendirileceği belirtildi.
28 Ağustos 2001 Yeniasır

Ege'de mobilya sektöründe yaprak dökümü 
Ege Bölgesi'ndeki mobilya sektöründe yaprak dökümü yaşanıyor. Üretici ve satıcı toplam bin mobilya firmasından 250'sinin kapandığı Ege Bölgesi'nde, bu sayının 2001 yılı sonunda 400'e ulaşacağı tahmin ediliyor. İç pazardaki daralmayı ihracat ile aşmaya çalışan firmalar, bu nedenle fuar tanıtımlarına ağırlık verdiler. Bu kapsamda İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası, Libya, Fas ve Tunus'ta İzmir Mobilya Fuarı'nı düzenlemeye hazırlanıyor. Ayrıca Ege Bölgesi Sanayi Odası'na bağlı 10 üretici firmada yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen mobilya fuarlarına ortak stand ile katılıyorlar.
27 Ağustos 2001 Dünya

Engelliye 75 milyon dolarlık otel 
Sunrise otelleri ile Türk turizme hizmet veren Filamingo Turizm ve Yatırım, Bodrum'da engelliler için otel kuruyor. 75 milyon dolara mal olacak bin 200 yataklı otel, kriz ortamı aşıldığı takdirde, iki yılda tamamlanacak Alanya, Side ve Manavgat'taki üç Sunrise oteli ile Türk turizmine hizmet veren Filamingo Turizm ve Yatırım A.Ş., sadece engelliler ve 65 yaş üstü yaşlılara hizmet verecek otel projesi ile dünyada ve Türkiye'de bir 'ilk'e imza atmaya hazırlanıyor. 75 milyon dolara mal olacak bin 200 yataklı otelin kriz ortamı aşıldığı takdirde iki yılda tamamlanması bekleniyor.
28 Ağustos 2001 Finansal Forum

Sahilde dev proje 
Mersin'de 12 belediyenin atık su sorunu, 48 kilometre uzunluğundaki hatla çözümlenecek.MERSİN'in Davultepe beldesinden başlayıp Kızkalesi'ne kadar olan 48 kilometrelik sahildeki 12 belediyenin çevre ve kanalizasyon sorunlarını çözmek amacıyla kurulan 'İçel Sahil Bandı Belediyeleri ve Katı Atık Hizmetleri Birliği' ikinci toplantısını yaptı. Bir ilçe ve 11 belde belediyesi tarafından kurulan birliğin amacının, belediyelerin atıksu ve katı atık sorunlarını bir proje havzası şeklinde birlikte, kısa vadede ve kalıcı bir şekilde çözmek olduğu vurgulandı.
28 Ağustos 2001 Akşam

Demiryolu şart 
Trabzon Limanı'na demiryolu bağlantısı olmamasının, transit nakliyatı düşürdüğü bildirildi. TABZON İhracatçılar Birliği (TİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, özellikle yük taşımacılığında maliyetin düşük, mal güvenliğinin de fazla olmasının, demiryolu taşımacılığına olan talebi artırdığını ifade etti. Karadeniz'in en büyük limanı olan ve BDT üyesi ülkelere taşımacılıkta avantajı bulunan Trabzon Limanı'na demiryolu bağlantısının bulunmadığını da hatırlatan Gürdoğan, şöyle devam etti:
28 Ağustos 2001 Akşam

Frigya Vadisi'nde sanat esintisi 
Eskişehir - "1. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu" çerçevesinde Frigya Vadisi'nde bir sanat etkinliği gerçekleştirildi. Eskişehir Tepebaşı Belediyesi koordinatörlüğünde ve Kültür Bakanlığı'nın desteğiyle 15 Ağustos-5 Eylül arasında düzenlenen Sempozyum programı çerçevesinde Eskişehir'den ve çevre köylerden gelen yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik, Yazılıkaya (Midas Anıtı) ve Kırkgöz mağaralarının bulunduğu mekanda yapıldı.
27 Ağustos 2001 Turk.net

Alacahöyük, gün ışığına çıkıyor 
Anadolu geçmişinin aydınlanması amacıyla Atatürk'ün isteği üzerine 1935 yılında kazılmaya başlayan Alacahöyük'te son yıllarda arkeolog ve jeofizikçilerin ortak çalışmalarıyla sonuca ulaşmakta önemli aşama kaydedildi.
26 Ağustos 2001 Turk.net

Aizanoi: "Küçük Efes" 
Çavdarhisar - Kütahya'nın Çavdarhisar İlçesi yakınlarındaki Aizanoi antik kentinde kazı çalışmalarını sürdüren Alman Arkeolog Prof. Klaus Rheidt, ortaya çıkarılan antik kenti "küçük Efes" olarak nitelendirdi.
27 Ağustos 2001 Turk.net

Zeytintaşı Mağarası'nda restorasyon 
Serik - Antalya'nın Serik İlçesi'nde taş ocağı çalışmaları sırasında ortaya çıkarılan Zeytintaşı Mağarası'nda restorasyon çalışmalarına başlandı.
27 Ağustos 2001 Turk.net

Depremzedeler dairelerini satıyor
Geri ödemelerde güçlük çekeceğini düşünen depremzedeler, kalıcı konutlarını ucuz fiyat karşılığı devrediyor. 'Teslim sözleşmesi'nde 'tapu verilene kadar satılamayacağı' belirtilmesine rağmen, çok sayıda konut rantçılara satıldı.Marmara depreminde sevdiklerinin yanı sıra evlerini barklarını, eşyalarını kaybeden depremzedeler, iki yılın soğuğunu sıcağını çadırlarda, prefabrike konutlarda, barakalarda geçirdiler. Sıcak, sağlıklı yuvaya kavuşmak için kalıcı konutların bitirilmesini sabırla beklediler. Umutlar ağır aksak da olsa gerçekleşmeye başladı ve 'hak sahipleri' konutlarına kavuşmaya başladılar.
28 Ağustos 2001 Zaman

Ağustos 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
     01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Ürün Tanıtımı

Karma Design'dan Avustralya Tasarımları 
Farklı tasarımlarda mobilya, aydınlatma ürünü ve dekorasyon objesini biraraya getiren bu heyecan verici koleksiyon, gerek çalıştığınız, gerekse yaşadığınız ortamlara uyumu ile sizi de şaşırtacak.


Etkinlik

 "Cumhuriyet'in Mekanları, Zamanları, İnsanları" Doktora  Araştırmaları Sempozyumu
son bildiri yollama tarihi:
15 eylül 2001

sempozyum :
29-30 Kasım 2001,
ODTÜ Mimarlık Bölümü

Kitap

Building Type Basics for Museums (Building Type Basics Series)
by Arthur Rosenblatt, Stephen A. Kliment (Editor)
 Our Price: $69.95

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz