reklam

Haberler
16 Ağustos 2001
Perşembe

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

İşte Bilge Kağan'ın hazinesi
Türk arkeologlar, Göktürk hükümdarı Bilge Kağan'a ait 1300 yıllık hazineyi buldu. 2800 parçalık hazine, o döneme ait Türk kültür ve sanat hayatına ışık tutacak. Göktürk hükümdarı Bilge Kağan'a ait olan, 1890'dan bu yana Moğolistan'da yapılan sayısız kazıda aranan hazineyi Türk İşbirliği ve Kalkınma Dairesi'nin (TİKA) görevlendirdiği Türk arkeologları buldu. ABD'den Japonya'ya, Rusya'dan Kanada'ya hatta Danimarka'ya kadar pek çok arkeolog 111 yıldır bu hazinenin peşindeydi. Uydu aracılığıyla da aranan hazine bir türlü bulunamamıştı.
15 Ağustos 2001 Sabah

Konutlardaki çürükleri videoyla tespit ettiler
Düzceli bir depremzede aile, kalıcı konutları video kamerayla görüntüledi. Görüntülerde bodrum katlarındaki çatlak kirişler, betonu dökülmüş bağlantılar ve yamuk kolonlar tüm çıplaklığıyla görülüyor.Düzce halkının kalıcı konut tartışması geçtiğimiz şubat ayından beri devam ediyor. Düzceli depremzede bir ailenin bina inşaatlarında yaptığı video çekim, kalıcı konutların deprem güvenliğine gölge düşürdü. Çekimlerdeki manzara korkutucuydu. Açığa çıkmış demirler, bağlantı noktalarından çatlayan, dökülen kirişler ve yamuk kolonlar.
16 Ağustos 2001 Hürriyet

Autodesk'in Arazi Çözümleri Yenilendi
Autodesk'in inşaat mühendisliği ve arazi çalışmaları için geliştirdiği yazılım ailesinin AutoCAD 2002 uyumlu son sürümü Release 3 satışa çıktı. Autodesk'in yenilenen arazi çözümlerinin temel yazlımı Autodesk Land Desktop 3 ve daha gelişkin işlevler ile özelleştirilmiş iki ek modülü, Autodesk Civil Design 3 ve Autodesk Survey 3 satışa çıktı. AutoCAD 2002 ve Autodesk Map 5 yazılımlarının tüm özelliklerini içeren bu yazılım ailesi, basit hafriyat hesaplarından, yol, demiryolu, kanal gibi karmaşık projelere kadar tüm arazi çalışmalarında analiz, planlama ve tasarım işlevleriyle güçlü bir çözüm sunuyor.
15 Ağustos 2001 Arkitera

İstanbul vekillerine deprem brifingi
Deprem Konseyi, İstanbul milletvekillerini kentteki deprem riskine ilişkin bilgilendirme amacıyla dün bir brifing düzenledi.İstanbul'un 69 milletvekilinden sadece 11'inin brifinge katılması dikkat çekti.Tarabya Oteli’ndeki brifingin açılışında konuşan Deprem Konseyi Başkanı Prof. Dr. Aykut Barka, “Deprem tehlikesi İstanbul’da önemli bir risk oluşturmaktadır. Bu risk bazı tahminlere göre, 100 bine yakın can kaybı ve 50-100 milyar dolar ekonomik kaybı ifade etmektedir” dedi.Son ekonomik krizin 40-45 milyar dolar civarında bir zararla sonuçlandığını ifade eden Prof. Dr. Barka, “Bunun iki katı bir ekonomik kriz bizi çökertir” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Barka, bu riskin azaltılması gerektiğini kaydetti.
16 Ağustos 2001 NTVMSNBC

İpekyolu Ala Turca Yayına Giriyor
Çanakkale Seramik ve Kalebodur'un Ana Sponsorluğunu ve organizasyonunu yaptığı, "Çin'den Çan'a Deve Kervanıyla İpekyolu" projesinin belgeseli "İPEKYOLU ALA TURCA" NTV'de yayına giriyor.
15 Ağustos 2001 Arkitera

Eyfel Kulesi'ne makyaj 
Fransa'nın başkenti Paris'in simgesi haline gelen Eyfel Kulesi'ni ziyaretçiler açısından daha çekici kılmak için yeni bir proje hazırlandı. Projeye göre, yer altında açılacak lokanta, bar, kafeterya ve kongre merkeziyle turistlerin kulede daha uzun süre kalması sağlanacak. Kış aylarında köprünün ayaklarında uzun süre kuyruklarda beklemek zorunda kalan ziyaretçilerin, soğuk ve yağmurdan etkilenme sorunları da giderilmiş olacak.
15 Ağustos 2001 Turk.net

Afet  yönetim merkezi açılıyor
Muhtemel bir afet durumunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinin sevk ve idare edileceği, kurumlar arasında haberleşme sistemi ve koordinenin kesintisiz olarak yapılacağı ülkemizin ilk “İSTANBUL AFET YÖNETİM MERKEZİ”nin Açılış Merasimi 16 Ağustos 2001, Perşembe Günü, Saat 12:00’de İstanbul Valisi Erol Çakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ve İSKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun iştirakleriyle yapılacak.
14 Ağustos 2001 İBB

Dev projeye kriz freni 
Belediye Başkanı Bilenser, Bursa-Ray çalışmalarının parasızlık nedeniyle 2003 yılına uzadığını belirtti GÜZEL GÜNDE KÖTÜ HABER BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser'in kent trafiğini rahatlatması umuduyla dört gözle beklenen Bursa-Ray çalışmalarının parasızlık nedeniyle 2003 yılına uzadığını söylemesi, Bursalılar'ın hevesini kursağında bıraktı. Başkan Bilenser, kötü haberi, dün gerçekleşen Bursa-Ray vagonlarının test sürüşü sırasında duyurdu. Bursa-Ray'da sistemin ilk deneme sürüşü, Başkan Bilenser tarafından yapıldı.
16 Ağustos 2001 Akşam

İstanbul'da tartışmalı arsa ihalesi 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli kişileri konut sahibi yapmak amacıyla Arsa Ofisi'nden satın aldığı İkitelli'deki 1520 dönümlük araziyi, "üçüncü kişilere satış yapılamaz" şerhine rağmen, 43 trilyon 303 milyar liraya İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye (KİPTAŞ) ihale etti.
14 Ağustos 2001 Turk.net

Temel 30 Eylül'de Atılacak, İnşaatlar 30 Ayda Bitecek
Narlıdere Belediyesi'nin yapacağı 640 konutluk Yenikale Evleri projesi kapsamında üye kayıtları başladı. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 604 konutu kapsayacak toplu konut projesi "Yenikale Evleri"ne kayıtların başladığını bildirdi. Batur, düzenlenen törende, ülkenin ekonomik kriz yaşadığı dönemde bu projenin Narlıdere ve İzmir ekonomilerine büyük katkı sağlayacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi ve Şehir Plancıları Odası ile 1999 yılından bu yana sürdürdükleri çalışmaların belli bir seviyeye geldiğini belirten Batur, şunları söyledi:
16 Ağustos 2001 Yeni Asır

Bursaray'da deneme sürüşü 
Bursa Hafif Raylı Sistem'de (Bursaray), yolculu ilk deneme sürüşü gerçekleştirildi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser, Osmangazi Belediye Başkanı Hilmi Şensoy, Yıldırım Belediye Başkanı Ramazan Altınöz, projeyi üstlenen Simens firması temsilcileri ile gazetecilerin katıldığı deneme sürüşünde, 3 vagonluk bir set kullanılarak, bakım onarım deposu- Esentepe-Hamitler istasyonları arasında yolculuk yapıldı
15 Ağustos 2001 Turk.net

Kum isyanı 
RİZE'nin Derepazarı ilçesi sahilinden yasal olmayan yollarla kum çıkartan gemileri protesto eden yaklaşık 400 kişi, Rize-Trabzon karayolunu yağmura rağmen trafiğe kapattı. Vatandaşlar, jandarmanın uyarısıyla iki saat sonra yolu trafiğe açtılar. EYLEMDEN sonra bir açıklama yapan Derepazarı Belediye Başkanı Şaban Kalça da, gemilerin yasalara aykırı olarak kum çıkardıklarını vurgulayarak, 'Bu yasadışı uygulamaya malesef Rize Valiliği müsaade ediyor. Çocuklarımızın yüzeceği alanlar yok ediliyor' dedi.
16 Ağustos 2001 Akşam

Depremde "bölge" tartışması 
Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Erçin Kasapoğlu, deprem tartışmalarında sadece Marmara Bölgesi'nin öne çıkarılmasını eleştirdi. Marmara'da depremle ilgili çalışmaların mutlaka yapılması gerektiğini vurgulayan Kasapoğlu, "Ancak unutulmamalıdır ki yüzölçümünün yüzde 96'sı ve nüfusunun yüzde 98'i deprem riski altında olan Türkiye, yalnızca Marmara Bölgesi'nden ibaret değildir" dedi.
15 Ağustos 2001 Turk.net

AKUT: "Türkiye'de şu an afete yönelik çok ciddi boyutta bir yapılanma var" 
Arama Kurtarma Derneği (AKUT) İkinci Başkanı Demir Kardaş, Türkiye'de afete yönelik çok ciddi boyutta bir yapılanma bulunduğunu söyledi. Değişimden AKUT'un da nasibini aldığını belirten Kardaş, "17 Ağustos öncesi biz de kendi içine kapalı, üye sayısı 15-20'yi geçmeyen bir dernektik. Ancak depremin ardından, toplumsal beklentilerin getirmiş olduğu sorumluluklar çerçevesinde artık eskisi gibi kalamayacağımızı fark ettik" dedi.
15 Ağustos 2001 Turk.net

"Sultans Of The Dance", Efes Antik Kente zarar vermiyecek 
Sultans Of The Dance Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Efes Antik Tiyatro'daki gösteri sırasında antik dokuya zarar vermemek için her tür önlemi aldıklarını belirtti. "Sultans of the Dance" gösterisi öncesinde, Mydonose Prodüksiyon yetkilileri ve gösterinin genel sanat yönetmeni Erdoğan, Kuşadası Adakule Otel'de bir basın toplantısı düzenlediler.
15 Ağustos 2001 Turk.net

Rahmi Koç Müzesi'nin yeni bölümüne ilgi büyük 
Deniz kenarında biraz soluklanmak isteyenleri bir zaman tünelinden geçiren, Türkiye'nin ilk ve tek sanayi eserlerini barındıran Rahmi M. Koç Müzesi'nin yeni bölümü, açıldığı günden bu yana ziyaretçi akınına uğruyor.
15 Ağustos 2001 Turk.net

Hititlerden kalma hamam çöplük olarak kullanılıyor 
Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, Hitit dönemine ait olduğu bildirilen tarihi hamam, çöplük olarak kullanılıyor. Siverek'i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Koçali Aymaz, Siverek'in az sayıdaki tarihi eserinden biri olduğunu ve mutlaka restore edilerek turizme kazandırılması gerektiğini belirttti.
14 Ağustos 2001 Turk.net

Mobilyacılar Bursa'da buluşuyor
Bursa'nın İnegöl ilçesinde hazırlık çalışmaları süren Mobilya ve Dekorasyon Fuarı'nın bu yıl 19 Ekim'de açılacak.Bursa'nın İnegöl ilçesinde hazırlık çalışmaları süren Mobilya ve Dekorasyon Fuarı'nın bu yıl 19 Ekim'de açılacak. Fuarda 30 - 159 metrekare arasında değişen 92 stand için yapılan başvuruların tamamlandığını belirten Fuar Komitesi Üyesi Burhan Alıcı, metrekare fiyatlarının 30 - 40 milyon lira olduğunu söyledi. Fuarın 19 - 28 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirten Alıcı, ziyaretçilere dağıtılmak üzere ürünlerini sergileyecek firmalara ait bilgileri içeren 5 bin adet kitapçık bastırılacağını söyledi. Katılımcı firmaların her türlü kaza riskine karşı sigortalanacağını ifade eden Alıcı, fuar personeli ve ziyaretçilerin olası sağlık sorunları için de bir sağlık merkezi oluşturulacağını sözlerene ekledi.
16 Ağustos 2001 Finansal Forum

TÜBİTAK'tan sismik rapor
TÜBİTAK tarafından Marmara Denizi'nde yapılan sismik deprem araştırmalarının sonuçları bugün saat 10. 30'da Abasıyanık Sanat Merkezi'nde yapılacak olan bir panelle ilk kez kamuoyuna açıklanacak.TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Prof.Dr. Naci Görür, İTÜ' den Prof.Dr.Derin Orhan, Prof.Dr.Faruk Karadoğan, Doç. Dr. Sinan Mert Şener, Dr. Berk Üstündağ ve TÜBİTAK'tan Doç. Dr. Sedat Özalaybey'in katılacakları panelde Marmara Denizi'nde yapılan sismik deprem araştırmaları, olası depremin çevreye etkileri, deprem riski, depreme dayanıklı yapılar ve afet yönetmeliği konularında bilgiler verilecek.
16 Ağustos 2001 Zaman

İzmir Barosu: Özdilek'i yıkın
İnciraltı'nda 1999 yılında temmeli atılan, Özdilek Turizm A.Ş.'ye ait çok katlı binanın kaçak inşa edildiğini ve doğal yapıyı bozduğunu savunan İzmir Barosu Başkanı Noyan Özkan, binanın yıkılması için valiliğe başvurdu.İzmir 1 Nolu Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından İnciraltı'nın sit alanı ilan edildiğine değinen Özkan, Kıyı Yasası'na aykırı olarak yapılan inşaatın derhal durdurularak yıkımının sağlanması yönünde talimat verilmesi istedi. Ayrıca Özkan, inşaatın yapımı için ruhsat veren Balçova Belediye Başkanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde çalışan ilgili kişiler hakkında soruşturma yapılması ve cezai işlem uygulanması gerektiğini savundu.
16 Ağustos 2001 Zaman

Ağustos 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
     01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Ürün Tanıtımı

Akın Nalça Tanıtım ve Tasarım'dan PILA Office Sistemleri 
Açık plan ofislerden, çatı arası ve fabrika binalarına kadar esnek mobil ofis üniteleri oluşturmayı amaçlayan bu sistem, iş akışının optimizasyonu ve ofis yenileme masraflannın en aza indirilmesi için modüler düzeniyle her zaman değişime açıktır.

 

Etkinlik

 "Cumhuriyet'in Mekanları, Zamanları, İnsanları" Doktora  Araştırmaları Sempozyumu
son bildiri yollama tarihi:
15 eylül 2001

sempozyum :
29-30 Kasım 2001,
ODTÜ Mimarlık Bölümü

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz