reklam

Haberler
24 Ağustos 2001 Cuma

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Türkiye Hazır Beton Birliği'nin İnternet Sitesi Yenilendi: İnşaatınıza En Yakın Beton Santralını Artık İnternetten Bulabileceksiniz
1998 yılından bu yana internet üzerinde yayınlanmakta olan Türkiye Hazır Beton Birliği Web Sitesi ( www.thbb.org ) , baştan sona yenilenerek, yeni tasarımıyla yayınlanmaya başladı. Türkiye'de, doğrudan hazır beton sektörüne yönelik olarak yayınlanan, bu konudaki en kapsamlı, en güncel ve doğru bilgilerin elde edilebileceği site olan THBB Web Sitesi, İngilizce ve Türkçe olmak üzere iki dilde yayınlanıyor.
21 Ağustos 2001 Arkitera

Boğaz'da 'tüp' devri
Ulaştırma Bakanı Oktay Vural Boğaz'da tüp geçit inşasına start verdi. Marmaray Tüp Geçit Projesi müşavirlik sözleşmesi imzalandı. Tüp geçitle, çevre katledilmeden Boğaz geçilecek Ulaştırma Bakanı Oktay Vural, İstanbul trafiğini rahatlatmak amacıyla, 'Marmaray Tüp Geçit Projesi'ne start verdi. 'Marmaray Demiryolu Boğaz Tüp Tüneli ve Gebze-Halkalı Yüzeysel Metrosu' adlı projenin müşavirlik sözleşmesinin Japon JPIC kuruluşuyla yapıldığını belirten Bakan Vural, Maliye Bakanlığı'nın sözleşmeyi imzalamasının ardından inşaat ihalesinin yapılacağını açıkladı.
24 Ağustos 2001 Radikal

Nemrut Dağı'na lazerli makyaj
Adıyaman Valisi Halil Işık, arkeolojide ilk kez Türkiye'de ve Nemrut Dağı ören yerinde kullanılan lazer teknolojisi sayesinde, tanrı heykelleri ve diğer eserlerin restorasyon çalışmasının, orijinaline uygun yapılacağını söyledi.
Işık, gazetecilerle birlikte Nemrut Dağı ören yerine giderek, 2 bin 150 metre yükseklikte lazer teknolojisi ile yapılan çalışmaları inceledi. 2000 yıllık heykeller, kum taşından yapılmış kabartmalar ve Kral Antiochos'un tümülüsünü lazer teknolojisi ile tarayıp bilgisayar ortamına aktaran sistem sayesinde, eserlerin 3 boyutlu çizim ve görüntülerinin elde edildiğini söyleyen Işık, "Bu çalışma ile dev tanrı heykelleri ve diğer eserlerin orijinaline uygun yapısı ortaya çıkacak, restorasyon ve koruma çalışmalarına ışık tutulacak" dedi.

23 Ağustos 2001 Sabah

Autodesk CAD Overlay 2002 çıktı
AutoCAD içerisinde taranmış çizimler, haritalar, hava ve uydu fotoğrafları kullanmak, bunları vektöre çevirmek ve projeleri zenginleştirmek için kullanılan Autodesk CAD Overlay yazılımının son sürümü çıktı. Her türlü mühendislik, mimarlık ve tasarım projeleri üretenler, raster verilerle çalışma gereksinimi duyarlar. Autodesk'in bu gereksinime yanıt vermek için geliştirdiği Autodesk CAD Overlay'in son sürümü 2002 satışa çıktı. 
20 Ağustos 2001 Arkitera

İnşaat Yönetiminde Bilişim
İTÜ Proje Yönetim Merkezi ve İTÜ Bilişim Enstitüsü; 2000 2001 eğitim yılında başlayan ve özellikle inşaat sektöründe yönetici düzeyinde çalışan kişilere yönelik olarak tasarlanan İNŞAAT YÖNETİMİNDE BİLİŞİM isimli Y. Lisans programı yürütmektedir. Hafta içi hergün 19:00-22:00 saatleri arasında yapılan program, Proje Yönetimi ve Bilgi Teknolojileri alanlarında uzmanlaşmayı olanak sağlıyor.
23 Ağustos 2001 Arkitera

İpekyolu Ala Turca Yayında ...
Çanakkale Seramik ve Kalebodur'un Ana Sponsorluğunu ve organizasyonunu yaptığı, "Çin'den Çan'a Deve Kervanıyla İpekyolu" projesinin belgeseli "İPEKYOLU ALA TURCA" NTV'de yayına girdi.
23 Ağustos 2001 Arkitera

Eski New York Metrosu "Suni kayalık" oluyor
ABD'nin New York kentinde artık kullanılmayan metrodan "kurtulmak" için ilginç bir yol bulundu: Vagonlar okyanusa atılarak "suni kayalıklar" oluştulacak. New Yorklulara hizmetini tamamlayan ve kullanımdan kaldırılan eski metronun vagonlarının bir bölümü New York'un 220 kilometre güneyindeki New Jersey'de bulunan Cap May açıklarında Atlantik Okyanusu'nun sularına atıldı.
23 Ağustos 2001 Turk.net

Daskyleion kazıları 
Balıkesir'in Bandırma ilçesine bağlı Ergili köyündeki "Daskyleion" antik kentinin bulunduğu alanda kaçak kazı yapan define avcılarının parçaladığı parfüm kabı, uzun çabalar sonucu eski haline getirildi.
23 Ağustos 2001 Turk.net

Datça'nın en eski yerleşim alanı günışığına çıkarılıyor 
Datça Yarımadası'nın en eski yerleşim yeri olan Burgaz Örenyeri'nde, arkeolojik kurtarma kazılarının, bu yılki bölümünün başladığı bildirildi. Burgaz Örenyeri Kazı Heyeti Başkanı ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Numan Tuna, ölçümlerde, bugünkü toprak seviyesinin 2 metre altında, İ.Ö 5. yüzyıla tarihlenen bir antik yerleşim verilerinin ele geçirildiğini bildirildi.
23 Ağustos 2001 Turk.net

Fay gerçek, tedbirler hemen
Marmara Denizi'nde deprem riski taşıyan iki büyük fay bulunduğunu açıklayan TÜBİTAK, deprem güvenliği projelerinin bir an önce hayata geçirilmesini istedi.TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi, uluslararası işbirliği ile Marmara Denizi'nde yapılan araştırmaların sonuçlarını bir rapor halinde açıkladı. Raporda, Marmara fayının iki parçalı olarak kırılmasının beklendiği ve İstanbul sahilinde fay hattı bulunmadığı ifade edildi.
24 Ağustos 2001 Zaman

Sayıştay’dan Bayındırlık raporu
Raporda, büyük miktarda kamu kaynağının kullanıldığı bölgede, denetimlerin etkin bir şekilde yapılamadığı, geçici ve kalıcı konutların hedeflenen zamanda tamamlanamadığı, çok sayıda kanun hükmünde kararnameyle de denetim boşluğu yaratıldığı vurgulanıyor.Sayıştay Başkanlığı, Marmara ve Düzce depremleri sonrasında Bayındırlık Bakanlığı’nın bölgedeki faaliyetlerini inceledi. İki ay önce hazırlanan raporda, bakanlığın faaliyetlerini uygun bir şekilde yürütülmesine uygun ortam olup olmadığı ve faaliyetlerin ihtiyaçlara uygun biçimde yürütülüp yürütülemediği sorularına yanıt arandı.
24 Ağustos 2001 NTVMSNBC

Erzurum'da kaleler ve tabyalar onarıma alındı
Erzurum Kültür Müdürlüğü, il ve ileçelerdeki tarihi kaleler ile tabyaları bakım ve onarıma aldı.Başta Erzurum Kalesi çevre düzenlemesi olmak üzere, Oltu, Narman, İspir ve Hasankale kaleleri ile tarihi Askeri Hamam ve Erzurum Tabyaları için 1 trilyon lira ödenek geldiği bildirildi. Kültür İl Müdürü Fehmi Bedir, uzun seriden beri bakım ve onarımdan geçirilmeyen kalelerin yapılarının özelliği bozulmadan özlerine uygun bir şekilde onarılacağını açıkladı. Hasankale Kalesi, Oltu Kalesi, Narman Kalesi ve İspir Kalesi'ni sırasıyla onarımdan geçireceklerini belirten Bedir, Erzurum Kalesi'nin de çevre düzenlemesi için gerekli çalışmaların devam ettiğini bildirdi.
24 Ağustos 2001 Zaman 

Ağustos 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
     01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Ürün Tanıtımı

Nemetschek'ten D-Board
Aynı bir kağıda kalemle çizermiş gibi, artık kalemin bastırılmasına tepki verebilen bir monitör üzerinde çizim yapacaksınız. Çizim ve tasarımın doğal çalışmasına yeni bir boyut...

Etkinlik

 "Cumhuriyet'in Mekanları, Zamanları, İnsanları" Doktora  Araştırmaları Sempozyumu
son bildiri yollama tarihi:
15 eylül 2001

sempozyum :
29-30 Kasım 2001,
ODTÜ Mimarlık Bölümü

Kitap

The Story of Architecture
by Jonathan Glancey, Norman Foster, Sir Norman Foster
List Price: $29.95
Our Price: $23.96
You Save: $5.99 (20%)
Hardcover - 240 pages 1 Amer Ed edition (October 1, 2000)
Avg. Customer Rating: 5.0 out of 5 stars

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz