reklam

Haberler
07 Ağustos 2001 Salı

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Mavi dev Boğaz'ı aştı
Türk, İtalyan ve Rusya Federasyonu işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan Mavi Akım doğalgaz boru hattı yapımı, Saipem 7000 gemisinin İstanbul Boğazı'ndan geçişiyle start aldı. Eylül ayında Karadeniz'in 2 bin 150 metre derinliğine boru döşeme işlemine başlayacak olan gemi, 2001 Aralık ayında boru döşeme işlemini tamamlayacak. Toplam bin 250 metre uzunluğunda ve 2 bin 150 metre derinliğinde olacak olan boru hattı, yılda 16 milyar metre küp doğalgazı Rusya'dan Türkiye'ye taşıyacak. Ocak 2002'de deniz hattı her iki taraftan da karaya bağlanacak ve Mart 2002'de boru hattının test işlemi gerçekleştirilecek. Mavi Akım'ın yapım ve işletim maliyetinin 2.3 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Mavi Akım Gaz Hattı, Rusya'nın Karadeniz sahilindeki Dzubga yakınındaki Beregovaya'dan Samsun'a kadar ulaşacak. Mavi Akım projesi kapsamında boru döşeme işi, İtalyan ENI Grubu ve Rus Gazprom şirketi tarafından yürütülecek.
07 Ağustos 2001 Finansal Forum

İstanbul havuz ve şelalelerle serinleyecek 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi havuz ve şelalelerle İstanbul'u serinletiyor. İstanbulluların ihtiyacı olan doğal ortamların sayısı artırılıyor. İstanbul meydanlarına yapılmakta olan ve ileride sayıları daha da artacak süs havuzları ve şelaleleri projesi ile, meydanların park alanına dönüştürülmesi hedefleniyor. Modern kentlerde sıkça karşılaşılan bir uygulama olan süs havuzları ve şelaleler projesi tamamlandı ve hayata geçiyor.
03 Ağustos 2001 İBB

Yeniköy'e kazıklı yol
Büyükşehir Belediyesi, depremde hasar gören Yeniköy'deki Kalender Orduevi'nin önünden geçen sahil yolunu kurtarmak için proje hazırladı.
"Kalender Orduevi önü sahil bandı güçlendirme" adı verilen ve ihalesi tamamlanan projeye göre deniz üzerine 200 metre uzunluğunda yol yapılacak. Denize dikilecek demir kazıklar üzerinde inşa edilecek yol 6 ay içinde tamamlanacak. Proje 2 trilyon liraya mal olacak.
06 Ağustos 2001 Sabah

Tekstilcilerin ve müteahhitlerin sorunları Perşembe günü ele alınıyor
TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, reel sektör toplantılarının Perşembe günü başlayacağını, ilk olarak tekstil ve müteahhitlik sektörlerinin sorunlarının ele alınacağını söyledi.Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, reel sektörün sorunlarına çözüm arayışları içinde gündeme getirilen toplantıların, tekstil ve müteahhitlik sektörlerinin sorunlarının ele alınmasıyla Perşembe günü başlayacağını açıkladı.Toplantılara, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, Maliye Bakanı Sümer Oral, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Bayındırlık Bakanı Koray Aydın ve Devlet Bakanı Tunca Toskay katılacak.
07 Ağustos 2001 NTVMSNBC

Kamu arazilerine gurbetçi aranıyor
Kamu arazilerinin satışında bir hedef kitle de yurtdışında çalışan işçiler olacak. Büyükelçilikler, meslek odaları aracılığı ile bu kesime duyurular yapılacak. Bu alanda kullanılacak tanıtım afişleri de hazırlandı.Maliye Bakanı Sümer Oral, Hazine'ye ait taşınmazların satışı konusunda titizlikle çalışıldığını vurguladı. Bu konuda yapılan çalışmalarda, kurumlararası eşgüdüm, bürokrasinin sınırlandırılması ve özel bir ihale sistemi ile kısa sürede kaynak girişi hedefleniyor. 
07 Ağustos 2001 Finansal Forum

Modern İzmir'e önemli bir adım
Büyükşehir Belediyesi'nin İmar ve Hukuk komisyonları 2 yıldan bu yana hazırlığını sürdürdükleri İzmir'in yeni İmar Yönetmeliği'ni tamamladı. Yeni yönetmelik, işyerlerinin bulunacağı bölgelerden, evlerin odalarının olması gereken büyüklüğüne kadar önemli değişiklikler getiriyor. Yönetmeliğe göre, konutların bulunduğu bölgelerde, kahvehane, oyun salonu, lokanta, pastahane, kafeterya ve hamam gibi işyerleri yer alamayacak. Konut bölgelerinde mevcut ruhsatlı işletmeler ise faaliyetlerine devam edebilecek.
07 Ağustos 2001 Yeniasır

E.C.A. Astro Serisi'ni Türk tüketicisinin beğenisine sundu. 
E.C.A Astro Serisi 90 derece dönebilen estetik volanları sayesinde rahat kullanım imkanı ve su tasarrufu sağlıyor.
07 Ağustos 2001 Akşam 

Göcek Tüneli ihalesi Eylül’de 
Karayolları Genel Müdürü Dinçer Yiğit, Fethiye-Dalaman arasındaki Göcek tünelinin yapımına ilişkin ihale şartnamelerinin hazırlandığını ve Bakan onayına sunulacağını söyledi. Yapımını Türk firmalarının üstleneceği inşaat için 5 adet Türk firmasının görüşlerini alarak teklif alınacağını belirten Genel Müdür Yiğit, söz konusu ihalenin Eylül ayında gerçekleştirilebileceğini bildirdi.
07 Ağustos 2001 Türkiye

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binasını Tanıyalım
İstanbul’un en önemli ulaşım aksı kesişim noktalarının birinde yer alan, İstanbul Büyükşehir Belediye Binası tasarımındaki ana kriterler yarışma şartnamesinde belirtilen hususlar çerçevesinde ele alınmış, şehircilik, kentsel doku anlayışı, mevcut şehir gabarisi ve tüm bunların bir bölge içerisinde park ve insan ölçeği ile bağdaşan bir tasarım anlayışıyla entegrasyonu düşünülmüştür.
06 Ağustos 2001 İBB

Kriz yüzünden fabrikalar haraç mezat gidiyor
Ekonomik kriz nedeniyle zor günler yaşayan sanayici, ekmek kapısı şirketlerini satmak zorunda kalıyor. Şirket evlilikleri konusunda araştırma ve danışmanlık hizmeti veren Prometheus Turkey Genel Müdürü Yücel Atış, yaptığı açıklamada, ekonomik kriz nedeniyle zor duruma düşmüş pek çok şirkete hem içeride, hem yurtdışında müşteri aradıklarını belirterek, 'Değerinin üçte biri fiyatına tesis satan çok sayıda sanayici var' dedi.
07 Ağustos 2001 Akşam

Gölcük, 2 yıldır enkaz yığını
Marmara depreminin merkez üssü Gölcük'te, felaketin izleri henüz silinemedi. Yıkım ve enkaz çalışmaları 2 yıldır tamamlanamazken, psikolojik rahatsızlık oranı yüzde 50’ye yükseldi. 25 bin konut ile 3 bin 500 işyerinin yıkık ya da ağır hasar, 10 bin civarında konut ve bin 800 işyerinin de orta hasar gördüğü ilçede, yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları, aradan geçen 2 yıla rağmen, bazı hasarlı binaların sahiplerinin mahkemelere başvuruda bulunup, düzenlenen raporlara itiraz etmeleri nedeniyle gecikti.
06 Ağustos 2001 Hürriyet

Bodrum Müzesi hasılat rekoru kırdı
Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, ziyaretçi sayısı ve gelir açısından arkeoloji müzeleri arasında birinci oldu. Geçen yıl 84 bin 608'i yabancı olmak üzere 145 bin 412 kişinin ziyaret ettiği Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, 387 milyar 933 milyon 250 bin liralık hasılatıyla rekor kırdı. Bodrum Müzesi, Türkiye'deki 157 genel müze arasında da Topkapı, Ayasofya ve Mevlana müzelerinin ardından dördüncü oldu. 1964 yılında kurulan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak değiştirilen müze, 257 değişik formda 2000'i aşkın amforasıyla dünyanın en büyük koleksiyonuna sahip.
06 Ağustos 2001 Hürriyet

Ağustos 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
     01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Ürün Tanıtımı

Akın Nalça Tanıtım ve Tasarım'dan PILA Office Sistemleri 
Açık plan ofislerden, çatı arası ve fabrika binalarına kadar esnek mobil ofis üniteleri oluşturmayı amaçlayan bu sistem, iş akışının optimizasyonu ve ofis yenileme masraflannın en aza indirilmesi için modüler düzeniyle her zaman değişime açıktır.

 

Etkinlik

 "Cumhuriyet'in Mekanları, Zamanları, İnsanları" Doktora  Araştırmaları Sempozyumu
son bildiri yollama tarihi:
15 eylül 2001

sempozyum :
29-30 Kasım 2001,
ODTÜ Mimarlık Bölümü

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz