reklam

Haberler
29 Ağustos 2001 Çarşamba

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

İstanbul demir ağlarla örülüyor
İstanbul'daki ulaşım probleminin çözümü amacıyla kısa, orta ve uzun vadeli programlar hazırlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, toplu taşımacılık sistemine ağırlık veriyor. 2005 yılını hedef alan kısa vadeli projeler tamamlandığında, şu anda %7 olan toplu taşımacılık payı %17'ye yükselecek ve ulaşım problemi %60 oranında çözülecek. 2023 yılına gelindiğinde ise raylı sistem yanında, yeni kavşak ve yol yapımları, ıslah edilecek yollar, koridor düzenlemeleri ve otopark sistemleriyle birlikte İstanbul'un ulaşım sorunu tamamen çözülecek ulaşımdaki raylı sistemin oranı, Paris ve New York'ta olduğu gibi %40 ila %45 oranına çıkacak
28 Ağustos 2001 İBB

Köprü yaşamı müjdeleyecek
İtalyan sanatçı Alberto Garutti'nin Boğaziçi Köprüsü'nde sergileyeceği projesi, birlikte varoluşun ilginç örneklerinden birini İstanbul ile paylaşacak.İstanbul Bienali'nde etkinlikler sokağa taşacak. Uluslararası İstanbul Bienali bu yıl kentin farklı mekânlarında güler yüzlü çalışmalarla sergi salonlarına gitmeyen izleyiciyle de buluşacak. 21 Eylül'de başlayacak 7. Bienal'in sıra dışı mekânlarından biri de Boğaziçi Köprüsü. Pek çok yaşamın sona erişine tanık olan köprü, bienal süresince doğumları müjdeleyecek.İtalyan sanatçı Alberto Garutti'nin 'Sokak Lambaları' isimli projesi, köprünün iki tarafına yerleştirilecek 12 adet lambadan oluşuyor. İstanbul'daki bazı doğumevleriyle bağlantılı olacak lambalar, o an doğan bir bebeğin aramıza katılışını ışıkların yavaşça sönüp tekrar eski parlaklıklarına kavuşmalarıyla haber verecek.
29 Ağustos 2001 Radikal

Gecekondu Dönüşüm Projesi'nde örnek yıkım 
Eyüp İlçesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin arazisini işgal eden 90 adet gecekondu, 29 Ağustos 2001 Çarşamba günü, saat 10.00'da, Belediye­miz Kontrol Dairesi Başkanlığı ve ilçe kaymakamlığı ekiplerince yıkılacaktır. Bu alandaki gecekondu sahiplerine. Belediyemiz Mesken ve Gecekondu İşleri Müdürlüğü 'nce, çok düşük taksitlerle ödenmek koşuluyla birer konut tahsis edilecektir.
28 Ağustos 2001 İBB

UIA Berlin 2002 Dünya Mimarlar Kongresine Katılım için Başvuru Süresi uzatıldı
2002 Yılı Temmuz ayında Berlin’de yapılacak UIA XXI. Dünya Mimarlık Kongresine bildiri, poster vb. sunumlarla katılacaklar için daha önce 31 Ağustos 2001 olarak bildirilen son başvuru tarihi, 15 EKİM 2001’e uzatılmıştır. Kongre konusunda www.mimarlarodasi.org.tr ve www.uia-berlin2002.com internet adreslerinden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
29 Ağustos 2001 Arkitera

Afet Operasyon Merkezi 
Türkiye'nin sık sık doğal afetlerle karşı karşıya kaldığına ve ülkenin yüzde 96'sının farklı derecelerde deprem riski altında olduğuna dikkati çeken Devlet Bakanı Hasan Gemici, tüm Dünya'da 'en büyük afet' olarak tanımlanan Marmara depremi sırasında ve sonrasında insanlık tarihinin en büyük dayanışmasının yaşandığını söyledi. Deprem bölgesinde gurur duyulacak işler yapıldığını anlatan Gemici, "Benim bu söylediklerimden herşeyin dört dörtlük, mükemmel yapıldığı sonucu çıkmamalı. Daha yapacağımız çok iş var. Ama yapılanları da yapılmayanları da doğru bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Sadece yapılmayanları göz önüne çıkarıp, herkesi beceriksizlikle suçlarsak kurumlara haksızlık etmiş oluruz" diye konuştu. AFOM'un, afete hazırlık ve erken müdahale konusunda önemli bir eksiği kapatacağını ifade eden Gemici, "AFOM, ülkemize ve tüm insanlığa çok yararlı hizmetler verecektir" dedi.
29 Ağustos 2001 Türkiye

Metropolis’ hazırlanıyor 
İzmir’in Torbalı ilçesinde kazı çalışmaları sürdürülen Metropolis Antik Kenti’nde, Antik Tiyatro’nun restorasyonu tamamlandı. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı ve Metropolis Kazı Başkanı Prof. Dr. Recep Meriç, 12 yıldır sürdürülen çalışmalarda kentin ancak yüzde 5’inin gün ışığına kavuştuğunu söyledi. Meriç, 2 yıllık bir proje ile Metropolis Antik Tiyatrosu’nun restorasyon, konservasyon ve çevre düzenlemesinin yapıldığını kaydetti...
29 Ağustos 2001 Türkiye

Depremin hazin fotoğrafları 
Depremin ikinci yıldönümü dolayısıyla açılan fotoğraf sergilerinin biri de Akdeniz Caddesi üzerinde bulunan Fatih Belediyesi El Sanatları Tanıtım Merkezi’nde geziliyor. Fatih Belediyesi, İstanbul Eğitim ve Gençliğe Hizmet Derneği (İSEGEV) ve Hırka-i Şerif Vakfı tarafından düzenlenen “Deprem Fotoğrafları” sergisinde 17 Ağustos sonrası çekilmiş 230 fotoğraf yer alıyor...
29 Ağustos 2001 Türkiye

Deprem makinesi İstanbul'u kurtarır mı?
Uzmanlar, toprağa elektrik akımı verip küçük sarsıntılar yaratarak, büyük depremi önleyebileceği belirtilen makineyi değerlendirdi
Uluslararası bir ekibin üzerinde çalıştığı "deprem makinesi", 17 Ağustos depreminden beri devam eden tartışmalara bir yenisini ekledi. Bu yeni icat, toprağa elektrik akımı verip bu akım sayesinde oluşturulan küçük depremlerle, bu bölgede biriken basıncı, daha büyük facialara yol açmadan yok edecek. Yapay bir elektrik akımı ile küçük depremler oluşturulur ve bu sayede büyük deprem önlenebilir mi? Bu sorunun cevabı, ancak makine yeryüzünde denendikten sonra verilebilecek ama Türkiye'nin önemli deprem bilimcileri icada temkinli yaklaşıyor ve beklenen İstanbul depremine çare olamayacağını düşünüyor.
28 Ağustos 2001 Sabah

Sarıca Kilisesi ilk kez restore ediliyor 
Peribacaları ve kayadan oyma dinsel merkezleri ile birlikte Türkiye'nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya Bölgesi'nde özel sektör, kayadan oyma kilise restorasyonu yapıyor. Kültür Bakanlığı'nın izniyle gerçekleştirilen proje kapsamında iki büyük turizm şirketi kendi imkanları ile Ürgüp'teki Sarıca Kilisesi'ni 50 milyar liralık harcama ile restore edecek.
29 Ağustos 2001 Akşam

Tuz Gölü kurutulacak' 
Kültür Şenlikleri'nde bir açıklama yapan Çevre Bakanı Aytekin, Tuz Gölü'nün kurtarılacağı müjdesini verdi. YENİ BİR BOYUT ÇEVRE Bakanı Fevzi Aytekin, erozyonla mücadeleye yeni bir boyut kazandıracaklarını söyledi. Konya'nın Hüyük İlçesi'ne bağlı İmrenler Beldesi'nde düzenlenen Yayla Kültür Şenlikleri ve Sünnet Şöleni'ne katılan Çevre Bakanı Fevzi Aytekin, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Tuz Gölü'nün kurtarılması için hazırlanan projenin bitirildiğini kaydetti.
29 Ağustos 2001 Akşam

Ağustos 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
     01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Ürün Tanıtımı

Öztürk A.Ş.'den Cottorama  
Cottorama'nın tek bir rengi yoktur, hatta aynı renkte iki Cottorama görmek şaşırtıcıdır. Elle yapılmasından dolayı oluşan ton farkı göze hoş gelmekte ve toprağın kendi renginin tonlarından özgün bir renk skalası oluşmaktadır.

Etkinlik

 "Cumhuriyet'in Mekanları, Zamanları, İnsanları" Doktora  Araştırmaları Sempozyumu
son bildiri yollama tarihi:
15 eylül 2001

sempozyum :
29-30 Kasım 2001,
ODTÜ Mimarlık Bölümü

Kitap

Building Type Basics for Museums (Building Type Basics Series)
by Arthur Rosenblatt, Stephen A. Kliment (Editor)
 Our Price: $69.95

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz