reklam

Haberler
08 Ağustos 2001 Çarşamba

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Sayılarla İstanbul
Türkiye’nin birinci büyük sehri konumundaki Istanbul, egitimden sagliga, medyadan spora kadar hemen hemen bütün alanlarda ülkenin nabzini elinde tutuyor. Toplam ihracat ve ithalatin yariya yakin bölümü Istanbul’dan gerçeklestirilirken, ülke nüfusunun 8’de biri de burada yasiyor. Inançlarin kavsak noktasi olan Istanbul’da 2 bin 562 cami, 215 mescit, 40 kilise ve 16 sinagog bulunuyor. Kentte 205 yayinevi ve kitabevi faaliyet gösteriyor. Istanbul’da telefon abone sayisi ise 4 milyona yakin.
07 Ağustos 2001 İBB

Sarıgül 5 çayında projelerini anlattı
Nişantaşı'nda cephe yenileme çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Teşvikiye Atiye Sokak'taki bir kafede düzenlenen 5 çayında, semt sakinlerine ve esnafa gerçekleştireceği düzenlemeleri anlattı. Bulvar kafeleri oluşturacakları, aydınlatma sistemini yenileyeceklerini, granit taşları döşeyip peyzaj çalışmaları gerçekleştirecekleri sokaklara İtalya'daki sokakların görüntüsünü kazandıracaklarını söyleyen Sarıgül "Nişantaşı, İstanbul'un çekim merkezi olacak" dedi. Sarıgül'ün projelerini ilgiyle dinleyen sokak sakinleri ve esnaf, şimdiye kadar gerçekleştirilen çalışmalardan memnun olduklarını hatırlatarak, "Hizmet yarışınızda sonuna kadar arkanızdayız. Yapacağınız düzenlemeleri önceden bizlere aktardığınız için de teşekkür ederiz" diye konuştu.
08 Ağustos 2001 Sabah

Çin’den Türk inşaat girişimcilerine çagrı
Çinli yetkililer, 2008 yilinda Pekin’de yapilacak olimpiyat oyunlarinin Türk insaat malzemeleri sektörü için de firsat oldugunu belirttiler. Dis Ticaret Müstesar Yardimcisi E.Haluk Ayhan dün Pekin’de Çin Dis Ticaret ve Ekonomik Isbirligi Bakani Yardimcisi Ming An ile görüstü. Ming An, Türkiye’den ithalati desteklediklerini belirterek, 2008 yili olimpiyatlarinin özellikle insaat malzemeleri sektöründe Türk girisimciler için rekabet sansi saglayacagini kaydetti.
08 Ağustos 2001 Türkiye

Nuh Tufani'nin izini Karadeniz'de arıyor
Amerikali ve Bulgar bilim adamlari, Nuh Tufani'nin izlerini aramak için 15 Agustos'ta Sinop'a geliyor. Uzmanlar 8 bin yil önce göl olan Akdeniz'in Karadeniz'i istila etmesinin Nuh Tufani olup olmadigini arastiracak. Destanlar ve dini kitaplarda geçen Nuh Tufani'nin Karadeniz'de meydana gelip gelmedigi arastirilacak. Ünlü arastirma kurulusu National Geographic Society'nin finanse ettigi ABD'li ve Bulgar bilim adamlari 15 Agustos'ta Sinop'ta çalismaya baslayacak.
08 Ağustos 2001 Akşam

Sismik-1 gemisi yeniden Marmara'da
Güney Marmara'da deprem arastirmalarini sürdüren MTA Sismik-1 arastirma gemisi, yeni bir çalismanin baslangici için Gemlik'e demir atti. Marmara Denizi'ndeki fay hatlarina, OBE adi verilen, uydu baglantili sismolojik aletleri yerlestirecek olan MTA Sismik-1, Gemlik'te ikmal yaptiktan sonra denize açilacak. Sismik-1'in yerlestirecegi 37 parçadan olusan aletler, fay hareketlerinin uydu araciligiyla takibini saglayacak.
08 Ağustos 2001 Akşam

Eni, Bakü-Ceyhan'a da göz kırpıyor
Mavi Akim Projesi'ni yürüten Eni S.p.A.'nin CEO'su Vittorio Mincato, Bakü Ceyhan Petrol Boru Hatti Projesi'ne katilma niyetlerini Haziran ayinda açikladiklarini hatirlatarak, "Hala ilgili oldugumuzu bir kez daha belirtiyorum. Bu projeye girmek istiyoruz" dedi.
08 Ağustos 2001 Dünya

‘Topkapı Şehir Park’ hayata geçiyor
Esenler’e taşınan Anadolu ve Trakya otogarlarının yanı sıra tarihi “bit pazarı” ile tanınan Topkapı ve çevresinde kurulacak “Topkapı Şehir Parkı Projesi’nin uygulanmasına başlandı.Büyükşehir Belediyesi Projeler Daire Başkanlığı, İstanbul’un tarihinde önemli bir yere sahip olmasına karşın, yıllarca süren ihmal sonucu istenmeyen görüntülere sahne olan ve kent içi fonksiyonelliğini yitiren Topkapı ile civarının düzenlenmesi amacıyla “Topkapı Şehir Parkı Projesi”ni hazırladı.
08 Ağustos 2001 NTVMSNBC

Ağustos 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
     01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Ürün Tanıtımı

Akın Nalça Tanıtım ve Tasarım'dan PILA Office Sistemleri 
Açık plan ofislerden, çatı arası ve fabrika binalarına kadar esnek mobil ofis üniteleri oluşturmayı amaçlayan bu sistem, iş akışının optimizasyonu ve ofis yenileme masraflannın en aza indirilmesi için modüler düzeniyle her zaman değişime açıktır.

 

Etkinlik

 "Cumhuriyet'in Mekanları, Zamanları, İnsanları" Doktora  Araştırmaları Sempozyumu
son bildiri yollama tarihi:
15 eylül 2001

sempozyum :
29-30 Kasım 2001,
ODTÜ Mimarlık Bölümü

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz