reklam

Haberler
30 Ağustos 2001 Perşembe

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Deprem için temel plan çalışması başladı
Genel olarak Microbölgeleme adı altında yürütülen çalışmalar için JICA (Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı) ile istanbul Büyükşehir Belediyesi arasında "İstanbul'da Sismik Bölgelendirme İçeren Afet Önizleme-Azaltma Temel Planı" projesi sözleşmesi imzalanarak çalışmalar başladı.
29 Ağustos 2001 İBB

Tarihi Kayaköy'e destek arayışı
Kayaköy'de bulunan 350'ye yakın tarihi ev, iki kilise ve bir ticarethane projeyle restore edilecek.Fethiye Belediyesi'nin mücavir alan ilan etmek istediği Kayaköy'ün 'barış ve dostluk köyü' olması için proje hazırlayan Mimarlar Odası, Avrupa Birliği'nden kaynak isteneceğini söyledi.Kayaköy'de iki kiliseyle bazı sivil mimarlık örneklerinin restore edilmesini kapsayan 'Kayaköy Barış ve Dostluk Köyü Projesi' genişletildi. Böylelikle proje, köyün uluslararası kültür, eğitim ve spor faaliyetlerine ev sahipliği yapmasına, ekolturizm, ekoltarımın yapılmasına olanak tanıyacak şekilde dönüştürüldü ve Muğla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nca onaylandı.
30 Ağustos 2001 Radikal 

Tüccarım kime ne
Batı'da politikacılar özel işlerini kayyuma bırakıyor, yolsuzluktan kıvranan Türkiye'de, görev alanında şirket kuran bakan şu savunmayı yapıyor: Politikayı bırakınca ben ne yapacağım?Bayındırlık Bakanı Koray Aydın, Yolalan İnşaat Malzemeleri Şirketi'ni 1986'da kurmuş. "Genç bir mühendisken birkaç işe giriştim. Devletin o çarkını gördüm, yapmayacağım dedim. Bu şirketi kurdum ve devletle iş yapmadım" diyor.Neden devletle iş yapmadığı sorusuna yanıtı, büyük devlet ihaleleri açan bir bakanlığın başındaki siyasetçi için ilginç: "Dedikodu, devletle yapılan işlerden çıkar. Türkiye Cumhuriyeti devletiyle 86'dan beri işim yok. Yapmadım, yapmayacağım da..."
30 Ağustos 2001 Radikal - Murat Yetkin

Taksim - Kabataş arası iki dakikaya iniyor
Anıtlar Kurulundan onayı çıkan ve kısa bir süre sonra yapımına başlanacak Kabataş-Taksim Füniküler Hattı ile, Kabataş'tan Taksim'e ulaşılacak ve direkt metro kullanılabilecek. 600 metre uzunluğundaki hatta, tek yönde saatte 7500 yolcu taşınacak. Ortalama 3 dakikada bir yapılacak seferlerde yolculuk süresi 2 dakika olacak. Ulaşımda deniz taşımacılığı payının artırılması ve raylı sistemle deniz taşımacılığının bütünleştirilerek trafiğin rahatlatılması çalışmalarının bir halkası daha hayata geçiriliyor.
29 Ağustos 2001 İBB

UIA Berlin 2002 Dünya Mimarlar Kongresine Katılım için Başvuru Süresi uzatıldı
2002 Yılı Temmuz ayında Berlin’de yapılacak UIA XXI. Dünya Mimarlık Kongresine bildiri, poster vb. sunumlarla katılacaklar için daha önce 31 Ağustos 2001 olarak bildirilen son başvuru tarihi, 15 EKİM 2001’e uzatılmıştır. Kongre konusunda www.mimarlarodasi.org.tr ve www.uia-berlin2002.com internet adreslerinden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
29 Ağustos 2001 Arkitera

DYP'den ihale yasası teklifi / 'İktidar töhmet altında kaldı' 
DYP tarafından, "2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nu dünya standartlarına uygun, AB normlarında çağdaş, yolsuzluğa kapalı, açık, şeffaf ve etkin bir yapı kazandırma" görüşünden hareketle hazırlanan yasa teklifi, İstanbul'da düzenlenen bir toplantıda ele alındı. Çiller, AB normlarına uygun olarak hazırlanmış teklifi, ilgili meslek kuruluşlarının da görüşlerini aldıktan sonra iki hafta içinde TBMM'ye sunacaklarını söyledi.
29 Ağustos 2001 Hürriyet

Ölümsüz Koray bey!
İller Bankası'nın yaptırdığı 'Koray Aydın Termal Kaplıca Oteli' 60 odalı, 125 yataklı. Otelde Fin ve Türk hamamları da bulunuyor.Bayındırlık Bakanlığı'na bağlı İller Bankası'nın, Haymana Belediyesi adına 16 dönümlük arazi üzerine yaptırdığı otele 'Koray Aydın Termal Kaplıca Oteli' adı verildi. Maliyet 4.5 trilyon lira. Bakan olduktan sonra babası ile şirket kurup inşaat sektörüne hizmete devam eden Bayındırlık Bakanı Koray Aydın, seçim bölgesi içindeki Haymana'da yapılan gösterişli otele adını vererek ölümsüzleşti! 
30 Ağustos 2001 Radikal 

Dev tesise koruma engeli 
RİZE Valiliği İl Özel İdaresi tarafından Ayder Yaylası'nda yapılması planlanan turizm tesisinin yapımına, kat çokluğu yüzünden Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından izin verilmediği belirtildi. Vali Erdal Ata, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Rize'nin tek çıkış yolunun turizm olduğunu ve tesisleşme için çalışma başlattıklarını söyledi.
30 Ağustos 2001 Akşam

Ergene için dev proje 
ÇEVRE Bakanlığı ile Trakya Üniversitesi (T.Ü) arasında yapılan protokol sonucunda, çalışmalara geçen yıl başlanan ``Ergene Havzası Çevre Düzeni Planı Projesi``nin birinci etabının tamamlandığı bildirildi. T.Ü. Rektörü Prof. Dr. Osman İnci, 'Bugüne kadar yapılan çalışmalarda, kirlenmenin boyutları ve kirlenmenin nedenlerini araştırdık. Bundan sonraki etaba, kirliliğin önlenmesi için yapılması gerekenleri belirleyeceğiz' dedi.
30 Ağustos 2001 Akşam

Tyana Antik Kenti gün ışığına çıkarılmayı bekliyor 
Niğde - Niğde'nin Bor İlçesi'ne bağlı Kemerhisar Beldesi'nde bulunan Tyana Antik Kenti'nin gün ışığına çıkarılması için beldenin başka bir yere taşınması gerekiyor.
29 Ağustos 2001 Turk.net

Koski Mehmet Paşa Camii ibadete hazır 
Bosna Hersek’teki savaş sırasında hasar gören ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından restore ettirilen Mostar’daki tarihi Koski Mehmet Paşa Camii, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz’ın da katılacağı törenle yarın yeniden ibadete açılacak. Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’nde bulunan ve hüsn-i hat ile yazılı kitabesinden anlaşıldığına göre 1618 tarihinde yaptırılan Koski Mehmet Paşa Camii, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 300 bin dolara restore ettirildi. Caminin restorasyonunda Diyanet, Kültür Bakanlığı İstanbul Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü mimarlarından Ahmet Selbesoğlu’nun projesini uyguladı.
30 Ağustos 2001 Türkiye

Efes müzesi büyütülüyor
Bu yılın ilk sekiz aylık bölümünde 1 milyon 150 bin ziyaretçi ile rekor kıran Efes Müzesi'nin büyütülerek dünya çapında bir yer haline getirilmesi için Kültür Bakanlığı çalışma başlattı.Efes Arkeoloji Müzesi yetkilileri, Kültür Bakanlığı'nın müzenin 75 bin eserin sergileneceği, dünyanın büyük müzeleri arasında yer alması için çalışma başlattığını açıkladı. Bu karardan sonra, ilçe merkezindeki parkın bir bölümünün, Selçuk Belediyesi'nce Kültür Bakanlığı'na devredilmesi gündeme geldi. 
30 Ağustos 2001 Finansal Forum

Koç Holding, maden şirketlerini bağladı 
Koç Holding İdare Meclisi, yönetim kurulu üyesi Mustafa Koç'un 1 Eylül'den itibaren inşaat ve maden grubu başkanlığını bırakarak, yönetim kurulu başkanı ve CEO'nun kendisine verecekleri özel görev ve projeleri yürütmesine ve maden grubuna bağlı şirketlerin diğer grup başkanlıklarına bağlanmasını kararlaştırdı. Halen inşaat ve maden grubu başkanlığına bağlı olan Koçtaş Yapı Marketleri ve Koç Ece Tüketim Grubu Başkanlığı'na, Kangal ve Demir Export Enerji Grubu Başkanlığı'na, Demirdöküm, Garanti Balfour Bealty İnşaat, Ark İnşaat, İzocam ve Tekiz şirketleri Turizm ve İnşaat Grubu Başkanlığı'na bağlandı.
30 Ağustos 2001 Finansal Forum

Ağustos 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
     01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Ürün Tanıtımı

Öztürk A.Ş.'den Cottorama  
Cottorama'nın tek bir rengi yoktur, hatta aynı renkte iki Cottorama görmek şaşırtıcıdır. Elle yapılmasından dolayı oluşan ton farkı göze hoş gelmekte ve toprağın kendi renginin tonlarından özgün bir renk skalası oluşmaktadır.

Etkinlik

 "Cumhuriyet'in Mekanları, Zamanları, İnsanları" Doktora  Araştırmaları Sempozyumu
son bildiri yollama tarihi:
15 eylül 2001

sempozyum :
29-30 Kasım 2001,
ODTÜ Mimarlık Bölümü

Kitap

Building Type Basics for Museums (Building Type Basics Series)
by Arthur Rosenblatt, Stephen A. Kliment (Editor)
 Our Price: $69.95

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz